Lütfen yardım edin:(

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
Arkadaşlar benim nişanlım polis pomemde eğitimde.mayıstada mezunıyeti var.daha kazandığı ilk günden beri annem k.validem ve ben gideriz diye konuşuyorduk hep.bugün nişanlımla konuşurken annesi aradı kapattık tabi.5 10 dakika sonra nişanlım aradı kaynım için x bize y havayolundan cok indirimli bilet bulmuş yalnız bır kredi kartına 2 tane veriliyormus 3 yada 4 olunca vergi falan yükleniyorlarmış cook dedi.bende ee dedim.yaa dedi senle annem gelseniz sadece dedi. şok oldum tabi ben anneme nasıl sen gelme derim benim annem size yükmü dedim ben karşılarım onun masraflarını dedim.çok kızdı nişanlım tabi ben oyle demek istemedim dedi ama param yok işte işin içinden çıkamıyorum sonra annemde gelmesin sen tek gel dedi.bende benim ailem tek göndermez dedim. Neyse bi tartıştık böyle tabi bana bağırıypr falan cok moralım bozuldu.sonra tekrar aradı.senin kredi kartından 2 benimkinden 2 bilet alalım babamda gelsın o olmazsa ayıp olur dedi.ben veririm sana dedi parayı.peki tamam ama kartımın lımıtı full ... Tarihte maaş alıcam ozaman yatırıp alım dedim bide ona kükredi birton.bende çok sinirlendim gelmiyorum dedim annenle babana al bileti dedim.bağırdı gelme dedi..o lafının üzerine zaten gitmem artık..kapattım arası cok gecmeden bıdaha aradı kaynım benim annemle bana bilet alıyormus onlarda bı caresıne bakacaklarmış.hayır dedim asla,konu kapandı ben gelmiyorum dedim.annen baban gelsin dedim.aradım kaynımı acmadı.evlerini aradım cocuk dustaymıs kaynanam actı.kızım dedi biz bilet baktık falanda işte anlattı demişssinki annemmi yük oluyor öyle birşey yok kızım altı üstü bir bilet ben onuda alırım falan dedi,bende sorun bilet değil nışanlımın davranısı.gücüm yok dedi ben 2 bileti alırım dedim onada yanaşmadı bana bağırıp ters konusuyor ben daha ona napim anne dedim.veee karsılık olarak gelen cevap:
Kızım onada kızma ben dedim oğlum bir söyle babanda gelmesin kaynananda (bu arada kaynanamın bı gözü şekerden dolayı hiç görmüyor diğeride çok az görüyor) ben tek yolu bulamam gelin benle gelsin demiş!!!nişanlımda anne kız annesine nasıl gelme desin demiş..kv.de de oğlum bi de bakim sen demiş yani şansını denemiş belki ben anneme derimde gelmez diye..ben şok oldum tabi.ama kadına belli etmedim birşey terbiyemi bozmadan bu konunun başından beri annem sen ben gidecez diye konustuk ben şimdi anneme sen gelme nasıl derim dedim.doğru olurmu hiç dedim.neyse anne ben gelmiyorum annemde gelmiyor babamla sen gidin dedim.kaynanamda ben nişanlınla konusurum kızarımdedi.kapattık..çok kızgınım nişanlım bana sen haksızsın her dediğimi yanlış anlıyorsun diyor triplerde.sizce ben ne yapmalıyım k.bakmayın cok uzun oldu ama sizden başka konusaacak danışacak kimsem yok:(

çok saçma bir durum olmuş, tamam uygun bilet bulmuşlar falan filan da.. siz aynı ekmeği paylaşacaksınız aranızda para mevzusunun bu durumlara gelmemesi lazımmış, anneni ayırması yanlış, tamam para sıkıntısı olabilir fakat sana açıkça uygun dille böyle böyle canım maddi sıkıntım var deseydi sende annemin parasını ben öderdim derdin, sorun kalmazdı.. ama böyle o gelsin bu gelmesin olmaz yani.. neyse umarım çözersiniz meseleyi :)

