- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
Yaşlandıkça kadının hormonları bozuluyor yumurta kalitesi dahi düşüyor sonra olmadık pahalı testlere tabi tutuluyorsun akıl işi değil geç doğurmak , ama hiç doğurmıyacağım diyorsan bu daha mantıklı ,
Önceden yani çocuklumdan beri kendimi öldürme, isteği. Tırnak yeme kendime zarar vermekten zevk alma gibi saçma sapan şeylerim vardı. Sonra herşeyi kafaya takma sınır lence saçımı yolma duvara çarpma kafamı gibi tuaf şeyler yapmaya başladım. Kendimi anlayamıyor tutarsız davranıyordum. Sonrasında epilepsi gibş ataklar geçirdim hatırlayamadğım nöroloji de altı ay tedavi oldum... meğer pskolojik nöbetmiş. Beni pskayatriye yönlendirdi... evlilik şu bu derken kaldı. İlaç istemediğimden pskolog ilk istiyorum. Çünkü artık bi eşim var ailem uzak. Herkesten uzaklaştırıyorum. Birinin benimle konuşması beni rahatsız ediyo. Kafama aşırı takıyorum eski gibi saçma sapan şeylerim yok. Ama mesela artık ağlarken gülüyorum. Bişileri istesemde düşünemiyorum. Yada bi düşündüğümü hemen unutuyorum. Kendi ruh halim değişio ne düşündüğümü bile anlamıyorum...
İnsanlardan çekiniyorum... ki önceden tam tersi idi...
Eşime bişi söylemekten korkuyorum...
Konuşmak istesemde herşeyde kafamın içi susmuyo ama dilim susuyo....
Kendimi ifade edemiyorum edeceğim zaman yorulmuş gibi hissediyorum.
Ya varya o kadar tuaf ki.... anlamıyo ne istediğimi düşünemiyorum. Ağzımdan çıkıcak kelimeye eşim karar verio....
Boş boş bakıyorum... kendi mi kaybetmiş gibiyim...
O yüzden gitmem lazım çok iyi geliyor. Öz güven vs kalmadı bende.... sen neden gitmeyi düşünüyorsun
sakın dıyorum sakın hamıle kalma korun 1,5 seneyı hatta 2 seneyı gözden cıkar.ilacı bende sevmıyorum ama ılacsız gecmıyo...ılaçlada hamıle kalsan cocuguna cok zarar verıyo engellı bıle dogma ıhtımali varo yuzden esın sanırım tum bu ıcınden gecenlerı yasananları bılmıyo.bılse cıddı bı durum oldugunu ve su surecte cocuk ıstemedıgını anlardı...ben esıme anlattım benım kı de supersın bıseyın yok dıyo bende aksiyeteye baglı manık atak ve sanırım bıpolara yonelık bıseyler ama tam dogru teshısı kımse koyamıyo.10 seneye yakın ara ara bıseyler yasıyorum bazen buyuk bzen kucuk..bende ılaç ıcmek ıstemıyorum dıye dıretıyorum ama aslında ıcmek ıstemememızın sebebı de zaten hastalıgımız..kafamız başka calıstıgı ıcın ıstemıyoruz ıcmek kııı ıyıleşmemız cok zorr.sakın canım sakın cocuk yapma ıntıhar gecmısın varmış bıde ınan bana dıplerı gorursun.kı bende ntıhar gecmısı ve zarar yok ona ragmen doktor cocugu unut dıyo...anlıcan ısımız uzun ve cok zorr
Önceden yani çocuklumdan beri kendimi öldürme, isteği. Tırnak yeme kendime zarar vermekten zevk alma gibi saçma sapan şeylerim vardı. Sonra herşeyi kafaya takma sınır lence saçımı yolma duvara çarpma kafamı gibi tuaf şeyler yapmaya başladım. Kendimi anlayamıyor tutarsız davranıyordum. Sonrasında epilepsi gibş ataklar geçirdim hatırlayamadğım nöroloji de altı ay tedavi oldum... meğer pskolojik nöbetmiş. Beni pskayatriye yönlendirdi... evlilik şu bu derken kaldı. İlaç istemediğimden pskolog ilk istiyorum. Çünkü artık bi eşim var ailem uzak. Herkesten uzaklaştırıyorum. Birinin benimle konuşması beni rahatsız ediyo. Kafama aşırı takıyorum eski gibi saçma sapan şeylerim yok. Ama mesela artık ağlarken gülüyorum. Bişileri istesemde düşünemiyorum. Yada bi düşündüğümü hemen unutuyorum. Kendi ruh halim değişio ne düşündüğümü bile anlamıyorum...
İnsanlardan çekiniyorum... ki önceden tam tersi idi...
Eşime bişi söylemekten korkuyorum...
Konuşmak istesemde herşeyde kafamın içi susmuyo ama dilim susuyo....
Kendimi ifade edemiyorum edeceğim zaman yorulmuş gibi hissediyorum.
Ya varya o kadar tuaf ki.... anlamıyo ne istediğimi düşünemiyorum. Ağzımdan çıkıcak kelimeye eşim karar verio....
