• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Bayanlar maaş kartınızı eşinize mi veriyorsunuz?
Böyle bişeyi çoğu kişinin yaptığını duydum biliyorum. Bana bu maaş kartının kocaya verilmesi olayı çok saçma geliyor. Bu bir erkeğin acizliğini, açgözlülüğünü gösteren bir davranış. Bu konuyu okulda tartıştık şimdi sizlere soruyorum:
Bayan yıllarca ünivi okusun, ev işlerine çoluğuna çocuğuna kendini feda etsin, üstüne bir işte çalışsın ve maaşını bile göremeden kartını kocasına versin. Varmı böyle bi saçmalık??:oklava: Sizce saçma değilmi? Erkekler bu kadar mı aciz? bu kadar mı açgözlü? Madem parayı çok sevyorsun ekonomik geliri yüksek meslekler seçtee karının kazandığı 3 kuruşa göz dikme yaa :oklava: Kuranı Kerimde bile evi geçindirme sorumluluğu erkeğe verilmiş..Ev işleri ve çoluk çocuk zaten kadının görevi..eee daha ne işkence çektiriyorsunuz karılarınıza? Karılarınıza üste para vermeniz gerekirkenn şu yapılan davranışa bakın :oklava:
Tamam evlilikte senin paran benm param olmaz..Hatta ortak bi hesap açılır oraya azar azar biriktirilir..Ama tutup taa maaş kartı tümden kocaya hediye edilmez...

bende bu konuya çok gıcık oluyorum..hatta ben tersini düşünüyorum kocalar maaş kartlarını eşlerine vermeli.çünkü erkek çar çur eder,evi geçindiren kadın olduğu için neye ne kadar gerektiğini bilir ve daha iyi birikim yapar.
hatta tanıdığım bir çift var 50li yaşlarda,bunlar bir kavgadan sonra karar vermişler,adam evle ilgilenecek kadın işle...genelde yatırımla ilgiliydi işleri o yüzden kadın için zor olmadı iş saati kısıtlaması yoktu yani.ve şimdi maddi durumları çok çok iyi.

ben büyük ihtimal sözlümden çok maaş alacağım ve bu konuyu onla konuştum,oda fikirlerime katıldı.

Bızd ekımse kımsenın kartını almaz. Paramızı alır Ödemelerını yaparız gerı kalanda zaten ortaktır

Ben eşime veriyorum..
Kimsede benim kocama diyemezki açgözlü diye..
ısteyen verir isteyen vermez;ha şikayet edilir de yorum yapma hakkınız olur..Adam yer paraları tamam anlarım,içkiye kumara yatırır,kendi zvklerini yerine getirir eşini kenara iter anlarım..
BEn eşime veriyorum,şükür paramızın birikimini yapar,evimizde bir kuş sütü eksiktir..Parayı döndürür..Ben gocunmuyorum..

Ben eşime veriyorum..
Kimsede benim kocama diyemezki açgözlü diye..
ısteyen verir isteyen vermez;ha şikayet edilir de yorum yapma hakkınız olur..Adam yer paraları tamam anlarım,içkiye kumara yatırır,kendi zvklerini yerine getirir eşini kenara iter anlarım..
BEn eşime veriyorum,şükür paramızın birikimini yapar,evimizde bir kuş sütü eksiktir..Parayı döndürür..Ben gocunmuyorum..

[kesinlikle katılıyorum:lepi:

ve eklemek isterim bu mu kaldı derdiniz istemiyosanız vermezsiniz.

bende evlendiğimde eşinme veririm ve siz açgözlü doyumsuz

diyemezsiniz. sonuçta her evin bi düzeni var bende sözlümle evlendiğimiz zaman vermekten gocunmam.

]ve ÇoK ilginçtir ki siz kartı alınca evi döndüren oluyosunuz

karşı taraf alınca aç gözlü oluyor buda bi nevi bencillik çarçur ettikten sonra kadında eder o insana bağlıdır!!.

Son düzenleyen: Moderatör:
bir de su var
erkek evi gecindirip borclaı filan öderken o evde yaşayan hayat arkadaşım dediği kadın maaşını alıp gönlünce harcayacakmı
savundugunuz fikir bu mu anlamadım
o zaman asalak gibi yaşamış oluruz ama birisi ihtiyaclarımızı karşılasın biz maaşımızı istediğimiz şeye harcayalım ,o zaman herkes zengin koca avına cıksın duygularını insanlığını atsın bir kenara
evlilik bu degil ki senin benim olmaz ciftler arasında

