lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu sen ne diyosuuuuun kıyamet kopuyor israfil sura üflemiş bizim ki nişan tarihi yüzünden tüm dinlere küsüp kırılıyor.
Olacak şey mi dur bi yüzüğü takalım önce değil mi

sadece erkek annesı babası
ablam ben annem babam olacak dıyorsunuz

sonra da sekerler bosa mı gıtsın dıyorsunuz zarar etmekten cekındıgınız sekerlerle cekırdek aıle olacagız dedıgınız zaten tutmuyor

sız baya baya aslında eve alabılcegınız kadar kısı almayı planladınız da sonra tepkı gelınce yumusattınız sanırım

tarıhlerın degıstırılmesı kolay ölünce ya da yogun bakıma gırınce eglenmenın nisanın pek anlamı kalmıyor haberınız olsun

Ne kadar romantık, yüzüklerin içine tarih yazılmış.
Ne kadar önemli, tammm 300 tane nikah şekerine de tarih yazılmış.
Evli olanlar da sonuçta ayrı yatmıyormuş, minare çalınmış kılıfı da hazırlanmış.
Bizde bu kafa olduktan sonra corona sittin sene gitmez bu ülkeden.
Sabah sabah nerden okudum bu konuyu...

Biz nikahı yaptık ama beş kişiyle. Ayrıca çok steril bir ortam ve beş kişi arasındaki mesafede kurallara uygundu. Nişan ortamında bu mesafe uyulamaz. Ayrıca ev ortamı mutlaka ikram şu bu olacak. Benimde bir sürü davetiyem, nikah hediyelerim çöp oldu. Bin bir hayalle diktirdiğim gelinliğimi giyemedim. Ama çok şükür benim ve sevdiklerimin sağlığı güvende. Hepimiz evimizde oturuyoruz.

Ablan nişan yaparsa sende düğün yap bence.
Akşam haberleri izle o artan rakamlar ölen insan sayısı."ölmek" hani ruh bedeni terk ediyor ya."virüs yüzünden" "Corona" "covit-19" duydun mu hiç

Biraz ozverili olalim ertelenebilecek bisey tarihler degistirilir nikah sekerinin ustundekiler...Yaptirdiginiz yerden hallederler caninizdan kiymetli degildir inanin... yadirgamiyorum sizi fikir almak istiyorsunuz...

Ama olmaz!!!!

Madem yüzüğü o gün takmak istiyorlar çiftler taksınlar. Yan yana oturup rahat rahat konuşamadıktan, ikramınızı sunamadıktan, toplu fotoğraf Bile çekilemedikten sonra ne anlamı var eve yabancı insan almanın. Kaldı ki 300 adet süsü şuan kime versen alır çöpe atar. İnsanlar Marketten gelen ekmeği yıkıyor ekmeği. ne süsünden bahsediyorsunuz? Tercih size ve ailenize kalmış. o nişanı yapmak hasta olmayı göze alıyoruz biz demektir. liv hospital da tedavi olabilecekseniz o ayrı tabii.

Şekerler ziyan olmasın diyosunuz da yaptırımışınız 300 şekerlik eve gelecek 4 kişi nasıl olacak o iş? Vallahi ben anne babama bile gitmiyorum kalmış ki nişan.

Şöyle olacak; Yüzükleri takan kişi korona taşıyıcısı olacak ve nişanlanan çifte bulaştıracak. Eldivenle yüzük takacak halleri yok. Sonra bütün ev ahalisine bulaşacak. Sonra o 300 şeker kapı kapı dolaşılıp konuya komşuya dağıtılacak. Böylece itina ile en az 1200 kişi enfekte edilecek. Sonrasını hiç yazmayayım katlanarak gidiyor.

Canım benim işi kardeşim perşembe günü nişanladı biz oğlan tarafı anne baba kardeş bizim taraf anne baba kardeş olarak evde öpusmeden tokalasmadan girenlere el dezenfektani vererek gayet güzel ve sakın bir şekilde yaptık herkes anlayışlı idi bebeklerim var diye her ellerini yikadi limon kolonyasi ile dezenfekte oldu hiç bir sorun çıkmadı

Şekerler ziyan olmasın diyosunuz da yaptırımışınız 300 şekerlik eve gelecek 4 kişi nasıl olacak o iş? Vallahi ben anne babama bile gitmiyorum kalmış ki nişan.
Adam başı 75 şeker düşecek çitleyip oturacaklar bence.
Aha da yargılamadan cevap verdim.
İnsanlar gerçekten çok tuhaf.Nişanlanmazsa ölecek hastalığı falan mı var acaba?

Sorun çıkıp çıkmadığını önümüzdeki 15-20 gün içinde anlayacaksınız.

Sorun çıkıp çıkmadığını önümüzdeki 15-20 gün içinde anlayacaksınız.
Kötü birsey olacağını sanmıyorum umarım yasamayizda hiç hiçbirimiz evden çıkmadık ögune kadar ve hepimiz aynı mahalledeyoz evlerimiz birbirine çok yakın birşey oldugunu sanmıyorum

Yahu sen ne diyosuuuuun kıyamet kopuyor israfil sura üflemiş bizim ki nişan tarihi yüzünden tüm dinlere küsüp kırılıyor.
Olacak şey mi dur bi yüzüğü takalım önce değil mi
Yüzük önemli reis. İleride nikah başvurusu yaparken bile yüzüğe soracaklar, ey yüzük seni vaktinde takıp şekerlerini dağıttılar mı diye.

Kötü birsey olacağını sanmıyorum umarım yasamayizda hiç hiçbirimiz evden çıkmadık ögune kadar ve hepimiz aynı mahalledeyoz evlerimiz birbirine çok yakın birşey oldugunu sanmıyorum
Siz yaşamayabilirsiniz de ya muhatap olduğunuz birine yaşatırsanız? Allah hepinize akıl fikir versin.

Umarım başınıza bir iş gelmez ama aynı mahallede olmak sizi korumaz. Evinize gelen kişilerin binasından biri enfekteyse bir şekilde size taşıyabilir virüsü gelen kişiler. En az 10 kişinin üstelik bebeklerin de olduğu bir eve doluşması korkunç büyük risk.

Annemlerle aynı sitede yanyana binalardayız. Market dışında evden çıkmıyoruz, onlar hiç çıkmıyorlar. 15 gündür sadece balkondan gördüm onları alışverişlerini teslim ederken 5 dakika.

Hastalık, bir şey olacağını sanmayan insanlar yüzünden yayılıyor zaten bu kadar.

Son düzenleme:
Bu riskleri duvara falan anlatsanız daha etkili. Harflerinize, kelimelerinize yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…