lütfen yardım ve fikir ; huysuz muyum

ben günde 2 saat merdivenci kadınla anlaşmıştım.
temiz,titiz biriydi.
yemek yapar evi toplar,bazen ütü de yapardı vaktine göre.
midem çok kötüydü çünkü.
yarım gün ya da mümkünse kısa süreli biriyle anlaş.
son aylarda daha çok ihtiyacın olacak.

3 aylık hamilesiniz ve tripleriniz çok abartı.
Benim annem ağzına tülbent bağlayıp mutfağa girip yemek yapıyormuş, şimdikiler çok nazlı.
Adam uyuyormuş şşş uyan tencereler duruyor yıkamamışsın vs demek kusura bakmayın da çekilebilir değil.
Yok mu bulaşık makineniz atın yıkansın. Bazen erkeklere de hak vermiyor değilim yani.

siz hamilesiniz diye etrafınızda kul pervane olmasını beklemeyin
beklentilerinizi düşürün lütfen
evet heryeriniz ağrıyordur eminim sabahları daha da kötü oluyorsunuzdur ama adam demiş ki yorgunum lütfen ayrıca yorgunum deyip gidip oyun oynamamış uyuya kalmış
halden anlayın azıcık Allah aşkına hiç yorulmayıp sizin bir ihtiyacınız olursa diye hazır ol da mı bekleyecekti....
lütfen empati yapın ve hayatın sizin etrafınızda şekillenmediğini görün

tamamen paylaşmaz haklısınız ama bana yardım etmemek için değil kendi dağınıklıktan rahatsız olmuyor benim gibi. yani mesela yatağı toplasam da olur toplamasam da önemli değil onun için. ben titiz olduğum için ben daha çok yoruluyorum evde.
iş olarak da ben yürüyerek gidiyorum onun yolu 1.5 saat uzaklıkta o yüzden anlayışlı olmaya çalışıyorum zaten. ama temizlikte evi süpürür mutfaktaysam gelir tamamen g.t büyütme şeklinde değil haksızlık yapmiyim şimdi. ama ben,m beklentimi karşılamıyor malesef.
mesela pijamalarını katlamıyor sen de katlama önemli değil diyor ama ben sevmiyorum dağınık olmasını mecbur yapıyorum içim rahat etmediği için

ha ha, ben eşinizin modelindenim sanırım, cevap olarak şöyle diyorum "dağınıklıkta yaşanmışlık vardır" :)

Adam hakli
İki tencere icin insan uyandirilir mi? Dogru soylemis halin yoksa sen de yikama dursun ne olacak yani?

evet ben sizi huysuz buldum..

uyurken beni de iş yaptırmak için uyandırsalar sinir olurdum sanırım..
tencere kaçıyormu madem sizde yorgundunuz kalsın yarın yıkardınız.. tencerenin o anda yıkanmasını gerektiren elzem durum nedir ki?

mal olayına girmiyorum bile eşim bana mal dese içim onu affedermirmiydi hiç sanmam..

eşinizin burdaki tek suçu kriz anını yönetememek olmuş.. kazak çekmek falan..

sizde sanırım şu hamileyim ağır hastayımcılardansınız.. eşinizde sizde kendinizi iyi hissettiğinizde yaparsınız işleri olur biter..

Valla
Senmi iyisini yapıyosun bizmi kötüsünü yapıyoruz bilemedim ama
Pek itici geldiniz gözüme

huysuzsun. ben senin eşin gibi çalışıyorum 6.40da çıkıyorum 7de evdeyim ve hamileyim. o uzanınca ben de gider uzanırım. uyanınca beraber toplar yatardınız yani, ne var bunda. sen diyorsun ki ama titizim şöyleyim böyleyim. o da deseki ben de şöyleyim böyleyim ne yapacaksınız? sana sen de bırak gel yat, senden bir şey beklemiyorum diyor. sen uzattıkça uzatıyorsun. bir de MAL demişsin ona da yapacak yorumum yok.

Miktirsin diyorum.

