• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
haHAAYY....:9:
açgözlü müüü...

peki; eşinizin kartı sizin cüzdanınızda dursaydı kadınlar olacakmıydı açgözlü???
saçma sapan yere para harcayan bayan dolu sokakta,iş hayatında...

bence bu çiftler arasında ki paylaşıma bağlı.tabi ki paramı saçma sapan yerlere içmeye gezmeye çarçur harcarsa yolarım onu! asla ve asla vermem bırak maaş kartı vermeyi!acaba söylermiyim ki ne kadar maaş aldığımı:47:
ama benim de eşimdedir kartım.öyle hesaplarımızda yoktur zaten.ay gelmeden önce hesabımız yapılır gelirden giderler çıktıktan sonra 2 ye bölünür paramız.birbirimizden alırız kalmadığında da.ortak harcarız kartlarımızında hesabı vardır.ekstrelerımız açıktır mesela bizim .gizli hesabımız olmaz.bence olmamalı da.ben gece sırtımı ona yaslayıp uyurum güvenle...Para kartıma değil...:16:

Durumu ve düşüncelerimi çok güzel özetlemişsiniz. Tabiki de evlilikte benim param senin paran olmaz ama dediğiniz gibi iki yetişkin insanın kendi kartına sahip çıkabilecek olgunlukta olması gerektiğini düşünüyorum. Eşim banka kartımı istemedi, istemez de. Zira benim benliğime saygı duyar, ondan bağımsız olarak da bir birey olduğumun farkındadır. Ben de aynı şekilde. Mesele kadının parasız bırakılması v.s. değil bence. Elbetteki eşler evin ihtiyaçlarını karşılıyorlardır maas kartlarını almış oldukları eslerının. Kadınlar elbette istedikleri harcamayı yapıyorlardır. Ancak eş bile olsa karsımdakı ben herkesin oncelikle bir birey olduğunu düşünüyorum. Hiç birsey yapmasam bile bankadan kendı kazandığım parayı çekerken oradaki bakiyeyi görmek bile insanın özgüvenini yükseltir. Bence evli olmak kimseyi birbirine tamamen bağlayıp, özel hayatlarını( Kastım eşten gizli yaşanan bir ozel hayat degıl) elinden alamaz. Aksi düşünen insanlara da tabiki saygım var. İsteyen istediği yasamalı zaten. Ben kendi ayakları ustunde duran bir insanın ve ne evliliğimin ne çocuğumun bu benliğimi benden almasına izin vermem veremem. Tabi burada eş secimi de çok önemli. Benden banka kartımı isteyen biriyle de evliliği yürütemezdim zaten...

Bu arada benim annem hıc calısmadı. Ona rağmen babam ona aylık bellı bır mıktar para verır(hesabına yatırırdı). Annem kendı hesabını kendı yonetırdı... Hayata bakış acısı herkeste farklı olabılır. Ben de annemın ızledıgı yolu doğru buluyorum....

Kesinlikle katılıyorum..!
Bu eşe güvenip-güvenmemekle değil, tamamen birey olmakla ilgili..
Üstelik sadece eşler arasında olan bir durum da değil..
Çok yakın bir tanıdığım, genç bir çocuk.. yeni mühendis olmuş, çalışıyor.. ama maaş kartı babasında..
Ailenin borçları olduğu için bu şekilde ve tabii ki çocuk ailesine destek olmak istiyor.
Ama her ay didinip, sonunda maaş bakiyesini bile görememek.. belli etmemeye çalışsa da canını sıkıyor.!
Elbette ki; ne aile içinde, ne de eşler arasında senin-benim olmaz.. olmamalı da..
Giderler..vesaire ne ise hesaplanır, ayarlanır..
Ama.. İnsanın çalışıp da, ay sonunda emeğinin karşılığını alırken ne kadar mutlu olduğunu her çalışan bilir sanırım..!
Her ne kadar o paranın çoğu taksitlere gitse de, insan 'bir işe yaradığını' düşünerek mutlu oluyor..:)

