maaşım niye bukadar az :(

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
4 yıllık üniversite mezunuyum bankalara girmeye calıştım ama torpilim yok diyemi bilmem almıyorlar bi türlü... bende 5 aydır bi metal fabrikasında çalışmaya başladım muhasebe tutuyorum ama asgari ücretle :/ patronla konuşsam mı dıyorum sizce muhasebeciler ortalama nekadar maaş alıyordur gebzede oturuyorum

cunku o maasi kabul edip ise girdin, girdiniz.

insanlar az maaslari kabul etmezseler patronlar bu maasa calisacak adam dolu diye havaya girmez maaslar yukselirdi.

özel sektör böyle,en az ücrete en çok sömürge...
özel sektörde eğer gerçekten köklü bir firma ya da marka değilse üniversite mezunu olmanın kıymeti bilinmiyor malesef,
zira o ücrete çalışacak üniversite mezunu çok seni almasalarda başkasını alırlar,boş kalmaz o pozisyon.
bu hemen hemen her yerde böyle.
yani zam istemen çok birşey değiştirmez zannediyorum.
birde bu kadar yeniyken zam istemekte hoş olmaz zaten.
eğer gerçekten emeğin değerini bilen bir yerse merak etme orada ilerleyip,kendini geliştirip,kökleştikçe az da olsa karşılığını alırsın,
fakat dediğim gibi hiç bir zaman seni tatmin etmez çünkü çok çalışacaksın ama az alacaksın gene.
madem üniversite mezunusun kpss ye hazırlan?
anladığım kadarıyla iibf lisin.
kpss de şansımız yüksek.
hem A dan hem B den alımlar yapılıyor.bence yaşında gençken kpss yi zorla.

Son düzenleme:
5-6 tane muhasebeci bildiğim var. Hepsi asgari ücretle çalışıyor.
İçlerinden biri 7. yılında bin lira almaya başlamış.

işin kötüsü burda en az ben alıyorum sekleter bile 900 felan alıyor :( işe alınırken asgari ücretle başla bir iki ay çalış sonra yükseltiriz dedi ama bişe oldugu yok

işin kötüsü burda en az ben alıyorum sekleter bile 900 felan alıyor :( işe alınırken asgari ücretle başla bir iki ay çalış sonra yükseltiriz dedi ama bişe oldugu yok

Sekreter BİLE derken?

Niye diğer personelin yaptığı işi kücümsüyorsunuz, ben de simdi sizi kücümsesem olur mu? 4 yıl bitirmişsin, asgari ücreti kabul etmeseydin desem olur mu?

Karşılıklı anlaşarak girmişsiniz, beğenmiyorduysanız başlamayacaktınız, baska bir insanın rızkını almayacaktınız!

Firmanın bi kabahati yok. Onlar asgari ücretle çalışacak işçi arz etmiş, siz de kabul etmişsiniz. Sizin kariyer planı yapma zamanınız gelmişte geçiyor. 4 yıllık üni mezunuysanız, SMMM stajı için dosya açıp, SMMM lik hedefleyebilirsiniz yahut KPSS ye hazırlanabilirsiniz. Bir an önce biyerden başlamanız gerekiyor.

4 yıllık üniversite mezunuyum bankalara girmeye calıştım ama torpilim yok diyemi bilmem almıyorlar bi türlü... bende 5 aydır bi metal fabrikasında çalışmaya başladım muhasebe tutuyorum ama asgari ücretle :/ patronla konuşsam mı dıyorum sizce muhasebeciler ortalama nekadar maaş alıyordur gebzede oturuyorum

Arkadaşım sen beklersen 5 ay olur 5 yıl konuşsammı diye bir şey yok tabiki konuş ben 12 yıl bir firmada çalıştım muhasebede ağustostan beri iş bakıyorum adamlar kalkıp hiiç çekinmeden resmi tatil yok bir gün gelmezsen 2 gün keserim c.tesi çalışma var ama maaş 900 1000
ben o kadar emek vericem gelip işim olmayanda bir sürü angarya işle uğraşıcam sen benim hakkım olandan kısacaksın tatil hakkımı kullandırmayacaksın bide o kadar maaş vereceksin yok öyle bi dünya ama şuda tabiki bir gerçek mecburiyetler var maddi darlık var maddi olarak çok sıkışık olsam şu dönemde bende gidip herşeye amenna derdim

bence daha yeni girmişsin sabır et
kaldıkça değerin artar oradaki herşeye hakim olursun ufak firmalardada çalışma oralar genelde şartlar berbat olur, genç nesil hemen herşeye ulaşmak istiyor bence sen orada uzmanlaşmaya bak en az 4 yıl çalış baktın halen düşük maaşın ,başka büyük firmaya transfer ol

4 yıllık fakülte mezunuyum öğretmenim, bu yıl köklü bir dersanede "pestilim çıkana kadar" 900 tl+ssk ile çalıştım...
Ama birgüne bir gün kalkıpta iş verenle neden "az" diye tartışmaya girmedim çünkü adam 900 dedi bende kabul ettim. pazar günü görüşme yaptık aklımda 1400 vardı. adama dedim en fazla 1100 veririm dedi. Bu kez kabul etmedim ayrıldım işimden. Şimdi özel bi hastane de poliklinik sekreterliğini ayarlayacak bi arkadaşım ama o da asgari ücretmiş vazgeçtim. Şartları ayarlamak kendi elimizde bence. 4 yıl tarih okudum ama bak ortadayım, e sağlık meslek çıkışlı arkadaşım 1800 alıyor. Kalkıp şimdi neden diye kara kara düşünülmez ki ,kız zamanında iyi seçim yapmış :34: bence sende konuş ama çok ümitlenme benim kuzende işletme mezunu 900 tl alıyor..

