• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımı alamıyorum

İstifa degil yapman gereken
parani al sonra edersin

Canım kesinlikle kimsenin hakkını yemesine izin verme. Patronunun borcu varsa bu senin sorunun değil. 2 ay maaş vermemek ne demek ya. Herkesin kendine göre bütçesi ödemeleri var. Böyle şeylere gerçekten çok sinirleniyorum. Bir insanı yanında çalıştırıyorsan bu insana hakkını ne olursa olsun vereceksin. Resmen çalışanlarına köle gözüyle bakıyorlar. senin hakkını araman vefasızlık değil. Sen emeğini istiyorsun. Asıl utanması gereken seni bu duruma düşürenler. Böyle saygısızlık emek hırsızlığı olmaz:47:

Kızlar istifa dilekçemi yazdım ve birazdan vereceğim. Nasılsa durumun düzeleceği yok, bana cesaret ve akıl verdiğiniz için çok teşekkür ederiz, akşam yazarım sonucu :10:

Peki patronunla konuştun mu canım? Bir konuşup, öyle istifa kararı alsaydın daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
canım okurken fena oldum.
çok bile sabır etmişsin inanki.
sen asgari ücret alan bir insan olarak zaten fedakarlık yapıyorsun.
sonuçta senınde harcamaların var bence paranı al ve çık
kadının borçlarından sanane ay hiç haksızlığa katlanamam kendimi senın yerıne koydum ve sinir krızı gecıyorum

Konuşmadım, dilekçeyi verdikten sonra konuşurum. Patronum yabancı uyruklu ve eşinden 10 kat daha cana yakın biri. Durum düzelince herşey düzelecek maaşın zamlanacak falan dedi bir çok kez ama durum iyiye gitmiyor, sürekli borçları çıkıyor. İşimi severek yapıyorum ama maaş alamamak çok kötü, ailemin yanında kalmasam, aile geçindirecek olsam bitmiştim çoktan :(
Yine de kötü ayrılmak istemiyorum bana hak verirler zaten fazlasıyla sabrettim. Sadece ihbar süresi olarak en az 1 ay daha çalışmak zorundayım. 1 ay daha idare edebilirim. Maaşlarıma gelince ben hiç sanmıyorum ödeneceğini. Keşke durumları düzelse, ben de işimi bırakmak zorunda kalmasam. Mucize şart bunun için :)

Peki patronunla konuştun mu canım? Bir konuşup, öyle istifa kararı alsaydın daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum..

haklısın ben de işim yüzünden çok asabi bi insan oldum :(

canım okurken fena oldum.
çok bile sabır etmişsin inanki.
sen asgari ücret alan bir insan olarak zaten fedakarlık yapıyorsun.
sonuçta senınde harcamaların var bence paranı al ve çık
kadının borçlarından sanane ay hiç haksızlığa katlanamam kendimi senın yerıne koydum ve sinir krızı gecıyorum

Grafiker bir ablan olarak söylüyorum: ÇIK ORADAN...

Amaaa öncelikle paranı iste. Nasılsa çıkmaya kararlısın, restini çek. Ben paramı istiyorum, eşinizin borcu beni inanın ilgilendirmiyor de. Karısı borçlanıyorsa sana mı borçlanıyor tövbe yaa... Yüzüstü bırakmaktan da korkma, hem bu kararlılığın sayesinde istediklerini alabilirsin bence.

maaşını almadan ayrılma derim ben.. sonuçta hepimiz para için çalışıyoruz , iş hayatında hatır , gönül yok ayrıca.. :20: patronun çalıştığı yerlerden bir kere para almayıca ikinci kez iş yaparmı bakalım.. karısıyla değil patronunla konuş bu konuyu..

Grafiker bir ablan olarak söylüyorum: ÇIK ORADAN...

Amaaa öncelikle paranı iste. Nasılsa çıkmaya kararlısın, restini çek. Ben paramı istiyorum, eşinizin borcu beni inanın ilgilendirmiyor de. Karısı borçlanıyorsa sana mı borçlanıyor tövbe yaa... Yüzüstü bırakmaktan da korkma, hem bu kararlılığın sayesinde istediklerini alabilirsin bence.