seni beğenmekle kalmayıp bide alkış tutmak istedim:46:çok çok haklısın..çok doğru yorum yapmışsın arkadaşım...
Arkadaşım, teşekkür ediyorum. Senin alkışın aynı fikirde olduğumuz anlamına geliyor ve ben de seni alkışlıyorum.
Bir iş sahibi olabilmek için, kadının adının değil, var olduğunu ispatı için o kadar çok çalıştım ki anlatamam. Soğuk buz gibi yurtlarda kaldım, hasta oldum annem babam benim için hiç üşenmeden eşyalarını toplayıp okuduğum şehirlere geldiler. Sadece okuldan çıkınca sıcak bir ev de sıcak bir yemek yedikten sonra geleceğim için rahatça derslerime çalışabileyim diye. Canım annem, babam bile benden o kartı bir kez bile istememişken, hangi niyetle eşime vereyim ki?
Sabahın köründe kalkıp çocuklarımı bakıcıya bırakan benim, yollara düşüp işe giden benim, öğlen koştur koştur eve gelip çocukları okula ve kreşe bırakan benim. Eşimin tek yaptığı akşam olunca çocukları okullarından almak. Onu da bırakın, o kart benim yıllarca dirsek çürütmemin karşılığı.

Arkadaşım, teşekkür ediyorum. Senin alkışın aynı fikirde olduğumuz anlamına geliyor ve ben de seni alkışlıyorum.
Bir iş sahibi olabilmek için, kadının adının değil, var olduğunu ispatı için o kadar çok çalıştım ki anlatamam. Soğuk buz gibi yurtlarda kaldım, hasta oldum annem babam benim için hiç üşenmeden eşyalarını toplayıp okuduğum şehirlere geldiler. Sadece okuldan çıkınca sıcak bir ev de sıcak bir yemek yedikten sonra geleceğim için rahatça derslerime çalışabileyim diye. Canım annem, babam bile benden o kartı bir kez bile istememişken, hangi niyetle eşime vereyim ki?
Sabahın köründe kalkıp çocuklarımı bakıcıya bırakan benim, yollara düşüp işe giden benim, öğlen koştur koştur eve gelip çocukları okula ve kreşe bırakan benim. Eşimin tek yaptığı akşam olunca çocukları okullarından almak. Onu da bırakın, o kart benim yıllarca dirsek çürütmemin karşılığı.

çok çok haklısın arkadaşım..benim ilk evliliğimin bitme nedenlerinden biri de buydu..daha 5 günlük evliyken ver bakalaım maaş kartını kredi kartını dedi bana.kırdım attım gözünün önünde onun üstünde benim adım yazıyor git bankadan çek bakalım çekebiliyorsan dedim..ama fayda etmedi.yeni çıkattırdığım kartlarımı sakladığım çarşafların altlarından buldu..yanlış anlamayın beni bendeki benim param muhabbeti değildi.elbette ki destek olacaktım eve.ama bana para verirmisin dediğimde çıkarıp 3tl vermesi utanıyordum.birgün servisi kaçırdım.aradım bunu.bana para getir servisi kaçırdım dedim.petroldekilerden iste dedi bana.pompacıdan para isteyecekmişim...öyle canım acıdı ki o 20 aylık evliliğim 20 maaşıyla evlerinin tadilatlarını yaptırdılar bana şimdi yeni karısıyla utanmadan o evde parasını benim ödediğim eşyalarda oturuyorlar..hani arkadaşlar diyorlar ya ben kocama güveniyorum da maaş kartım onda da..bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye laf boşuna söylenmemiş..ki hakim bile bu hakkımı savunarak kişilik haklarına tecavüz diye bitirdi davayı

çok çok haklısın arkadaşım..benim ilk evliliğimin bitme nedenlerinden biri de buydu..daha 5 günlük evliyken ver bakalaım maaş kartını kredi kartını dedi bana.kırdım attım gözünün önünde onun üstünde benim adım yazıyor git bankadan çek bakalım çekebiliyorsan dedim..ama fayda etmedi.yeni çıkattırdığım kartlarımı sakladığım çarşafların altlarından buldu..yanlış anlamayın beni bendeki benim param muhabbeti değildi.elbette ki destek olacaktım eve.ama bana para verirmisin dediğimde çıkarıp 3tl vermesi utanıyordum.birgün servisi kaçırdım.aradım bunu.bana para getir servisi kaçırdım dedim.petroldekilerden iste dedi bana.pompacıdan para isteyecekmişim...öyle canım acıdı ki o 20 aylık evliliğim 20 maaşıyla evlerinin tadilatlarını yaptırdılar bana şimdi yeni karısıyla utanmadan o evde parasını benim ödediğim eşyalarda oturuyorlar..hani arkadaşlar diyorlar ya ben kocama güveniyorum da maaş kartım onda da..bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye laf boşuna söylenmemiş..ki hakim bile bu hakkımı savunarak kişilik haklarına tecavüz diye bitirdi davayı

