• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence bir aile olunmussa ihtiyac da birikim de ortaktir.kimde durdugunun bir onemi yok.kim daha iyi idare ediyorsa onda dursun.ama kadin calistigi halde istekleri dikkate alinmiyorsa burada sorun cikar.ve bence daha da buyuk sorun kadinin calisip para kazandigi ev ve cocuk sorumluluklarinin hepsini aldigi halde ev isine cocuk bakimina yardim edilmemesi.kart kadinda da dursa erkekte de dursa ortak masraflara gidecek.ama her is kadinin boynuna binince cok zor oluyor...

eşimin maaşını ben çekiyorum çünkü para idaresini bilmez, gereksiz yerlere harcamaz ama elde tutmayı bilmiyo ben idare ediyorum o yüzden. konu sahibine göre bu da saçmalık ?

Şekerim ben yıllarca farklı yerlerde çalıştım, farklı kişilerle tanıştım hayatım hep farklı insanlarla farklı şehirlerde geçtii. Emin ol hayatı senden kat kat iyi biliyorum.. Senin bu yorumun bu saldırganlığını ben gelenksel öncesi dönemde bulunmana bağlıyorum. Kendini gerçekleştirmiş bir insan karşısındaki kişiye saldırmadan fikrinin farklı olduğunu söyler. Herkes aynı düşünse zaten bilimadamları nasıl yetişir? İnsanları sizin gibi düşünmedikleri için suçlayamazsınız.. Sizin gibi insanların çoKluğundan dolayı tek tip insanlar çoğaldı maalesef.. Fikriniz o, tamam güzel..Ben size niye öyle düşünüyorsunuz diye soruyormuyum? Elbette farklı dşünceler olacak.Farklı düşüncelerin çokluğu bir insanı rahatsız etmemeli

kendini gerçekleştirmiş insan derken herhalde benim bildiğim kendini gerçekleştirmeden farklı bir tanım sizin kastettiğiniz.. zira kendini gerçekleştirmiş insan çevresinde çok fazla aç gözlü erkek görse bile diğerlerini de aç gözlü diye yaftalamaz, Genelleme yapmaz, kocalarınıza bile güvenmeyin demez...ve asla asla senin yukarıda yazdığın ifadeleri kullanmaz...bir insanı tek bir yorumuna bakarak hangi ahlak evresinde olduğuna karar veremez..

6 yıldır çalışıyorum.. bekarken babama vermediğim maaş kartımı eşime gözü kapalı verdim.. çünkü ona güveniyorum..çünkü cebinden hiç haberi yokken istediğim miktarda para alabiliyorum..biz eşimle bir hayatı paylaşıyoruz..elbetteki harcamalarımız da ortak olacak.. sen şunu öde ben bunu ödeyeyim mantığıyla hareket etmek gerçek bir evlilik mantığına ters geliyo bana

Benim kartım da eşimde.. Evlenmeden önce hiç konuşmamıştık bu konuyu, evlendik balayına gittik,dönüp işimize başladığımızda kartın bende kalsın dedi bana da kendi kredi kartını verdi-benim de ayrı kredi kartım olmasına rağmen), bununla yaparsın harcamalarını dedi. Anlaştık yani.Eşimin maaşı benimkinden iyi, (gidip daha kazançlı bi iş bulsaymıs demişsiniz ya) Yani bana normal geliyo, sonuçta her ikimizde bazı şeylerde yükümlüyüz, benim kartım bana o da kendi kartını kullansın anlayışı ters geliyo bana.. Sonuçta birikim yapıp ikimiz ve geleceğimiz için bişeyler yapmaya çalışıyoruz.. Ha bu durumu kötüye kullananlar var mı karşılaşmadım çevremden ama illa ki vardır.. Sanırım eşten eşe fark var :)

