Normal şeyler bunlar.Cinsel hayatı olan çoğu kadınlarda olabilecek şeyler artık normal karşılıyorum.Benimde smearim negatifti ama hpv pozitifti.Doktorun dediğine göre bütün erkeklerde bu virüsler varmış bana açıkça cinsellikten uzak dur dedi tek bulaş yolu cinsel temasmi.Bu virüs çok yayginmis.Bu virüsü kapmamak için cinsel ilişkiden uzak durmak gerekiyor.
Ben açıkçası erkeklerde bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum üstelik olan kadınlara oluyor erkeklere hicbisey olmuyor.Erkekler vücuttan atamasa bile kanser riskleri kadınlar kadar yüksek değil.Bize bulastiriyorlar.Erkeklere yapılan testte yokmus test bile yapılsa negatif çıkıyormuş .Ocak ayından sonra aşılar ücretsiz olacak diyorlar.Bu virüsü kapmadan aşiyi yaptırmak önemli çünkü aşida sadece 9 tipe karşı koruyor.Eğer önceden o virüsü kapmissak aşi o bulaşan virüse karşı korumuyor sadece vücuda bulasmayan virüslere karşı antikor oluşturup koruyor.Çok değişik bir virüs diğerleri gibi virüsü vücuttan atincada bağışıklık kazanmiyorsun tekrar kapma olasiligin var ayrıca aşi bile fayda etmiyor vücuda bulasinca.Lanet bişey