Lütfen yardım. Kız kardeşime güvenmeli miyim?

Onlyhopex

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2020
433
-180
18
Kızlar merhaba, ben ve kız kardeşim evliyiz. Ben 3 aylık hamileyim fakat kız kardeşim evlendiğinden beri hamile kalamadığını söylüyor ve çok üzülüyor bu duruma. Ayrıca kardeşimde bipolar bozukluk var. Biliyorsunuzdur bipolar hastaları genelde lithium adında ağır ilaçlar kullanır. Kardeşim de 2018de benim çayıma gizlice ilacından atmıştı ve ben uyuyakalınca anneme itiraf etmiş ve annem de çok tedirgin olmuştu. Kardeşim zaten hep derdi ki "İnşallah sen de hasta olursun da benim içtiğim ilaçları içip neymiş anlarsın..." O günden sonra korktum kız kardeşimin elinden bir şey yemeye. Şimdi de hamileyim ve şüphelerim var onun ikram ettiği şeyleri yeme konusunda. Sizce napmam gerek?

asla hiçbir şey yeme, evine de sokma, sen de ona gitme, bebek doğunca da bir süre uzak durun. kocanıza atın kocam istemiyor kaynanam istemiyor vs diyin.
Annem de diyor ki güven ona, o senin kardeşin. Iyi niyetli olmasaydı gelip gece yarısı itiraf etmezdi o gün diyor...

normalde insan kardeşine güvenmeyecek de kime güvenecek ama sen çok farklı durumlar yaşamışsın kardeşinin hastalığı ile ilgili çok bilgi sahibi değilim ama bence elinden bişey yeme
Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum :(

asla hiçbir şey yeme, evine de sokma, sen de ona gitme, bebek doğunca da bir süre uzak durun. kocanıza atın kocam istemiyor kaynanam istemiyor vs diyin.
Annem bu tereddütümü bildikce üstüme geliyor ve o kardeşin ona güvenmelisin diyor. Çok kötü bir durum ya

Kızlardeşinin ciddi bir sağlık sorunu var ..konuyu böyle ele al..muhakeme kuramadığı dönemler olan , karşısındaki kişiye kasıtlı zarar verme yönünde davranışı olan bir kişinin elinden (kardeşin de olsa) bir şey yememen en sağlıklısı

Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum :KK43:
haklısın ama dikkat etmen gereken bir dönemdesin olmadı midem kötü filan de geçiştir dışardan biri olunce görüşme derdim ama aile olunca farklı oluyor

Ne kadar kötü bir durum
Nasıl hissediyorsanız o sekilde davranın
Siz daha biliyorsunuz ortamı, kardeşinizi sonucta .

Manyak yahu!
Iyi düşünmeye çalışıyorum ama şüphelerim var maalesef. Dediğiniz gibi hislerimle hareket edicem.

Annem de diyor ki güven ona, o senin kardeşin. Iyi niyetli olmasaydı gelip gece yarısı itiraf etmezdi o gün diyor...

Tabi ki kötü niyetli değildir ama hasta sonuçta, hastalığı sebebiyle böyle bir şey yapmış. Ben olsam görüşürdüm ama elinden bir şeyler yiyip içmezdim.

haklısın ama dikkat etmen gereken bir dönemdesin olmadı midem kötü filan de geçiştir dışardan biri olunce görüşme derdim ama aile olunca farklı oluyor
Gerçi insan zarar vermek isterse Allah korkusundan bebek dogduktan sonra da zarar verebilir. Çocuğumu doğursam da korkucam sanırım...

Kesinlikle uzak durmalısın okurken ben bile tedirgin oldum 😳

Bişey verirse al ama aniden miden bulanmış gibi banyoya falan koş. Şimdi yiyemem midem kötü ama eve götüreyim evde yerim çok güzel görünüyor ellerine sağlık falan de. O şekilde oyala...

Burda duygusal davranacak bir durum söz konusu değil malesef kardeşinizin rahatsızlığı sebebiyle, mümkün olduğu kadar mesafeyi korumaya çalışın, sağlıkla gelsin bebeğiniz...
Teşekkür ederim sağ olun

Kesinlikle uzak durmalısın okurken ben bile tedirgin oldum 😳

Bişey verirse al ama aniden miden bulanmış gibi banyoya falan koş. Şimdi yiyemem midem kötü ama eve götüreyim evde yerim çok güzel görünüyor ellerine sağlık falan de. O şekilde oyala...
Öyle oyaladim birkaç kere hamileliğimden haberleri yokken. Ama Annemlere geldiğimde Allah korusun yemeğe falan katar diye korkuyorum

Birincisi kardeşinizi siz daha iyi tanırsınız.Bizim yorumumuz ne kadar gerçekçi olur sizin bir kaç cümleniz ışığında bilemem.

İkincisi iki tane bipolar bozukluk tanıdığım var ikisi de çok merhametli ,eli bol, bonkör,iyi niyetli saf insanlar.Hic kimseye kötülük düşündüklerini görmedim.

Konunun uzmanı meslek sahibi arkadaşlar var ise sizi bilimin rehberliğinde daha net aydınlatır.

Aklıma siz öyle yazınca" Kardes kardeşin ne ondugunu ne öldüğünü istermiş"sözü geldi fakat ne kadar doğruyu yansıtıyor onu da bilmem.

Annem bu tereddütümü bildikce üstüme geliyor ve o kardeşin ona güvenmelisin diyor. Çok kötü bir durum ya
valla ben kardeşime bunu yapsam ya da kardeşim bana bunu yapsa temiz bir dayak yerdik annemden. ya da en kötü aşırı kızardı. anneler babalar genelde işin ciddiyetini anlamazlar görmezden gelirler, hem çocuğuma bir şey denmesin diye hem de güya kardeşlerin arası kötü olmasın diye.

inanın sizden ve bebeğinizden önemli hiçkimse yok. dediğimi yapın bence.

valla ben kardeşime bunu yapsam ya da kardeşim bana bunu yapsa temiz bir dayak yerdik annemden. ya da en kötü aşırı kızardı. anneler babalar genelde işin ciddiyetini anlamazlar görmezden gelirler, hem çocuğuma bir şey denmesin diye hem de güya kardeşlerin arası kötü olmasın diye.

inanın sizden ve bebeğinizden önemli hiçkimse yok. dediğimi yapın bence.
Yapacağım teşekkürler

Back
X