Lütfen yardımcı olun çok korkuyorum :(

gamyok

Kün Fe Yekun
Kayıtlı Üye
18 Mart 2017
587
746
18
Bayanlar Merhaba 38 haftalik hamileyim... doğuma çok az kaldı dun aşırı şekilde ağrım oldu. Doktora gittim açılma yok dedi gönderdi ilk gebeliğim. ProblemiM şu annem eşim babam ablam sen normal doğum yapamazsın illa sezaryan ol diyor çekme o sancıyı diyorlar. Doktor da normal doğuma gayet musaitsin diyor. Bnde normal istiyorum ama çok korkuyorum. Ya geceleri uykum bölünüyor garip garip rüyalar görüyorum allahım kafayı mi yedim bilmiyorum ki. Kk üyeleri lütfen beni rahatlatın çok ihtiyacım var:KK43:

onemli olan senin ne istedigin. saglik aciaindan sorun yoksa ve istiyorsan normal yap; korkuyorsan ve istemiyorsan sezeryan ol. ikisi de dogum sekli. hangisi olcagina sen karar ver.

Ya ne bilim çok muallaktayim resmen psikolojim bozuldu trajI komik bi haldeyim

Ne güzel işte doktor bile normale uygun görmüş. Dinlemelisiniz. Aile üyeleriniz korkutmuş bence sizi. Aksi bişey olursa Allah korusun zaten sezaryen olursunuz. Sağlıkla doğsun İnşallah.

Yasamadigim icin sadece tahmin edebiliyorum stresinizi ama boyle stresli bekleyislerde her zaman yaptigim o an gelene kadar kafamda kurmayi birakip zamani geldiginde olmasi gerekenin olacagina inanmak ve akisina birakmak. Bol bol dinlenin tadini cikarin bugunleri bir daha yasamayacaksiniz kaygilariniz sizi ele gecirmesin. Sevenleriniz belli ki evhamli karakterler :) bu konusmalarin sizi sadece huzursuz ettigini soyleyin susturun doktorunuza guvenin. Dunyaya 7 milyar insan dogdu ilk siz olmayacaksiniz huzurunuzu bozmayin bos yere. Hayirlisiyla kucaginiza alin insaallah.

Allah allah ilginc. Doguma yaklasmis kadina boyle konusulmaz ki... Dogumu da onlar yaptirsin bari cok biliyorlarsa. Ben bile yaptim normal dogum korkma. Doktor yaparsin diyorsa yaparsin. Isin biyolojik kismina hic girmiyorum bile.

Sizi sevdikleri için kıyamıyorlar acı çekmeyin diye öyle söylüyorlar.Benim annemde doğuma bir hafta kala illa sezeryanla doğum yap diye tutturmuştu.Ben inatla normal doğum yaptım.Şimdiki aklım olsa sezeryanla doğum yapardım o ayrı.Sebebi ise ikisindede dikiş var.Normal doğum daha sağlıklı adı üstünde normali bu.

Doktor fiziki kosullari degerlendiriyor uygun olup olmadiginizi soyluyor,
Aileniz sizi tanidigi icin agri ve aciya olan tavrinizi esiginizi bildikleri icin yorum yapmislardir ,
Bu kadar kafaya takmayin ,
Kendinizi bir tartin ,5 saat sanci ceksem nolur gibi bi dusunun ,kararinizi verin ,
Strese girmeyin,
Bebegide kendinize uzmeyin , yormayin ,
Hayirli ,saglikli dogumlar

Bayanlar Merhaba 38 haftalik hamileyim... doğuma çok az kaldı dun aşırı şekilde ağrım oldu. Doktora gittim açılma yok dedi gönderdi ilk gebeliğim. ProblemiM şu annem eşim babam ablam sen normal doğum yapamazsın illa sezaryan ol diyor çekme o sancıyı diyorlar. Doktor da normal doğuma gayet musaitsin diyor. Bnde normal istiyorum ama çok korkuyorum. Ya geceleri uykum bölünüyor garip garip rüyalar görüyorum allahım kafayı mi yedim bilmiyorum ki. Kk üyeleri lütfen beni rahatlatın çok ihtiyacım var:KK43:
Canım insanlar tarlada bayırda doğuruyor, sen hastanede gözetim altında Doğum yapacaksın, doktorun da uygun görmüş , hiç endişe etme, Allah yardımcın olsun, burda Doğum topikleri var, pozitif Doğum hikayelerini oku, bol bol yürüyüş yap, cok faydası olacaktır.
Mesela benim oğlan doğacağı zaman KK da takip ettiğim anne grubunda bir arkadaş, sabah sezeryana gün alıp akşam ağrı ile hastaneye gittiğinde dr bebeğin başı görünüyor ne sezeryanı demiş, 1 saat içinde Doğum yapmıştı ilk doğumu olmasına rağmen. Böyle iyi Doğum hikayelerini okursan cesaretlendirir seni, inşallah sende kolayca sağsalim kucağına alırsın

Bu arada bende ilk çocuğumu 45 dakikada doğurdum.Hemşirelere bu kadarmı diye sorduğumu hatırlıyorum,çocuk aklıyla :)) Yani her doğum zor değildir canım.Gönlünü ferah tut.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin:anne::nazar:

Şartlar uygunsa eğer her kadının mutlaka tatması gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum.
Dr. ailenizden daha iyi bilir.
Lütfen kendinizi boşuna strese sokmayın, her şey çok güzel olacak inşallah.
Sağlıkla sıhhatle yavrunuzu kucağınıza alın.

Ben olsam denerim , normal doğumu. Sonrasında büyük kolaylık yaşarsın emin ol. Tabiki şartlar el verdiği sürece kendi sağlığın ve bebeğin durumuyla denemeni tavsiye ederim.
Düşünsene birkaç saat sancı çektikten sonra hiçbirşeyin kalmayacak bebeğinin tüm anlarını izleyebileceksin... Sen odana gitmeye , bebeğin yanı başında seni bekliyor olacak.
Olumsuz bütün düşüncelere kapat kulaklarını daha şimdiden zira hiç bitmeyecek doğumdan sonrasına bile yansıyacak.
Hakkınızda hayırlısı olsun , sağ salim kavuşun inşallah birbirinize meleğinle...

Milyarlarca kadın doğurdu da siz neden doğuramayacakmışsınız?
Doktor her şey yolunda derken aileniz yorumlarına son versin.
Sizin için hangisi hayırlıysa öyle olsun, kulak asmayın her söylenene.

Sen nasıl istersen öyle yap
Doktorun uygun gördüyse ve sende istiyorsan normal yap

Normal dogum yapabilirmissiniz ne guzel iste neden aileniz moralinizi bozuyor ki bu kadar kadin nasil doguyorsa sende dogarsin

İnsanlar ilk doğumlarında çok endişeli oluyorlar. Hem kendini hem de bebeğinin sağlığını dusunuyorsun.iki sezaryen yaptığım halde çok merak ediyorum normal doğumu. Bence bi dene belki çok kolay geçecek doğumun hemen sezaryen olma. Sonra çatır çatır doğurdum dersin. Havan olur:KK39:

Back
X