lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dünyaca zor bir dönemden geçmemizin sebebi tam olarak siz ve sizin gibi düşünen insanlar. Herkes nedense kendini ölümsüz sanıyor.

Sadece aile olacak diyorsunuz ama en az 10 kişi toplanacaksınız. 300 kisi çağıramayacağinıza göre ziyan olacak dediğiniz 300 şey zaten ziyan olacak, ki normal şartlarda olsak da ziyan olacaktı.

Görüntülü yapsınlar yüzük takmak bu kadar nefes alamayacak kadar acil önemliyse bence

O tarafta damadin ailesi bu tarafta kızın ailesi

İbana da çeyrek paralarını atarlar
Gerçekten çok iyi bir çözüm yolu. Hatta çağırmak istedikleriniz de video konferans yoluyla katılır virüsten sonra da şekerlerini verirsiniz.
Geçen hafta oğlumun 1. Yas doğum günüydü dışardan pasta bile almadık virüs bulaşır diye ki kadar plan yapmıştık ama önemli olan sağlık.Hersey halledilir ama sağlık gitti mi telafisi yok.

Iki hafta kala koskoca düğünüm iptal oldu yav, üstelik insanlar orada birbirine, bir nişan için evde toplanan insanlardan daha uzak oturacakti Ha ama pardon sizin 300 şeker ve tarih yazılmış yüzükler vardı, doğru.

Risk
Hastalık, bir şey olacağını sanmayan insanlar yüzünden yayılıyor zaten bu kadar.
ay o kadar duyarsız değiliz tedbirimizi aldık biz size 14 gün sonra yazarım birşey olup olamdigini

Şaka gibi şaka.
Şimdi bir şey diyeceğim ama yine ban yiyemem.
Akıl fikir yarabbi.

ekmek almaya bile zor cikiyoruz koca bi kagit doldurarak avrupada
surekli tepemizden helikopterler geciyor dronlar geziniyor
sokagimda iki aile birlikte bahcelerinde piknik yaptiklari icin 1500 euro ceza odediler gecen hafta..
durum vahim bu onlemler tedbirler bizim icin
basiniza polis mi dikmek lazim ..

ay o kadar duyarsız değiliz tedbirimizi aldık biz size 14 gün sonra yazarım birşey olup olamdigini

Bakın dediğiniz gibi olsaydı yetkililer bize “evde kalın” demezler, “tedbirli gezin” derlerdi.

Siz 14 gün içinde hasta olmayabilirsiniz ama taşıyıcı da olabilirsiniz. Bu böyle küçümsenecek bir durum değil. Herkesin üstüne düşeni yapması zorunlu. Ve kız isteme, nişan gibi zorunlu olmayan etkinliklerle bir araya gelenler hem kendilerini hem bizleri hem sağlık personelini yok yere riske atıyor.

bence fazlla kalabalık olmadan annesi babası oğlan sizde anne baba kardesin yüzüklerini taksınlar daha sonra büyük bir kutlama eğlence yapılır fazla riske girmeyin bencede

Acikcasi nisan yapmak sacma olur bu durumda.
Hadi yapin diyecegim.. ama yapacaksaniz gercekten cekirdek aile olmali, sonra acik alanda olmali, sonra herkesin yüzünde maske ellerinde eldiven olmali.
Herkesin arasinda en az 1,5 m mesafe olmali.
Cok sacma bir tablo ve ani olacak da böylelikle.
Nisan yapmaninda tadi kacar haliyle..

Nisan yaptiktan sonra evlenmek istiyorsa o da devlet dairesinde ailesiz oluyormus suan sanirim ozaman yapsin demek isterdim.. ama nikah da aileler olmayacaksa nisanda ne gerek var?

Hertürlü sacmaliga cikiyor olay kisaca.

Cok istiyorsalar nikah dairesinde evlensinler nisana ne gerek var yani bu durumda..

Nikah yapmayi düsünmüyorsalar ailesiz vs ozaman suan nisana da gerek yok.
Birkac ay beklesinler ondan sonra yapsinlar herseyi düzgünce.

Risk

Umarım sorun çıkmaz ama bahsettiğiniz tedbirler bu salgında yetersiz kalıyor maalesef.

Sadece korona nedeniyle değil, şu süreçte başka bir nedenle bile vefat edenler için cenaze namazı kılınamıyor, çünkü olması gerektiği gibi bilinçli insanlar böyle ortamlara girmiyor ve insanlar son görevlerini bile yapamıyorlar. Nişan yapmak nedir bu durumda?

Video ekleyemiyorum ama internette arama yaparsanız hemen bulabilirsiniz, rica ediyorum bir bakın. Japon kanalında gösterilen bir deney var, böylece virüsün havadaki parçacıklarla nasıl bulaşabileceğini anlayabilirsiniz sadece öksürmek ya da hapşırmaktan da bahsetmiyorum, birazcık yüksek sesle konuştuğumuzda bile risk ortaya çıkıyor.

Şu zihniyetteki insanların hepsini bir araya toplayıp ıssız adaya götürüp atalım ;böyleve kurtulmuş oluruz .Bide çıkıp tedbir aldık ama diyorlar ..
Bu zihniyetler yüzünden her gün onlarca kişi ölüyor

Çevremde 3 kişi geçen hafta nişan yaptı. Hatta biri evinde kina gecesi yaptı. Yapan var ama büyük risk ve vebal. Ne olacagi belli olmaz

Yorumlara karşı sessiz kalmayı tercih ediyorum herkese tek tek açıklama yapamam haklı olabilirsiniz saygi duyuyorum

Yorumlara karşı sessiz kalmayı tercih ediyorum herkese tek tek açıklama yapamam haklı olabilirsiniz saygi duyuyorum

Cok israrci davranip yapacaksaniz maske tak, 1 metrelik mesafe, tokalasma-kucaklasma yok vs. Sizce de cok sacma olmaz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…