• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence benim eşimle aramda olan ilişkiye bu kadar kafa yormayın arkadaşlar...
ordan bir parça alırsınız burdan bir parca alırsınız konu karman çorman bir hale döner... bilgisayar başında yapılan bir yorum farklı farklı anlarda... bazen kızgınlıkla, bazen çok üzgün bir zamanda, bazen de gülerek... bir olayı diğerine yada başka bir konuya yaptığım yorumu diğer konuya uyarlamaya çalışmayın... değerli vaktinize yazık...
bir şeyi daha belirtiyim ben boşanmak üzereyim zaten... ama maaş kartımı eşime vermediğim için değil... inanabilirsiniz...
senin benin olmadığı bir evlilikte zaten kimsenin maaşını kimseye vermeye ihtiyaç yoktur... eve giren para ortaktır...hala fikrim aynı... maaş kartımı eşime vermem... lütfen konunun benimle ilgili kısmı kapansın... kimseyle uğraşacak halim yok...

bana göre de saçmalık..:delphin:
aile olunduğunda bu tür şeylerin lafı olmaz, eşler arasında maddiyatın hesabı tutulmaz ancak her birey kendine ait bi hesaba sahip olmalı- eğer çalışıyorsa...
bi kadın zaten kocasının eline bakmamak için çalışır. (burda yanlış anlaşılma olmasın.herkesin eşi bir değildir, bazıları eşlerine harçlık bile vermiyor.kadınlar utana sıkıla para istiyor) kadın neden çalıştığı halde, ekonomik özgürlüğü olduğu halde bi başkasına muhtaç olsun yahu??? neden kendi kazandığı parayı kendi idare etmesin?? bunun ne demek olduğunu bilir mi herkes??
neden parası olduğu halde sırf idaresi kocasında diye ihtiyacı olan arkadaşına, ailesinden birine yardım edemesin? (bu konuda da başlık açılmıştı burda)
neden neden neden????
o kadar mantıksız geliyor ki bana, kim ne derse desin mantıklı bıulamıyorum..
geçerli sebepler(!) sunanlar var..kocalar tüm parayı idare ediyolar, evin eksiğini, faturasını, gıdasını şuyunu buyunu alıp getiriyorlar, ee ne gerek var kadında durmasına paranın dimi???
e tabi kadın ot afedersiniz..hiç bi halttan anlamaz, kendine ait sosyal bi yaşamı yok, kendi kafasına estiğinde alışveriş yapmaz, kendi ihtiyacı, süsü püsü olmaz, sürpriz hediye falan hiç almaz.arkadaşlarıyla arada sırada takılmaz...zaten çocuğu varsa onu bi yerlere alıp hiç götürmez, bi ihityacını da ben alıyım demez..kadın ottur çünkü..gider çalışır, paranın ne olduğunu bilmez..ha çalışır, çalışmayı bilir ama niye çalıştığını bilmez..para nedir bilmez koca bilir onu...
töbe töbe:delphin:
şimdi 'Eee bunları yapmak istediğimde zaten isterim kocamdan para.ben kocacımdan para istemekten niye utanıyım, o zaten ben istemeden verir.biz aileyiz,.... nınfndkjdjsxxccc '' gibisinden cümleler duyar gibiyim :dance: madem öyle hiç verme canım kartını, ne diye al ver ver al yapıyosun..pıffff
ya arkadaşlar yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın..kimsenin durumunu baz alarak yazmadım.bi çok başlıkta bu konuda saldırıya uğruyorum çünkü sengözlerimebaksanab kimseye saygısızlık etme niyetinde değilim sadece fikir belirttim...:1rolleyes:

İşte bu :lepi: Valla bravo bayanssulusmile
Aslında çoğu kişide böyle düşünüyor fakat burda gerçekleri dile getirmekten korkuyorlar ben öyle sezinledm. Keşke herkes gerçek düşüncesini dile getirse....

