Maaş kartınızı eşinize verir misiniz?

evlenme hazırlığındayım ama sevgili eş adayım beni şoke etmeye devam ediyor. evlenince maaş kartın bende duracak dedi. neden miş o dedim. bayanda maaş kartı durmaz ona vercekmişim ihtiyacım olan miktarı onun elinden alacakmışım. kendi ablasının da maaş kartı eşinde olurmuş hep ne kadar lazımsa eşi elden verirmiş. borçlarımız var diye istemiş başta eşi bir dahada vermemiş. pekala borcu varsa bile ne kadar ödenecekse bayan elden verir neden direk maaş kartını veriyor ki. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Maaş kartım şuan bende ama eşimde durduğu zamanlarda oldu çünkü o direk çekip borçları yatırıyordu ve kalan parayı bölüşüyorduk:)
eşimle aramızda para sende ve ya bende mevzuları hiç olmadı.
ne alırsak alalım hep birbirimize sorduk ister istemez zaten.
çok fazla kafa yormamak gerek bu konulara ama eşinizin tutumunu tabi ki biz bilemioruz.
her alıcağınız şey için hesap vermekse maksadı bence tavrınızı koymalısınız.

evlenme hazırlığındayım ama sevgili eş adayım beni şoke etmeye devam ediyor. Evlenince maaş kartın bende duracak dedi. Neden miş o dedim. Bayanda maaş kartı durmaz ona vercekmişim ihtiyacım olan miktarı onun elinden alacakmışım. Kendi ablasının da maaş kartı eşinde olurmuş hep ne kadar lazımsa eşi elden verirmiş. Borçlarımız var diye istemiş başta eşi bir dahada vermemiş. Pekala borcu varsa bile ne kadar ödenecekse bayan elden verir neden direk maaş kartını veriyor ki. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

ßenim nişanlımda şakayla demişti bunu bende evi yöneticek olan zaten benim madem öyle sen bana maaş kartını ver dedim :) oda neden güvenmiomusun bana dedi bende sen bana güvenmiomusun dedim. Ben kendi paramı kendim çekmek istiyorum çalıştığımın karsılığını alarak mutlu oluyorum dedim ikimizde ayrı ayrı çekelim eve gelince ortaya koyar borçlarımızı öderiz kalanınıda bankaya atarız kalırsa dedim :) oda doğru diosun en mantıklısı bu dedi .
Sizde oturup böyle konusun . Sen onun ablası değilsin seni kimseyle kıyaslayamaz

Eşimin maaş kartı da kredi kartı da bende durur genelde.
İşine servisle gidip geldiği için çok az para alır yanına herşeyi bana bırakır.
Borçlarımızı netten ödüyor zaten.Kendi maaş hesabından.
Benim maaşımı ben alırım.
Ben kadınların maaş kartını eşlerine vermesinden yana değilim.
Evlenince her şey ortaktır.İki tarafta çalışıyorsa iki tarafta aldığı parayı birleştirip yine kendi giderlerine harcar.

Vermem ben, istemezde zaten..
Sizde 'artık devir değişti, maaş kartları ve hesaplar bayanlarda oluyor' diye çevrenizde ne kadar örnek varsa verin.
.:19:

senin yerinde olsam vermem bende vermedim aksina onun kartini aldim para isine ben bakiyorum... bence kadinlar daha iyi anliyor ve biriktirir diye dusunuyorum.... sonra pisman olursun bak sakinn

Bizdede öyle benim paramı istediğini hiç hatırlamıyorum kendi aldığı parayıda bana verir lazım olduğu zaman benden ister...

Sorun kart değil hakimiyet kurma çabası gibi geldi bana

Doğru tesbit.. Evin erkeğiyim modun da, onun eline bakmanı sağlamak istiyor..
Ama nişanlın nasıl bir yapıya sahip bilemiyorum, buradan verme diyoruz doğru olan bu, ama büyük sorunlar yaşatacak bir insan değildir umarım..

Çalıştıyorum sonucda esim her an yanımda degil yurtiçi ve yurtdışı konaklamalı seyahatler olabiliyor bu yuzden maaş kartım bendedir ama maaşımızı ortak harcarız birbirimizin aldıgı şeylere yada aileye vs yapılan desteklere karışmayız biz o ay kredilerimizi borçlarımızı oderiz sonra kalanı ihtiyaçlarımıza göre harcarız.erkek evi geçindirir kadın kazandıgıyla kendine harcar gibi bi durum şu dunyada maalesef cok geçerli degil çunku kazancına göre her konuda standartını yukseltmek istiyor insan ve bu ancak iki kişininde ozverisiyle oluyo

evlenme hazırlığındayım ama sevgili eş adayım beni şoke etmeye devam ediyor. evlenince maaş kartın bende duracak dedi. neden miş o dedim. bayanda maaş kartı durmaz ona vercekmişim ihtiyacım olan miktarı onun elinden alacakmışım. kendi ablasının da maaş kartı eşinde olurmuş hep ne kadar lazımsa eşi elden verirmiş. borçlarımız var diye istemiş başta eşi bir dahada vermemiş. pekala borcu varsa bile ne kadar ödenecekse bayan elden verir neden direk maaş kartını veriyor ki. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Sakın verme. Baştan ipleri onun eline verirsen daha önüne geçemezsin.

Yeniden bekara koca boşamak kolay lafına getirmezseniz durumu, çok net birşey söyleyeceğim...
Daha evlenmeden paranızın-maaşınızın hesabını yapan, birde üstüne bunu kendine hakmış gibi görüp size söyleyen insanla evlenmeyi sahiden düşünüyormusunuz :44:

SAKINNN arkadaşım öyle bi hataya düşme. Kocanda olsa o senin alınterin, senin kazancın.

maaş kartım eşimde... benim maaşımı ve kendi maaşını çeker ortaya koyar ödenecekleri öderiz kalan parayı alırım ve harçlık veririm. Kendi isteğimle verdim şimdi istesem şimdi verir...

ama nişanlınınız yaptığı biraz kabaca olmuş eğer ki eşim bana da böyle emri vaki yapsaydı kesinlikle vermezdim

Son düzenleme:
Ben bu konuda ucu açık düşünüyorum yani bence olabilir bende yada onda kalması herhangi birseyi değiştirmez veya birsey eksiltmez.eşimin kartı bende sürekli arada bende veriyorum benim kartı ona süreklide olabilir ama sıkıntı değil bence..

ne anladım kadının ekonomik özgürlüğünden
işi bırakacan eş adayın versin sana para
sinir oldum ...
bak o zaman maaş kartını nasıl verir.
borçları varmışta maaş kartını almış
kadın parası kolaylarına kaçıyor borç ödemek için.

asla vermem... eşim de istemez zaten. evin giderlerine katkıda bulunurum, ne kadar isterse veririm ama kartımı asla...

tarzı çok çirkin eş adayınızın, ben evlilikler de maddi ortaklık olmasından yanayım, ev arkadaşı formatında herkes kendi parasını harcasın tarzı düşüncelere karşıyım... Biz ortak hesap kullanıyoruz ayrı şehirlerde yaşamamıza rağmen, sıkıntı yaşarım diye korkmuştum aksine rahatladım... ama ver kartını ben sana harçlık vereceğim dese "bu adam kim, ne saçmalıyor" diye düşünür kendi kararımı sorgulardım..

Back
X