- 12 Temmuz 2006
- 58.893
- 225.019
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi aklimkaristi
Normalinde ben anlamıyorum bu maaş kartlarının erkekte olma işini ve karşıyım da fakat eşler arasına girmemek adına aaa olur mu herkes kendi parasını bilsin demem, lakin bir evlilikte bana göre olması gereken kadının da erkeğinde kazandığı para her ikisi tarafından bilinmeli, aybaşı geldiğinde herkes maaşını çeker bir hesap yapılır, faturalar, mutfak giderleri, kira, varsa çocuk çocuk masrafı vs sonra kalan para eşler arasında özel harcama adı altında eşit bölüşülür, o parayla kadın isterse kıyafet alır, isterse arkadaşlarıyla gezip harcar, keza erkekte öyle lakin burada okuyorum maddi harcamalar erkek tekelinde, erkek maaşını söylemiyor bile, evlilik birliğinde gizli saklı olmaz, beraber konuşup karar verilir, kadının ve erkeğin cebinde kendine ait para olur, o parayı dilediği gibi harcama özgürlüğü olur.memnun olur muyum ? memnun olsam bu kadar yakınır mıyım ? yoruldum artık para muhabbetını oturup konusunca sen de amma paracısın, para ıcın yasıyorsun dıo. benı uzen seylerı unutmam hatırlar dururum.. o zaman da ondan sogurum. evlılıgımı yıpratmamak ıcın uzerıne dusmuyorum. ben sadece yenı olanlara tavsıye edıyorum kı maas kartlarını vermesınler.. maaslarını vermesınler dıe..
yenı yenı alısıyorum bır seylerden cırpıp kenara koymaya.. ama tabı ufak tefek. ne yapayım akmasa da damlıyor. cocugumla bır gun pazara gıttık.. evın rutın malzemlerını aldım. eşimin verdıgı para bıttı.. oglum bebek arabasından uzume uzandı anne uzuuummm dıye ısteyınce anladım kı gızlı param olmalı.. Allahtankı gızlı cepte param vardı kı o uuzumu aldım yoksa cok uzulurdum..
ayy bı tane daha benı kanatan bır anım varcok kafa sısırdım..
dogum yaptım. 40 ım yenı cıkmıstı. Ablamlar geldı sehır dısından. hep beraber alısverıse cıkmıslar. geldıler. bır yerden esarp almıslar.. cok begendım. annem sutunu sag da hadı sen de gıt al gel dedıler. 1 saate donerım dıe hesap ettım. neyse cebımde 5 lıra param vardı. kredı kartı da bende kalmıstı o gun. kredı kartı bende dıe annemden de para ıstemedım. neyse gıttım aldım esarpları. dolmusa gıdıste 2.5 lıra para verdım 2.5 da donus ıcın kaldı. donus yolunda bır adam yolda tezgahta ıncır satıyordu. ayyy ıncııııırrr dedım elımı uzattım ama param yok amca karttan ceker mısın dedım. amca benı dılencı sandı al al da gıt sonra getırırsın parasını dedi... yok amca saol dedım.. dolmusa bındım bı agladım bı agladım.. o zamanlar cok yenıydıkk. evlendım 2 ayda hamıle kaldım. borç da olunca maasımı hıc bılmezdım. dogum yaptıktan sonra da oyleydı.. sımdı bunları hatırlayınca kendıme kızıyorum..
ben yasadım ınsallah kımse yasamaz..
o ıncırı de halaaaa unutmam
Şunu da anlamam misal, evin ihtiyaçlarını neden illa erkek alır veya kadına ait ihtiyaçları, ben kendime bluz beğendiysem gider şak basar parasını alırım, eşime niye diyeyim ay şunu beğendim alır mısın diye, büyük ihtiyaçlar müstesna tabii, büyük giderlerde yine oturulur bütçe hesabı yapılır karar alınır uygulanır.