Öncelikle verdiği tepkiler normal çünkü Türk erkeği gerçekten eşit olmayı kaldıramaz, ev işlerini eşit paylaşamaz. Gerçekten işyükünü paylaşamaz, arada bir 2 tabak suya tutar yalandan adı ev işi yaptım olur.

Hamileysen de, yorgunsan da önemli değil, işleri sen yapmalsıın çünkü sen insan değilsin kadınsın. Eşin de haklı elbette ev işleri eninde sonunda kadının görevi, sen paylaşmak gibi bir misyonla yola çıkmışsın, ama adam da değişip işleri sana yıkabileceğini sanmış, tutmayınca da hata yaptığını anlamış aman ne zeki bir erkek.

Parayı denk kazanıp birlikte yemeyi bilirler ama iş yapmaya gelince yanaşmazlar.

Hamile kadınsanız zaten iş yapmamalısınız bence. 9 ay yardımcı olsa ölecek mi ? Hayatı boyunca g.t büyütmüş, 9 ay da yapıversin diyorum.

Ben de kendini gerçekten erkeğe denk gören ve işbölümünde ısrar eden bir kadınım, doğrusu da zaten bu. Eşin de kör değildi herhalde, beğenmiyorsa ev kadınıyla evlenseymiş.

senin fikirlerini genelde destekliyorum, ama bu konuda bunlar ev arkadaşı değil ki.
karı koca.
böyle mi olmalı.
adam yorgun, tamam sen de hamilesin rahatsızsın vs, o zaman bırakın kalsın yani tencereler de, bu şekilde olmaz ki.

tabi adam her gün yorgunsa, ya da bunun arkasına sığınıp zor işleri eşine kaktırıyorsa o konu ayrıca tartışılmalı. ben o güne özel adamın çok yorgun olduğu varsayımı ile yazıyorum. Burada eş olarak daha fazla işi göğüsleyebilir kadın veya erkek.

evet bunu bi kaç kere daha yaptım bağırarak uyandırıyorum sinirimden o da aynı şeyi söylüyor çıldırıyor uyuyan insan uyandırılır mı üstüne bişe örtülür diye ama ben titiz biriyim günlerce bulaşık bekletemiyorum kendim de yapamıyorsam içim içimi yiyor

Bugün dönüm noktanız olsun ve biraz bu huyunuzu törpüleyin derim..
Eşinizin size yaptığı kötü bir davranış yok hiçten yere gününüz mahvolmuş.. değmez cidden. Bir saat sonra başımıza ne geleceğini hiç bilemeyiz ufak tefek şeyler yüzünden birbirinizi kırmayın.
Bu ufak tefek şeyler birikir birikir içten içe büyür ileride daha büyük sorunlarda olabilir.

Ben de çok titizim ve çalışıyorum.. beyin olarak bazen öyle yorgun oluyorum ki sese tahammülüm olamıyor.. bir de uyurken o şekilde uyandırılırsam çok büyük tepkiler verebilirim.
Evet hayat müşterektir.. eşler bir birine yardım etmeli hele ki iki tarafta çalışıyorsa.. fakat siz evin şeklini değiştirmiyorsunuz veya detaylı bir temizlik yapmıyorsunuz ki.. sadece iki tencere.

Bence akşam güzel bir yemek hazırlayın.. ve baş başa oturun güzelce o an öyle hissettiğinizin tepkinizin elinde olmadığını hatanız varsa özür dileyeceğinizi güzelce söyleyin.. eminim ki bu davranışınızdan sonra eşinizde size karşı farklı davranacaktır. Şu an içiniz içinizi yiyor çok belli.

