- 3 Mayıs 2011
- 13.819
- 49.064
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Kızlarr lütfen bana bir akıl verin..
Okuduğum üniversitede çap başvruları açıldı...
1 aydır belge işleriyle uğraşıyorum..
İlk başta çok istiyordum seçilmeyi kazanmayı ama zaman yaklaştıkça uzaklaşmaya başladım..
Aklımda hep sorular var....
acaba yapabilir miyim diye..
çünkü aynı anda iki bölüm okuyacağım, arkadaşlarımdan ayrı kalacağım, sosyal hayatım olmayacak...
Onun yerine yüksek lisans yaparım diyorum...
İnşallah seçilmem, ya seçilirsem o zaman vazgeçebilir miyim diye düşünüyorum..
Sizce başvuruyu bir dönem erteleyeyim mi?
Ne istediğimi bilmiyorum
bence çok güzel bir şey ama tabii seninde istekli ve hevesli olman gerek
Ben de başvururken aynı sizin gibi düşünüyordum.
Seçilmeseydim çok rahatlardım , başvurmamak da istemiyordum , ama başa çıkabileceğimden de emin değildim. Zor bir dönemdi ama şimdi iyi ki başvurmuşum ve seçilmişim diyorum.
Gerçi benim iki bölümümün çok fazla ortak dersi vardı. Zaten onun seçmelisi , diğerinin zorunlusu derken yaz okullarına da kalarak 4 yılda bitirdim. Sadece bir dönem ders yüküm fazla olmuştu , diğer dönemlerde ya bir ders fazladan alarak ya da normal kredi kadar alarak tamamladım. Sosyal hayattan da , kulüplerden de geri kalmadım. Ama elbette bazı fedakarlıklarda bulunmam gerekti , zorlandığım zamanlar oldu. Ama dediğim gibi , şimdi çok mutluyum , zaten iki bölümü de çok seviyordum , dersler de çift anadala çok uygundu.
Tabii , sizin üniversitenize ve bölümlerinize göre zorluk ve ders yükü farklıdır , ancak bence böyle bir fırsatı değerlendirin , çok zorlanırsanız zaten bırakabilirsiniz. Eminim başarılı ve ilgili bir öğrencisinizdir , bir şans verin. İlgi duyduğunuz başka bir alana yönelmek ve kendinizi geliştirmek için çok güzel bir fırsat bu.
Açıkcası bu cevabınıza bile üzüldüm..
Çünkü ben aman başvurma, zaten istemiyormuşsun gibi cevaplara ihtiyaç duyuyordum..
Sanırım buda istemediğimin göstergesi
Ama bir baskı da hissediyorum...
Elime fırsat geçmiş ve itmişim gibi...
Strese girdim resmen
Ya istekli miyim değil miyim bilmiyorum :S
Mesela mektup yazmamız gerekiyor...
İçimden sürekli bu kadar güzel yazmayayım ya kabul edilirsem diyorum..
Bu ne demek :S
Hangi bölümleri okuyacaksın çap yaparsan? Bu da önemli bence :)
pdr-okul öncesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?