• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım hanımlar :(

hanımlarrr...
bende kaçarak evlendim çook şükür herşey yolunda el bebek gül bebek davranıyorlar eşimin aileside... kaçarak evlendin bunlara katlanacaksın o zaman demek bence çook yanlış.. eminim o da böyle olsun istememiştir. aileden aileye karakter kişilik yaşayış biçimleri kültür denilen kavramlar değişikliş gösterebilir. ne evliler görüyorum 3 ay sonra (misal) boşanıyorlar.. bunlarıda düşünün

yanlış anlıyor bence kaçarak evlenenler. kaçarak evlendin, 'zaten insanlar kötü muameleye eğilimli, bunu da bahane edip daha kötü davranmaları muhtemel.'

yani biri size kaçacağım dese kaç güzel olur mu dersiniz. sanmam. olumsuz sonuçları olabilir dersiniz. kaçarken bu olumsuz sonuçlar göze alınır, ama bu hak etmiş olmak anlamına gelmez. kaçmanın bedeli vardır mutlaka, kiminde hafif kiminde fazla. dediğim gibi haketmek başka, baştan lades demek başka. anlatabildim umarım.

bence arkadaş çok yaratıcı. :D çünkü biri bir eleştiri yaptı mı hemen bir şey çıkıyor ortaya. ben zaten okuyorum, ben zaten çalışıyordum, zaten ailemle barıştık, zaten kayınvaliden umrumda değil kayınpederim bana çok iyi davranır, zaten eşim de ayrı eve çıkmak istiyor, zaten eşime evi benim üstüme yaptı, zaten babamın de bi sürü evi var, bana da verdi, zaten ben çalışacağım, zaten kiracı kirayı ödemiyor vs vs. :D

Valla ben de anlamadım gitti. Kendisinin bir açıklama yapmasını istiyorummmm :)

bende bu hatunları anlamıyorum. yahu arkadaşım sa-na-ne ister kaçıp evlenir ister camdan atlar evlenir.

milleti yargılamak atıp tutmak ne kadar hoşunuza gidiyor. bu sitede şahit olup tepemi attıran tek şey de bu!

kadın açmış derdini anlatmış ve sormuş; ARKADAŞLAR AYIP MI AYRI EV İSTEMEK BUNALIMDAYIM.

gelen cevap; kaçmışsın, kaçmasaydın, haketmişsin, neden kaçtın hakaret vesaire...

tatlı dille güzellikle ah be canım keşke yapmasaydın dense hadi tamam ama saldırıyorsunuz! rezillik!

bazılarının bağnazlıklarına cahilliklerine şaşmamak elde değil. kendi doğruları dışında bir şey oldu mu eyvah kaç ordan. siz kimsiniz be? soruya cevabın varsa yaz, üzüldüysen tatlı dille söyle keşke yapmasaydın de kaçmasaydın de. ama yok yargılayacaklar! münasebetsizler.

bende istemem aklı ermeyen küçük kızlarımız okusun böyle şeyler, kaçsınlar, özensinler vesaire. ama bunlar hayatın gerçekleri bir yerde. ayrıca konu sahibi evlenmiş sevmiş ve bir çocuğu olacak; yani bir yanlış yapmamış. hata etmiş, beklememiş; örd adetimize uygun gelin gitmemiş o yüzdende üzüntüsünü sıkıntısını, getirisini yaşıyor orası ayrı. ama olan olmuş.

konu sahibi sende bölük pörçük yazıp farkında olmadan insanları geriyorsun. biraz açık ol kesik kesik yazma. dert senin derdin, sen akıl istiyorsun o yüzden biz sormayacağız sen anlatacaksın.

ayır evini al kocanı git mutlu yaşa. biz kadınız aklımıza koyarsak her şeyi yaparız.

sevgiler!
Kesinlikle.
Ki ben kadere kazaya inanan bir insanin.
Bu kizin evleneceği gün o gunmus.
Bu kadar.

Ağzı olan konuşuyor yahu. Genç bir kadın size fikir danışmış, tecrübelerinizi öğrenmek istemiş bir tane insan evladı da çıkıp o soruya cevap vermemiş. Size ne yahu? Size kaçtım iyi mi yaptım diye sorulmamış ki! Haddimizi bilmemiz önemli.

Şöyle söyleyeyim ev işini halletseniz bile kocişin açık öğretimden bir üniversite kazanıp askerliği ertelesin. Yalnız kalman için hiç doğru bir zaman değil. Şu sitede bile neler yazılmış üzerine gelip canını sıkan çok olur bebekli halinle. Seni bırakmasın. :/

Katiliyorum..
Herkesin kendi hayati kendi çevresi
Benim bbulunduğum şehirde 19 20 evlilik yaşi görünür.
Teyzem 30 yasinda bekar, kendi karari evlenmedi kime ne bundan ?

Nasıl kime ne bundan? Ben bir feministim bir kadın hakları savunucusuyum. Ben bu ülkede kadınların şartları düzelsin istihdamı artsın istiyorum, bunun için çabalıyorum. Bir kadın en temek haklarından mahrum bırakılmasın diye,yaşama okuma hakları elinden alınmasın diye, ezilmesin diye. Bu da kendi ayakları üzerinde durarak oluyor. Ben kadınların sorunlarını kendime dert ediniyorsam evlilik yaşını da kendime dert edinirim. Bundan 5-10 yıl önce çocuk gelin diye kınadığımız yaş normaldi. 18-20 büyüktü ama işte insanlar bilinçleniyor, kadınlar bilinçleniyor ve birileri bunu dert edindiği için çocuk gelin artık bir sorun. 18 yaşreşit olabilir. Ama kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmediği sürece hala çocuk ve hala ezilmeye müsait. Konu sahibi için demiyorum çünkü alimallah onu bu hayatta kimse ezemez ama kimene diyemeyiz.