Boş boş bakıyorum... kendi mi kaybetmiş gibiyim...
O yüzden gitmem lazım çok iyi geliyor. Öz güven vs kalmadı bende.... sen neden gitmeyi düşünüyorsun
Gözler kayıo, ağzım köpürüyo, vucutum kasılıp kitlenio , morarıyorum... ama o anı bn hatır lamıyorım video çekmişler doktor için. Egg mrs çok girdim en son video sayesinde pskolojik nöbet geçirmişim tamamen pskolojikmiş meğer epilepsi değilmşimcnm ne tür ataklar geçirdin bende de epilepsi varda
bence yorumluk 2 konunuz var.biri bebek konusu diğeri eşinizin size verdiği değer konusu..
bebek konusunda taptaze henüz 3 aylık bi anne olarak çok iyi düşünülerek karar verilmesi gereken bi konu olduğunu üstüne basa basa söylemek istiyorum.
benim eşimde bariz baskı yaparak çocuk konusunda diretti.ve ben duygusal olarak baktığımda çokcuk istiyordum ama mantığım bi türlü taşları oturtamıyordu yerine.nitekim duygu sömürüleri vesayrelerle bi şekilde eşim baskın çıktı ve şimdi oğlum 3 aylık oldu.eşim çok erken çıkıp çok geç geliyor eve.ben bütün gün çocuğun peşindeyim ve çalışmadığım için bütün hayatım allak bullak oldu.açıkçası bakıma bu kadar muhtaç tek varlığım olan bebeğimide çalışmak için bırakamazmışım gibi geliyo.. yani sorulaaaar sorunlaaaarr.. eşim? o hayatına galibiyetinde verdiği bi hazla gayette mutlu kaldığı yerden devam ediyor.
he bebeğin muhteşem tarafları da var ama konumuz bu değil.eğer eşin bu kadar diretiyorsa (ki yaş konusunda hakkıda var hani) emin ol bu çekişmeyi eşin kazanacak.
eşinizin size verdiği değere gelicek olursak, bu kadar pasif olmamanızı öneririm.en azında eve alınacak nokta kadar şeye ya da akşama yapacağınız tatlıya sizin karar verebileceğinizi eşinize ıspatlamanız lazım.sizinde fikirlerinizin olduğunu, sizin de bişeyler başarabileceğinizi idrak etmeli.bu güveni mutlaka eşinize aşılamalısınız.çünkü gerçekten hayat bu şekilde geçmez, bi yerden sonra bu durum sizi çok rahatsız etmeye başlayacak emin olun.siz 23 yaşında evli kocaman bi kadınsınız, durumunuz iyi olmasına rağmen telefonunuza sadece msjlık kontör göndermesi de ne demektir? bence önce burdan başlamalısınız değişime.
Öncelikle teşşekür ederim.1. Haberi vardı herşeyime işi gücü yoğun olsada koşuyordu.rahatsızşıgını okudum oncelıkle gecmıs olsun canım.ama merak ettıgım bır kac sey var.
1.eşinizın rahatsızlıgınızdan haberı var mıydı pekı?
2.eşinizin kişiliğini daha önceden bılmıyor muydun kısa zamanda mı evlendınız?
3.çocuk ıcın eşinin yaşı normal ıstemesıde gayet normal ama eger sen rahatsız oldugun ıcın ıstemıyorsan yapmayın ona gerekırse sert bır tepkıyle cevap ver ama senı bastırmasına ızın ver herseyın onun karar veremeyecgını anlat sen tek basına bır bıreysın evın sorumlulguda sana aıt sen cogu kararı verıceksın onada bu sekılde anlat bence.
ama eger sadeece hazır hıssetmedıgın ıcın cocuk ıstemıyorsan düşün derım.çunku cocuk tum hayatı degıstırıyor tabıkı ama evlılıgıde bır adım one tasıyor.ben 4 yıllık evlıyım 14 aylık allahım esırgesın oğlum var.eskıden eşimle cok tartısırdık kavga ederdık hemde aklına gelmıcek sacma sapan seylere ama oğlum olduktan sonra olgunluk geldı sakınlık geldı ıkımızede evlılgımızın tartısmaları sadece oğlum uzreınde oluyor yedı yemedı opme gıbı.allah yardımcın olsun dıyorum sana arkadasım..
1 sene sonra bir buçuk... henüz altı ay geçti...Yaşlandıkça kadının hormonları bozuluyor yumurta kalitesi dahi düşüyor sonra olmadık pahalı testlere tabi tutuluyorsun akıl işi değil geç doğurmak , ama hiç doğurmıyacağım diyorsan bu daha mantıklı ,
valla cnm sana katılmıyorum. çocuk insanın hayatını en az 1 yıl durduruyor en az oda. bak benim arkadaşım avukat. çocuğu oldu. 6 aydır evde ve çocuk bakıyor. bir altı ay daha bakacak. ilk defa bu kadar evde kaldım buhrandayım diyor. mesleğimden uzak kaldım yeni yasaları içtihatları kararları kaçırıyorum diyor. işe dönmem çok zor olucak diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?