• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yukarda yazdıklarınızdan sonra aşağıdaki sitemleri etmeniz ne kadar komik olmuş.
eşlerinin maaş kartlarını almaları erkeğin acizliğini gösterir demişsiniz.yani genelleme yapmamış,maaş kartını alan tüm erkekleri acizlikle,aç gözlülükle suçlamışsınız.
şimdi maaşını eşine vermeyip tek başına harcayan kadınlara bencil dendiğinde neden üstünüze alınıyorsunuz onu anlamadım?
sizinki genellemeyse oda genelleme...

ben mimarim.her zaman eşimin en az iki katı maaş aldım.
ve maaş kartımın yüzünü dahi görmedim henüz.banka hesaplarımın şifrelerini bile bilmem.daha yeni atmde kart kullanmaya başladım.
ben eşimden para isterim o verir.birde kredi kartım vardır.
ne eşim açgözlü nede ben tüm özgürlüğümü (bu özgürlük işinin kartla sınırlı olmasıda ayrı bi saçmalıkya neyse) onun eline verecek kadar safım...
bu karşınızdakine güvenmekle alakalı bir şey.
ben güvenmiyorum derseniz ona kimse bişey diyemez.
ama kişisel güvensizliğinizi herkesi aynı kefeye koyarak örtmeye çalışırsanız kusura bakmayın herkes bir şey söyler...

kesinlikle katılıyorum olay budur... :lepi:

insan önce kendini aşabilmeli komplekslerine yenilmemeli.

evli değilim nişanlıyım ama ben de karalim bişeler heves ettim :hulya:

nişanlımla aynı üniversitede okuduk, kimin eli kimin cebinde belli değildi vala okadar yani gamyoncuiremsu

param gelirdi çekerdik bi miktarını, kartı verirdim ihtiyacın olduğunda burdan kullan die, oda alırdı koyardı cebine.. şimdi bu açgözlülükmü oluo, ve benim özgürlüğümü elimdenmi almış:sinifsinif:

ama onun kartlarından biride sürekli bendeydi, ve bana gelen paranın 3katı olurdu mutlaka hesapta, şimdi ben dahamı aç gözlüyüm :1ninca:

desenize 2 açgözlü bulmuşuz birbirmizi, hacıyatmaz gibi sırtımız yere gelmez kaydirigubbakcemile3

neyse şaka biyana, açgözlülük burda değilde, alınan kartın kendi zevkleri uğruna ,eşi çocuğu evde çoğu şeye muhtaçken kendisinin en rahat hayatı yaşadığı yerde kullanılması gereken bi kelime kanımcakaydirigubbakcemile4 ,

yoksa varmıdır ortak kazanılan bir ekmeği 2 ye bölüp yemesi gibi bi gurur ve zevk :asigim:

Arkadaşlar sizler konuyu farklı yere çektiniz. Ben elbette kadının maaşını tamamen kendisine harcamasını savunmuyorum. Kadında kocasına yüklenmemeli, alışverişini yapmalı, İhtiyaçları almalı..Ama kısıtlama olmaısına karşıyım. Erkeğin eline tamamen verilmesine karşıyım. Ben çevremdeki aç gözlü erkekleri gördükten sonra kimseye güvenim kalmadı. Neden erkeğe tamamen verip kendi ekonomik özgürlüğünüzü kendi kişisel özgürlüğünüzü, bağımsızlığınızı kısıtlıyorsunuz? acaba o size kendi maaş kartının tümünü verİRmi? Ama sürekli olarak sizde kalacak şekilde? Eğer öyleyse sorun yok..Ama ben çoğu erkeğin aşırı derecede para gözlü olduğunu gördükten sonra bana bu olay saçma geliyo

kirmizi isaretli yere istinaden yaziyorum... evet... kartini almam ama her ay maasi alinca kirayi, tel, elektrik vs yi ödeyip kalanin tamamini benim hesabima havale eder... benim harcama konusunda daha iyi oldugumu düsünür...

