Adetimin 2. Gunu normalde ama hala olmadim ara ara kahverengi lekelenme oluyor. Birde çok sik idrara cikiyorum çok su icmeme rağmen. Dün gebelik testi yaptim negatif cikti. Ya beklesemmi kanda çıkar mı tekrar husran yazamaktan korkuyorum
Sağlık problemi olabilir ilaç kullanıyor musunuz ?Adetimin 2. Gunu normalde ama hala olmadim ara ara kahverengi lekelenme oluyor. Birde çok sik idrara cikiyorum çok su icmeme rağmen. Dün gebelik testi yaptim negatif cikti. Ya beklesemmi kanda çıkar mı tekrar husran yazamaktan korkuyorum
Sağlık problemi olabilir ilaç kullanıyor musunuz ?
Yumurtlama tarihinizi biliyor musunuz?
Nisan 1 adet tarihim. 11.gun doktora gittigimde suan yumurtlama donemindesin gün asiri iliskiye girmemi söylemişti.
12-13 nisan gibi yumurtlama olsa +14 gün eklemek lazım 26-27 Nisan adet olmanız gerekir
Yani bat bugün -yarın sizin
Daha tam adetiniz gecikmemiş olabilir
Bu durumda testte çıkmaması normal. Bir kaç gün sabretmeniz lazım. Hayırlısı olsun
Regl takvimi programi var ordan takip ediyorum ve günü gunune tutuyor bir gün bile sasmamistir. 24 gün de bir regl oluyorum normalde. Ama sizin dediginizide baz alalim en iyisi ben bugün de bekleyeyim yarinda olmasam aksam kan testi yaptirayim dimi:)
Tam adet öncesi, hamilelik başlamadan evvel olan süre -8. güne kadar - bu sürede döllenme olmuş olabilir. Hamilelik başlamadığı için adet kanaması gelir ancak miktarı azalır. Gelişimsel bazı proteinler ve hormonlar menüstrasyonu bozar. Şeffaf ,açık renkli ,damlama şeklinde adet görülebilir. 8 gün bekleyin. Betahcg seviyesi iyice netleşince evde test yapabilirsiniz. Yada bir iki gün daha bekleyip kan testi yaptırabilirsiniz.Herhangi bir sağlık problemim yok ilaç da kullanmıyorum.
Bazı aylar şaşabiliyor yumurtlama tarihi. Benim de hep düzenliydi ve o takvimler hep tutuyordu ama o ay adetin 30. Günü yumurtlayıp hamile kalmışım.adet başlangıcından 2 gün önce yani.
Doktorun dediğine göre 11 nisanda yumurtlama dönemi ise +14 eklemelisiniz, çünkü yumurtlamadan 14 gün sonra ya adet olunuyor ya hamile kalındığı öğreniliyor :)
Bence de bugün bekleyin, yarın kan verirsiniz varsa çıkar zaten
Tam adet öncesi, hamilelik başlamadan evvel olan süre -8. güne kadar - bu sürede döllenme olmuş olabilir. Hamilelik başlamadığı için adet kanaması gelir ancak miktarı azalır. Gelişimsel bazı proteinler ve hormonlar menüstrasyonu bozar. Şeffaf ,açık renkli ,damlama şeklinde adet görülebilir. 8 gün bekleyin. Betahcg seviyesi iyice netleşince evde test yapabilirsiniz. Yada bir iki gün daha bekleyip kan testi yaptırabilirsiniz.
Bunu bilmiyordum cok şaşırdım. Ya ben adetim yaklaştığı zaman pek onemsemiyordum nasil olsa yumurtlama donemim gecti diye. Ozaman adet olana kadar her zaman vardir bir umut. Bunu ogrendigim cok iyi. Eğer adet olursam ki ins olmam bundan sonra hergunu degerlendirmek lazim:)
Tam adet öncesi, hamilelik başlamadan evvel olan süre -8. güne kadar - bu sürede döllenme olmuş olabilir. Hamilelik başlamadığı için adet kanaması gelir ancak miktarı azalır. Gelişimsel bazı proteinler ve hormonlar menüstrasyonu bozar. Şeffaf ,açık renkli ,damlama şeklinde adet görülebilir. 8 gün bekleyin. Betahcg seviyesi iyice netleşince evde test yapabilirsiniz. Yada bir iki gün daha bekleyip kan testi yaptırabilirsiniz.
12-13 nisan gibi yumurtlama olsa +14 gün eklemek lazım 26-27 Nisan adet olmanız gerekir
Yani bat bugün -yarın sizin
Daha tam adetiniz gecikmemiş olabilir
Bu durumda testte çıkmaması normal. Bir kaç gün sabretmeniz lazım. Hayırlısı olsun
Ya merak ettim nasıl hesaplıyorsunuz yumurtlama günuyle adet gununu dediginiz tarihte yani dun adet oldum.
Bir dahaki ay olur inşallah.
Kadın anatomisi şöyle:
Yumurtladığınız günü ovulasyon testi ya da doktor muayenesi ve tahliliyle tespit ettiyseniz yumurtanın çatladığı günden tam 14 gün sonra regl olursunuz. Olmazsanız hamilesinizdir.
Adet gecikmesi yumurtanın çatlamadığı ya da yumurtlamanın olmadığı aylarda görülür.
Yumurtlamanızı testlerle takip ederseniz hamile kalma şansınız yükselir çünkü ovulasyon günlerinizde ilişki yaşarsınız böylece
Doktorum adetimin 11. Gununde baktığında sag tarafinda yumurtlama olmus artik bundan sonra bu donemleri dikkate al demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?