çok saçma bir durum olmuş, tamam uygun bilet bulmuşlar falan filan da.. Siz aynı ekmeği paylaşacaksınız aranızda para mevzusunun bu durumlara gelmemesi lazımmış, anneni ayırması yanlış, tamam para sıkıntısı olabilir fakat sana açıkça uygun dille böyle böyle canım maddi sıkıntım var deseydi sende annemin parasını ben öderdim derdin, sorun kalmazdı.. Ama böyle o gelsin bu gelmesin olmaz yani.. Neyse umarım çözersiniz meseleyi :)

umarım düzelir..çok teşekkür ederim 150 ye yakın kişi okumuş ama birtek sen cevap vermişsin sağol..

Arkadaşlar benim nişanlım polis pomemde eğitimde.mayıstada mezunıyeti var.daha kazandığı ilk günden beri annem k.validem ve ben gideriz diye konuşuyorduk hep.bugün nişanlımla konuşurken annesi aradı kapattık tabi.5 10 dakika sonra nişanlım aradı kaynım için x bize y havayolundan cok indirimli bilet bulmuş yalnız bır kredi kartına 2 tane veriliyormus 3 yada 4 olunca vergi falan yükleniyorlarmış cook dedi.bende ee dedim.yaa dedi senle annem gelseniz sadece dedi. şok oldum tabi ben anneme nasıl sen gelme derim benim annem size yükmü dedim ben karşılarım onun masraflarını dedim.çok kızdı nişanlım tabi ben oyle demek istemedim dedi ama param yok işte işin içinden çıkamıyorum sonra annemde gelmesin sen tek gel dedi.bende benim ailem tek göndermez dedim. Neyse bi tartıştık böyle tabi bana bağırıypr falan cok moralım bozuldu.sonra tekrar aradı.senin kredi kartından 2 benimkinden 2 bilet alalım babamda gelsın o olmazsa ayıp olur dedi.ben veririm sana dedi parayı.peki tamam ama kartımın lımıtı full ... Tarihte maaş alıcam ozaman yatırıp alım dedim bide ona kükredi birton.bende çok sinirlendim gelmiyorum dedim annenle babana al bileti dedim.bağırdı gelme dedi..o lafının üzerine zaten gitmem artık..kapattım arası cok gecmeden bıdaha aradı kaynım benim annemle bana bilet alıyormus onlarda bı caresıne bakacaklarmış.hayır dedim asla,konu kapandı ben gelmiyorum dedim.annen baban gelsin dedim.aradım kaynımı acmadı.evlerini aradım cocuk dustaymıs kaynanam actı.kızım dedi biz bilet baktık falanda işte anlattı demişssinki annemmi yük oluyor öyle birşey yok kızım altı üstü bir bilet ben onuda alırım falan dedi,bende sorun bilet değil nışanlımın davranısı.gücüm yok dedi ben 2 bileti alırım dedim onada yanaşmadı bana bağırıp ters konusuyor ben daha ona napim anne dedim.veee karsılık olarak gelen cevap:
Kızım onada kızma ben dedim oğlum bir söyle babanda gelmesin kaynananda (bu arada kaynanamın bı gözü şekerden dolayı hiç görmüyor diğeride çok az görüyor) ben tek yolu bulamam gelin benle gelsin demiş!!!nişanlımda anne kız annesine nasıl gelme desin demiş..kv.de de oğlum bi de bakim sen demiş yani şansını denemiş belki ben anneme derimde gelmez diye..ben şok oldum tabi.ama kadına belli etmedim birşey terbiyemi bozmadan bu konunun başından beri annem sen ben gidecez diye konustuk ben şimdi anneme sen gelme nasıl derim dedim.doğru olurmu hiç dedim.neyse anne ben gelmiyorum annemde gelmiyor babamla sen gidin dedim.kaynanamda ben nişanlınla konusurum kızarımdedi.kapattık..çok kızgınım nişanlım bana sen haksızsın her dediğimi yanlış anlıyorsun diyor triplerde.sizce ben ne yapmalıyım k.bakmayın cok uzun oldu ama sizden başka konusaacak danışacak kimsem yok:(

anlamsız bir durum bence..sonuçta senin nişanlının şuanda bir geliri yok arkadaşım e kv kp de senin annenin geliş gidişini finanse etmek zorunda değiller..