Çok teşekkürler desteğiniz için, Çok haklısınız ben boşuna katlanıyorum, çünkü anlamıyorlar

Çok teşekkürler desteğiniz için, Çok haklısınız ben boşuna katlanıyorum, çünkü anlamıyorlar

anlamazlar canım.. benim de vermiyolardı bi gün resti çektim.. benim maaşım artık yatıyo ama tabii zamanında değil ve ben gidip istemediğim sürece aslaa ve aslaa yatırılmıyo. diğer arkadaşlar gidip isteseler bile vermiyolar 2-3 ay birikmişleri var içerde. gidip çemkirmedikçe tepene çıkarlar canım ezdirme kendini.. ben de sinir oluyorum gidip istemek ilk önceleri zor geliyodu sanki sadaka ister gibi.. bunu yüzüne de söyledim müdürün. hocam ben her ay gelip böyle rıza minnet sizden maaş mı isticem yok böyle saçmalık dedim.. garip garip baktı sen haklısın dedi ama şudur budur falan yaptı... ben her ay gelip böyle istemek istemiyorum ama zamanında yatırın artık şu maaşları düğün borcu ödüyorum ben ewim de kira dedim.

dedim ama hala gidip istemeden yatırmıyolar. ama artık ben de alacaklı gibi gayet dimdik gidip yanına hocam bugün ayın 25 i diyorum o gün çat yatıyo.. :) hiç yüzünü yumuşatma..

madem o kadar iyi bi insan patronun da nie yanında çalışan elemanını düşünmüyo?

durum nedır ıstıfanı verdın mı?? Patronun ne dedı?

bence mutlaka bırıkmış maaşınıda almalısın çıkmadan :34:

Benım maaşım 2 gün geç kaldı dıye patrona demedığımı bırakmadım sözde -unutmuş!- beyfendı

ıyı bende ışe gelmeyı unuturum dedım bı baktım param gelmış :34: bu devırde kımseye ıyılık yapmıcaksın

o zaman ayrıl onlarda baskasını alır onceden solersın...

onlarında yapcak bısıyı yok borclarını odedıkten sonra sıze maas werebılırler yoksa ıs yerı kapanır tabıkıde oncelık kendılerı

ayrıca kucuk bı ılcede yasıosun sanırım orda grafık olarak ufak tefek ısler yapıosndr sana tutupta ıstanbulda bır reklam ajansında calısan adamın parasını vermelerını bekleme ımkansız

bnce sadce yemek ısını konusabılırsın eger cıkmazsan

kımısi patron ıcın yuzsuz demıslerde adam napsın pardon borcu varmıs...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de daha önce bi yerde çalışıyordum 2 seneye yakın çalıştım..maaş artmadı ama yaptığım işler her geçen gün arttı ben uzun zamandır çalıştığım için hep sustum..işten çıksam vefasızlık olur şimdi bu kadar zaman çalıştım dedim ama sonra bi konu oldu ben de yapamam dedim hemen kızdı bana tartıştık..ben o kadar susmuşum değer vermişim tek bişey de hemen üste çıktı ben de o gün işi bıraktım..sonuçta sen bi çalışansın haklarını yedirme malesef patronlar bizim onlara verdiğimiz değeri bize vermiyor...sen alttan aldıkça nasılsa sesi çıkmıyor idare ediyor diye daha çok umursamazlar maaş işini..bi konuş derim düzelmezse bekleme çık zamanına yazık

durum nedır ıstıfanı verdın mı?? Patronun ne dedı?

bence mutlaka bırıkmış maaşınıda almalısın çıkmadan :34:

Benım maaşım 2 gün geç kaldı dıye patrona demedığımı bırakmadım sözde -unutmuş!- beyfendı

ıyı bende ışe gelmeyı unuturum dedım bı baktım param gelmış :34: bu devırde kımseye ıyılık yapmıcaksın

Günaydın kızlar, öncelikle herkesin kadili mubarek olsun :)

Dilekçemi verdim, maaşlarımı almak istediğimi söyledim ve yerime acilen birini bulmalarını istedim. Patronum sabret birkaç ay sonra işler çok düzelecek dedi. Çok yüklü siparişler aldık ve bunların bitmesini bekle dedi. Ben de bir ay daha burdayım, yerime birini bulun ya da bulmayın ben ayrılacağım işten dedim. Sonra da çıktım. Bu sabah eşi geldi konuştu, sen çalışma hayatım boyunca en iyi elemanımdın dedi. (En sessiz ve en aptal demek istedi herhalde )

İşimden ayrılıyorum kısacası, maaşlarımı verip vermemek artık onların vicdanına kaldı. Adam yok diyor ben de ısrar edemiyorum ki. Hayırlısı bakalım :25:

ben de daha önce bi yerde çalışıyordum 2 seneye yakın çalıştım..maaş artmadı ama yaptığım işler her geçen gün arttı ben uzun zamandır çalıştığım için hep sustum..işten çıksam vefasızlık olur şimdi bu kadar zaman çalıştım dedim ama sonra bi konu oldu ben de yapamam dedim hemen kızdı bana tartıştık..ben o kadar susmuşum değer vermişim tek bişey de hemen üste çıktı ben de o gün işi bıraktım..sonuçta sen bi çalışansın haklarını yedirme malesef patronlar bizim onlara verdiğimiz değeri bize vermiyor...sen alttan aldıkça nasılsa sesi çıkmıyor idare ediyor diye daha çok umursamazlar maaş işini..bi konuş derim düzelmezse bekleme çık zamanına yazık
Çok haklısın canım sağol ilgin için, kendimi ezdirmicem bundan sonra

Nasil hakkini aramazsin
nasil kalan maasinin pesine dusmezsin
ssk yatiyormu kontrol ettin mi ?