Benim maaş kartım da eşimin cüzdanında durur zamanı gelince onun vakti müsait olduğu için bankadan çeker ortak harcamalarımızı yaparız bu da beni hiç rahatsız etmez, bu benim kazandığım paraya el koydu anlamına gelmez tabiiki bu eşler arasındaki karşılıklı anlaşmaya bağlıdır

kesınlıkle sıze katılıyorum ..bende calısan bır bayanım ve maası aldıfıgmda esıme verırım bu esım benı kullanıyor yada somuruyor anlamına glmıyor ..zaten evlılık bunun ııcn degılmı aynı evı paylasıoruz yıyoruz ıcıyoruz hep beraber ..ne yanı napıcaz ben calsıtım bu benım param oda senın paran hadı herkez kendı parasını harcasın mı demelıyız bence ck yanlıs zaten eslerımız ustlerıne dusen gorevı yerıne getırıyor egr benım ıhtıyacımı karsılamaz ıckıy kumara karıya kıza yedırırse tamama o zman haklıısnız ...
ve ben daha dun aksam maasımı aldım ve evde esıme verdım ev sahııbıyle ben muhatap olmuycama gore ...evlıklık buutnluk demektır bence ayrı gayrı asla olmaz:olmaz:

eşimin maaşı olduğu gibi ev kredisi ve faturalara gidiyor, benim maaşım da ev harcamalarına.
ikizimizde sorumluluklarımızın bilncinde insanlarız. maaş kartım çoğunlukla bendedir ama eşim istese seve seve veririm. gözüm arkada kalmaz
sonuçta o para benim değil ikimizin parasıdır. bende senin paran benim param olayını hiç doğru bulmuyorum. evet eskiden erkekler çalışır kadınlar çocuk bakarmış ama artık bu yük iki kişinin omuzlarında
erkek eve bakar kadın da maaşının bir kısmını gönlü olursa verir fikrine de karşıyım.

valla esim ac gözlümü hiiiic sanmam!! ama her ikimizinde maas kartlari iki tanedir biri bende biri esimde durur zaten esimin kazandiginin yaninda benimkisi devede kulak kaliyor esimin hesabindan ev kirasi tel faturasi elektirik gaz hepsi ondan kesiliyor artanida alis veris vs . harcariz esimin hesabi sifirlanirsa benim hesaptan cekmek zorunda kaliyoruz birbirimize hesabindan para cekebilirmiyim diyede asla sormadik sormamda lazimsa o benden ben ondan cekerim adamin parasi kurusu kurusuna ihtiyaclara giderken zaten maas kartini vermemek gibi bir gaflette bulunmam
ayrica geliri yüksek meslek o kadar kolaymi öyle olsa dünyada ac insan kalmazdi her insan büyük maaslar almak ister ama gelin görünki her sey o kadar basit degil

valla ben vermıyorum ama esımın kendı ısı maas kartı yok ama butun hesapkatlarını bende kullanırım sacma gelıyo bana

Bayanlar maaş kartınızı eşinize mi veriyorsunuz?
Böyle bişeyi çoğu kişinin yaptığını duydum biliyorum. Bana bu maaş kartının kocaya verilmesi olayı çok saçma geliyor. Bu bir erkeğin acizliğini, açgözlülüğünü gösteren bir davranış. Bu konuyu okulda tartıştık şimdi sizlere soruyorum:
Bayan yıllarca ünivi okusun, ev işlerine çoluğuna çocuğuna kendini feda etsin, üstüne bir işte çalışsın ve maaşını bile göremeden kartını kocasına versin. Varmı böyle bi saçmalık??:oklava: Sizce saçma değilmi? Erkekler bu kadar mı aciz? bu kadar mı açgözlü? Madem parayı çok sevyorsun ekonomik geliri yüksek meslekler seçtee karının kazandığı 3 kuruşa göz dikme yaa :oklava: Kuranı Kerimde bile evi geçindirme sorumluluğu erkeğe verilmiş..Ev işleri ve çoluk çocuk zaten kadının görevi..eee daha ne işkence çektiriyorsunuz karılarınıza? Karılarınıza üste para vermeniz gerekirkenn şu yapılan davranışa bakın :oklava:
Tamam evlilikte senin paran benm param olmaz..Hatta ortak bi hesap açılır oraya azar azar biriktirilir..Ama tutup taa maaş kartı tümden kocaya hediye edilmez...

Cok yanlis düsünüyorsun. Maas karti nedir bilmiyorum herhalde türkiyede daha ayri bir sistem var ama esiminde benimde ayligimda ayni banka hesabina yatiyor ikimizde istedigimiz gibi cekip harciyoruz. Kari koca arasinda böyle ince hesaplar oldugu sürece pek saglam bir evlilik yürütme sansi olduguna inanmiyorum ben.

Burda söz konusu kadinin calisipda calistigini erkege hediye etmek degil ki, sonucta hepimizin kocalarimizin cok ekmegini yemisizdir eger calisiyorsak birazda onlar bizim ekmegimizi yesin nevarki. Kocanin ekmegi karinin ekmegi derken bile cok sacma bir cümle kurdugumu hissediyorum. Kari koca arasinda senin paran benim olmamali asla. Her ikisi cift ne kazaniyorsa onlarin ortak parasidir.