neden böyle bir beklentiye girdin anlamadım daha evlenmemişsiniz bile..

evet kv oğluna sen konuş onun annesi gelmesin demesi de yanlış..madem direkt senin annenle kendisi konuşsaydı

ama ozamanda senin için problem olucaktı bu durumdanda rahatsız olucaktın..

daha şimdiden böyle sıkıntı yaratmayın kendinize..

nişanlılık çok zor bir süreçtir her anlamda maddi ve manevi..

kısacası arkadaşım kendi paran varsa anneni götür yoksa götürme...

daha şimdiden bu kadar sivrilme tatlım daha neler geçicek başından ne haksızlığa uğrayacaksın hepsinde kendini savunacak gücün bile olmayacak işde bu yüzdende olgulaşacaksın hele bi evlen bence büyütme annende gelmesin sen kayınvalidenle git ben sorun görmedim.

Son düzenleme:
konusahibi bilet parasını onlar almadı diye değil, söyleme tarzlarına kızmış. ki zaten kendi de söylemiş ben alırım diye.

kayınvalideniz işgüzarlık yapmış . annenizi geçtim , sizi de götürme sebebi orayı bulamaması :) bide bunu ağzıyla söylüyor.

şimdi sizin yapmanız gereken kar zarar hesabı.

annesinin yaptığı işgüzarlığı cezalandırmak için hiç gitmemek mi

yoksa müstakbel eşinizin,hayat arkadaşınızın yemin törenini her ne olursa olsun görebilmek mi

hangisi size daha tatlı geliyorsa onu yapın.

erkeklerin bu düşüncesizse davranışlarından sonunu düşünmeden körü körüne annelerini dinlemelerinden bazen fenalık geliyor.moralini bozma canım şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama ben durumdan sonra gitmezdim ailecek kutlasınlar törenlerini

''benim annem size yükmü dedim ben karşılarım onun masraflarını dedim.çok kızdı nişanlım tabi ben oyle demek istemedim dedi ama param yok işte işin içinden çıkamıyorum sonra annemde gelmesin sen tek gel dedi.bende benim ailem tek göndermez dedim. Neyse bi tartıştık böyle tabi bana bağırıypr falan cok moralım bozuldu.sonra tekrar aradı.senin kredi kartından 2 benimkinden 2 bilet alalım babamda gelsın o olmazsa ayıp olur dedi.ben veririm sana dedi parayı.''

benim bu cümleden anladığım öncelikle sorunun maddi kaynaklı olduğu..benim annem size yük mü cümlesi bunu kanıtlıyor zaten..

insan beklentiye girmese böyle söylermi??

sonra damat ben veririm parayı diyor konu sahibi arkadaşta tamam diyor..

kv nin yaptığı sorunun sonraki boyutu...

arkadan iş çeviriyor gibi olmuş...bence de bir yanlışlık var...

ben de hiç hoşlanam annesinin aklıyla gezen erkeklerden...

ama sonuçta çocukta şu anda para yok ve çözüm arıyor..

arada kalmış ozavallı da...

biraz anlayışlı olmak lazım..

anlamsız bir durum bence..sonuçta senin nişanlının şuanda bir geliri yok arkadaşım e kv kp de senin annenin geliş gidişini finanse etmek zorunda değiller..

evet kv oğluna sen konuş onun annesi gelmesin demesi de yanlış..madem direkt senin annenle kendisi konuşsaydı