SİZİN ANLATTIKLARINIZIN AKSİNE EŞİMİZN MAAŞ KARTI BENDE DURUR.İKİMİZİN MAAŞINI BİRLEŞTİRİP GİDERLRİ KALANLARI HESAPLARIZ SONRADA KALAN PARA BENDE KALIR BEN EŞİME HAFTALIK VERİRİM:52::52:
KOMİK GELEBİLİR AMA 5 YILDIR HEP BÖLE OLDU EVİN EKONOMİSTİ MUHASEBECİSİ BENİM ANLAYACAGINIZ ALLAHA ŞÜKÜR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI SADECE SİGARAYLA SINIRLI,AKŞAM TEK BAŞINADA ÇIKMAZ (ÖLE ARK. FALAN).TAM BİR EV ERKEKİDİR.MAŞŞAALLAH DİYELİMM:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bana göre saçmalık değildir.
eğer o sizin eşinizse bazı şeyleri aşmış olmak gerek,
ki bunun başında da güven gelir.
annem para idaresini babamdan daha iyi bilir,maaş kartıda annemdedir bu yüzden,
bizde de ben eşime nazaran daha savurgan olduğum için ben eşime vereceğim.
bunun diktatörlükle,baskı kurmakla ilgisi yok bana göre(normal ilişiler için).
kaldı ki konu sahibi demediğini bırakmamış.
her kartı elinde bulunduran açgözlü,düşüncesiz olsaydı ohooo...
o zaman kartı elinde bulunduran kadınlarda paragöz olurdu.
var mı böyle bi mantık.
aşırı genellemişsiniz siz.
kötü örnekleri diğerlerine mal etmektir asıl saçmalık.

Son düzenleme:
Benim param eşimin parası diye bir şey olmaz. Her şeyimiz ortaktır ama ne o bana maaş kartın bende dursun der, ne ben böyle bir cümleye sıcak bakarım. Eskiden kredi kartı yaygın değilken tüm maaş çekilirmiş falan tamam da artık maaş kartının birinde durması anlamlı değil. Her şey internet bankacılığı ile hallediliyor. Ödenecek şeyler ordan ödeniyor. Birikimler ortak yapılıyor. Eşim benim hayat arkadaşım. Ne ben onun annesiyim aman savurgandır kartı bende dursun derim ne de o benim babam aman savurgansın kartın bende dursun der. Biz birbirimizle iki yetişkin birey olduğumuzu bilerek evlendik. Neyi nereye harcaması gerektiğini bilmeyen çocuklar olarak değil.

Son düzenleme:
Benim maaşım otomatik aktarımla direkt eşimin hesabına geçer ev araba krediler ve en önemlisi birtanede çocuğumuz varken alıp gönlümce harcayımmı parayı ben sevmem uğraşmayı o nedenle eşimde herşey garibim demeden yemek bile yemez oda ...bu mantıkla bak istersen birazda

Benim kartım eşimde,
Onun maaşı benim hesabımda :))
Onun çoğu zaman bankalara gidip işlem yapma fırsatı benden daha kolay olduğundan hesap kartım onda durur.
İyi de kartımın eşimde durmasının neden bir sakıncası olsun ki?
Ben canımın istediği şekilde paramı harcayabildikten,
Esirgenmedikten, güven sorunu yaşamdıktan sonra?
Benim olan eşimindir, eşimin olanda benim.
Bizim ailemizde sen ben yoktur, biz varız.
Dolayısıyla ben bundan rahatsız olmuyorum, kart bende dursa eşimde bundan rahatsız olmaz.
Bu tür konularda neden genelleme yapılıyor anlamıyorum, kimisi öyle memnundur kimisi böyle.
Herkes sizler gibi olmak ya da düşünmek zorunda değil ki..
Kendinizle alakalı bir problem varsa dile getirirsiniz ama başkalarının yaptıkları sizleri neden bu kadar meşgul ediyor ben bunu anlamıyorum :)
Siz sevmiyorsanız yapmayın, vermeyin olsun bitsin.
Herkesi kendi kefenizden değerlendirme çabası nedendir?
Herkesin ne eşi, ne eşine karşı tavrı, ne de aile samimiyeti bir değil ki..
Siz kartınızın eşinizde olmasını sorun haline getirmiş olabilirsiniz kimisi böyle ufak şeyleri umursamaz bile.
O yüzden millet ister eşine verir, ister cebinde taşır, ister evinde bırakır, ister banka kasasında saklar.
Yapan hayatından memnunsa, kendini o şekilde rahat ve mutlu hissediyorsa sizlere onlar hakkında bir şey söylemek, yargılamak ve yorum yapmak düşmez.