hay allah ac gözlüyüm galiba kaydirigubbakcemile3

evli değilim nişanlıyım ama ben de karalim bişeler heves ettim :hulya:

nişanlımla aynı üniversitede okuduk, kimin eli kimin cebinde belli değildi vala okadar yani gamyoncuiremsu

param gelirdi çekerdik bi miktarını, kartı verirdim ihtiyacın olduğunda burdan kullan die, oda alırdı koyardı cebine.. şimdi bu açgözlülükmü oluo, ve benim özgürlüğümü elimdenmi almış:sinifsinif:

ama onun kartlarından biride sürekli bendeydi, ve bana gelen paranın 3katı olurdu mutlaka hesapta, şimdi ben dahamı aç gözlüyüm :1ninca:

desenize 2 açgözlü bulmuşuz birbirmizi, hacıyatmaz gibi sırtımız yere gelmez kaydirigubbakcemile3

neyse şaka biyana, açgözlülük burda değilde, alınan kartın kendi zevkleri uğruna ,eşi çocuğu evde çoğu şeye muhtaçken kendisinin en rahat hayatı yaşadığı yerde kullanılması gereken bi kelime kanımcakaydirigubbakcemile4 ,

yoksa varmıdır ortak kazanılan bir ekmeği 2 ye bölüp yemesi gibi bi gurur ve zevk :asigim:

Vallahi canim cok güldürdün beni sırnaşık şey Evet ozaman sen ondan 3 kati daha acgözlü oluyorsun.

Ben kocama sevgimi, gencligimi, hayatimi güvenip vermis vermisim bunlarin yaninda para nedir ki? Üc kurus parayi güvenmedigim adamla ömür gecirmenin mantigi nerde?

Böyle bir zihniyetle kocalarinda biz calismadigimiz zaman bize bakmamalari gerek ozaman, malum hayat müsterek ve hersey karsilikli CADIARZU (Bunu biz bayanlar herzaman savunur ve söylemez miyiz?)

Ki ben evimize giren bütün paralarin kontrolü bende oldugu halde bu görüsü savunuyorum. Kontröl bende cünki esim pek hesabini bilmiyor cebinde olunca cok harciyor onun icin kendisi getirir direkmen bana verir saklamam icin. Konu güvensizlik degildir yani.

Kocalarin hakkini yememek gerekir biz bayanlar istedigimiz icin calisiyoruz ama onlarin omuzlarinda ömür boyu ev gecindirme yükü var. Gücümüz kuvvetimiz var iken omuzlarindaki yükü hafifletmekten ne zarar cikacak. Kimse silah zoruyla elimizden parayi almiyor ya yine kendi migdemizden geciyor para.

bence kim daha tutumluysa onda durmalı kartlar örneğin benim annem çok tutmludur araştırır eder en uygununu bulur ama babam çok savurgandır şimdi böyle bir adama parayı teslim et koca ay aç kal
bazılarınında da kadın savurgandır erkek tutar parayı bence önce bunun analizini yapabilmekte bitiyor iş bir ev içinde senin yada benim param yoktur

Evlilikte para olaylarını bu kadar sorun edilmemesi gerekir bence

Maaş kartım eşimde. Aç gözlüde değil benim aşkım. Ev aldık krediyle, onun maaşının %80 i krediye gidiyor zaten otomatik olarak. Ben kartımı ona verdim çünkü ben sevmem öyle para işleriyle uğraşmayı, hesabı kitabı. Hep eşim takip eder, faturaları, ödemeleri kredi kartlarını, çocukların okul masraflarını.Zaten ctesi dahil çalışıyorum, evmiş, yemekmiş bilmem neymiş uğraşıyorum bide hesapla kitapla uğraşamam, kafa yoramam valla. Takip etsin kendisi. Bana ne:dilcikar:

Kendi kredi kartını da bana verdi, istediğim zaman harcama yapıyorum.

Niye bu kadar mesele ediliyor bu maaş kartı anlayabilmiş değilim hakkaten. Siz evlisiniz artık unutmayın, senin paran, benim param olabilirmi bir evlilikte. Ha bu evlilikten ne anladığınızla da doğru orantılı tabi. Siz bir ticari bir mesele gibi görürseniz tabiki sorun olur bu meşhur kart, senin paran benim maaşım bilmem ne konuşulur durur.