Eski bir kız arkadaşım da, çok severek evlendi..
Ve nişanlıyken eşine güvenerek, beyaz eşyasından halısına kadar herşey onun adına alındı..
Eşi için şehir değiştirdi, hem de kaç saatlik.. Yanında ne anne ne baba ne bir akraba yok..
Sonunda ne oldu..?
1 yıl dolmadan, tek arkadaşı olan karşı komşusu ile eşi onu aldattı.. Tabii kız hemen baba evine döndü..
Üstüne 2 yıl boyunca; kullanmadığı ve geride bıraktığı eşyaların taksitleri ile kredi borçlarını ödedi.!
Tabii ki herkes böyle olacak diye bir şey yok ama dünya hali.. kimseye körü körüne güvenmemek lazım..!!

Son düzenleme:
Yaşadıkların geçmişte kaldı, düşünme ve üzülme. Öyle bir adamdan kendini kurtardığın için sevin. Bir kadının kendi emeği olan parayı başka birinden harçlık gibi istemesi ne kadar acı bir durum değil mi? Küçük abim eşinin maaş kartını almış yengem de anneme bu duruma çok üzüldüğünü söylemiş, annem babama söylemiş babam o günün akşamı hemen abime gitmiş konuşmuş, abim de '' baba yaa ne var ki bunda '' diye mırıldanmış, babam da '' anneniz çalışmıyordu ben maaşımı annenize veriyordum sana ne oluyor da elin yarı aç yarı tok okuttuğu kızının maaşına el koyuyorsun erkeklik bu değildir oğlum ....'' diye konuşması öyle işe yaramıştı ki, abim şimdi ne kadar maaş aldığını bile bilmiyordur belki çünkü abimin maaş kartı şuan yengem de ve biz bunu yengemle konuşur çok güleriz. Yengem internetten otomatik ödeme talimatlarını vermiş, elden ödenmesi gerekenleri de bankadan çeker abime verir o öder.
Hem bir erkeğe kadının elinde ki paraya el koymak, karısının parasını istemek hiç şık durmuyor.

Eski bir kız arkadaşım da, çok severek evlendi..
Ve nişanlıyken eşine güvenerek, beyaz eşyasından halısına kadar herşey onun adına alındı..
Eşi için şehir değiştirdi, hem de kaç saatlik.. Yanında ne anne ne baba ne bir akraba yok..
Sonunda ne oldu..?
1 yıl dolmadan, tek arkadaşı olan karşı komşusu ile eşi onu aldattı.. Tabii kız hemen baba evine döndü..
Üstüne 2 yıl boyunca; kullanmadığı ve geride bıraktığı eşyaların taksitleri ile kredi borçlarını ödedi.!
Tabii ki herkes böyle olacak diye bir şey yok ama dünya hali.. kimseye körü körüne güvenmemek lazım..!!
Vallahi ben ailemde ki erkekleri çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. Hepsi de '' küçük çocukla, erkeğe güven olmaz'' derler.
Bu devirde her ihtimali göz önünde bulunduracaksın. Benim eşimin aklı 5 karış havadadır, çok vicdanlıdır, bir de paragöz kız kardeşi var ki evlere şenlik. Eşimi kaç kez dolandırdı. Üstelik çalışıyor eşimi arar kendisini bir acındırır ki sormayın '' abiciğim bu ay çok sıkıştık ne zormuş ev geçindirmesi, 2 maaşta olsa yetmiyor abi yetmiyor, enişten doktorasını yapıyor, enişten yurt dışına dil öğrenmeye gidecek, eniştenin arabasına çarpmışlar arabayı değiştirecek, enişten mecburen her gün farklı takım elbise giyiyor, enişten zor durumda, enişten bunalımda, korkuyorum kendine bir şey yapacak, çocuklarım babasız kalacak diye, eniştenin bu işi başarması gerekiyor ama ah şu para yok mu....'' benim ki de hemen zıplar '' abim biz ne güne duruyoruz, sıkıştığınızda ara yeter, söyle ne kadar gerekiyor hemen havale edeyim'' tabii 1-2-3 derken ben olaya el koydum yardıma evet ama yolunmaya hayır değil mi dedim. Anne babasına versin amenna hiçbirşey demem ama eniştenin dil eğitiminden, takım elbiselerinden bize ne değil mi?

Back
X