Son düzenleme:
bazıları birikim demişte birikim kart erkekte duruncamı yapılıyo illa, ne mana yani kartını vermek, haa senin aklın ermez çok harcarsın sen kadınsın gibi bi erkek egosuna maruz kalıyosa kadın o zaman kocasına desin ki: benim çalışmama da gerek yok, eşim kendi hesabından kirayı faturaları vs halleder bende kendi maaşımdan kredi kartını ödüyorum ki kira+faturalarla kredi kartı borcu hemen hemen aynı oluyo, kalan parayıda benim hesabımda biriktiriyoruz yani kartım bende oluncada pekala birikim yapılıyo, kredi kartı şu ara eşimde çünkü ben hamileyim ve mutfak alışverişini o yapıyo ben poşet taşıyamıyorum işten gelirken o alıyo, ama bende kredi kartının her bi numarasını bildiğimden internetten istediğim ne varsa alıyorum, eşimede bilgi veriyorum şu kadar harcadım diye, bu yani, para ille tek elde toplanacaksa kadında neden toplanmıyor

Benim param eşimin parası diye bir şey olmaz. Her şeyimiz ortaktır ama ne o bana maaş kartın bende dursun der, ne ben böyle bir cümleye sıcak bakarım. Eskiden kredi kartı yaygın değilken tüm maaş çekilirmiş falan tamam da artık maaş kartının birinde durması anlamlı değil. Her şey internet bankacılığı ile hallediliyor. Ödenecek şeyler ordan ödeniyor. Birikimler ortak yapılıyor. Eşim benim hayat arkadaşım. Ne ben onun annesiyim aman savurgandır kartı bende dursun derim ne de o benim babam aman savurgansın kartın bende dursun der. Biz birbirimizle iki yetişkin birey olduğumuzu bilerek evlendik. Neyi nereye harcaması gerektiğini bilmeyen çocuklar olarak değil.

Durumu ve düşüncelerimi çok güzel özetlemişsiniz. Tabiki de evlilikte benim param senin paran olmaz ama dediğiniz gibi iki yetişkin insanın kendi kartına sahip çıkabilecek olgunlukta olması gerektiğini düşünüyorum. Eşim banka kartımı istemedi, istemez de. Zira benim benliğime saygı duyar, ondan bağımsız olarak da bir birey olduğumun farkındadır. Ben de aynı şekilde. Mesele kadının parasız bırakılması v.s. değil bence. Elbetteki eşler evin ihtiyaçlarını karşılıyorlardır maas kartlarını almış oldukları eslerının. Kadınlar elbette istedikleri harcamayı yapıyorlardır. Ancak eş bile olsa karsımdakı ben herkesin oncelikle bir birey olduğunu düşünüyorum. Hiç birsey yapmasam bile bankadan kendı kazandığım parayı çekerken oradaki bakiyeyi görmek bile insanın özgüvenini yükseltir. Bence evli olmak kimseyi birbirine tamamen bağlayıp, özel hayatlarını( Kastım eşten gizli yaşanan bir ozel hayat degıl) elinden alamaz. Aksi düşünen insanlara da tabiki saygım var. İsteyen istediği yasamalı zaten. Ben kendi ayakları ustunde duran bir insanın ve ne evliliğimin ne çocuğumun bu benliğimi benden almasına izin vermem veremem. Tabi burada eş secimi de çok önemli. Benden banka kartımı isteyen biriyle de evliliği yürütemezdim zaten...

Bu arada benim annem hıc calısmadı. Ona rağmen babam ona aylık bellı bır mıktar para verır(hesabına yatırırdı). Annem kendı hesabını kendı yonetırdı... Hayata bakış acısı herkeste farklı olabılır. Ben de annemın ızledıgı yolu doğru buluyorum....

kimse kusura bakmasin ne alaka este durunca birikim oluyomus vs. har vurup harman mi savuruyorsunuz kart sizde olunca, hayir belli miktar cekip esine verirsin anlarim internet bankaciligi var ugrasmak istemeyenler icin. bizim de kartlar vs hep ortadadir, senin kartin benim kartim yoktur. hersey herkesindir ama kartin bende dursun sana harcik vereyim diye teklif eden erkek cok itici duruyor. ama dersin ki ben dayanamiyorum harciyorum o yuzden esime veriyorum amenna. onun disinda kendi maas kartina sahip olamamak cok feci itici. kimse kusuruma bakmasin.