Katiliyorum. Bu tarihte gidilecegi daha önceden belliymis, kimlerin gidecegi de belliymis. Ben annem ve kendim icin daha önceden biletleri alir kenara koyardim. Hadi ben neyse de annem icin bilet almak zorunda degiller. Bana söylemeden bilet almis olsalar bile rahatsiz olurdum acikcasi. Eger annenizin hicbir seyden haberi yoksa gidin kendi biletlerinizi alin. Kayinvalidenizin madem tek gözü görmüyormus tek birakmak olmaz. Mesafe ne kadar bilmiyorum ama uzun degilse ve yer bulamiyorsaniz ucak olmasi sart degil. Otobüsle gidin. Kayinvalideniz bir bilet birsey degil ben alirim demis ama paralari yok galiba. Sirf kapris icin "annesi gelmesin ona bilet almiyoruz" gibi degil de maddi durumlardan dolayi bilet alamiyorlarmis gibi geldi bana.

Anneniz olmadan kayinvalidenizle niye gidemiyorsunuz, niye göndermezler anlayamadim.

tamam ama bizim nikahımız falan var.düğünümüzü beklıyoruz..birde kendileri beni böyle bir beklenti içinw soktu ki annen annem sen gelirsin diyordu nişanlım hep..benım biletimi alıpta anneminkini almamaları nekadar mantıklı hos?bence benım yerımde kım olsa aynı beklentı içine girerdi diye düşünüyorum

daha şimdiden bu kadar sivrilme tatlım daha neler geçicek başından ne haksızlığa uğrayacaksın hepsinde kendini savunacak gücün bile olmayacak işde bu yüzdende olgulaşacaksın hele bi evlen bence büyütme annende gelmesin sen kayınvalidenle git ben sorun görmedim.

benım anneme önce gel deyipte sonra gelmesın derlerse benım orda işim nasıl olabılır?o benim annem yaa annem...daha şimdiden bana üçün beşin lafını edecekler allahaskına?ve bunu yaptıkalrı insan bir arkadaş falan tanıdık vs değil..annem..

konusahibi bilet parasını onlar almadı diye değil, söyleme tarzlarına kızmış. ki zaten kendi de söylemiş ben alırım diye.

kayınvalideniz işgüzarlık yapmış . annenizi geçtim , sizi de götürme sebebi orayı bulamaması :) bide bunu ağzıyla söylüyor.

şimdi sizin yapmanız gereken kar zarar hesabı.

annesinin yaptığı işgüzarlığı cezalandırmak için hiç gitmemek mi

yoksa müstakbel eşinizin,hayat arkadaşınızın yemin törenini her ne olursa olsun görebilmek mi

hangisi size daha tatlı geliyorsa onu yapın.

canım kalkmış aannemede banada bilet almıslar.ben kv e hiçbirşey demedim zaten ama acayip bozuldum.nişanlımada dedim bak annen bunu dedi diye.yıne başladı yanlış anlamıssın o onıyetle dememiş diye.kaynananm tlfunumu kapatırken ben onla konusup kızarım dedı bana bağırdıgı için.nişanlımla daha sonra konustugumda annen birşey dedimi diye sordum yoo nıye desın nıye kızsın o da benım haklı olduğumu biliyor dedi..cinlerim tepeme çıktı..

''benim annem size yükmü dedim ben karşılarım onun masraflarını dedim.çok kızdı nişanlım tabi ben oyle demek istemedim dedi ama param yok işte işin içinden çıkamıyorum sonra annemde gelmesin sen tek gel dedi.bende benim ailem tek göndermez dedim. Neyse bi tartıştık böyle tabi bana bağırıypr falan cok moralım bozuldu.sonra tekrar aradı.senin kredi kartından 2 benimkinden 2 bilet alalım babamda gelsın o olmazsa ayıp olur dedi.ben veririm sana dedi parayı.''

benim bu cümleden anladığım öncelikle sorunun maddi kaynaklı olduğu..benim annem size yük mü cümlesi bunu kanıtlıyor zaten..

Insan beklentiye girmese böyle söylermi??