Ben bir hayatı paylaşmak için imza atmışım aşkımla, kartımımı paylaşmıycam:delphin:

Bu kişilerin karşılıklı anlaşmasına bağlı. Herkesinki kendinde de durabilir, kadında veya erkekte de durabilir sorun edilmiyorsa.
Kadın istemiyor vermeyi ama adam zoraki alıyorsakaydirigubbakcemile burda tabii ki sorun vardır.:olmaz:
Buna asla izin verilmemeli ama kimde durduğu önemli değil, harcamalar nasılsa ortak deniyorsa yine de saçmalıktır diye adlandırmamalı.:hulya:

ben vermiyorum vermemde
nedeni ne geince zaten maşımın %75 evin kredise gidiyor geri kalanınıda bıraksın gönlüme göre harcayım.
ev alınmadan öncede vermedim biriktirdim ev alınıncada yüklü bi iktar verdim eline,
niye veriyimki o bana verirmiyki maaş kartını (sanmam)
zaten evlenince bir çok şey kısıtlanıyor bide ekonomik yöndenmi kısıtlansın
büyük konuşmayım ama vermem parayı veririm kartımı vermem,
ben kafa taplatıyorum burda, ha oda çalışıyor Ama kendi iş yeri kendi işinin patronu ben burda 50 kişiyle uğraşıyorummmm.

bence herşeyden elini etgını cekmek yanlıs benım kartım bende ama harcamalrı esim yaptıgı için para durumunu kontrolu onda ben ne kadar yatıyo maasım vs bılırım arkadslara soruyorum maas ne yattı falan dıye bılmıyorum eşim bilir diyolar sınır oluyorum ya eşek gıbı çalış maas ne yattı bilme ilgilenme ne sacma

Bayanlar maaş kartınızı eşinize mi veriyorsunuz?
Böyle bişeyi çoğu kişinin yaptığını duydum biliyorum. Bana bu maaş kartının kocaya verilmesi olayı çok saçma geliyor. Bu bir erkeğin acizliğini, açgözlülüğünü gösteren bir davranış. Bu konuyu okulda tartıştık şimdi sizlere soruyorum:
Bayan yıllarca ünivi okusun, ev işlerine çoluğuna çocuğuna kendini feda etsin, üstüne bir işte çalışsın ve maaşını bile göremeden kartını kocasına versin. Varmı böyle bi saçmalık??:oklava: Sizce saçma değilmi? Erkekler bu kadar mı aciz? bu kadar mı açgözlü? Madem parayı çok sevyorsun ekonomik geliri yüksek meslekler seçtee karının kazandığı 3 kuruşa göz dikme yaa :oklava: Kuranı Kerimde bile evi geçindirme sorumluluğu erkeğe verilmiş..Ev işleri ve çoluk çocuk zaten kadının görevi..eee daha ne işkence çektiriyorsunuz karılarınıza? Karılarınıza üste para vermeniz gerekirkenn şu yapılan davranışa bakın :oklava:
Tamam evlilikte senin paran benm param olmaz..Hatta ortak bi hesap açılır oraya azar azar biriktirilir..Ama tutup taa maaş kartı tümden kocaya hediye edilmez...

Adı üzerinde genelleme. Özel olarak şu kişi böyle yapıyor dersem haklısınız ama genellemelerde neden üzerinize alınıyorsunuz? Yarası olan gocunurmuş..
Maaş kartını eşinden alan erkek acizdir,açgözlüdür cümlesini siz yazmışsınız.... Şİmdi neden karşı çıkıyorsunuz ki buna?
Gocunacak bir yanım da yok,maaş kartım cüzdanımda. Ancak birilerinin eşlerinden gördükleri muameleyi buraya yazarak bütün erkekler şöyledir böyledir diyerek herkesi mutsuz herkesi güvensiz yapma isteğine de sinir oluyorum.Senin eşin,sevgilin,nişanlın acizse bütün erkekler böyle olacak diye bir kaide mi var? Ya da siz yanlış insanlarla birlikte olduysanız, onlar sizi maaş kartınız varolduğu için seçtilerse bu herkes için geçerli bir durum değildir.şakkıdı
BU kadar agresif olmanızı da kurduğunuz cümlelerin yanlış olduğunun farkında olmanıza bağlıyorum.

