Lütfen yardımmm :(

truffeldelisi

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
45
0
16
İzmir
1,5yıllık ilişkim var . Yengeç burcuyum ,fazla duygusal ve ilgiye alakaya düşkün biriyim . Sevgilim olmadan önce özgürlüğüme düşkün , gezmeyi dolaşmayı arkadalarımla vakit geçirmeyi seven biriydim . Hala daha öyleyim ama erkek arkadaşımın kısıtlamalarından dolayı eskisi gibi olamaıyorum artık . Etek şort giymeyi güzel giyinmeyi severim . Erkek arkadaşım önce bunları yasakladı daha 2-3 aylık ilşkimizde. Benim saflığıma geldi heralde tamam giymicem dedim . Ve o gün bu gündür etek giymedim . Arkadaşların olmasın 2-3 tane samimi kız arkadaşın olsun başka kız erkek öyle arkadaşın olmasın dedi. zaman ilerledikce facebook msn şifrelerimi alıp benden çok yönetmeye başladı . facedeki tüm erkekleri bu kim bu kim diyerek akraba olmadıklarımı kendi tanımadığı erkekleri sildi. telefon rehberimdekileri sildi. yine zaman geçti benden 3 yaş büyük erkek kuzenime taktı görüşmüceksin konusmcaksın dedi.

Üniversite sınavına girdik ikimizde. ailemin beni dısarıda okutcak durumu yok dedi. ben dısarıda okumak istiyordum . 2 saat mesafede başka sehirde okucaktım 2 haftada bir gelirim görüşürüz dedim kabul etmedi. başka sehire gidersen biter dedi. göze alamadım . bulunduğum şehirin üniversitelerini yazdım sadece ve özel üniversite kazandım o da bu şehrin devlet üniversitesini kazandı . bu seferde aynı şehirdeyiz ama özelde o zengin çocuklarına ayak uydurmcaksın kimseyle arkadaşlık etmiceksin gezmeye tozmaya gitmceksin evden okula okuldan eve , kimseyi faceden kabul etmiceksin telefon rehberine eklemiceksin dedi.

Üniversitede erasmus yapmak istiyorum yurtdısına çıkıp dilimi geliştirmek istiyorum dedim , özel okul olduğu için imkanları çok , yurtdışında staj yapmak istiyorum dedim . Erasmus çok lazım bişey değil evlenince birlikte cıkarız yurtdışına dedi . erasmus 6 ay sürüyo 6 ay az değil gidersen biter dedi.

Çok seviyorum . birlikte bu kadar zaman gecirdik . benim ilk sevgilim değil, ama gercekten sevdiğim ve bu kadar uzun vakit gecirdiğim biri ve benim için çok özel biri. ben de onun ilk sevgilisiyim . tüm ilklerimizi birbirimizde yaşadık. alışkanlık var çok fazla. ama artık bu kıskançlıkları kısıtlamaları dayanılmaz hal aldı .bende kıskanıyorum o da yeni bi ortama giricek üniye baslıcak bende. ama birbirimize kimseyle konusma arkadaşlık etme evden cıkma dersek nasıl olucak ?
beni çok sevdiğini çok kıskandığını biliyorum ama bu kadar aşırıya kaçması da rahatsızlık veriyo bunaldım çok kısıtlandım sanki artık . anneme anlattım bunları , seninle bi gelecek düşünüyosa neden senin geleceğini hazırlamana izin vermiyo , yurdısına cıkıp kendini gelistirip iyi bir meslek sahibi olmana izin vermiyo dedi. Haklı da . hem kısıtlanmak istemiyorum hem de ayrılmak istemiyorum .

Böyle bi insanla bir ömür gecer mi ? Bazen kendimi kendi kararlarını veremeyen kendi fikri önemsiz olan sevgilisine göre hareket eden asalak gibi hissediyorum . Üniversite benim kendimi gösterme , geleceğimi kurma zamanım . Ve böylesi önemli bi zamanda erkek arkadaşımın bana koyduğu kısıtlamalara bakın ? sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
nefes alma ilişkiniz biter yoksa :) kısıtlamayı geçtimde one ya öyle şunu yapma biter bunu yapma biter. çok mu bitirmek istiyor. benımde öyle fazla arkadaşım yok hatta kuzenlerımden bile kıskanıyr. kendi abisiyle bile konustrmak istemıyor ama bazı şeyleri yaptırtmak bizim elimizde ikna edin onu biraz. o ne kdr desede okulda arkds edinme diye illaki olacak hatta onunda olacak o zamn birbirinizi dha iyi anlarsnız.. :) sen erkek arkdsını birazcık ikna ettirmeye bakarsan ömür geçer :)

nefes alma ilişkiniz biter yoksa :) kısıtlamayı geçtimde one ya öyle şunu yapma biter bunu yapma biter. çok mu bitirmek istiyor. benımde öyle fazla arkadaşım yok hatta kuzenlerımden bile kıskanıyr. kendi abisiyle bile konustrmak istemıyor ama bazı şeyleri yaptırtmak bizim elimizde ikna edin onu biraz. o ne kdr desede okulda arkds edinme diye illaki olacak hatta onunda olacak o zamn birbirinizi dha iyi anlarsnız.. :) sen erkek arkdsını birazcık ikna ettirmeye bakarsan ömür geçer :)