Sonra damat ben veririm parayı diyor konu sahibi arkadaşta tamam diyor..

Kv nin yaptığı sorunun sonraki boyutu...

Arkadan iş çeviriyor gibi olmuş...bence de bir yanlışlık var...

Ben de hiç hoşlanam annesinin aklıyla gezen erkeklerden...

Ama sonuçta çocukta şu anda para yok ve çözüm arıyor..

Arada kalmış ozavallı da...

Biraz anlayışlı olmak lazım..
evet işte bende bundan bahsedıyorum tam..ben onu anlıyorum o nasıl karsılasınkı..ama işte benimkinin karsılıyorlar ee annen gelmesın ne kadar doğru...bakıldıgında aslında bişety değilmiş gibi görünüyor ama hiç hoş bir davranış değil bence.hem kırıldım hem kızdım

erkeklerin bu düşüncesizse davranışlarından sonunu düşünmeden körü körüne annelerini dinlemelerinden bazen fenalık geliyor.moralini bozma canım şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama ben durumdan sonra gitmezdim ailecek kutlasınlar törenlerini

bende acayıp kızdım ve sabahtan beri moralim sıfır. Nişanlım aradı annemler 3 bilet almıslar dedi.onuda çok üzmek istemedim ve birşey demedim önce.sonra dayanamadım dedimki ben oraya geleceksem düğün arefesinde kv ile problem yaşamamak için ama içimde hiçbir heves kalmadı dedim.sen bu dik kafalılığına devamet dedi bana. :(

tamam ama bizim nikahımız falan var.düğünümüzü beklıyoruz..birde kendileri beni böyle bir beklenti içinw soktu ki annen annem sen gelirsin diyordu nişanlım hep..benım biletimi alıpta anneminkini almamaları nekadar mantıklı hos?bence benım yerımde kım olsa aynı beklentı içine girerdi diye düşünüyorum

çok zor durumlar arkadaşım nişanlılık herkese karşı sorumluluk süreci...

üstelik tatlı tatlı atlatmak lasım..benm tavsiyem hiç bir şey için beklentiye girme

senden gitmediğine şükret:)

sakin ol

bide anneni düşün onun hiç bi şeyden haberi yok

bilmeden gidip gelicek..onun onurunu kurtarmak adına onun biletinin ücretini öde bence

sonradan başın ağrımasın..

al benden de o kadar!!!
ustelik beyefendi sizin nisanliniz degil artik nikah var diyorsunuz.mustakbel kocaniz...ne yani onun ki anne de sizinki agac kovugu mu???

bende acayıp kızdım ve sabahtan beri moralim sıfır. Nişanlım aradı annemler 3 bilet almıslar dedi.onuda çok üzmek istemedim ve birşey demedim önce.sonra dayanamadım dedimki ben oraya geleceksem düğün arefesinde kv ile problem yaşamamak için ama içimde hiçbir heves kalmadı dedim.sen bu dik kafalılığına devamet dedi bana. :(
neyse canım olay çözümlenmiş ama hatalı olan onlar önceden konuuşulmuş beraber gideriz diye sonra 2 bilet almak düşüncesizlik...keeyfini bozma artık nişanlında üzülmesin

çok zor durumlar arkadaşım nişanlılık herkese karşı sorumluluk süreci...

üstelik tatlı tatlı atlatmak lasım..benm tavsiyem hiç bir şey için beklentiye girme

senden gitmediğine şükret:)

sakin ol

bide anneni düşün onun hiç bi şeyden haberi yok

bilmeden gidip gelicek..onun onurunu kurtarmak adına onun biletinin ücretini öde bence

sonradan başın ağrımasın..

bende öyle düşünüyorum.ama hem kendi hem annemin bilet parasını verecem.ister alınsın ister kırılsın.o benim annem.bu bana göre senin annen benim annem ayrımına giriyor.çok kırıldım,çok üzgünüm.ne yapacağımı bilmiyorum :(

Back
X