Arkadaşlar merhaba sırf bu konuda fikir almak için üye oldum lütfen yorum yazar mısınız?

ben 1 yıllık evli 3 aylık hamileyim..ikimiz de eğitimli çalışan insanlarız. şimdi dün akşam yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum

dün eşim işten geldi yemek yapmıştım yedik sonra o tabakları suya tuttu masayı kaldırdı ve direkt gidip oturma odasına uzandı. çok halsiz ve yorgunum bugün dedi. beş dk sonra bi gittim uyumuş. yığınla yıkanacak tencere vardı mutfakta. (hep öyledir tabakları kaldırıp içeri gidiyor tencereye falan sürmez elini ama en azından hamileyken yapar diye düşünmüştüm)

ben de yemek yerken belim çok ağrıyor sırtım ağrıyor falan dedim bunlardan bahsettim. biliyor yani halsiz olduğumu. gittim odaya niye uyuyosun bi sürü iş var tabakları suya tutmakla olmuyor dedim o da uyuyorum lütfen yorgunum vs dedi. benim de inadım tuttu ağlamaya başladım ben hamileyim her yerim ağrıyo bana bırakıp kaçıyosun dedim. sen de yapma o zaman yat dinlen senden bişe isteyen yok ki dedi.

Israrla söylendim uyandırdım o da bağırdı rahat bırak vs gibisinden. sonra içeri gitti ben de bağırarak senin değişeceğini düşünmekle hata etmişim bi MALI nasıl alırsan öyledir değişir mi hiç dedim.

o da hırsla geldi ne diyosun sen falan dedi ben de tekrar edip git başımdan dedim tuttu kazağımın ucundan çekmeye başladı hırsını almak için yırtmaya çalışıyor yani. ben de ittirdim ayağımla, yanlış yerine denk geldi iyice sinirlendi kollarımı tuttu falan sonra bir baktım kazağımı çekerken boynumu çizmiş tırnağıyla ağlamaya başladım bilerek olmadı falan dedi tamam ben sinirliyim sen de çok huysuzsun dedi.

küstük şimdi haksız mıyım ben onun davranışları normal mi. hangi erkeğin üzerine bu kadar gidersen çıldırır dedi.

Haksızsınız
Adam zaten toplamış sofrayı
İki tencereyi de yıkayıverin ne olur
Hamilelik tabi ki kolay bir şey değil ancak üç aylık henüz, neden kendinize hasta muamelesi yapıyorsunuz
Üstelik hamile olmasanız da yorgunluk doğal bir şey, bırakın kalsın o zaman ne olur, hakkında kanun mu var o akşam yıkanacak diye, eşinize davranış şekliniz hoş değil

Ortada bir sebep yokken kavga yaratma konusunda gerçekten yaratıcısınız :)
Hamilelik stresi, birazcık da mükemmeliyetçililik var tavsiyem yol yakınken birazcık daha ucunu salmanız ev işinin.
Hamileyken bebeğin nereye gitsen seninle ama doğduktan sonra asıl zor kısım başlayacak, o zaman ne yapacaksın?
2 tencere bırak at makineye, olmadı mı su doldur içine kapat kapağını görme...
Huzurunuzdan daha önemli değil ev işi... Doktora falan yazdığınız için yaş tahmini yaparsak 30lu yaşlarda bir adamın sizin her istediğinizi yapmasını beklemeyin, 3 yaşındaki çocuğunuza bile yaptıramayacaksınız gün gelince.
Yorgun musunuz? Bırakın bulaşığı uyuyun sizde.
Çay mı içmek istiyorsunuz? Demleyin çayı bir bisküvi/ hazır kek paketi açmak sizi yormaz öyle uyandırın eşinizi çayınızı için birlikte sonra yıkayın tencere tavayı.
Huysuz değilsiniz sadece panik halinde çırpınıyorsunuz ev işleri konusunda, gerçekten kendinizi yorduğunuza değmeyecek göreceksiniz.

senin fikirlerini genelde destekliyorum, ama bu konuda bunlar ev arkadaşı değil ki.
karı koca.
böyle mi olmalı.
adam yorgun, tamam sen de hamilesin rahatsızsın vs, o zaman bırakın kalsın yani tencereler de, bu şekilde olmaz ki.

tabi adam her gün yorgunsa, ya da bunun arkasına sığınıp zor işleri eşine kaktırıyorsa o konu ayrıca tartışılmalı. ben o güne özel adamın çok yorgun olduğu varsayımı ile yazıyorum. Burada eş olarak daha fazla işi göğüsleyebilir kadın veya erkek.