Nasıl kime ne bundan? Ben bir feministim bir kadın hakları savunucusuyum. Ben bu ülkede kadınların şartları düzelsin istihdamı artsın istiyorum, bunun için çabalıyorum. Bir kadın en temek haklarından mahrum bırakılmasın diye,yaşama okuma hakları elinden alınmasın diye, ezilmesin diye. Bu da kendi ayakları üzerinde durarak oluyor. Ben kadınların sorunlarını kendime dert ediniyorsam evlilik yaşını da kendime dert edinirim. Bundan 5-10 yıl önce çocuk gelin diye kınadığımız yaş normaldi. 18-20 büyüktü ama işte insanlar bilinçleniyor, kadınlar bilinçleniyor ve birileri bunu dert edindiği için çocuk gelin artık bir sorun. 18 yaşreşit olabilir. Ama kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmediği sürece hala çocuk ve hala ezilmeye müsait. Konu sahibi için demiyorum çünkü alimallah onu bu hayatta kimse ezemez ama kimene diyemeyiz.

keşke tek beğeni hakkımız olamasaydı...

hala size ne bize ne diyenler var..olay konu sahibi değil bu mantıkta olan kızlarımız.

yoksa zaten konuyu açan arkadaş evlenmiş,hamile olmuş artık ona diyecek bir şey yok.tek yapması gereken kendi evine çıkmak.

kaçmış olmasaydın inan sanada aynı değeri gösterirlerdi bu devirde kaçmakmı kaldı allah aşkına yaşın kaç daha senin be yavrum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

keşke tek beğeni hakkımız olamasaydı...

hala size ne bize ne diyenler var..olay konu sahibi değil bu mantıkta olan kızlarımız.

yoksa zaten konuyu açan arkadaş evlenmiş,hamile olmuş artık ona diyecek bir şey yok.tek yapması gereken kendi evine çıkmak.

Al bak 16 yaşında evlendirilmiş:
http://www.sabah.com.tr/yasam/2012/07/26/doverek-delirtilen-melek-gelin-oldu

Bu kızın yaşı 18 de olabilirdi, hikayesi kaçarak da evlenme olabilirdi. Bundan banane mi şimdi? Bir şey yanlışsa yanlıştır. Belki o da hayallerle evlendi. Yoksa kimse dayak yerim aç bırakılırım diye evlenmez. Belki onun da elinden tutan olsaydı, belki ona da ailesine de evlenmek için erken, 18 bile erken sen oku deseydi bunlar olmazdı. Ama bize ne tabi.

Son düzenleme:
Ben senden 4 yas buyugum ister arkadasin say ister ablan olmus bitmis artik kacmani tartismaya acmak cok anlamsiz onun ne kadar yanlis birsey oldugunu sen zaten biliyorsundur.ama sana kizamiyorum bilemiyorum cunku neler yasadigini.ama kayimvalideyede kizamiyorum benimde bir abim var cok sukur gelinimizi teliyle duvagiyla aldik ama diyelimki durum boyle degilde senin ki gibi olsaydi inan ne ben ne annem ne babam o kiza saygi duymazdi.kaba biliyorum ama "kacti bide ev istiyor" cumlesini illaki duyucaksin.duymadiysan duyucaksinda bunu sende biliyorsun.cok fevrisin oncelikle bundan kurtul bak burada herkeze kizmissin sert tepkiler vermissin bak sen herseyden once artik bir annesin biraz durul guzel kardesim kayinvalidende senin bu yapini anlamistir muhtemelen sen ona evlat ol o sana anne hayatiniz artik hep birlikte gecicek.ve okudum bir erkek evladin olucakmis allah ona uzun omurler versin anne olunca hele ki oglun evlenicek yasa geldiginde burda yazilanlari sende bir bir anlicaksin.iyi aksamlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kimse sizi erken yaşta evlendiğiniz için ayıplamıyor. Ama madem kaçtınız herşeyi düşünmeniz gerekmezmiydi? Eşiniz 20 yaşında olduğuna göre uzun dönem askerlik yapacak, e bu dönemde siz napacaksınız? Madem bu kadar bilmişlik taslıyorsunuz kimsenin üzerinden geçinmemeyide bilmeniz lazım. Ev verilecek bana ailem bakacak diyorsunuz hala ailenin çocuğusunuz yani. Tek başına kalsanız hiçbirşeyin üstesinden gelemicek durumdasınız ama ısrarla dik başlılığınıza devam ediyorsunuz. 22 yaşındayım erkek arkadaşımla 4 senedir birlikteyiz ve kendi ayaklarımızın üstünde durabilelim diye 3 sene daha evlilik düşünmüyoruz. Ama siz ekmek elden su gölden bir hayata güveniyorsunuz,sorun burda.

Türkiye için iftar vakti:51:

Konu sahibesi kes sesini, yorum yapma vs demeye başladı mı konunun tadı kaçıyor.

Back
X