• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımı alamıyorum

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
46
Sakarya
Merhaba, Size danışmak istediğim bir konu var, aylardır bir karar veremedim.
Yaklaşık 2 yıldır grafiker olarak çalışıyorum. Ama ocaktan beri maaşım düzensiz olarak verilmeye başlandı. Patronum çok iyi biri çok kültürlü ama eşine katlanamıyorum. Borçları var ve bütün kazandıklarımız onların borçlarına gidiyor. Ben de isteyemiyorum. Şu an mart ve nisan ayında maaş alamadım.
Bu kötü durumda onları bırakmak istemiyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu arada ailemle kalıyorum.

Aynı zamanda ocaktan beri öğle yemeğinde tost yiyoruz. Kadın çok üşengeç ve cimri hiç birşey yapmıyor. Kadın da tutmuyorlar. Çıksam başka yerde de iş bulurum ama ailemden ayrılmam gerekir,şu an bir ilçedeyiz, şehir merkezinde çalışabileceğim alanlar var ama cesaret edip eve de çıkamıyorum. :50:

Patronunuzdan zengin misiniz de susuyorsunuz?

Sonucta orda calisan konumundasiniz ve boyle bir fedakarlik yapmak gibi bir luksunuz oldugunu dusunmuyorum.

Patronunuzdan zengin misiniz de susuyorsunuz?

Sonucta orda calisan konumundasiniz ve boyle bir fedakarlik yapmak gibi bir luksunuz oldugunu dusunmuyorum.

Doğru söylüyorsun ama vefasızlık olmasın diye katlanıyorum ve aldığım maaş da asgari ücret, sürekli değişeceğini durumun düzeleceğini söyleyip duruyorlar sabrediyorum ama dün yemek saatinde artık ağladım kimse görmezken. Evdekilere anlatsam beni göndermezler aynı şekilde sevgilime de söyleyemiyorum. :5:

Bence patronunla konusmalisin. Kadinla degil ama adamla. İs hayatind cok gecerli bir soz vardir, aglamayana meme yok. Sen sustukca onlarin isine geliyor. İnsanlar babalarin sirketlerinde calistiklari halde maas aliyor. Kendinize eziyet etmenin anlami yok. Asgari ucreti odemekten aciz, gurursuz patronunla mutlaka ama mutlaka konusmalisin bugun.

Ooh bedavaya is yaptiriyolar valla.

Neden vefasızlık olsun ki??? Bu bir alışveriş, siz onlardan karşılıksız para istemiyorsunuz.
Tamamen emeğinizin karşılığı olan birşey bu. Size emeğinizden, hakettiğinizden fazlasını
yapıyorlar mı ki vefa duyasınız? Ya da size manevi katkıları mi var?? Aksine sizi kendi
sıkıntılarına ortak etmişler. Siz bir de onların kötü giden işleri için üzülüyorsunuz. Sizi
mağdur etmek istemeseler en azından öğle yemeği paranızı vermeyi teklif edebilirler.
Bence konuşmalısınız. hem de hiç çekinmeden. Çekinirseniz hakkınızı alamazsınız hiçbir zaman.

Neden vefasızlık olsun ki??? Bu bir alışveriş, siz onlardan karşılıksız para istemiyorsunuz.
Tamamen emeğinizin karşılığı olan birşey bu. Size emeğinizden, hakettiğinizden fazlasını
yapıyorlar mı ki vefa duyasınız? Ya da size manevi katkıları mi var?? Aksine sizi kendi
sıkıntılarına ortak etmişler. Siz bir de onların kötü giden işleri için üzülüyorsunuz. Sizi
mağdur etmek istemeseler en azından öğle yemeği paranızı vermeyi teklif edebilirler.
Bence konuşmalısınız. hem de hiç çekinmeden. Çekinirseniz hakkınızı alamazsınız hiçbir zaman.[/Q

evet gulenyelken çok haklı bencede alış veriş bu hizmet=para bunların dengesinin bozulduğu an artık huzursuzluk başlar...emin ol onlar sana işten çık diyemediklerinden sen oradasın...yani işten çıkarılman daha iyi olurdu sende işine gücüne bakardın...onlarda başının çaresine bakarlardı.

Çok teşekkürler kızlar, bugün konuşmayı düşünüyorum. Ama patronumla konuşacağım eşi anlayışlı değil. Artık durumlarının iyi olmasını beklerken ben sinir hastası oldum elim ayağım titrer oldu:14:

Çok teşekkürler kızlar, bugün konuşmayı düşünüyorum. Ama patronumla konuşacağım eşi anlayışlı değil. Artık durumlarının iyi olmasını beklerken ben sinir hastası oldum elim ayağım titrer oldu:14:

Hiç çekinme, emeğinin karşılığını alamıyorsan, doğru dürüst bir öğlen yemeği bile yiyemiyorsan niye çalışacaksın. İki ay maaş almamak ne demek, bir de asgari ücretten. Sen hakkını talep edeceksin kimsenin buna kızma durumu olamaz. İşçisinin parasını aksatan, haklarını vermeyen adam adam değildir, ona vefa da lazım değildir. Hiç titremesin elin ayağın, kararlı bir şekilde konuş patronunla olmuyorsa çık gitsin, boşa emek vermenin ne alemi var. İlla ki başka bir yer çıkar karşına. Sigortan ödeniyor mu, kontrol ediyor musun hiç, onu da ihmal etme

patronun işine gelmediği an seni hiç düşünmeden işten çıkarır. onunki vefasızlık olmaz ama sen çıkmak isteyince vefasızlık mı oluyor.