kesinlikle katılıyorum size...
gerçek bir erkek kadının parasına tenezzül etmez... erkeğe para verip vermemek değil mesele... erkeğin bunu almamasıdır...
hayat müşterek vs. geçiniz lütfen...biz kadınız, onlar erkek...
doğanın kanunu bu... erkek savaşır, kazanır, mücadele eder, karısı ve çocuğuna harcar... yuvası için harcar... doğanın kadına yüklediği rol anne olmak, kadın olmaktır... çocuğuna bakmaktır... kadın isterse çalışır, kendi için... kendi ayakları üzerinde durmak için... istemezse de çalışmaz... kadın çalışsa da çalışmasa da eve bakmak erkeğin görevidir... kadın çalışsa da çalışmasa da erkek kadınına para vermeye mecburdur... geçim erkeğin işidir...
bana göre de acizdir karısının çalıştığı parayı ondan alan erkek... başkasının kocasını değerlendirmek elbette benim otoritem de değil... ama benden çalıştığım parayı alan demiyorum almak isteyen adama benim saygım kalmaz...

gerçek bir erkek kadının parasına tenezzül etmez... erkeğe para verip vermemek değil mesele... erkeğin bunu almamasıdır...
doğanın kanunu bu... erkek savaşır, kazanır, mücadele eder, karısı ve çocuğuna harcar... yuvası için harcar... doğanın kadına yüklediği rol anne olmak, kadın olmaktır... çocuğuna bakmaktır... kadın isterse çalışır, kendi için... kendi ayakları üzerinde durmak için... istemezse de çalışmaz... kadın çalışsa da çalışmasa da eve bakmak erkeğin görevidir... kadın çalışsa da çalışmasa da erkek kadınına para vermeye mecburdur... geçim erkeğin işidir...
bana göre de acizdir karısının çalıştığı parayı ondan alan erkek... başkasının kocasını değerlendirmek elbette benim otoritem de değil... ama benden çalıştığım parayı alan demiyorum almak isteyen adama benim saygım kalmaz...

gerçek bir erkek eşinin maaşını almayı tenezzül edilmeyecek bir konu olarak görmez.
tüm komplekslerinden arınmıştır çünkü.
eşinin maaşınıda alır,kartınıda alır.ve yeri geldiğinde kat kat fazlasını verir.
kadının isterse çalışıp çalışmayacağı değil konumuz. erkek kadını çalışmaya zorlayamaz elbette. ya da elinden zorla parasını alıp, içkiye kumara oraya buraya harcayamaz.
ama eşler gönül rızasıyla birbirine maaş kartlarını veriyorsa hiç kimsede eşinin kartını alan erkek değil diyemez.
madem çalışmak kadının görevi değil,oturun o zaman evinizde.neden çalışıyorsunuzCADIARZUeşiniz nasılsa şu veya bu şekilde bakar size.
tıpkı bahsettiğiniz gibi erkek çalışsın kazansın mücadele etsin,sizde oturun ve harcayın.ne ala memleket.
başka zaman olsa kadın-erkek eşittir dersiniz ama çalışıp kazanmayı,savaşmayı erkeğin üstüne yıktınız bi çırpıda.bumu eşitlik?bumu adalet?nerde kaldı kadın-erkek eşitliği kuzumgamyoncuiremsu

Vallahi canim cok güldürdün beni sırnaşık şey Evet ozaman sen ondan 3 kati daha acgözlü oluyorsun.

Ben kocama sevgimi, gencligimi, hayatimi güvenip vermis vermisim bunlarin yaninda para nedir ki? Üc kurus parayi güvenmedigim adamla ömür gecirmenin mantigi nerde?

Böyle bir zihniyetle kocalarinda biz calismadigimiz zaman bize bakmamalari gerek ozaman, malum hayat müsterek ve hersey karsilikli CADIARZU (Bunu biz bayanlar herzaman savunur ve söylemez miyiz?)

