lütfen yardımm...eltimle küsüz...

shurabia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
110
11
98
Ankara
nasıl başlasam bilmiyorum...eltim benden 3 yaş küçük ve benden 2 yıl sonra evlendi...eşimin ailesi kapalı, ben açığım. eltim aynı memleketten, ben yabancıyım..bu yüzden hep ona değer verildi.ben dışlandım horlandım vs.vs. bu arada ben 5 yıllık ünivesite mezunuyum,çalışıyorum filan ,eltim lise mezunu bir ev hanımı..küçümsemiyorum asla...eltim kayınvalidemlere hep şirim görünüp sürekli arkasından atan tutan biriydi...bir konuşmamızda görümcemin gazı ve cinliği yüzünden eltimin benimle paylaştıklarını görümceme anlattım..tabi benim de arkamdan atılıp tutulmuş ama, ben tahmin etmiştim...neyse görümcemde eltime anlatınca, ben oldum kötü kadın...ama bunlarda aralarında benim için konuşuyormuş..ama görümcem hem onu konuşturuyo,hem beni konuşturuyomuş, açıkca politik davrandım dedi zaten..şu an eltim haklı olarak benle konuşmuyor,6 aydır görüşmüyoruz ve ben özür dilemek barışmak istiyorum ne yapayım bilemedim..özür dilesemmi?bir mesaj atsammı?

zaten ikisi de arkadan atıp tutuyorsa niye hala barışmak istiyorsun ki ,

ağrısız başın ..

böyle iki yüzlü insanlar dolu etrafta.. sen de politik davran:34:

onuda düşündüm ama sonuçta eşimin ailesi ve biz mecburen bir araya geleceğiz...bilmiyorum biraz önce mesaj yazdım ama atamadım..gururum da engel oluyor.... acaba barışsam da bundan sonra onlara, onların bana yaptığı gibi mi davransam..zaten bundan sonra can ciğer olamayız...sadece yüzlerine gülüp geçsem...bildiğim de bana kalsa nasıl olur ki..ama alenen beni affet diyemem,küslüğü bitirelim biz akrabayız filan mı desem..

Son düzenleme:
biricik görümcenle eltini yüzleştir.

ya da politik bir yöntem; sende bir gün yalnız görümcenle buluş, ses cihazını kayıt altına al.. altından gir üstünden çık görümcenin konuştur onu..

gerçekler ortaya çıksın içim rahat etsin diyorsan ikisi bir aradayken de bu rezilliği dinlet.

maskeler düşsün..

ben iki eltimle de konuşmuyorum,nasıl huzurluyum,nasıl mutluyum anlatamam.varlıkları zarardan dedikodudan fesatlıktan başka bir şey olmayan insanlarla bir arada olsam ne olur olmasam ne olur.tabi siz seviyorsanız iyi geçineceğinize inanıyorsanız aynı ortama girdiğinizde olumlu davranarak zeytin dalı uzatabilirsiniz,kariınızdakide isterse aynı sıcaklıkta cevap verir olur biter.gönül ister ki üç günlük dünyada iyi olup iyi geçinmek ama bazıları nedense istemiyor işte...aşılabilecek sorunlarsa zamanla düzelirsiniz...

boşver ikisiyle de konuşma neden barışmak istiyorsun hepiniz birbirinizin arkanızdan konuşmuşsunuz bence hepiniz suçlusunuz kimsenin kimseye küsmeye hakkı yok bu durumda...