evet bencede saçmalık ama şöle yaparsa saçmalık adam alır parayı evede vermez kadınada vermez sorumsuzca yerse eşinin ihtiyaçlarını karşılamazsa üstelik kızarım hem parayı indiregandi yapacak hemde kadını müşkül duruma sokacak yok öle yağma parayı alırda evin ihtiyaçlarını giderirse kadının ihtiyaçlarını karşılarsa para birikimi yaparsa ne ala ver parayı ama öbür türlü olmaz benim ablam yapıyo bunu ve ben ona çok kızıyorum bide parası bankadan kesiliyo sabhtan akşama kadar çalışıyo 2 çocuğu var biri 1 yaşında biri 9 yaşına girecek onlara bakıyo yemek yapıyo bide sabahın 5 30 da kalkıp işe gidiyo eniştemde parayı savuruyo ablama diyorum çalışıyon didiniyon hep aynı şeyleri giyiyosun paranın ucunu bile göremiyosun nasıl iş bu ben olsam katiyen vermem diyorum ama genede çekiyomuş parasını eniştem ablam göremiyo parayı bölede oluyo işte

sizin gibi düşünmüyorum....
benim maaş kartım eşimde durur maaşımı o çeker kendi hesabına yatırır kartlar otomatık odemeler ödenir. ayın 15ındede onunkı yatar. bu durum benı rahatsız etmıyor, zaten ıstedıgım kadar harcayabılıyorum bu sekılde nekadar harcadıgımızı nekadar bırıkım yapabıldıgımızıde goruyoruz daha ne.
eşim benden maas kartımı ıstemedı kendım verdım bunu erkeğin acizliği olarak görmüyorum aciz erkek calısmadan karısının parasını yıyen erkektır. hayat müşterek neden paramız ayrı olsunki

benim kartım da eşimde, hep de öyle oldu
ohh verdim kartı yan gelip yatıyorum, uğraşamam ben öyle fatura ödemesiyle falan
para da istemem eşimden, zaten ortada durur çektiği para, istediğim kadar alırım, ne aldın ne kadar harcadın 1 kere dememiştir, bu çok pahalı ucuzuna bak dediğini 7 yıldır duymadım
o müsait o hallediyor para işlerini, ben müsait olsam ben hallederdim
kimsenin de laf söylemeye hakkı yok, kartların eşlerden birinde olması o ailenin kontrolünün de o kişide olduğu anlamına gelmez
şimdiye kadar hesaplar hiç açık vermedi, herşeyimiz de var çok şükür, allah herkese versin
şimdi ben niye kendimi yırtayım ille de ver kartımı diye

ayrıca ben kadınım ama işim çocuk bakmak ve evi çekip çevirmek değil, böyle görülmesine de katlanamıyorum
ev işi de ortaktır biz de çocuk bakmak da

valla kartımda yanımda onunda maaş kartı yanında ama harcamalarımız ortak acil durumlar içinde ikimizinde kredi kartı vardır 1 tane ve maaş hesabında mutlaka belli bir nakit vardır.

bizdede oyle maasımı ceker ama mutlaka bıraz para bırakır lazım olur dıye, ayrıca nakıt paramda cebımden eksık olmaz. kredı kartlarımda var, kebap yanı.

bu tamamen eşlerle ilgili bi durumdur aslında maaş kartı sende bende gibi bişey değil.tutumlu taraf kimse onda dursun. örneğin benim eşimin maaş kartı bende. aynı şirkette çalışıyoruz ve maaşımızın bi kısmı krta bi kısmı elden veriliyor. Eşim elden alınan kısmı bile sen al diyor. o almışşsa bile akşam gelip bana veriyor. benim iki katım maaş alıyo.ödemeler faturlara hem bendedir. hepsini öder kalan kısım yine bende durur. hatta çoğunuz ayıplarsınız belki ben eşime harçlık veririm. çünkü bi yere gitsek alışveriş yapsak hep beraberiz zaten ayrı çıkmayız. hiçbi zaman kısıtlamaz kendine almaz bana al der. kendi cok eli açık olduğundan paranın yönetimini bana verdi.bende dursa birikmez der sende dursun der. harçlık vermemin sebebi eli boş gelmez kocişim ekmek al gelirken derim marketi toplar ay Seraynn sunuda sever bunuda sever diye ama paara az olunca sadece ekmek alır:) yani kartın kimde durduğu önemli değil öenmli olan tutumun kimde olduğu

Eşlerin ortak kararıdır bu. Zorla isteniyorsa hoş olmaz ama böyle bir karar alındıysa sorun yok bence. Ortak bir gelir sonuçta aynı keseye giriyor.