Ki ben evimize giren bütün paralarin kontrolü bende oldugu halde bu görüsü savunuyorum. Kontröl bende cünki esim pek hesabini bilmiyor cebinde olunca cok harciyor onun icin kendisi getirir direkmen bana verir saklamam icin. Konu güvensizlik degildir yani.

Kocalarin hakkini yememek gerekir biz bayanlar istedigimiz icin calisiyoruz ama onlarin omuzlarinda ömür boyu ev gecindirme yükü var. Gücümüz kuvvetimiz var iken omuzlarindaki yükü hafifletmekten ne zarar cikacak. Kimse silah zoruyla elimizden parayi almiyor ya yine kendi migdemizden geciyor para.

tşkler cnmkaydirigubbakcemile5
vala aynen öle, benim için hiç dert değil bu durum,senin kartın benim kartım de bişe yok çünkü bizde "bizim kartımız" var..

ah biz kadınlar...

kadın erkek eşitliği die kendimizi paralarız, ondan sonrada erkelerin kadınlardan biçok üstün yönlerini savunuruz. hem bizi yemek yapan çocuk doğuran birer varlık olarak görüolar die öfkeleniriz hemde aynı rolleri kendimiz biçeriz..

hem onlara muhtaç değiliz die isyan ederiz, hem bize bakmak zorundalar doğanın kanunu die fikir söleriz..

benim görüşlerime aykırı olsada, buda bi bakış açısı saygı duymak lazım, acizlik vs gibi kelimeler hariçyerimseniben

sevgilera.s.

gerçek bir erkek eşinin maaşını almayı tenezzül edilmeyecek bir konu olarak görmez.
tüm komplekslerinden arınmıştır çünkü.
eşinin maaşınıda alır,kartınıda alır.ve yeri geldiğinde kat kat fazlasını verir.
kadının isterse çalışıp çalışmayacağı değil konumuz. erkek kadını çalışmaya zorlayamaz elbette. ya da elinden zorla parasını alıp, içkiye kumara oraya buraya harcayamaz.
ama eşler gönül rızasıyla birbirine maaş kartlarını veriyorsa hiç kimsede eşinin kartını alan erkek değil diyemez.
madem çalışmak kadının görevi değil,oturun o zaman evinizde.neden çalışıyorsunuzCADIARZUeşiniz nasılsa şu veya bu şekilde bakar size.
tıpkı bahsettiğiniz gibi erkek çalışsın kazansın mücadele etsin,sizde oturun ve harcayın.ne ala memleket.
başka zaman olsa kadın-erkek eşittir dersiniz ama çalışıp kazanmayı,savaşmayı erkeğin üstüne yıktınız bi çırpıda.bumu eşitlik?bumu adalet?nerde kaldı kadın-erkek eşitliği kuzumgamyoncuiremsu

arkadaşım sen aciz olarak görmüyorsun, mutlusun...
ben aciz olarak görüyorum, mutluyum...
sorun ne anlamadım... neden herkeste kendi düşüncesini kabul ettirme çabası içerisinde anlamadım...
evet ben katılıyorum arkadaşa... erkek kadının parasına tenezzül etmez... eden erkeğe benim saygım yoktur...
ben çalıştığım parayı, kazandığım maaşı eşime vermem... kendine güvenen adam çıksın ortaya evlenmek için... benim için böyle...
sen paranı ver... ne ala memleket... senin hayatından ben sorumlu değilim ki... canın nasıl istiyorsa öyle davran... alla alla...

ah biz kadınlar...

kadın erkek eşitliği die kendimizi paralarız, ondan sonrada erkelerin kadınlardan biçok üstün yönlerini savunuruz. hem bizi yemek yapan çocuk doğuran birer varlık olarak görüolar die öfkeleniriz hemde aynı rolleri kendimiz biçeriz..

hem onlara muhtaç değiliz die isyan ederiz, hem bize bakmak zorundalar doğanın kanunu die fikir söleriz..

benim görüşlerime aykırı olsada, buda bi bakış açısı saygı duymak lazım, acizlik vs gibi kelimeler hariçyerimseniben

sevgilera.s.

kadın erkek eşitliğini savunmadım ben hiç bir zaman... ikisi de birbirine yar ve yardımcı olarak yaratılmıştır... kadın her zaman erkekten üstündür ayrıca... neden biliyor musunuz? doğurduğu için... konu bu değil ama madem yazmışsınız cevap vereyim dedim...
erkek kadınına bakmak durumunda... bana bakıyor olması benim ona muhtaç olduğum manasında değildir... bakılacak durumda değilim, evlenmeden önce de değildim... konu o değil...
artı herkes hayatından mutluysa sorun yok... ben kimseye cevap yazmadım... arkadaşın sorusuna yanıtımı yazdım...sorun yok...

