Şimdi bazı arkadaşlara göre bu çok önemli bir konuşma gibi gelemeyebilir ama benim açımdan ve şu an ve şimdiye kadar yaşadıklarım göz önüne alınınca benim için çok önemli bir konuşma ve yanlış bir cümle kurup herşeyi berbat etmek istemiyorum. Hem aramızdaki mesafe korunsun hem de kayınvalideme karşı neler hissettiğimi bilsin istiyorum. Buarada açtığım konularda eşimin annesine anne diyemediğimi ve bu neden ile sorunlar yaşadığımı yazmıştım. bu neden ile bu akşam eşimle şiddetli bir tartışma yaşadık.. tartışmayı ayrıntılı olarak anlatamayacağım ama en sonunda benim biraz yumuşamam ile her ikimiz sakinleşebildik.. ve eşiminin annesine ismi ve anne mesela ayşe anne demeye karar verdiğimi söyledim. bu sebep ile yarın eşimin annesi ile telefonda konuşacağım. daha ne şekilde konuşmam gerektiğine karar vermedim ama özet olarak şunları diyeceğim; size karşı içimde çok büyük kırgınlık ve kızgınlıklar mevcut ve bunlardan dolayı size bugüne kadar anne demedim. sizden sadece bana yaşattıklarınız için sadece bir özür bekledim, baktım sizden bir özür gelmeyecek sizin tarafınızdan eşimin daha fazla üzülmesine gönlüm razı gelmiyor, Allah razı olsun bugüne kadar eşim bana bir kere bile olsa size anne demem konusunda bana baskı yapıp huzurumuzu kaçırmadı, bu neden ile eşiminin daha fazla üzülmemesi ve onun hatrı için size anne diyeceğim Ayşe anne.. gibi birşeyler söylemeyi planlıyorum ama sizce ne demeliyim ki? ya da nasıl demeliyim.. yani o istiyor diye değil de büyüklük bende kalsın ve sadece eşimin hatrı için diyorum anlamında birşeyler söylemek istiyorum. Ama bu sefer de her yaptırmak istediğini bu yolla yaptırır mı? neyse onu da eşime bırakıyorum benden bu kadar..