Suçun büyüğü sizde bana göre.
Zaten beni dışladılar falan dediğinize göre aranızda iyi bir iletişim yokmuş.
Eltinizin size söylediklerini görümcenize yetiştirince de kabak sizin başınıza patlamış doğal olarak.
Ne gerek vardı söylemenize? Bırakın herkes birbirinin arkasından atıp tutsun. Siz bakacaktınız işinize.
Mesafeli olsaydınız şimdi daha huzurlu olurdunuz, mesaj atsam mı barışsam mı diye düşünmezdiniz.

boşver ikisiyle de konuşma neden barışmak istiyorsun hepiniz birbirinizin arkanızdan konuşmuşsunuz bence hepiniz suçlusunuz kimsenin kimseye küsmeye hakkı yok bu durumda...

aslında sen özetledin..herkes herkesin arkasından konuşmuş....ama bu küslük yüzünden eşim 1 yaşındaki yeğenini 1 kez görebildi. 6-7 aydır görüşmüyoruz...kızımla eltimin kızı yaşıt, onlarda birbirin, unuttu...görümcem yüzsüz..arada annesiylşe gelir oturur, yer içer....eltime de gider..şu durumda sadece eltimle ben küsüz gibi...ama şuçun çoğu bende..keşke zamanında ses cihazına kaydetseydim...aslında dedikoducu olduğunu gerçek yüzünü tahmin ediyorlardı ama belli etmiyorlardı...

işin garip tarafı da eltiniz sizden 2 yıl sonra evlenmiş.. yani kaba tabir olacak ama siz görümcenizin ne halt oldugunu çözemediniz mi bu kadarlık evliliğinizde..

ayrıca bu tarz şeylerin dedikodu olması da hoş değil doğrusu... sana söylenen sende kalır.

şimdi barışsanız da sanki güllük gülistanlık mı olacaksanız.

Bu tarz konularda ayrıntı verilmesi beni nedense rahatsız ediyor.

Örnek vermek gerekirse; o kapalı ben acık o lise mezunu ben yirmi yıllık üni bitirdim.

Hem eğitim hem de yasam tarzımız zıt deseniz anlarım.

Konu icin yorumumsa su; eltiniz bence daha masum cünkü en azından kartlarını acık oynamıs. Ben politik davranıyorum demiş, insanların arkasından konusurum demiş. Ama siz ne yapmaya calısıyorsunuz?

ayrıntı vermekteki tek amacım şuydu: hakettiğim değeri ve önemi görememek, bunu anlatmam çok zor yaşadıklarımdan örnek vermem lazım: örneğin ben başım açık diye dinden,ibadetten anlamazmışım gibi davranılıyordu. haşa ben allah 1 desem..sen anlamazsın.ama eltim evet dese haa.doğru söylüyosun..çünkü imamhatip mezunuydu. dedim ya asla küçümsemk için söyemedim...bu arada politik davraıp 2 yengesini de konuşturup laflarını taşıyan görümcem...ben suçun büyüğünün kendimde olduğunu biliyorumzaten...amaan deyip sussaydım veya hiç o muhabbetlere girmeseydim..bunun için pişman olmasam zaten özür dilesem mi diye topik açmam...benim eltime veya başkasına minnet edecek durumum yok çok şükür sadece, pişmanlı işte...

Bende bunu anlamıyorum
Neden herkes birbirinin dedikodusunu yapma / yaptırma peşinde
Bi mesafeniz olsun, merhaba-hoş geldin vs. yeter

Kim daha çok kanki canki olursa görümceyle, o galip gelmeyecek eltiler arasında
Bunu bilmekte fayda var
Fiskos hoş şey değil, kimle olursa olsun

aslında sen özetledin..herkes herkesin arkasından konuşmuş....ama bu küslük yüzünden eşim 1 yaşındaki yeğenini 1 kez görebildi. 6-7 aydır görüşmüyoruz...kızımla eltimin kızı yaşıt, onlarda birbirin, unuttu...görümcem yüzsüz..arada annesiylşe gelir oturur, yer içer....eltime de gider..şu durumda sadece eltimle ben küsüz gibi...ama şuçun çoğu bende..keşke zamanında ses cihazına kaydetseydim...aslında dedikoducu olduğunu gerçek yüzünü tahmin ediyorlardı ama belli etmiyorlardı...

