- 16 Ekim 2010
- 650
- 49
- 118
- 40
- Konu Sahibi ebrarrarba
-
mrb arkadaşlar.kafam okadar karışıkki sizlerin fikirlerini almak istedim.fikirlerinizi benden esirgemeyeceğinizi umarak teşekkür ediyorum.
ben 3 aylık evliyim ve eşim alkol alıyor.hergün olmasa bile haftanın 3-4 günü içiyor.içtiği zaman değişiyor bambaşka biri oluyor saldırganlaşıyor bende ondan korkuyorum yanına yaklaşmak istemiyorum bazen lafla saldırıyorum ama sonuçları ağır oluyor.bana bikaç kez şiddet uyguladı yetmedi ailemle kavga etti ailem beni yanına aldı sonra eşim pişman oldu araya ailesini soktu yeminler etti ben 1 hata sonra evime döndüm.ardından eşim yine içmeye başladı beni hayal kırıklığına uğrattı.bu seferde babam dövdü eşimi ve beni tekrar aldılar bende alkol tedavisi olmasını önerdim ama alkolik deilim dedi şimdi yine yeminler ediyor pişman olduğunu sölüyor ben ne yapmalıyım bilmiyorum boşanmak istemiyorum boşanırsam hayatımı tekrar düzene koyamamaktan korkuyorum.tanıdıklar 4-5 ay eve dönme diyolar o zamanda evliliğin hiç bi anlamı kalmazki sizcede 4-5 ay dönmemelimiyim?allah kimsenin başına vermesin siz olsanız ne yapardınız?:sinifsinif::1no2:
çocuk var mı(hamilelik falan)
eğer yoksa hiç düşünme hemen ayrıl
varsa da düşün öyle ayrıl
ben yardımcı olayım sana istersen düşünmene
alkolik bi babadan dayak yemesinden ve sürekli ürkmesinden iyidir
bunca dayak falan aradaki saygı zaten bitmiş
niye bağımlı yaşıyosun ya
neden kadınlarımız bu kadar pısırık
baban gelmiş almış sahip çıkmış daha ne istiyosun
şimdi çok mu düzenin var sanki alkol ve dayak
bak güzelim benim teyzem tam 25 yıl bekledi adam en sonunda ölmemek için bıraktı alkolü
şimdide alkolden ona kalan hastalıkları ve çekilmez bi huysuzluğu kaldı geriye
yıllardır da bununla uğraşıyo ve resmen bazen ölümünü bile ister hale geliyor
bunu yaşamıyan bilemez
sana o aklı verenler bi gün alkol kokusuyla bi adamın koynuna girip üstüne de dayak yesin bakalım aynı akılları veriyorlar mı
yetti bu milletin akıllarılmaz:
Aynı durumda bir tanıdığımız vardı
eşiyle arası normalde iyiydi ama adam alkol aldığı zaman kadının gözünü morartacak kadar dövüyordu sonra kadın bir yerden bi ilaç aldı tam adını bilmiyorum ama adama onun haberi olmadan içiriyordu adam birden alkolu bıraktı.O ilacın etkiside adam alkol aldığı zaman midesi bulanıyordu alkolden tiksindi ve bıraktı hatta bizde dinsizin hakkından imazsın gelir falan demiştik:)öyle bir şeylere başvur bi doktora git yada etraftaki aktarlara falan bak.Tam nerden aldığını bilmiyorum ama araştır...alkolden tiksinsin...Bunun başka yolu yok çünkü
vereliniortak bende bunları diyecektim.
3-4 ay çok uzun mu geliyor sana yane istiyorsun 1-2 haftada evine dönüp alkol ve dayağa razı olmak mı istiyorsun tamam anladık seviyosun nice umutlarla hayallerle mutluluk yeminleriyle hayatını birleştirmişsin şimdi bırakıp gitmesi zor gelir elbet ama böylede ömür geçermi bi düşünsene ileride hamile kalıcaksın ve bu insan hamile demicek sana karşı şiddet uygulicak çocuğun doğucak belkide sen çocuğuna süt alamazken o evinin çocuğunun rızkını içkiye yatırıcak şimdilik içti ama ileride kumarada başlicak içki yüzünden eve geç gelicek sabahlara kadar koca bekliceksin hep keşke ozaman bitirseydim diye ömrün pişmanlıkla geçicek tamam şuanda seviyosun ve ne kötülük yaparsa yapsın hatta adam bile öldürse senin boğazına bile yapışsa bikaç özürde gözyaşında affedersin ama bi şüre sonra aşk bitiyo saygı desen zaten o insan böyle yaptıkça saygı bitmiş olucak geriye ne kalıcak .
daha gençsin tabikide yeniden kendini toparlar düzenini kurabilirsin
eşin bi tercih yapmak zorunda ya sen ya içki ikinizi birarada yürütmesi mümkün değil. bak ne güzel ailen sana destek oluyomuş onları dinle ailen asla yanılmaz emin ol onların tecrübelerine güven daha yeni evliymişsinizya ne derdi ne sorunu varda içiyoki bu düpedüz alışkanlık zaten alkol alan hiçbir insan tedavi görmesi gerektiğini düşünmez ben alkolik değilim tedaviye ihtiyacım yok istesem içmem bu benim elimde bağımlı değilim der.
ama iş bırakmaya gelince bırakamazlar çünkü aslında onlar gizli bağımlılardır sadece bunu reddederler aynı insanlar ben deli değilim doktorluk işim yok diye reddederlerya öyle işte ...
ama yok güzelim yook böyle ömür geçmez iyi düşün duygusal davranma mantığını kullan inan çok kısa bi süre aşk bitiyo karşılıklı saygı sevgide olmazsa beraber yaşamak işgence halini alır ilerde ayrılması daha zor olur yol yakınken diret eşine bırakması konusunda baskı yap bırakmazsa dönme kesinlikle
unutmaki eşin alkol alımını kesin olarak bırakmadan dönersen bilki sen evine eşine dönmüş olmazsın sen alkole zülme şiddete ve mutsuzluğa dönmüş olursun bunuda unutma lütfen ailen senin en güvenilir rehberindir onları dinle asla asla yanılmadıklarını zamanla görüceksin..
senin için hayırlısı olsun canım...
şuan istediklerimi tek tek yapıyo 2 haftadır içmiyor ailesinin yanında.evi taşı başka yere taşınalım dedim onuda kabul etti başka ev kiralıyor ama birazdaha bekleticem onu gitmicem
canım çok üzüldüm daha çok yeni evlisin ve bunları yaşaman çok kötü ama ayrılmak istemiyosan bile burnu sürtsün biraz senin kıymetini anlasın ve ne zaman ki alkol almadığına ikna etti ve almadı o zaman dön
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?