SEN PATRONUN BORCUNA ORTAKSIN, AMA KAZANCINA ORTAK OLAMIYORSUN. yok öğle yağma...

sgk ödeniyor mu? erkek patronla konuş ve çıkarken mutlaka referans al. tatlılıkla ayrılmaya bak.

boğaz tokluğuna çalışmak doğru değil...

canım cesaret insanı zafere götürür..nereye kadar böyle gidecek ki? hem öğle yemeği yok hem yemek parası yok onu da geçtim maaş yok...

senin yerinde olsam bir arkadaşımla taşınır bir eve iyi bir işe başlarım...acı acı çalışıp tatlı tatlı yersin

ben de senin gibi bir işe girmiştim. büro işiydi. girerken anlaştık. 2 hafta geçti üstünden adamın ev sahibi arıyordu. telefon borcu vs. derken çıkmaya karar verdim. aynı yerde çalışan ve şirketin birsürü işini yapan bir abi vardı. o devam etti. yarı yolda bırakamam diye. neyse aradan 1 yıl geçti. çarşıda küçük tezgahta incik boncuk satarken gördüm. hayırdır noldu dedim. orası battı. ve 6 aylık maaşımı da alamadım dedi.

ilk önce patronunla konuş bakalım ne diyecek.

Hiç çekinme, emeğinin karşılığını alamıyorsan, doğru dürüst bir öğlen yemeği bile yiyemiyorsan niye çalışacaksın. İki ay maaş almamak ne demek, bir de asgari ücretten. Sen hakkını talep edeceksin kimsenin buna kızma durumu olamaz. İşçisinin parasını aksatan, haklarını vermeyen adam adam değildir, ona vefa da lazım değildir. Hiç titremesin elin ayağın, kararlı bir şekilde konuş patronunla olmuyorsa çık gitsin, boşa emek vermenin ne alemi var. İlla ki başka bir yer çıkar karşına. Sigortan ödeniyor mu, kontrol ediyor musun hiç, onu da ihmal etme

Sigortayı iyi aklıma getirdin canım, ödendiği söyleniyor ama herşey olabilir onu kontrol edeyim. Çok sağol

ben de senin gibi bir işe girmiştim. büro işiydi. girerken anlaştık. 2 hafta geçti üstünden adamın ev sahibi arıyordu. telefon borcu vs. derken çıkmaya karar verdim. aynı yerde çalışan ve şirketin birsürü işini yapan bir abi vardı. o devam etti. yarı yolda bırakamam diye. neyse aradan 1 yıl geçti. çarşıda küçük tezgahta incik boncuk satarken gördüm. hayırdır noldu dedim. orası battı. ve 6 aylık maaşımı da alamadım dedi.

ilk önce patronunla konuş bakalım ne diyecek.

Yine de üzülüyorum onlara da ama ben de artık başlamalıyım hayatım hep yarım evlenmeyi aklıma getiremiyorum birikimim olmadığı için.

Yaklaşık 2 yıldır grafiker olarak çalışıyorum. Ama ocaktan beri maaşım düzensiz olarak verilmeye başlandı. Patronum çok iyi biri çok kültürlü ama eşine katlanamıyorum. Borçları var ve bütün kazandıklarımız onların borçlarına gidiyor. Ben de isteyemiyorum. Şu an mart ve nisan ayında maaş alamadım.
Bu kötü durumda onları bırakmak istemiyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu arada ailemle kalıyorum.

Aynı zamanda ocaktan beri öğle yemeğinde tost yiyoruz. Kadın çok üşengeç ve cimri hiç birşey yapmıyor. Kadın da tutmuyorlar. Çıksam başka yerde de iş bulurum ama ailemden ayrılmam gerekir,şu an bir ilçedeyiz, şehir merkezinde çalışabileceğim alanlar var ama cesaret edip eve de çıkamıyorum. :50:

boğaz tokluguna calısmak böyle birşey demekki..valla helal olsun iyi dayanmıssın orda calısmak gibi ne mecburiyetın var zamanını bos yere harcıyorsun...baska iş bulunca ailenden neden ayrılmak zorundasın anlamadım ....ilçeden ilçeye gidip gelebılrsın ayrı ev şart degıl kı

bence durumunu anlat, aptal olmadığını görsün o bencil kadın.. baktın olmuyor risk al işten ayrıl.

Patronun esi patronun isine ne karisiyor? Ayrica sunu söyliyeyim borc ugruna calisanlarin parasini kesmek kadar acizlik tanimiyorum. Borc patronun sizin degil .Demekki borc o kadar büyük ki sirket kendi borclarini bile karsilayamiyor. Yarin birgün isyeri kapanirsa ya da iflas ederse siz sadece calistiginiza üzülürsünüz. Bu calisanlarin ailesi yok mu ? Borclari yok mu ? Ayrica patronun eside kismasi lazimj.

boğaz tokluguna calısmak böyle birşey demekki..valla helal olsun iyi dayanmıssın orda calısmak gibi ne mecburiyetın var zamanını bos yere harcıyorsun...baska iş bulunca ailenden neden ayrılmak zorundasın anlamadım ....ilçeden ilçeye gidip gelebılrsın ayrı ev şart degıl kı

Çok doğru söylüyorsunuz , başka birkaç iş görüşmesi yaptım aslında ama bırakamadım. Artık onlar da bana hak verirler . Ben sabrımı çok zorladım :(

Bedavaya isci oh ne güzel.
Siz para kazanmak icin calisiyorsunuz degilmi yoksa evde yan gelip
Yatarsiniz. Hakkinizi alin yoksa daha cok sömürürler.
İnsallah gecmis aylarin Maasinin üstüne yatmazlar.

Back
X