Lütfen yardım edin

Arguvan1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4
1
1
35
Arkadaşlar evet biraz uzun yazıcam ama sabredip okuyan ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. 1 yıllık evliyim. Evliliğim ailemin rızası ile olmadı. Ailemde kabullenmedi. Bi çocuğum oldu ve henüz iki aylık. Çocuk olduktan sonra ailem yumuşadı ama eşimle çok ciddi sorun yaşamaya başladık. Ailemin yanına geldim şimdi eşim ayrılmak istiyo ve küçücük bebeğimle öylece kalmış haldeyim. Aileme durumu izah edemem zaten onaylamadıkları bi durumdu ve çok zor kabullendiler. Şimdi olmadı bu kezde ayrılıyorum dediğimde hem çok üzülür hem ne yapacaklarını bilemezler. Eşimle çok iyiydik çok büyük bi aşkla evlendik bugüne kadarda bi dediğimi iki etmedi ama maddi manevi sıkıntıları yüzünden psikolojik olarak kötü bi döneme girdi ve sonucunda da benden ayrılmayı seçti. Bildiğim inandığım bütün duaları ettim ama ne yapıyorsam hiçbir değişiklik yok ne yapacağımı bilmez haldeyim.

Aslında evet tamamen bahane, eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var, bizim çocuğumuz olduğunu öğrendikten sonra hem anne tarafından doldurularak hemşerim kıskançlıkla eşimden uzaklaştı. Eşim çok düşkün çocuğuna. Ve bu uzaklaşma sonrası görüşmemeye başladı çocuk. Ve eşim bundan beni suçlu kıldı. Sen gözüne sokacak kıskandıracak huzurunu kaçıracak şeyler yaptın onun duygularını anlayamadın diyerek. Ve konu bu iken büyüyerek tartışma kavga geri dönüşü olmayan sözler halini alıp çok başka yerlere dönüştü

Çocuklu biri ile evlenmek ve durumu yönetmek çok zor gerçektende.Çocuk size geliyor ve huzurlu zaman geçirebiliyorduysanız eşinizle tekrar durumu konuşun.Çocuğun dolduruşa getirilmesi işleri karıştırmış ama,o daha bir çocuk yani.İyi bir diyalog kurmayı başarabilmek için hem sizin hem eşinizin biraz çaba göstermesi gerek.Eşinizle görüşün yapılabilecek şeyleri değerlendirin.Eşiniz de sanırım durumu iyi yönetememiş tüm suçu size yüklüyor.Olmaz öyle şey.

Eşim hiçbi şekilde konuşmaya yanaşmıyo tamamen bana yüklüyor tüm suçu. Oğlu kendisinden uzaklaştıkça eşim benden uzaklaştı.

Eşim hiçbi şekilde konuşmaya yanaşmıyo tamamen bana yüklüyor tüm suçu. Oğlu kendisinden uzaklaştıkça eşim benden uzaklaştı.
Eşinizle kavga sonrası mı ailenizin evine gelmek zorunda kaldınız?Sizi oraya kendisi mi bıraktı yoksa siz kendiniz evden uzaklaşmak için mi geldiniz?Eğer sizi evden kovmak gibi bir terbiyesizlik yapmadıysa biraz zaman verip,tekrar konuşmayı deneyin.

Evden kovmadı kendisi bıraktı ama bir daha ne aradı ne sordu ne de çocuğumla ilgilendi çocuğumu sordu bana olan kızgınlığını çocuğuma da yansıttı sadece ayrılmak istediğini artık olmayacağını dile getirdi sonra da tüm kapıları kapattı bana

Eşinizle tekrar bir görüşme yapın.Beraberliğinizden olan çocukta onun çocuğu,bu işe birlikte çözüm üretmeniz gerek.Evliliğinizle ilgili başka sorunlarınız yoksa,bu şekilde kestirip atmamalı.Sizden tam olarak ne istiyor ki?Diğer çocuğu kardeşi olunca kıskanmış olabilir.Annesi de etkileyecek ters sözler kullandıysa,çocuğun etkilenmesi ve soğuması normal.Siz çocuğa dışlandığı hissi verecek bir davranışta bulunmadıysanız.Eşiniz çocuğu ile konuşup gerekirse pedegog yardımı alarak bu sorunu çözmek için uğraşabilir.Sizden vazgeçmeyi seçmesi çok saçma.Ne Olacakmış sizden olan çocuğunu ve sizi bu kadar çabuk gözden çıkarınca bütün sorun çözülecekmiymiş?

Back
X