lütfen zaman ayırıp okuyun. :(

limoncicegii

eat pray love
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
1.321
1.026
333
Lütfen arkadaşlar yardım istiyorum çok üzülüyorum
Konu erkek kardeşim. Doğduğundan beri hep aksi bir çocuktu, parka götürürsün içeri girerken ağlar, evde yemek yememek için ağlar ve bir sürü şey. Hep annem üzülürdü, büyüdükçe olgunlaşır dedik ama yok olmadı. Okula başladı hep problem hep problem. Asla sorumluluk sahibi olmadı ödevini hep zorla yapar. Dışarı çıksa evdekiler beni merak eder diye düşünmez ortadan kaybolur. Annem üzülünce asla üzülmez çok gaddar gerçekten. Annem inanılmaz yıprandı psikolojisi bozuldu.
Kardeşim şu an 13 yaşında ve aşırı aşırı derecede agresif. Anneme sürekli hakaret ve küfür ediyor. Psikatristten randevu aldık götüreceğiz ama aranızda böyle bir durum yaşayan oldu mu? Varsa yoksa kılık kıyafet şekilcilik, ama edep ve duygudan yoksun. Hani televizyonlarda annesine eziyet eden çocuklar vardır ya öyle biri olup çıkacak resmen. Çok üzülüyorum. Ne yapabiliriz bilmiyorum. Dersleri falan geçtim anne babasına karşı saygılı sevgi dolu olsun tek isteğim bu. Yalan söylemeyi bırakması ayrıca.

Not: 14 sene önce abim öldü. Onun ölümünden sonra doğduğu için biraz şımartılma da söz konusu. Ayrıca annem ve babam arasında fikir ayrılıkları oldu hep maalesef birlikte hareket etmediler. Gereken yerde gereken tutumu sergilemediler kıyamadılar. Ben bir abla olarak hiçbir şey yapamıyorum şu anda zaten farklı bir şehirde yaşıyorum.

Dostum neler anlatıyorum ona bilsen yok yok anlamıyor. Sanki duymuyor. Az önce anneme neler dedi telefonda konuşurken bilsen. Sebep de gömlek bakmaya çıkmak istememesi. Her yer kıyafet ve pahalı şeyler. Gerek olmadığı için almak istemiyor haklı olarak. Ama bizimkiyle konuşmak mümkün değil ki hep bağırıyor anneme.

Ve ben de kardeşim yüzünden çocuk yapmaktan soğuyorum.

Psikolaga mutlaka götürün simdiden önleminizi yasi küçükken alın yoksa cidden ilerde dusundugunuz şeylerle karsilasmaniz mümkün .. benim küçükken çok simartilmis bir kardeşim var şimdi kocaman adam sorumluluk oluşmadı henüz ...baba oldu ama hala sorumsuz..Bu vakitten sonra da olusacagi yok malesef.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir demek isterdim ama linç yerim diye diyemiyorum

Kötekten de anlayacağını sanmıyorum artık hasta olduğunu düşünüyorum gerçekten. Bu kadar vicdansız olamaz. Annem ağlasa mesela umrunda olmaz döner yicem falan der.

Bağırsin isterse yırtınsın.
Her istedginin her an karsilanmayacagini bilmesi gerekiyor
Anne ve baba ortak ağızda buluşup
Bu şekilde devam ederse daha çok bagrinacagini ama ne yaparsa yapsin o istediğinin alınmayacağını kesin bir dille söylesin .
Bana kalırsa aklıma başka şeyde geliyor ama şimdi durduk yere kavga edemiycem kimseyle

Anne baba erkek evlat diye başlarına çıkarırlarsa olacağı bu .
Bırakın anneniz babanız çeksin ceremesini .
Siz uzak durun hayatınıza bakım ve ilerde kendi erkek çoğunuzuda kız cocugunuzuda eşit ve düzgün yetiştirin.

Annem babana bir şey olsa ne yapacağım diyor hayır genç de değiller annem de babam da 52 yaşındalar. Kaldıramıyorlar

Erkeklikle ilgisi yok ki bunun. Aslında annem babam beni de üzmezlerdi ama ben hiç kardeşim gibi gaddar olamadım aksine çok duygusalım. Kardeşimse duyguları alınmış gibi hep dışarıya nasıl gözükürüm kafasında. Diyorum dış görünüş tek başına bir şey ifade etmez karakter daha önemlidir. Bizi biz yapandır fakat olmuyor maalesef. Annem babamın tek suçu şımartmaktır evet ama erkek olduğu için değil bir evlatlarını toprağa verdikleri içindir. Kız erkek ayrımı yapacak insanlar değillerdir.

Valla psikiyatrist bilmem ne hikaye geliyo bana bu tarz durumlarda. Allah yardim etsin de düzelsin yani anneniz zaten evlat acısı yaşamış bide şimdi kardeşiniz böyle napsın kadın çok üzüldüm gerçekten

Evet ben de çok üzülüyorum o büyürken bizim de korkularımız büyüyor. Ne yapabiliriz bilmiyorum

Çoğu erkek çocuk ergenlikte böyle oluyor, 20 yaşına kadar devam ediyor. Uzgunum ama normal bence, psikiyatrinin ise yarayacagini dusunmuyorum

Çoğu erkek çocuk ergenlikte böyle oluyor, 20 yaşına kadar devam ediyor. Uzgunum ama normal bence, psikiyatrinin ise yarayacagini dusunmuyorum

Ergenlikte af edersiniz annesine “gerizekalı” vs diyen var mıdır Bunlar bana çok garip geliyor aklımı yitireceğim

Bazi sorunlarin temeli kirmizi ile belirttigim kisim psikoatristisn de dikkatini cekecektir yakin zamanda vefat eden psikoloji uzmani bir doktor bunu özellikle belirtiyor ebevrynler cocuga karsi birlikte hareket etmeli yoksa cocuk biri izin veriyor biri izin vermiyor durumunda daha kolay yanlisi dogru olarak kabul edebiliyormus bunlar cok hassas noktalar umarim her sry yoluna girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…