Maaş beklentisi

pandask

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
38
8
6
31
Kizlar direkt konuya giriyorum bir is var dayim vesilesiyle olacak gibi. bir otomotiv fabrikasinin finans bolumu. dayim dediki maas beklentini sorarlarsa bir ucret soyleme dedi. Sizlere sormak istedim soylememem daha mi dogru olur.

Not: bu ise cok ihtiyacim var gecen yil mezun oldum bi yildir issizim is ariyordum. Tecrubesiz sayilirim staj haricinde.

Bence de sorma daha iyisini bulursan cikarsin bir yildir issizmissin zaten hemde tecrube olur

Emsal bedeli ögrenin. Yani o depertmanda calisan, size verilecek gorevi yapan kisilerin aldigi maasi ogrenin internet uzerinden.

Hic bir yer asgari ucretten azini veremez gidipte 1000 lira istiyorum demeyin.

Hukuk hocam anlatmisti. Sozlesmeyi yaptiktan sonra alacagi maasi sormamis. 1 ay gectikten sonra banka hesabimda gordum ne kadar aldigimi. Ama en azindan emsal bedeli biliyordum az cok tahmin yapmistim dedi.

Sonucta oturup bir sozlesme yapacaksiniz. Iki tarafinda soz hakki var. Aman bir senedir is bulamiyorum zaten deyipte herseye razi olma bence. Isveren bu sefer vereceginin en azini verir nasilsa bu ise muhtac diye. Ya da belli etme cok fazla. Ucret muhtemelen konusulur. Eger konusulmazsa da bir tahmininiz olur bu yolu izlerseniz.

bence ücret talep etme. hatta ne ücret verirlerse kabul et. zira tecrübesizsin. ben iş ararken ücret vermeyip iş öğretecek yerlere bile tamam derdim. zira nereye gitsen tecrübe! diyorlar.

Ben özellikle tecrübesizken bir maaş beklentisinin söylenmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum ama bir arkadaşımızında yazdığı gibi asgari ücretin altında bir fiyat söylerlerse elbette onu kabul etmeyin. Birde tabi tecrübesizde olsanız çalışacağınız konumdaki kişiler tecrübe sahibi değiillerken ble ne kadar alıyolardı bu da önemli. ama çok ihtiyacınız varsa ve asgari ücret altı söylemezlerse -ki bence söylemezler- kabul edin. bir insanın en güzel tadacağı duygulardan birisi parasını kendi kazanıyor olmasıdır.

EDİT: çalışacağın konumun belli fiyat aralığını öğren dememin sebebi de şu bazı iş yerleri özellikle bu soruyu sorup yanıtlamanı istiyorlar. Mesela ben ilk mezun olup işe başlayacağımda bana sordular onların belirlediği fiyatı sordum kurum politikalarını sordum ısrarla benden bir rakam belirtmemi istemişlerdi o yüzden öğren diyorum

Sorarlarsa, sizin bu pozisyon için belirlediğiniz ücret skalanız vardır, o doğrultuda düşünebiliriz gibi bir cevap verebilirsiniz. Ben genelde böyle cevap veriyorum, sonra gelen teklife göre anlaşıyorum. Doğrudan miktar söylemek ters tepebiliyor çünkü, fazla bulurlarsa teklif gelmiyor baştan kaybedebiliyorsun, böyle en azından teklif şansın oluyor.
Not: tabi burada tecrübe faktörü önemli, yeterli tecrübe varsa miktarı belirleyebilirsin, ama siz daha yenisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…