Lütfen yargılamayın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gozun aliskindir :) rahat durmadigindan cok aliyorsundur bunlari

Aplaa evinde tv yokmuş ama radyo vardır...Allah rızası için evindeki radyoyu gönderebilir misin? Haberlerden bile bihaberiz apla...Netimiz yok gazete alacak paramız yok

Veya evinde fazla tabak varsa gönderir misin apla? Tabagım bile yok apla...İstersen görüntülü ara apla...Tabak 2 tane vardı çocuk kırdı apla...Çocuguma mama verirken elle veriom apla..
Evinde 1 çatal bile fazlaysa verir misin apla?

hayir ya sordum sadece ahsjshsjshsjsh ankaradaysa belki is diyecektim ama yok bir sey gondermem artik :KK70:

sassy bence iyilikten, saf yerine konmaktan hiç vazgeçmemelisin. 100 kişi kötuyse 1 kişiyi o iyilikten mahrum etme. hem karma açısından, hem de iyi insan olmanın özunde saflık var. acaba kandırırlar mı? ya da acaba yalan mı söyluyor demek çok iç karartıcı geliyor bana. winnie the pooh luk her zaman eninde sonunda kazanır, kazanmasa bile o vicdan rahatlığı mukemmel, insana yeter.

bir de biraz işin farklı boyutu olacak ama belki sana bu imkanların verilmesinin sebebi belirli bir insana yardım etmektir. belki sadece onu arıyorsundur bu kötu deneyimlerinle.

Hanımlar,
defalarca yazdım açıkladım ama bilmeyenler için bir kez daha açıklamaktan yorulmam, sitede bireysel yardım konuları yasaktır, yardım talepleri illa nakdi yardım olmak zorunda değil, eşya, gıda vb yardımlarda yasak zira nakdi yardım zaten Valilik izni olmadan toplanamaz suçtur, eşya, gıda vb yardımlarda suistimal edilmektedir.

Sitede defalarca yardım topikleri açılmış her defasında üyeler iyi niyetleri kullanılarak dolandırılmışlardır.
Örnek mi istiyorsunuz ?
Eşya deyip geçmeyin, üyenin biri eşim öldü dedi ama ölmemiş, bebeğim var kıyafete ihtiyacı var dedi, buradan kadına kıyafet yağdı resmen, sonra kişi çok afedersiniz ama utanmadan o kıyafetleri yine burada el altından sattı, dikkatli 1-2 üye sayesinde olay açığa çıktı.
Başka biri sözde ihtiyaç sahibi bir aileye eşya, sözde o ailenin ikizlerine kıyafet ve para yardımı topladı, bunların hiçbirini ulaştırmamış, başka bir sitede eşya vb şeyleri satarken yakalandı, paraları da zimmetine geçirmiş ev almış kredi borcunu ödemiş, pişkin pişkin itiraf etti, kimsenin de parasını geri iade etmeden gitti.

İnternetten yardım artık meslek oldu, gerçek ihtiyaç sahiplerini tenzih ederim ama dolandırıcılar çoğunlukta maalesef.

Yaptığınız yardımlar sizin yükümlülüğünüzdedir, Kadınlar Kulübü yönetimi bu konuda sorumlu tutulamaz lakin yine de yöneticiler sizlere karşı manevi sorumluluk hissettiğinden bu tip konulara izin vermeme kararı almıştır.

Yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen kişiler olduğunda lütfen muhtarlık, kaymakamlık, belediye, valilik gibi devletin yetkili mercilerine yönlendirme yapınız ve yardım konularını rapor ediniz.

Hanımefendi gerçekten yardıma ihtiyacı olan biri olabilir, kimsenin duygularını rencide etmek istemem lakin anneyle yaşayan genç bir birey marketler eleman ararken kasiyer vb işlere girebilir.
Kanepe dediğiniz eşya da çalışırsanız ayda 100-200 taksitle alınabiliyor.

Sizler yine yardımlarınızı esirgemeyin ama bunu internet üzerinden yapmayın, gözünüzle görüp garibanlığını kendinizin teyit edeceği kişilere yardım edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X