Adamında göre değerlendirilecek bir mevzu
Adamın özel zevklerine harcanıyorda kadın kendi maaşından bir liraya muhtaç kalıyorsa tabiki yanlış.

Bu erkegin hangi dusunceyle karti elinde bulundurmak istedigine bagli. Benimki esimde cunku ben cok cabuk kaybederim bir yilda 3 kere ayni banka kartini kaybetmis insanim ben tek o degilki pasomu baska banka kartlarimi.. esim bu konuda cok dikkatli kaybetmez oyle biseylerini.. parayi cekecegimizde aksam yuruyusu yaparken cekiyoruz bankamatikte

Bence bosuna tarstışmaya gerek yok kadının maaş kartını eşine vermesi konusu kadının yetiştirilme tarzı ailesinde gorduğu kulturu ve evindeki maddi durumla alakalı.evin geciminde erkeğin parası yetiyo artıyosa dahi maşını eşine verip yine gonlunun ıstediği gibi harcayan bi dediği iki edilmeyen kadınlar da var
Ha ben tercih edermiyim etmem hastalık var sağlık var param bende dursun kimin ihtiyacı varsa o harcasın farketmez.

herkesın kendı hayatı veren verır... vermeyen vermez... cok kısısel bı durum.... eslere baglı... evlılıklerıne baglı:33:

BENDE maaş kartımı eşime verenlerdenimki asla pişman değilim... 6 yıllık evliliğim boyunca parasal konuda hiç sıkıntımız olmadı senin paran benim param mevzusu asla olmadı.eşimin maaşının tamamı ev kredisine gidiyor benim maaşımlada geçiniyoruz.para dışarıya gitmiyorki ne varkı bunda.buna aç gözlülük ve saçmalık demeyelim lütfen.....
vallahı bende kredi kartı var istediğimi harcarım eşimde hiç karısmaz...para ha bende durmus ha eşimde ne farkederki.sonucra bu parayı harcayan gene eşimle benim....tabiki bu benim tercihim.eşine vermek istemeyende olabilir.onada saygı duyarım.ama tekrra söylüyorum bu erkegin açgözlülüğü ve kadının parasına göz dikme degil....

Bizimki yurtdışında. Maaşını alır kendine yetecek kadarını ayırır. Kalanını bana havale. Ben biriktiriyorum. Burda borçlarımızı falan kapatıyorum. Evi kim daha iyi döndürebilicekse onda durur paralar yani. Tr ye dönünce de ben biriktiririm muhtemeln. Aslında konu sahibinn kızdığı şu bence maaş eşte olunca kadın kendi kişisel harcamaları için eşinden mi para isteyecek? Ne biliyim kuaföre gidicem, kıyafet alıcam falan kendi kazandığımız halde bunların hesabını vericek olmak zor tabi. Ama ailevi durumlara eşler arasındaki diyaloga göre değişir. Herkes kendi evine baksın sonuç olarak :))

16 yıl annem babam benim eğitimim iş güç sahibi olabilmem için milyarlar harcamış, daha önemlisi bana emek vermiş, iş sahibi olmuşum, ben de evlenince minnacık kartı ''al ben alışveriş yapmasını, para harcamasını bilmem '' deyip kartı eşime mi vereceğim?
O zaman ben niye 16 yıl anneme babama eğitimim için masraf ettirdim?
Ne kadar güvenirsem güveneyim kartımı kimseye vermem. Vermem gereken birileri olsaydı bunlar ilk olarak annem ve babam olurdu.

Bu arada dikkatimi çekti de, kartınız eşinize verecek kadar ona güveniyorsanız, boş verin niye çalışıp yoruluyorsunuz ki, oturun eviniz de çocuğunuza bakın, eşinize güzel yemekler yapın, nasılsa eşiniz size çalışmasanız da SAHİP çıkar.

seni beğenmekle kalmayıp bide alkış tutmak istedim:46:çok çok haklısın..çok doğru yorum yapmışsın arkadaşım...

Back
X