Maaş Kesintisi Sorunu

laviienrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
794
822
53
29
Herkese merhaba,

Şimdi olay şudur. Mayıs ayında 3 günlük rapor almak zorunda kaldım. 3 gün ve üzeri raporların ücreti SGK tarafından ödendiği için maaşımdan bu ücret kesildi. 45 gün sonra devlet öder dendi. 45 gün geçti ve ben e-devlet hesabımdan kontrol ettim. Benden kesilen 3 günlük ücret 153 tl, devletin bana yatırdığı ücret 45 tl. Devlet benden ne sebeple 108 tl kesti ? Bunu SGK'ya arayıp sordum, hastalığa göre kesilir dedi. Bana çok saçma geliyor. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Ayrıca bayramdan önceki Perşembe-Cuma günü, bayram boyunca ve bayramdan sonraki Cuma günü toplam 10 günlük rapor aldım. Bu ayki maaşımdan 10 gün mü kesilir yoksa bayram günlerini saymayıp 4 gün mü kesilir ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Sgk ya hastalıgınızı söyleyip sorsaydınız keşke tekrar.

Bayram günleri kesilmez.

İnanın bu cevabı almak için bile o kadar uğraştım ki. Bilgisiz ne kadar insan varsa çağrı merkezinde çalışıyor, biraz daha zorlasam bilmiyorum derlerdi eminim. Bayram günleri kesilmez ama işgöremezlik raporunda toplam 10 gün yazıyor bu bir problem olur mu onu merak ediyorum ? Eğer 10 gün kesilirse maaşın yarısı gidiyor zaten ki devlet ödediğinde yine kesilecek içinden çıkamıyorum işin.

2 gunu odemez sgk
2 gunun uzerindeki raporlari oder.yani size bir gunluk maasiniz kadar odeme yapmis sgk

Diger konuda bayram haric 3 gun rapor aldiysaniz yine bir gunluk odeme yapilir tarafiniza

2 gunu odemez sgk
2 gunun uzerindeki raporlari oder.yani size bir gunluk maasiniz kadar odeme yapmis sgk

Diger konuda bayram haric 3 gun rapor aldiysaniz yine bir gunluk odeme yapilir tarafiniza

Şimdi şöyle salak gibi gözükmek istemem ama cidden anlamadım dediğinizi. 3 gün rapor aldım, şirket 3 günlük maaşımı kesti. Bu 3 günün ücretini ödemesi gerekmiyor mu SGK'nın ? Bayram 5 Temmuzdu, benim rapor başlangıç tarihim 30/06/2016 - 08/07/2016 da bitiş tarihim. Yani bayram haricinde 30-31 Haziran, 4 Temmuz ve 8 Temmuz için rapor aldım, ancak 10 günü kapsıyor rapor tarihim. Bu nasıl olacak ?

Şimdi şöyle salak gibi gözükmek istemem ama cidden anlamadım dediğinizi. 3 gün rapor aldım, şirket 3 günlük maaşımı kesti. Bu 3 günün ücretini ödemesi gerekmiyor mu SGK'nın ? Bayram 5 Temmuzdu, benim rapor başlangıç tarihim 30/06/2016 - 08/07/2016 da bitiş tarihim. Yani bayram haricinde 30-31 Haziran, 4 Temmuz ve 8 Temmuz için rapor aldım, ancak 10 günü kapsıyor rapor tarihim. Bu nasıl olacak ?
Sirket 3 gunu keser evet ama sgk ilk 2 gunu odemiyor .mesela 5 gun rapor alirsaniz 3 gunluk odeme yapar sgk.
Bayramlar haric diye biliyorum
Aldiginiz rapordaki is gunu sayisindan 2yi cikararak kac gunluk maasinizi sgkdan alabileceginizi hesaplayabilirsiniz

Sirket 3 gunu keser evet ama sgk ilk 2 gunu odemiyor .mesela 5 gun rapor alirsaniz 3 gunluk odeme yapar sgk.
Bayramlar haric diye biliyorum
Aldiginiz rapordaki is gunu sayisindan 2yi cikararak kac gunluk maasinizi sgkdan alabileceginizi hesaplayabilirsiniz

Çok teşekkür ederim

diğer 2 günü iş yeride ödemiyor o 2 gün boşa gidiyor demek ki baya saçma

Rapor alırken 5Veya üzeri alın
3 gün aldıysanız sadece bir günü devlet öder, iki gün yanar kimse ödemez
5gün olsaydı rapor, 2gününü şirket ödeyecekti 3günü sigorta.

bayram resmi tatil keserlerse itiraz edin

sokak arası küçük tekstil dükkanlarında bile bayram günlerinin ücreti veriliyor
ama işyeriniz uyanıklık yapmaya çalışabilir

Rapor alırken 5Veya üzeri alın
3 gün aldıysanız sadece bir günü devlet öder, iki gün yanar kimse ödemez
5gün olsaydı rapor, 2gününü şirket ödeyecekti 3günü sigorta.

Şimdi aldığım rapor 10 gün bir problem olmayacak sanırım.

bayram resmi tatil keserlerse itiraz edin

sokak arası küçük tekstil dükkanlarında bile bayram günlerinin ücreti veriliyor
ama işyeriniz uyanıklık yapmaya çalışabilir

Bunu öğrendiğim iyi oldu. Aslında şirket kurumsal bir şirket uyanıklık yapmaya vakitleri yoktur diye düşünüyorum ama eğer bayram günlerini keserlerse itiraz edeceğim teşekkür ederim

gün hesabını çok bilmiyorum ama, bizde şöyle bir durum oluşuyor,

maaş + prim olarak alıyorum maaaşımı, her ay hesaplanıyor.
rapor durumunda şirket maaş+primden kesim yapıyor, ama sgk sadece maaş kısmından ödeme yapıyor, bu durumda da prim kısmından kesilen tutarı kimse ödememiş oluyor.

Şöyle, bayram 5 Temmuz'da başladı. Benim raporum 30 Haziran başlangıç 8 Temmuz bitiş. Bayram haricinde 30-31-4-8 günleri sayılıyor raporlu geri kalan 6 gün haftasonu ve bayram
Raporun bayramıda kapsadığı için işyeri resmi tatilde olsa kesmek zorunda.O günlerin ücretini SGK dan alacaksınız.

gün hesabını çok bilmiyorum ama, bizde şöyle bir durum oluşuyor,

maaş + prim olarak alıyorum maaaşımı, her ay hesaplanıyor.
rapor durumunda şirket maaş+primden kesim yapıyor, ama sgk sadece maaş kısmından ödeme yapıyor, bu durumda da prim kısmından kesilen tutarı kimse ödememiş oluyor.

Raporun bayramıda kapsadığı için işyeri resmi tatilde olsa kesmek zorunda.O günlerin ücretini SGK dan alacaksınız.

Şimdi öğrendiğime göre 10 gün kesilecek maaşımdan bunun ücretini SGK ödeyecek. Ancak eksik ödeme mi yapar yine ?

SGK 8 gun öder 2 gun her Türlü yanıyor bazı şirketler 2 gun ödemesi yapıyor ama anladığım kadarıyla sizin firma yapmıyor.

10 gün rapor almissiniz bunun bayram olup olmaması önemli değil. Normal prosedür isler

Back
X