Hayir biz konuyu farkli yerlere cekmedik sadece sen evliligi aslinda oldugundan cok daha farkli kuruyorsun gözünde. Peki nasil yapmayi düsünüyorsun? Kira bir ay onun hesabindan öbür ay kendi hesabindan kesilmesini mi? Veya ceyranin veya elektrigin? Veya böyle hesaplara girdiysek eger koca da bize diyebilir aylik giderlerin yarisini sen öde diye. Onlar neden öyle demiyorlar peki?

Bu arada EVET esim banka kartini bana veriyor. Ona para gerek oldugunda bana söylüyor nekadar gerekse veriyorum cünki onda durdugu zaman cok gereksiz harcama yapiyor. Banka karti sürekli bende duruyor ve bu konuda biz istisna degiliz cogu esler öyle yapiyor.

kusura bakma ama ben asil senin bu düsünceni ac gözlü buldum.

Dogru olan masrafların yarı yarıya karşılanması ve kalan paranında bolusulmesıdır bence. Ben banka kartını es bıle olsa başkasına vermeyı saca buluyorum. O benım kartım. Nasıl esımın banka kartı onunsa bu da benım. Nerede ne zaman nasıl ıhtıyacım olacağını bılemem. O yüzden benım banka kartım kredı kartım ben de kalır. Ben de evlıyım ve çalışıyorum ve bugüne kadar kazandığım parayı getırıp kocamın onune koymadım. O da bunu ıstemedı. Ama tabıkı senın paran benım param da yapmadım. Maasımızı aldıkmı gıderlerımız bellı. Gıderlerın yarısı kadar para gonderır bana ben de odemelerımızı yaparım. Kıradır, faturalardır, kredi borcudur. Hepsının yarısını gonderır. Bende dıger yarısını tamamlar oderım. Kalan paramında hesabını tutarım. O da aynı sekılde. Yerı geldıgınde param bıter o bana takvıye yapar yerı gelır ben ona.

Benım anladığım evlılıkte kadın ne kadar soz sahıbıyse erkekde o kadar soz sahıbı. Ha bu arada ben çalışıyorum eve destek oluyorum esımde ev ıslerınde utude camasrda temızlıkte bana destek oluyor.

Konu sahıbı arkadaşı ıyı anlıyorum. Kadınların kendı haklarını ezdirmelerine ve evlilikte ihtiyaçları görülen, evle ılgılenmesı en buyuk sorumluluğu olan, hayatta erkeklerın sahıp olduğu istekleri dogrultusunda yasama hakkına sahıp olmama/olamamalarına rahatsız oluyor. Ve arkadaşa hak da verıyorum....

Bence de çok saçma evli değilim ama evli olsaydım maaş kartımı eşime vermezdim.
Niye vereyim ki ? :ssz:

Şu eski konular niye hortlatılıyor anlamıyorum.Aradan geçmiş 3 sene /:

Ne maaş kartımı veririm, ne de kaç para aldığımdan haberi vardır. Zaten ihtiyacı olursa sende var mı diye sorar benim ihtiyacım varsa da ben sorarım. Bırak kartı vermeyi beş kuruş vermem :) Erkek dediğin baksın evine, karşılasın evin ihtiyaçlarını.

Bence bir aile olunmussa ihtiyac da birikim de ortaktir.kimde durdugunun bir onemi yok.kim daha iyi idare ediyorsa onda dursun.ama kadin calistigi halde istekleri dikkate alinmiyorsa burada sorun cikar.ve bence daha da buyuk sorun kadinin calisip para kazandigi ev ve cocuk sorumluluklarinin hepsini aldigi halde ev isine cocuk bakimina yardim edilmemesi.kart kadinda da dursa erkekte de dursa ortak masraflara gidecek.ama her is kadinin boynuna binince cok zor oluyor...

Back
X