lütfen yorum yapın çekindiği içinmi adım atmıyor

Sen neyinden hoslandin? Doğru durust tanımıyorsun, insan bi iki cümle konuştuğu insanin neyini bu kadar kafasina takar. Bi de çekingenmiş, hiç sevgilisi olmamış diye kafand a kurmussun. Belki de çekingen filan değil senin gibi çok bi anlam yükleniyor olamaz mi aaltı üstü bi iki kere konuştuğu komşu kızının, selam veririm yeter diyordur. Ya da bi insanın sevgilisi olduğu facebook tan anlaşılıyor mu illa. Neler okuyoruz burda adam evli faceden karısını aldatiyor. Sevgilisi var diye illa olmak zorunda mi face de iliski durumu resmi filan. Belki sevgilisi var, belki birine aşık , belki gay, belki psikopat. Tanimadigin adamı niye bu kadar takıntı haline getiriyorsun. Markette ihtiyacın varsa gidersin karşılaşırsınız selam verir geçersin. Gideyim mi konusayim mi görmezden mi geleyim ne çok dusunuyorsunuz uzerine

Evet haklısnz galiba cok kafama taktım cok calıskan ve düzgün biri tam ailemize uygun o yüzden bu kadar istiyorm. Sevgilisi yok eminim cünkü sahte bir faceden ekleyip tanısalım mı demistm oda kabul etmsti

Benim bir arkadaşım da bir sene boyunca ama çok çekiniyor dedi dedi ve sonunda adam hiç çekinmeden gitti nişanlandı. Meğer o aralar da sevgilisi varmış ama iş ciddiyete binene kadar açıklamış. Facebook falan artık yedi ceddimizin ekli olduğu bir yer ve pek duyurulmuyor oradan...
Ayrıca benim sevgilim de çok çekingendi ve benden önce adam akıllı bir ilişkisi olmamıştı. Bende iki üç ay çekingen mi yoksa hoşlanmıyor mu dedim ama pek de üstüne düşmedim. Hoşlanıyorsa gelir dedim. Ama o konuşmaya kızaran ve herkesin sessizliği ve çekingenliğiyle tanıdığı adam bana 2 ay sonra sinema muhabbeti etti, üçüncü ayın sonunda da bir akşam dışarı çıkalım dedi ve sonunda sevgili olduk.
Kısacası bu olaydan sonra ben o arkadaşıma da dedim bu da çekingen de olsa bir his varsa erkeğin adım atacağını ispatladı derim hep. Ha netice de o arkadaşım da dediğime geldi..
Biraz kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz sanki. Siz kendi babanızdan çekinmeden belli etmeye çalışırken adam hayda hayda belli ederdi değil mi? Bir bahane bulurdu.
Biraz sakin olun ve emin olun ki hoşlanıyorsa her türlü gelir çekingenlik falan dinlemez tecrübeyle sabit.

Evet haklısnz galiba cok kafama taktım cok calıskan ve düzgün biri tam ailemize uygun o yüzden bu kadar istiyorm. Sevgilisi yok eminim cünkü sahte bir faceden ekleyip tanısalım mı demistm oda kabul etmsti

Demek ki siz ilgisini cekmemişsiniz ki
feysbuktan konuştuğu birine tanışalım diyebiliyor
ya da herkese mavi boncuk dağıtan biri

ya canım bak hala aynı kafadasin. Ne biliyorsun düzgün ailenize uygun birisi olduğunu. Dışarıdan gözüken gibi biri olduğu ne belli. Hem cevreye karşı öyle diye ikili ilişkilerde öyle olduğu ne malum. Çevresinde saygın insanlardan çıkmıyor mu hep olmayacak insanlar. Sevgilisi olanlar zaten hic faceden birileriyle konuşmuyorlar. Onun için açılan iki konudan biri eşini sevgilisini face de yakalananlar. Ayrıca dediğin gibi düzgün bi insan olsa faceden her ekleyeni kabul edip tanışmaz. Kendi kendini küçük düşünüyorsun bence. Anliyorsa bu hareketlerini çok utanç verici.