bitirmeye meraklı değil ama sanırım beni bu şekilde bişeylerden vazgecirmeye çalışıyor. kaybetme korkusunu bu şekilde zorla yaptırımlarla yenmeye çalışıyor gibi. anlattım bugün , illaki olucak arkadaşlarımız dedim . ikimizin de okulu 5 yıllık . 5 yıl insan sınıfındaki bölümündeki insanlarla konusup arkadaşlık etmez mi ? asosyal mi olucaz seninde benimde olucak arkadaşlarımız. biz birbirimize güveniyoruz arkadaşlarımız olunca dışarıda birlikte gezince bizim ilişkimize bişey olmcak diyorum , ama anlatamıyorum . güvenmemek değil onunki kıskançlık kaybetme korkusu dediğim gibi. o ortamda değişmemden ayrılmaktan korkuyo . :/

Açık konuşacağım umarım üzülmezsin ama ben okur okumaz bencil dedim. Şimdi sıralayacak olursak;

1)Yeni ortama gireceksin fikirlerin değişecek diye sana güvenmiyor.
2)Kendine fazla güveni yok, terkedilme psikolojisi taşıyor.
3)Kadınların kendilerini fazla geliştirme taraftarı değil.
vs vs.

Ama şöyle olursa biter, böyle olursa biter'ler çok çirkin. Desene sen de bi'ona tamam ozaman madem okadar kolay bitsin bakalım diye. Bu sözcükler bu kadar kolay ağza alınmamalı, ilişkinin tüm pespembeliğini griye çeviriyor, daha güzel yapıp sizi daha çok bağlamıyor yani!

Çok taviz vermişsin seviyorsun diye ama o da seni seviyor diye iyiliğini düşünmeli ve güzel bir geleceğin olması için sana bu yolda destek olmalı.

Tamam 6 ay uzun, sevgilim de böyle bi'konuda bir cümle söylediğinde üzülmüştüm uzun bir zaman nasıl olacak diye o yüzümden anlayıp senin de gitmen gerekirse gitmelisin bitanem geleceğimizi güzel hazırlayalım ki ilerde daha rahat/mutlu olalım. Birbirimize güvenmeliyiz demişti. Haklıydı da ortada böyle bir durum söz konusu değildi ama görüşünü böyle öğrenmiştim işte.

Üniversite çok başka bir dönem benim gözümde yani çok çok iyi değerlendirilmeli. Gerek erasmus, gerek dış stajlar, kurslar...

Eğer sen şimdi bunlardan o üzülür diye vazgeçersen hiçbir şeyin garantisi yok yarın öbür gün tek başına kalırsan pişmanlığını yaşarsın. Keşke o dönemlerimi daha verimli kullansaydım diye. Çünkü kim ne derse desin iş hayatı başlayınca bu kadar rahat zamanın olamayacak.

Düzgünce anlat, sevgiline güvenmeyi öğret:40:

Biz 2 senedir beraberiz ve ben 1 hafta sonra başka şehire taşınıyorum yani uzak olucaz birbirimize artık.
İlk başlarda bende bitcek gözüyle bakardım hep uzaktan olmaz yapamayız diye çünkü sevgilim o güveni vermemişti bana uzakta olsak bitircek diye düşündüm.
Beni sevdiğinden eminim aslında ama oraya gidip değişmemden korkuyor hata yapmamdan onu üzmemden vs...
Bunları tatlı dille ona anlatmaya çalışıyorum aramızda biraz güven sorunu olduğu içinde dediklerini yapmaya her anımı haber etmeye çalışıyorum.
Çünkü ancak bi süre böyle devam edebilcez.
Sende tatlı dille bunları ara ara anlat bence huylu huyundan vazgeçmez ama en azından eskisinden daha iyi olabilir bende böyle oldum.

tek merak ettiğim şey onlar askere gittiğinde bekliycez beklemek zorundayız beklemezsek sevmiyoruz oluyor ve adımıza bir sürü şey söyleniyor (şuanda asker beklliyorum yanlış anlaşılmasın :) onlar 1 hafta bekleyemiyor bu nasıl bi çelişkidir anlayamadım

benim sevgilimde çok kıskançtır otobüsle bile bi yere gitmemi istemez o derece tvdeki bi adama yakışklı diyemem kıyamet kopar bayan doktor yoksa başka hastaneye götürür beni bunlar olağan ama benim sevgilim yapma biter demedi

Açık konuşacağım umarım üzülmezsin ama ben okur okumaz bencil dedim. Şimdi sıralayacak olursak;

1)Yeni ortama gireceksin fikirlerin değişecek diye sana güvenmiyor.
2)Kendine fazla güveni yok, terkedilme psikolojisi taşıyor.
3)Kadınların kendilerini fazla geliştirme taraftarı değil.
vs vs.