şöyle ki ben 9da çıkıp 5 te evde oluyorum eşim 7de çıkıp 7de evde oluyor ve ben yürüyerek o 1.5 saat yol gidiyor. bunun arkasına sığınıyor benden çok daha yorucu bir işi olduğu için ve eve gelip çalışmaya devam etmesi gereken günler oluyor .ben de hem sen hem ben çalışıyorum evde ben çok yoruluyorum moduna giriyorum .kim haklı bilmiyorum

Miktirsin diyorum.

Öncelikle verdiği tepkiler normal çünkü Türk erkeği gerçekten eşit olmayı kaldıramaz, ev işlerini eşit paylaşamaz. Gerçekten işyükünü paylaşamaz, arada bir 2 tabak suya tutar yalandan adı ev işi yaptım olur.

Hamileysen de, yorgunsan da önemli değil, işleri sen yapmalsıın çünkü sen insan değilsin kadınsın. Eşin de haklı elbette ev işleri eninde sonunda kadının görevi, sen paylaşmak gibi bir misyonla yola çıkmışsın, ama adam da değişip işleri sana yıkabileceğini sanmış, tutmayınca da hata yaptığını anlamış aman ne zeki bir erkek.

Parayı denk kazanıp birlikte yemeyi bilirler ama iş yapmaya gelince yanaşmazlar.

Hamile kadınsanız zaten iş yapmamalısınız bence. 9 ay yardımcı olsa ölecek mi ? Hayatı boyunca g.t büyütmüş, 9 ay da yapıversin diyorum.

Ben de kendini gerçekten erkeğe denk gören ve işbölümünde ısrar eden bir kadınım, doğrusu da zaten bu. Eşin de kör değildi herhalde, beğenmiyorsa ev kadınıyla evlenseymiş.

Çok aşırı değil mi bu =)))
Adam git tencereleri yıka dememiş, bir ısrarı yok
Yatan adamın bu şekilde üzerine gitmek doğru bir hareket mi ?
Düşün yattığın yerde eşin ikide bir başına dikiliyor, kalk tencereleri yıka diye, sonunda da kavga çıkarıp sana mal diyor, ne tepki verirdin ki ? Bunun kadın-erkek eşitliğiyle ilgisi yok bence, dozu aşan bir tahrik var gibi duruyor. Kadın-erkek iş bölümü konusunda ki fikirlerini çok beğeniyorum ama bu konuda durum o değil anladığım kadarıyla, kocaları da esir diye almıyoruz değil mi.

Bugün dönüm noktanız olsun ve biraz bu huyunuzu törpüleyin derim..
Eşinizin size yaptığı kötü bir davranış yok hiçten yere gününüz mahvolmuş.. değmez cidden. Bir saat sonra başımıza ne geleceğini hiç bilemeyiz ufak tefek şeyler yüzünden birbirinizi kırmayın.
Bu ufak tefek şeyler birikir birikir içten içe büyür ileride daha büyük sorunlarda olabilir.

Ben de çok titizim ve çalışıyorum.. beyin olarak bazen öyle yorgun oluyorum ki sese tahammülüm olamıyor.. bir de uyurken o şekilde uyandırılırsam çok büyük tepkiler verebilirim.
Evet hayat müşterektir.. eşler bir birine yardım etmeli hele ki iki tarafta çalışıyorsa.. fakat siz evin şeklini değiştirmiyorsunuz veya detaylı bir temizlik yapmıyorsunuz ki.. sadece iki tencere.

Bence akşam güzel bir yemek hazırlayın.. ve baş başa oturun güzelce o an öyle hissettiğinizin tepkinizin elinde olmadığını hatanız varsa özür dileyeceğinizi güzelce söyleyin.. eminim ki bu davranışınızdan sonra eşinizde size karşı farklı davranacaktır. Şu an içiniz içinizi yiyor çok belli.

sadece iki tencere ama niye hep bana tapulu o iki tencere onu anlamıyorum. evet çok mutsuzum işteyim ama konsantre olamıyorum şuan. ama onun da hırsını alamayıp kazağımı çekiştirmesi doğru mu öfke kontrolü sorunu yok mu bu davranışta ona göre bu kadar davranışa herkes çıldırır herkes onun gibi davranır