Ben şunu anladım burda herkes birbirini anlamak istediği gibi anlıyor. Benm ne demek istediğim gayet ortadayken farklı yerlere çeken Knronick ve Yusum arkadaşlara tekrar geriye dönüp okumalarını tavsiye ediyorum. ınsanları anlamadan yargılamak ancak KK'daki bazı çok bilmiş bayanlara özgü bi huy..ınş bu huylardan arınırlar.Gelelim konuya bana saçma gelen bayanın çalıştığı parayı eşine vermesi değil, harcama ortak yapılır tabii ama yinede bayanın çalışma mecburiyeti yok. Çocuk bakma, ev işi yapma mecburiyeti vardır ama çalışıp para kazanma mecburiyeti yok. Haa çalışıyorsada aldığı maaştan kat be kat fazlasını hakediyordur çünkü onun yükümlülüğü ve sorumluluğu daha fazladır. Dolayısıyla böyle bir durumda erkeğin benm karım çok fedakar deyip kadının maaş kartına göz dikmeyi değil, aksine karısını memnun etmesi, istediğini alması gerekir. Kadın erkek eşit olsaydı keşke ama hangi erkeğin bebeğine bakıp ev işi yaptığını gördünüz? güldürmeyin Allah aşkına... Tabikide kadın çok fazlasını hakediyor. Erkeğin kadına üste para vermesi gerekir.

Ben şunu anladım burda herkes birbirini anlamak istediği gibi anlıyor. Benm ne demek istediğim gayet ortadayken farklı yerlere çeken Knronick ve Yusum arkadaşlara tekrar geriye dönüp okumalarını tavsiye ediyorum. İnsanları anlamadan yargılamak ancak KK'daki bazı çok bilmiş bayanlara özgü bi huy..İnş bu huylardan arınırlar.Gelelim konuya bana saçma gelen bayanın çalıştığı parayı eşine vermesi değil, harcama ortak yapılır tabii ama yinede bayanın çalışma mecburiyeti yok. Çocuk bakma, ev işi yapma mecburiyeti vardır ama çalışıp para kazanma mecburiyeti yok. Haa çalışıyorsada aldığı maaştan kat be kat fazlasını hakediyordur çünkü onun yükümlülüğü ve sorumluluğu daha fazladır. Dolayısıyla böyle bir durumda erkeğin benm karım çok fedakar deyip kadının maaş kartına göz dikmeyi değil, aksine karısını memnun etmesi, istediğini alması gerekir. Kadın erkek eşit olsaydı keşke ama hangi erkeğin bebeğine bakıp ev işi yaptığını gördünüz? güldürmeyin Allah aşkına... Tabikide kadın çok fazlasını hakediyor. Erkeğin kadına üste para vermesi gerekir.
tekrar dönüp bakmamıza gerek, bana çok saçma gelen cümleyi kırmızıyla belirttim zaten. senin maaş kartını vermen ya da vermemen beni ilgilendirmez ancak oraya eşinin maaş kartını alan erkek acizdir dersen karşı çıkarım sana.
sen evlenirsen şayet -tatlicadiarzu- maaş kartını verme kocana verirsen de sen acizsin dersin olur biter bu bizi ilgilendirmez, senin aile içi meselen olur. ama başkalarının eşine de aciz deme hakkın asla ve asla olamaz....
çok bilmişlik sıfatına gelince de onlarca yer gezip onlarca insan tanıyan kişi sensin, dolayısıyla bu sıfata seni layık görüyorum.

ah biz kadınlar...

sevgilera.s.