Ama şöyle olursa biter, böyle olursa biter'ler çok çirkin. Desene sen de bi'ona tamam ozaman madem okadar kolay bitsin bakalım diye. Bu sözcükler bu kadar kolay ağza alınmamalı, ilişkinin tüm pespembeliğini griye çeviriyor, daha güzel yapıp sizi daha çok bağlamıyor yani!

Çok taviz vermişsin seviyorsun diye ama o da seni seviyor diye iyiliğini düşünmeli ve güzel bir geleceğin olması için sana bu yolda destek olmalı.

Tamam 6 ay uzun, sevgilim de böyle bi'konuda bir cümle söylediğinde üzülmüştüm uzun bir zaman nasıl olacak diye o yüzümden anlayıp senin de gitmen gerekirse gitmelisin bitanem geleceğimizi güzel hazırlayalım ki ilerde daha rahat/mutlu olalım. Birbirimize güvenmeliyiz demişti. Haklıydı da ortada böyle bir durum söz konusu değildi ama görüşünü böyle öğrenmiştim işte.

Üniversite çok başka bir dönem benim gözümde yani çok çok iyi değerlendirilmeli. Gerek erasmus, gerek dış stajlar, kurslar...

Eğer sen şimdi bunlardan o üzülür diye vazgeçersen hiçbir şeyin garantisi yok yarın öbür gün tek başına kalırsan pişmanlığını yaşarsın. Keşke o dönemlerimi daha verimli kullansaydım diye. Çünkü kim ne derse desin iş hayatı başlayınca bu kadar rahat zamanın olamayacak.

Düzgünce anlat, sevgiline güvenmeyi öğret:40:

Bi kavgamızda ona bencilsin demiştim de konuşmamıştı benimle günlerce küsmüştü. evet çok seviyoruz ayrılmak istemiyoruz . hatta bana bi kere konuştuğumuzda çok güzel şeyler söylemişti , ben bu zamana kadar çok kişiyle birlikte olabilirdim ama bi kişiyi bekledim sen geldin demişti. çok duygulanmıştım öyle diyince. hiç istemiyorum ayrılmak, ben sadece sende gördüm ileriyi demişti. çok etkilemişti beni o sözleri. ama bizim evlenmemize en az bi 6 yıl var . bu 6 yılda ne olur ne biter kimse bilmiyor. evet çok seviyoruz ama sevmekte yetmiyor. dediğim gibi beni kısıtlıyor. ve başka sorunlar da var çok çabuk sinirleniyo mesela. en ufak bişeye sinirleniyo anlamadan dinlemeden bağırıyo ve inanılmaz kırıcı konusuyo unutamıcağım ağır laflar söylüyo . sonra pişman olup özür diliyo. kaç kere söyledim kontrollü davran diye dinletemedim
bunlar yıprattı beni işte. . şimdiden böyleydse. 6 yıl sonra evlensek nasıl olcak diyorum . bosuna mı kendimi zorluyorum diyorum . bilmiyorum bi yandan seviyorum . kafam cok karısık :/

Ayrılık en son düşünülmeli. Ben kızkızayız diye bencil kelimesini kullandım yoksa erkekler pek kabul etmez bunu gerçi bizde öyle. Çünkü ona o davranışı normal geliyor. Büyük bi'ihtimalle seni kırdığının farkında bile değil, kıskanıyorum, üstüne titriyorum daha ne istiyor anlamıyorum diye düşünüyordur. Bence açık ve net bir şekilde duygularını anlat. Bencil demeden, yargılamadan, ağlamadan vs vs.

Net konuşmalar herzaman iyidir :)

seven insan kıskanır sonuçta. bende kabul etmem sevgilimin bir kızı rehberine eklemesine,
arkadaşlık kurmasına vs.
sizin için olumlu yönü çok fazla o tartışılmaz fakat
ben karşındaki için söylüyorum
6 ay yurtdışında kalmayı düşünüyorsunuz
herkesin olumlu karşılayacağı bir durum değil bence
:31:

Son düzenleme:
seven insan kıskanır sonuçta. bende kabul etmem sevgilimin bir kızı rehberine eklemesine,
arkadaşlık kurmasına vs.

evet zor bi durum aynı şeyi ben kabul etmek zorunda olsam tedirgin olurum i düşünürüm . ama eğer biz birlikte bi gelecek düşünüyorsak ve bu yurtdışı benim gelecekteki mesleğimi etkileyecekse biraz fedakarlık biraz sabır göstermek gerekmez mi ? :31:

arkadaşlık kurmasına vs.

evet zor bi durum aynı şeyi ben kabul etmek zorunda olsam tedirgin olurum i düşünürüm . ama eğer biz birlikte bi gelecek düşünüyorsak ve bu yurtdışı benim gelecekteki mesleğimi etkileyecekse biraz fedakarlık biraz sabır göstermek gerekmez mi ? :31:

arkadaşlık kurmasına vs.

evet zor bi durum aynı şeyi ben kabul etmek zorunda olsam tedirgin olurum i düşünürüm . ama eğer biz birlikte bi gelecek düşünüyorsak ve bu yurtdışı benim gelecekteki mesleğimi etkileyecekse biraz fedakarlık biraz sabır göstermek gerekmez mi ?

Back
X