Lütfen yardım edin yüzüm çok kötü oldu

ilaydadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
5
0
36
İstanbul
Arkadaşlar ben 2 hafta önce yüzümde 2 tane hafif sivilce çıktığı için eczaneye gidip bi ilaç istedim ki yüzüm tertemizdi sadece 2 tane sivilce vardı ve hiç belli olmuyordu ama işte daha fazla yayılmasın diye ilaç almak istedim,eczacı bana effaclar duo , bi tane de avene triacneal verdi yanında da monodoks antibiyotik .bende salağım işte aldım ilaçları bi de yüz küsür para ödedim her gün sabah akşam uyguladım geçer diye ama 2 hafta sonra ne oldu biliyor musunuz?alnımın her tarafını sivilceler kapladı yüzüm soyuldu,kızardı,döküldü ayrıca sivilce izleri bile oluştu 2 tane hafif aknem var derken bir sürü sivilce çıktı ve kezzap dökülmüş kadarcasına kızardı
ne yapsam bilmiyorum cildiyede randevu saati yok.yüzümün her yeri kızardı dışarı çıkamıyorum çok kötü oldum
hep bilinçsiz kullandığım ilaçlar yüzünden oldu.Eğer bu ilaçları kullanan varsa bana yardımcı olabilri mi?lütfen,çok teşekkür ederim

Doktor kontrolünde olmadan ilaç kullanma yüzün tahriş olmuştur.Sivilcelerin üzerine bebek pudrasıyla limon sürebilirsin etkisi oluyor

Ben doktorumun önerisiyle kullandım.Sivilcelerim için kullandığım krem yüzümü tahriş etti.Allahtan sadece çene kısmımda vardı.Bütün yüzüme uygulasam her yerim kızarıcaktı demek.Ben de kremi kestim.Bir daha asla yüzüme merhem,krem sürmem.

Cildiye uzmanına neden gitmediniz ki,ilk önce.Dr tavsiyesi olmadan antibiyotik almak çok skıncalı ve gereksiz..Diğer iki şey nedir anlamadım ama şuan cildiye uzamnına gitmelisiniz.Bu aşamada yüünüzü balla (sivilceli yağlı karmal normal cilde uygundur)temizleyebilirsiniz.Kızarıklık,tahriş varsa yoğurt da sürün,böylece balla temizlemiş yoğrta nemlendirmiş olursunuz.Tabi yoğurdu yıkayacaksınız sonra.Böylelikle bu aşamada tamammen doğla maddeler kullanmış ;,en azından zarar vermeden bakım yapmış olursunuz bu aşamada..
Bir dahaki sever de sivilce için bebek pudrasıyla limonu karıştırı üstüne sürersiniz,o şekilde kurur..Sicilceyi kapatmak için de kapatıcı değil de ten rengi bir krem ilaç öneririm size,aksil 5 tindet(ten rengi)..Aynı zamanda sivilce tedavisine kullanılıyor..

Son düzenleme:
Back
X