Doğru söylüyorsun, eşitlik eşitlik deriz ama insan olarak eşit olsak da görev ve sorumluluklar farklı misyonlar yüklüyor bizlere, ayrıca bakış açısı olarak değerlendirip saygı duyman da çok güzel sengözlerimebaksanab

Konuya gelince; ben çalışırken yıllarca paramı hep eşime verdim hep paramı o çekerdi, mali hesaplar bana göre değildi, annem hep paranı kontrol et derdi aman derdim eşimin zaten işi hep hesaplarla bizim bütçemizi mi kontrol edemeyecek hiç naptın ne ettin diye sormaz güvenirdim ama olmadı yapamadı :kızgın:

Şimdi paranın kontrolü sende bende gibi bir durum yok, ikimizde nereye ne harcadık ne yaptık her ay oturup muhasebesini yapıyoruz yapmak da zorundayız hani eski filmlerde Münir Özkul ve Adile Naşit her ay başında masaya oturup hesap yaparlardı ya aynen öyle artık, eve giren para benimde olsa onun da olsa hep böyle olacak

Para işlerini olduğu gibi eşine devreden uğraşmak istemeyen arkadaşlar bence arada sırada da olsa harcamalarınıza eşinizin paranızı nasıl yönettiğini bir göz atın derim, çünkü eşiniz sizi üzmemek adına maddi sıkıntı da çekse söylemeyebilir borca batabilir bankalardan kredi çekebilir halledeceğini düşünür eşim bana güveniyor üstesinden gelirim diye düşünür erkeklik gururundan söyleyemez, bir bakarsınız eleştirdiğiniz kredi mağdurlarından biri olmuşsunuz, zaten yaşanıyorda eşler habersiz kredi çekmiş söylememiş, ya da eve iki maaş giriyor ama yetmiyor para ne kadarsa ona göre yaşanılıyor yatırım yapılmıyor falan filan...

Para durumlarından ikisininde haberi olmalı ben eşime güveniyorum diyerek kenara çekilip paranın yönetimini özellikle erkeğe bırakmak yanlış sonuçlar doğurabiliyor, tecrübeyle sabittir a.s zor iş bütçe yapmak :delphin:

sanırım pippi şunu demek istiyor;bazı erkekler var.. ya ekonomık anlamda çok savruklar ya da aşırı pintiler.. bir dengeleri yok yani. ama bu gerçeklerinden bihaber, ailenin "ekonomi beyni "benim üleyyyn deyip zorla karısının elindeki maaş kartını alırlar. onlar için kadının ekonomik gücünün olması, kocası dışında bir merciden maaş,aylık,harçlık alması bile onlara koyar.. analarından,babalarından,atalarından böyle görmüş ilkel yaratıklardır bunlar..kişilikleri güçlü olmadığından, kadını daha rahat domine edebilmek için bu yolu mübah sayarlar.. evet bu noktada pippi haklı..bu acizliktir.. bir de kadına kuruş para göstermez bunlar,kişisel ihtiyaçları için... itilmiş,kakılmış hesabı..
ama dediğim gibi bunlar sadece "bazı" erkekler..
burdan okuduğum kadarıyla sizlerin eşleri bu klasmanda değil..
olmamalı da zaten, bu kadar kafası çalışan hatunların :)

neyse benim kişisel fikrim; taraflardan birinin kafası mutlaka para yönetimi,tutumluluk,alım,satım işlerine daha iyi basıyordur.. bazı insanların bu yönleri gelişmiş olur.. ben ve erkek arkadasımı kıyasladıgımda ben ona göre piyasanın ücret nabzını daha iyi tutabilen,daha tutumlu,para yönetimine daha yatkın biriyim. hal böyle olunca da büyük ihtimalle maaş kartı bende durur ama ona da bir maaş kartı çıkartılır. ıkı maaş kartı hesabı.. ama tam tersi olsaydı, o benden daha yatkın olsaydı bu işlere maaş kartımı o sormadan eline verirdim...
bence bu işlerin kadını erkeği yok,,, kimin kafası basıyorsa o halleder..
ayrıca keşke erkek arkadsıma güvensem bu konularda,yıkardım üstüne,daha az yorulurdum...

Back
X