Zaten bir erkegin daha cok para kazandigi bir ise girme imkani olsa bunu hemen yapar. Kendi sahsim adina konusuyorum ben calismak zorunda degilim, istesem evdede otururum ama maddi yönden daha fazla imkanim olsun diye calisiyorum istediklerimizi alabilelim ileride güzel bir araba güzel bir ev alabilelim diye.

Kocam günde en az 10-12 saat calisipda sesini cikartmazken ben bu parayi ben kazandim senin hakkin yok tek basima harciyacagim diyemem. Cok büyük bir bencillik olur bu!

Asil calisipda kocaya bu benim ayligim buna dokunamazsin ama sen bana bakmak zorundasin diyen bayanlar ac gözlü geliyor bana!

Arkadaşlar sizler konuyu farklı yere çektiniz. Ben elbette kadının maaşını tamamen kendisine harcamasını savunmuyorum. Kadında kocasına yüklenmemeli, alışverişini yapmalı, ıhtiyaçları almalı..Ama kısıtlama olmaısına karşıyım. Erkeğin eline tamamen verilmesine karşıyım. Ben çevremdeki aç gözlü erkekleri gördükten sonra kimseye güvenim kalmadı. Neden erkeğe tamamen verip kendi ekonomik özgürlüğünüzü kendi kişisel özgürlüğünüzü, bağımsızlığınızı kısıtlıyorsunuz? acaba o size kendi maaş kartının tümünü verıRmi? Ama sürekli olarak sizde kalacak şekilde? Eğer öyleyse sorun yok..Ama ben çoğu erkeğin aşırı derecede para gözlü olduğunu gördükten sonra bana bu olay saçma geliyo

Ve kusura bakmayında kimseyede güven olmaz. Eşiniz dahi olsa kesinlikle güvenmeyin. Benden demesi..Bizzat bazı olaylara tanık oldum. Burdada arasıra okuyoruz..Neler var neler....

Hayir biz konuyu farkli yerlere cekmedik sadece sen evliligi aslinda oldugundan cok daha farkli kuruyorsun gözünde. Peki nasil yapmayi düsünüyorsun? Kira bir ay onun hesabindan öbür ay kendi hesabindan kesilmesini mi? Veya ceyranin veya elektrigin? Veya böyle hesaplara girdiysek eger koca da bize diyebilir aylik giderlerin yarisini sen öde diye. Onlar neden öyle demiyorlar peki?

Bu arada EVET esim banka kartini bana veriyor. Ona para gerek oldugunda bana söylüyor nekadar gerekse veriyorum cünki onda durdugu zaman cok gereksiz harcama yapiyor. Banka karti sürekli bende duruyor ve bu konuda biz istisna degiliz cogu esler öyle yapiyor.

kusura bakma ama ben asil senin bu düsünceni ac gözlü buldum.

Bu söylediklerini evliligi bilmemene, bekar ve toy olmana veriyorum. Hayat sana daha cok seyler ögretecek. Biz ne desek bos.

bu kişiden kişiye değişir tabi ama mesela sevgılım şimdiden bana maaş kartını verdi. Kendisi hesapsızdır biraz çarçur eder. O yüzden kendi getirdi verdi sen yap bütçemi diye (:
benim de kendi bursumu aldığım kartım var, o da bende.

evlilikte sanırım ben yine vermezdim ama tabiki birimiz faturaları kirayı falan öder, birimiz ihtiyaçlarımızı halleder... ortak tabiki her şey. ama ben o ay kazandığım parayı elimde görmek isterim :))

sanırım sizin eşinizle sorununuz var ve bu size batıyor olmalı !
eşim maaşını alır bana verir ödemeleri ben yaparımm parası bitincede harçlık bile benden alır yani bu tamamen karşılıklı anlayışlı alakalı bişii gocunucak bişiyyok bunda.

Bu söylediklerini evliligi bilmemene, bekar ve toy olmana veriyorum. Hayat sana daha cok seyler ögretecek. Biz ne desek bos.

Şekerim ben yıllarca farklı yerlerde çalıştım, farklı kişilerle tanıştım hayatım hep farklı insanlarla farklı şehirlerde geçtii. Emin ol hayatı senden kat kat iyi biliyorum.. Senin bu yorumun bu saldırganlığını ben gelenksel öncesi dönemde bulunmana bağlıyorum. Kendini gerçekleştirmiş bir insan karşısındaki kişiye saldırmadan fikrinin farklı olduğunu söyler. Herkes aynı düşünse zaten bilimadamları nasıl yetişir? İnsanları sizin gibi düşünmedikleri için suçlayamazsınız.. Sizin gibi insanların çoKluğundan dolayı tek tip insanlar çoğaldı maalesef.. Fikriniz o, tamam güzel..Ben size niye öyle düşünüyorsunuz diye soruyormuyum? Elbette farklı dşünceler olacak.Farklı düşüncelerin çokluğu bir insanı rahatsız etmemeli

Back
X