Maaş kartım eşimde duruyor!!!

aklimkaristi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
74
34
3
35
Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var

Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...

Son düzenleme:
Ortak kartınızdan harcamanı söylüyormuş, e o kartın borçlarını da ikinizin maaşıyla ödüyor belli ki.
Ben ters bir durum göremedim aslında ama evli arkadaşlar daha iyi bilir:dondurma:

Siz maaş kartınızı verir misiniz ? Ben vermem versemde maaşımı çekip getirsin ben gidemiyorum diyedir.

Siz maaş kartınızı verir misiniz ? Ben vermem versemde maaşımı çekip getirsin ben gidemiyorum diyedir.
Bende banka işleriyle uğraşmak istemediğim için veririm tabi. Yalnız anladığım kadarıyla harçlık almıyor ki, eşi ortak kartlarını kullanmasını söylüyormuş ben aynı şey diye düşünüyorum

Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Borçları sen ödeyemiyor musun? Gerekirse sana şunu öde der gider ödersin ama kart sende kalmalı maaşının kontrolü sende olmalı. Bence al kartını. En nefret ettiğim şey bu sen gidip çekmeyi bilmiyorsun sanki. Merak ediyorum eğer çalışmıyor olsaydın seninle evlenir miydi?

iyisi var kötüsü var, hayatın ne getireceği belli olmaz
onun bu yaptığı ''sen hesabını bilemiyorsun, sadece ben biliyorum'' anlamına geliyor
bence yeni bir maaş kartı çıkarttırın ve yenisini ona vermeyin

Benim hesaplarım eşimin kontrolü altında tamamen. Kafama göre para çekemiyorum iş haricinde.
Kafama estiğinde, bir kere geldik dünyaya neyin para harcamaması, canım istiyorsa istediğimi almalıyım diye düşünüp o kadar üzüleceğim şeyler alabiliyorum ki.. çok kadar gereksiz yani. Hemde hiç pazarlık yapmadan, ilk girdiğim yerden, pahalı pahalı şeyler. Gözüm dönüyor resmen. Tek çözüm denetlenmem sürekli. Böyle bir durum yoksa kartın sende dursa daha mantıklı olur. Ortak bütçe vardır çeker koyarsın paranı ortaya. Böylesi mantıklı olan bence.

Kartın yenisini iste, ne uğraşacaksın problem çıkarıyorsa.

Maaş kartının eşe verilmesini gerekçe ne olursa olsun doğru bulmuyorum ben, ha ama dersin ki maaş kartımla kredi kartı aynı banka, birbirlerine bağlılar, kredi kartımla da para çekebiliyorum vs o zaman başka. Ama eşinin inatla vermemesi, istediğinde de problem çıkarması garip geldi bana. Neyin ego tatmini acaba?

Maaş kartın sende dursun. Sen bir kısmını kendine ayırıp kalanı ona havale yap. Ben öyle yapıyorum. Ama ne doğalgaz ne elektrik faturası ne de kredi kartı borcuyla ilgilenmem. Hatta doğalgaz ne kadar gelmiş onu bile bilmem. Kart da ek kart kullanıyorum.

hayatım beni yanlış anlama ama, yeni evliyiz ben senden para isterken çekiniyorum, alışamadım bu duruma
kartımı bana verirmisin diyin.
baktınız vermiyo, direk sormadan alın kartınızı..
dünyanın binbir türlü hali var, dikkat edin derim.. ben sözü çok geç idrak edebildim, umarım siz çabuk kavrarsınız ..

Ona sizin çalışmanızın sebeplerinden birisinin o maaşı çekmek, hepsi borca gitse de onu bir ay çalışarak hakettiğinizi hissetmek olduğunu söyleyin. Eğer senden harçlık alarak yaşayacaksam çalışmamın manası yok. Ben "sen-ben" yapmıyorum, parayı yine borçlara yatıracağımı biliyorum, çünkü para da borçlar da ikimizin ama ben çalışmamın bir karşılığı olduğunu, ev hanımı olup kocamdan harçlık almadığımı hissetmek istiyorum. Bu his benim psikolojim için önemli. Oysa kartın sende durmasının ben zaten parayı borçlara yatırdıktan sonra sana bir yararı ya da bende durmasının sana bir zararı yok deyin. Eğer anlamıyorsa ver paramı be mafya mısın nesin diye cıngar çıkarın :D Tabi bu durumda neler olabilir bilemiyorum :)

Benim kredi borcum vardı evlendigimde esim biliyodu zaten cok harcadigimi zaten sıkısık oldugumuzu soyluyo bana haftalik veriyo ki gercekren cok bircumuz var simdilik ondan ses cikarmiyorum ama ekstra hic bise yapamiyorum o ortak karttan bise harcadigimda onun teline onay kodu gidiyo faln hessap sormuyo ama yine mi harcadin diyo kndimi kotu hissediyrm butun ozgurlugum gitmis gibi bu hafta param bitti eksta bi harcamam oldu niye bitirdin dedi bu durum canimi sıkıyo bi kere dedim ver iyi al dedi atti o zaman tamam benim senin yapiyonsa harcamalari bölelem dedi

ödemeleri paylaşmanız daha mantıklı olmaz mı? bizim yıllardır öyledir, herkes kendi sorumluluğunu bilir, yetmediği yerde paslaşırız.

Back
X