Üşenmedim eski konularına da baktım. Daha gencecik yaşında evlenemeyeceğim korkusu ve paniği yapmaya başlamışsın. Tanımadan etmeden bize de uygun diye kafanda kurup bu kadar bu çocuğa şartlamanda bundan.
Ciddi anlamda kendi psikolojini bozuyorsun.
Evde falan kalmamışsın ve daha genceciksin yani.
Önce bir sakin ol ve acele etme. Doğru insan elbette karşına çıkacak ama sen böyle panikle ararsan yanlış evlilik yaparsın.
Ciddiyim evlilik işi öyle amaan olsun da diye yapılacak bir şey değil. Sevmeden yaparsan ileride pişman olursun çünkü çok sabır isteyen tahammül isteyen bir şey.
Sakin ol ve akışına bırak daha evlilik için genç bile değilsin küçüksün. Daha önünde çok zaman var. Panikleme...
Ayrıca bu panikle sağlıklı da düşünemiyorsun yanlış tercihler yaparsın kötü taraflarını görmezsin. Bizim ailede bu kafada evlenip ömrünü çürüten çok.
Bak ben 23-34 yaşta sevgili oldum ve üç sene sadece gezdim tozdum evlilik fln düşünmedik. Birbirimizi tanıdık ve sadece gezdik tozduk. Bazı evlilik düşünen arkadaşlarım beni hep kışkırtmaya çalıştı mesela. Üç koca sene de hala ciddi düşünmüyor ailesiyle de tanıştırmadı falan diye. Aman bana ne seviyorum geziyorum tozuyorum dedim geçtim ki senden de baya büyüktüm. Ben gaza gelsem o panikle ayrılsa ve sırf evlenmek için evlensem şimdi çok ama çok mutsuzdum.
Panikle mantıklı karar verdim sanırsın ama ömrün yanar.
Daha küçüksün yahu. Arkadaşlarınla gez, kız kıza sinemaya git mesela... Sonra evlenince bunların sıklığı da azalacak kız arkadaşlarınla başı boş gezdiklerini özleyeceksin. Daha senin yaşın başıboş gezme ve üniversite serseriliği zamanları.
Ben senin yaşında ailemi ikna etmek için kırk takla atıp gezilere giderdim, kızların evinde toplanır kız gecesi falan yapardık. Kalabalık arkadaşlarla oyunlar oynardık, sınıf arkadaşlarından batak falan öğrenmiştim, ne güzel olmuş... İyi ki sevgili yada koca aramamışım da o zaman gezmiş tozmuşum diyorum şimdi hepimiz başka şehirlere başka işlere dağıldık ve çok arıyoruz.
Bu çocuğu da hiç tanımıyorsun ve babalar da tanışıyor ciddi bir ilişki olur hop evleniriz diyorsun sanırım. Ama bu da bi yanlış işte. Sen tanımadasın birini sevdiğini sanıyorsun sırf o panikten.
Sakin ol be akışına bırak. Eninde sonunda uyuşacağın seveceğin mutlu olacağın insan gelecek ama sen onu beklemeden zırt diye ilk bulduğunla evlenirsen belki büyük bir şansı da kaçırırsın bırak doğru zamanda doğru insanla olsun. Doğru zamanı sen tayin edemezsin acele etme..

Kuzucuğum kız tarafı olarak senin yapabileceğin şey ona seninle konuşabilmek rahatlığnı ve fırsatını vermek.
Başlangıç için sadece bu kadar. Sen zaten bunu yapmışsın.
Onunla konuşmuşsun ve arada markete de gidiyorsun. Bu kadarı yeter.
Eğer istiyorsa o devamını getirmeli.
Emin ol sen üstelersen istiyorsa da vazgeçer.
Markete de eğer bir ihtiyaç varsa almak için git, görürsen selamlaş o konuşursa konuş ama sen hiç mevzuu açayım diye kendini zorlama.
Yani doğal ol. İlişkiler doğallıkla başlamazsa zaten sürdürmek de pek mümkün olmuyor.
Ve acil kendine uğraşacak birşeyler bul, acil.:)

Amann ne tükettin kendini yahu.
Sende bekleyecek sabır yok git açıkla duygularını ona göre yoluna bakarsın.
Belkide sıradan bir müşteriden farkın yok onun için.
Söyle ve öğren yoksa kaç konu daha açacaksın bu belirsizlik için.

Boyle bir uzmana cok ihtiyacim var su an :)
Konuyla ilgili yorumum da belki sizden cekiniyordur, ailecek tanisiklik oldugu icin daha da bir temkinli davraniyordur.
Ilgilenmeyen erkegin muhabbet kurulsa bile devam ettirecegini sanmiyorum. Tabii baskasini sevmesi ama umut olmamasi ya da ask acisi gibi durumlar disinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…