arkadaşlar çoğunluk kabul etmişsin o maaşı demiş ama 2 ay sonra yükseltiriz maaşını demişler 5 ay olmuş zaten.O maaşla beraber 2 ay sonraki artışıda kabul etmiş adam taahhüt etmiş zammı yani

patronun her dediğine inanmayın

belkide elemanın performansını düşük buldu , iş hayatında .çok dolaplar döner ,dürüst patron yok bulamazsanız zaten

Türkiye nin sayılı ün. lerinden birinden 2002 yılında mezun oldum. hem ingilizce iktisat hem maliye çift anadal yaptım. yaklaşık 11 yıllık bir çalışma hayatım var. kamu sektörü denedim olabilirdi ama ben masa altı prosüdürü kabullenemedim. bu nedenle hep özel sektörü seçtim.
öncelikle tecrübe herşey. bu 1 yılda olacak bir durum değil. dediğim gibi 11. yılımdayım. son 4 yıldır tamam bu benim hakkım diyebileceğim bir durumdayım. ama bu süreçte öğrendiğim bir şey var. ne kazanırsak o bir süre sonra az gelmeye başlıyor. standardımız artıyor.
Bu arada köklü bir firmada insan kaynakları müdürü ve mali müşavir olarak çalışıyorum. anlayacağın 2 işi birden yapınca ancak tatmin olabileceğim bir rakam kazanmaya başladım.
Beklentilerini tecrübenle doğru orantılı yaparsan daha iyi olur. arayan değil aranan olduğun zaman daha iyi anlayacaksın.

5-6 tane muhasebeci bildiğim var. Hepsi asgari ücretle çalışıyor.
İçlerinden biri 7. yılında bin lira almaya başlamış.

6 yıldır mali müşavvir yanında çalısıyorum. ilk senelerimde o kadar çok çalıştımki patron zam yapar umuduya baktım aynı tas aynı hamam yıllık izin kullanmıyordum. şimdi 1 hafta ızın aldım ne kadar maaş verıyorsa sadece onun karşılığını veriyorum bende. daha bu sene maaşım 1000 tl oldu. oda yetmıyor zaten. kpss gırdım atanmak ıstıyorum atama yok. basvurdugum yerlere de zaten daha yuksek puanlılar gırıyor. buna şükür diyorum azimle kamuda iş aramaya devam ediyorum.

benim dikkatimi çeken bankalara giremedim demişsiniz , valla ben bankacıyım hemde 6 yıllık her tanıdığıma diyorum ki SAKIN eşşek gibi çalıştırılıp asgari ücrete talim ediyorsun resmen, baskı ağlatma mobbing ne ararsan var, ben özel ama çok bilindik köklü bir bankadayım evet işim garantili ve yöneticiyim şükür ama bu duruma gelene kadar ne kadar az kazandığımı duysan dudağın uçuklar, memurken asgari ücretliydim şimdi de yönetici olduğuma bakma 1500-2000 arasına geliyor maaşım yani sana tavsiyem no banka yes kpss...

Elbette ki her il ve ilçeye göre değişiyor fiyatlar bende muhasebede çalışıyorum 1385 Alıyorum. 4 yıldır çalışıyorum ve 800 ile başlamıştım . . :2:
Eğerki tecrüben çok fazla yoksa biraz daha dişini sık en azından 2-3 yıl deneyimin olsun sonra daha güzel işlere bakarsın .Bir arkadaşım yeni mezun oldu üniversiteden, bir şey bilmiyorum demiş gireceği işe. .Kursa göndericeklermiş 1500'de maaş. . Bazı işlerde şans :ssz:

Sekreter BİLE derken?

Niye diğer personelin yaptığı işi kücümsüyorsunuz, ben de simdi sizi kücümsesem olur mu? 4 yıl bitirmişsin, asgari ücreti kabul etmeseydin desem olur mu?

Karşılıklı anlaşarak girmişsiniz, beğenmiyorduysanız başlamayacaktınız, baska bir insanın rızkını almayacaktınız!

hayır tabıkı yalnıs anlasılmasın kımseyı küçümsediğim yok diğer pozısyonlara göre sekleterlere genelde daha düsük maas verilir diye dedim. sekleterden bile düsük alıyorum dedım yanı ıdarı kadroda en düsük sekleter alır ama ben ondan bile az alyorum bu yenı baslasıgım ıcın normalmıdır merak ettıgım buydu

hayır tabıkı yalnıs anlasılmasın kımseyı küçümsediğim yok diğer pozısyonlara göre sekleterlere genelde daha düsük maas verilir diye dedim. sekleterden bile düsük alıyorum dedım yanı ıdarı kadroda en düsük sekleter alır ama ben ondan bile az alyorum bu yenı baslasıgım ıcın normalmıdır merak ettıgım buydu

En düşük maaşı sekreter almaz. Kıdem diye de birşey var. Ben bir kamu kurumunda sekreterim, önlisan mezunuyum, kurumun en yüksek maaşlarından birini alıyorum cünkü cv'm maaşımı etkiliyor.

Back
X