Ortada bir sebep yokken kavga yaratma konusunda gerçekten yaratıcısınız :)
Hamilelik stresi, birazcık da mükemmeliyetçililik var tavsiyem yol yakınken birazcık daha ucunu salmanız ev işinin.
Hamileyken bebeğin nereye gitsen seninle ama doğduktan sonra asıl zor kısım başlayacak, o zaman ne yapacaksın?
2 tencere bırak at makineye, olmadı mı su doldur içine kapat kapağını görme...
Huzurunuzdan daha önemli değil ev işi... Doktora falan yazdığınız için yaş tahmini yaparsak 30lu yaşlarda bir adamın sizin her istediğinizi yapmasını beklemeyin, 3 yaşındaki çocuğunuza bile yaptıramayacaksınız gün gelince.
Yorgun musunuz? Bırakın bulaşığı uyuyun sizde.
Çay mı içmek istiyorsunuz? Demleyin çayı bir bisküvi/ hazır kek paketi açmak sizi yormaz öyle uyandırın eşinizi çayınızı için birlikte sonra yıkayın tencere tavayı.
Huysuz değilsiniz sadece panik halinde çırpınıyorsunuz ev işleri konusunda, gerçekten kendinizi yorduğunuza değmeyecek göreceksiniz.
bende niye hep ben çay demleyeyim niye hep ben tencere yıkayayım düşüncesi var gerçekten o kadar yorgun olduğum için değil dün yorgundum ama diğer günler de böyle hissediyorum tbakları suya tutmak yeterli bir yardım mı

Uyuyan adamı neden uyandırdınız? Yorgunum demiş sizde yatsaydınız o zaman. Yarın atardınız. kavga edecek enerjiniz var ama tencereyi kaldırıp makine koyacak enerjiniz yok mu kaç tane tencere olacak Allah aşkına? Tabakları kaldırıp suya tutup o koymuş zaten tencereyi akıl edemedi demek ki. Mal kelimesi de hiç hoş değil. 2 tane tencerenin hamileliğinizi zorlayacağını düşünmüyorum. Kuzenim doğumuna 3 hafta kalana kadar metrobüsle işe gitti geldi. İş arkadaşım desen karnı kovcaman şu an karşımda çalışıyor. Özetle haklı değilsiniz.

sadece iki tencere ama niye hep bana tapulu o iki tencere onu anlamıyorum. evet çok mutsuzum işteyim ama konsantre olamıyorum şuan. ama onun da hırsını alamayıp kazağımı çekiştirmesi doğru mu öfke kontrolü sorunu yok mu bu davranışta ona göre bu kadar davranışa herkes çıldırır herkes onun gibi davranır

Sizin eşinizi o şekilde uyandırmanız kadar yanlış eşinizin uyandıktan sonra ki tepkisi.. işte bunları oturup konuşun. Diyorum ya uykudan o şekilde uyansam ben bile kızarım.
Eşinin çalışma saatlerinin ağır olduğunu sen söylemişsin.. en azından senin şartlarından daha ağır..
Ne olmuş yani tencere yıkamak sana kalsın hep.. sonuçta adam tabağını kaldırmış yerleştirmiş.. yorgun olmuş gitmiş kestirmiş.
Cidden çok saçma.. tekrar söylüyorum hayat müşterektir ama bazen de idare etmek diye bir şey var.
Evlilikten sen ben olmamalı.. idare burada giriyor! Hiç mi güzel yanları yok sana yardımcı olan yanları yok.. onları düşünün.
Bazen kendi kanımızdaki insanlarla bile çekiştiğimiz noktalar oluyor..
Unutmayın ikiniz de farklı karakterlerde bireylersiniz.. senin hoşlanmadığından o hoşlanabilir, onun hoşlanmadığından sen hoşlanabilirsin.. burada devreye hoş görü , sabır ve idare etmek girer.

Bu çok basit bir şey.. hayat çok kısa bu kadar önemsiz bir konu yüzünden sevdiğin adamla geçirebileceğin bir günü kaybetme.

Back
X