bak mesela benim eltim kv arkasından konuşur konuşur sonra hakkını ödeyemem iyi kadın der:9::9:ben şimdiye kadar iyi kötü birşey görmediğim için konuşma hakkını bulmuyorum kendimde zaten kimsenin arkasından konuşmam ha şikayetçiyimdir dert yanarım sorunu çözmeye çalışırım
sonra eltim ve görümcem çok yakındır görümcemin en gizli sırlarını bana anlattı ama ben gidip görümceme bu senin hakkında böyle dedi demem

bence siz gidin eltinizi ve görümcenizi karşınıza alın bizler aynı hataları yaptık ama ben artık bu küslüğü istemiyorum eşimde yeğenine hasret kalıyor vs gibi konuşma yapabilirsiniz konuşmadan sonrada değişmezlerse sizde ümidi kesersiniz ama şunu unutmayın barışsanız da aranızda güvensizlik olacak

nasıl başlasam bilmiyorum...eltim benden 3 yaş küçük ve benden 2 yıl sonra evlendi...eşimin ailesi kapalı, ben açığım. eltim aynı memleketten, ben yabancıyım..bu yüzden hep ona değer verildi.ben dışlandım horlandım vs.vs. bu arada ben 5 yıllık ünivesite mezunuyum,çalışıyorum filan ,eltim lise mezunu bir ev hanımı..küçümsemiyorum asla...eltim kayınvalidemlere hep şirim görünüp sürekli arkasından atan tutan biriydi...bir konuşmamızda görümcemin gazı ve cinliği yüzünden eltimin benimle paylaştıklarını görümceme anlattım..tabi benim de arkamdan atılıp tutulmuş ama, ben tahmin etmiştim...neyse görümcemde eltime anlatınca, ben oldum kötü kadın...ama bunlarda aralarında benim için konuşuyormuş..ama görümcem hem onu konuşturuyo,hem beni konuşturuyomuş, açıkca politik davrandım dedi zaten..şu an eltim haklı olarak benle konuşmuyor,6 aydır görüşmüyoruz ve ben özür dilemek barışmak istiyorum ne yapayım bilemedim..özür dilesemmi?bir mesaj atsammı?

Ünvrst mezunu aklı başında , çalışan bir kadına yakışan davranışlarmı , o öyle dedi , bu böyle dedi .. Değer verdi vermedi . Kendinizi eltinizle mukayese etmeniz saçma , ne kendinizden üstün nede aşağıda görmemelisiniz .. Herkesin kendine özgü özellikleri vardır , eşinizin ailesi ona kendini daha yakın hissettiyse bu sizi kötü yada dışlanmış yapmaz . herkes herkesle anlaşır eşit sever diye kural yok . Burada hata sizde . Onlar kendi arasında kaynıtırken sessiz kalıp , müdahil olmasaydınız . Bence gidip barışmayın , işinize gücünüze bakın . Biraz olay soğur . Sonra bir bayramda öpüşür konuşursunuz .. Aksi takdirde dallandırıp budaklandırırsınız. Bu zaman zarfındada lehine iyi sözler sarfedin arkasından .. İyi insan vs .

ayrıntı vermekteki tek amacım şuydu: hakettiğim değeri ve önemi görememek, bunu anlatmam çok zor yaşadıklarımdan örnek vermem lazım: örneğin ben başım açık diye dinden,ibadetten anlamazmışım gibi davranılıyordu. haşa ben allah 1 desem..sen anlamazsın.ama eltim evet dese haa.doğru söylüyosun..çünkü imamhatip mezunuydu. dedim ya asla küçümsemk için söyemedim...bu arada politik davraıp 2 yengesini de konuşturup laflarını taşıyan görümcem...ben suçun büyüğünün kendimde olduğunu biliyorumzaten...amaan deyip sussaydım veya hiç o muhabbetlere girmeseydim..bunun için pişman olmasam zaten özür dilesem mi diye topik açmam...benim eltime veya başkasına minnet edecek durumum yok çok şükür sadece, pişmanlı işte...
sen sanıyor musun ki bu yüzden eltini tutuyorlar :1:

onlar eltinin yapmacık gülümsemesinden, annecim babacım demesinden kaynaklı onu tutuyorlar.

görüntüde gelin iyi mi iyi ..onların dediklerine hee diyor mu diyor ..bitti gitti... (çoğu kv-kp buna bakıyor:51:)

Siz yaptığınız icin pişman olmuşsunuz. Allahtan dileyin affınızı yine inancınızı da ona beyan edin cünkü karar verecek olan o.

