Lütfen yardim yasmin tedavi için verilir mi bilginiz var mı ?

MetEzgi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
48
3
6
34
Kizlar merhaba kardeşim yaklaşik 2 yildir duzensiz ragl oluyor ve 30 günu gecen kanamasi oluyo doktorlar hala nedenini bulamadi buna benzer olay yasayan var mi etrafinizda. Birde bu ay yine 30 gun olunca kanamasi doktor yasmin doğum kontrol hapı verdi kanaması kesilsin diye daha 16 yaşinda ve kullanimi şu sekilde ilk 3 gün 3 tane sonraki 3 gun 2 tane sonrada 21 güne tamamlayana kadar 1 er tane içecek günde bu şekilde tedavi olan varmi bilginiz varsa yardimci olur musunuz ?

Doktor verdiyse elbette tedavisi öyle yapılıyordur. Güvenmiyorsa başka doktora gitsin arkadaşınız.

Doğum kontrol hapı ile tedavi gören bir arkadaşım var.

Ben de o yaslardayken kullandim. 7 gun regl gecirip (cok yogun ve sancili) 7 gun sonratekrar oluyordum. Hastaneye gitmemekte direttim. En son dusup bayilinca babamlar kolumdan tutup goturdu. Baska ilaclarda vardi yaninda hatirlamiyorum cok uzun zaman gecti. Dogum kontrol hapi da kullandim bir sure. Tedavi isede yaradi o zamandan beri hic duzensiz regl olmadim

Hem adet duzensizligi, hem kist hem de sivilce tedavisinde kullanildigini biliyorum.

Evet dogum kontrolleri duzenlemesi icin veriyorlar..
Bende uni giderken sinavi cok kafama takmistim bir aydan fazla adet gordum..
bende diretmistim hatta bigun hastanelik olmustum..
doktor aynen en hafif ilaci vermisti bir ay kullandim hic biseyim kalmamistii hatta doktor neyi taktin bu kadar hormonlarinda hic sorun yok demisti..

Yani illaa sorun olmasi gerekmiyor.
Birde benim hep duzensizdi halada oyle.. hic gununu bilemezdimm hatta bazilari gt doktora ya cocugn olmassa diye kucukken beni korkutmuslardi..
Amaa allaha sukur yumrtlama gunumde biraktim korunmayi adet gunumde hamileydim..
Korkma cnm bisey yoktur.

Dogum kontrol haplari zaten hormon ilaclaridir. adet duzenini saglamak icin de recetelenir dolayisiyla.. yasi geregi de guvenle kullanilabilir kontrole gitmeyi ihmal etmesin

Adet düzensizliğin de sadece yasmin değil herhangi bir doğum kontrol hapı verilebiliyor .

Kizlar merhaba kardeşim yaklaşik 2 yildir duzensiz ragl oluyor ve 30 günu gecen kanamasi oluyo doktorlar hala nedenini bulamadi buna benzer olay yasayan var mi etrafinizda. Birde bu ay yine 30 gun olunca kanamasi doktor yasmin doğum kontrol hapı verdi kanaması kesilsin diye daha 16 yaşinda ve kullanimi şu sekilde ilk 3 gün 3 tane sonraki 3 gun 2 tane sonrada 21 güne tamamlayana kadar 1 er tane içecek günde bu şekilde tedavi olan varmi bilginiz varsa yardimci olur musunuz ?
Evet kullanılır ben 13 yaşımda kullanmak zorunda kaldım tedavi için

Back
X