Tüm bu olanların üstüne özür dilemenize gerek yok bence. Hepsinin olduğu bir ortamda ben olan olaylardan rahatsızım ve bir daha bu tarz durumların icine girmek istemiyorum deyip kestirip atın.

verdiğiniz ayrıntı değer görmeniz için yeterli mi? yani bilmem kaç senelik üniversite bitirmeniz ya da açık olmanız? demek ki değilmiş.. çünkü o kadar okuyan bir insan olarak, birinin size anlattığını başkasına anlatmamanız gerektiğini çözememişsiniz.. insanlar bir an dolabilir ve içini güvendiği birine açabilirler.. kısaca evet, dediğiniz gibi hatanın büyüğü sizde.. özür dileyin ama "bir anlık saflığıma geldi anlattım, amacım seni kırmak değildi" türünden birşeyler söyleyin.. mesaj atmayın, yüz yüze iletişim hep daha iyidir..

sen sanıyor musun ki bu yüzden eltini tutuyorlar :1:

onlar eltinin yapmacık gülümsemesinden, annecim babacım demesinden kaynaklı onu tutuyorlar.

görüntüde gelin iyi mi iyi ..onların dediklerine hee diyor mu diyor ..bitti gitti... (çoğu kv-kp buna bakıyor:51:)
aynen öyle, benim ilk evlendiğimde babamla kayınpeder arası bozulmuştu.ondan baa kinlendi, neler çektirdiğini anlatsam roman olur.kimseyi kötülemek istemiyorum ama eşim bile benim yaşadıklarımdan sonra babasına arkasından ağzıma geleni söylememe bişey demiyor..içimde çok kini var...kayınpederle görüşmüyoruz, büyük oğluyla, eşimiin arasında öyle bir ayrımcılık yaptı ki eşim babamla daha git gel olmaz dedi..kayınpeder eşimin abisine 250 000 tl lik daireyi verdi.eşime de 50 000 lira yı attı önüne. eşim ki babasının sağ kolu gibi amle gibi yıllarca ona hizmet etti. emekli etti...abisi bekar evlerinde yaşadı.sonrada evlendi kapattı kapısını.... şu an zaten kpederle görüşmemiz git gelimiz yok...adam babamla sorun yaşadı, yıllarca sinirini benden çıkardı...beni dövmeye bile kalktı, evinden kovdu sebebi yok....nelerrini yuttum yine de gittim geldim ama eşime yapılan haksızlıktan gördüm ki eşime de benden daha az değer veriyorlarmış...sonuçta : kimseyle samimiyetin iyi bişey olmadığını anladım..keşke herkesle mesafeli olsaydım ama olamadı..anlatamayacağım kadar uzun bir hayat...ama emin olun fedakarlığı ben yaptım.....hamileyeken eşimi askere gönderdim, konuşmadığıız halde ki, beni dövmeye kalkıp ağza alınmayacak küfürler etmişt, buna rağmen eşim istediği için kayınpederlerde kaldım...canımın çektiğini söyleyebileceğim kimse yoktu.. .bebeğim nasıl sağlıklı doğdu Allahın takdiri sadec....:50:

Tamamda olay karşılıklı o küsüyorsa diye niye alttan alıyorsunuz özür dilemeyi düşünüyorsun. Aynı şey sana yapılmış sence o senden özür dileyecek mi ? Bence akışına bırakın. Ailenin size olan tavrı siz özür dilesenizde değişmez. Ben sizin yerinizde olsam madem bana böyle bir cephe alınma durumu var. Bari hak edeyim der oralı bile olmam. Kendinize haksızlık edip harap etmeyin bence..

Back
X