Merhaba, Size danışmak istediğim bir konu var, aylardır bir karar veremedim.
Yaklaşık 2 yıldır grafiker olarak çalışıyorum. Ama ocaktan beri maaşım düzensiz olarak verilmeye başlandı. Patronum çok iyi biri çok kültürlü ama eşine katlanamıyorum. Borçları var ve bütün kazandıklarımız onların borçlarına gidiyor. Ben de isteyemiyorum. Şu an mart ve nisan ayında maaş alamadım.
Bu kötü durumda onları bırakmak istemiyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu arada ailemle kalıyorum.

Aynı zamanda ocaktan beri öğle yemeğinde tost yiyoruz. Kadın çok üşengeç ve cimri hiç birşey yapmıyor. Kadın da tutmuyorlar. Çıksam başka yerde de iş bulurum ama ailemden ayrılmam gerekir,şu an bir ilçedeyiz, şehir merkezinde çalışabileceğim alanlar var ama cesaret edip eve de çıkamıyorum. :50:

cnm kesinlikle kendine bir iş bul ve ÇIK!!! Koşar adımlarla uzaklaş oradan.Buna benzer bir durum başıma geldi 4 yıldır hala maaşımı alamadım.İstediğimde de patronum ağzına geleni söylüyor.Şöyle düşün sen işini eksik yapmasaydın onlar seni kaç ay idare ederlerdi??

Konuşmadım, dilekçeyi verdikten sonra konuşurum. Patronum yabancı uyruklu ve eşinden 10 kat daha cana yakın biri. Durum düzelince herşey düzelecek maaşın zamlanacak falan dedi bir çok kez ama durum iyiye gitmiyor, sürekli borçları çıkıyor. İşimi severek yapıyorum ama maaş alamamak çok kötü, ailemin yanında kalmasam, aile geçindirecek olsam bitmiştim çoktan :(
Yine de kötü ayrılmak istemiyorum bana hak verirler zaten fazlasıyla sabrettim. Sadece ihbar süresi olarak en az 1 ay daha çalışmak zorundayım. 1 ay daha idare edebilirim. Maaşlarıma gelince ben hiç sanmıyorum ödeneceğini. Keşke durumları düzelse, ben de işimi bırakmak zorunda kalmasam. Mucize şart bunun için :)

Aynı şeyler tıpkı aynı şeyler başıma geldi vee halime şu anda acıyorum.İyi niyetli insanlarız ya o yüzden böyle konusuyorlar.utanma olsa zaten öder bi şirket asgari maaşı ödeyemiyorsa zaten gitsin başka yerde çalışsın işveren olmasın.ay çok kızdım patronuna :(

Günaydın kızlar, öncelikle herkesin kadili mubarek olsun :)

Dilekçemi verdim, maaşlarımı almak istediğimi söyledim ve yerime acilen birini bulmalarını istedim. Patronum sabret birkaç ay sonra işler çok düzelecek dedi. Çok yüklü siparişler aldık ve bunların bitmesini bekle dedi. Ben de bir ay daha burdayım, yerime birini bulun ya da bulmayın ben ayrılacağım işten dedim. Sonra da çıktım. Bu sabah eşi geldi konuştu, sen çalışma hayatım boyunca en iyi elemanımdın dedi. (En sessiz ve en aptal demek istedi herhalde )

İşimden ayrılıyorum kısacası, maaşlarımı verip vermemek artık onların vicdanına kaldı. Adam yok diyor ben de ısrar edemiyorum ki. Hayırlısı bakalım :25:
sen onların vicdanlarına niye bırakıyorsun kaç aylık emeğini, alınterini. onlara bırakırsan vermezler, işlerinede gelir arkandan da ne enayi kızdı içerde kalan maaşını bile istemeden gitti nerden bulacaz derler bi daha böylesini. sen git notere bir ihtar çek ondan sora haklı nedenle iş akdini fesh ,et ihtar noter kanalıylaona ulaştıkdan sonra da git konuş eğer maaşımı ve kıdem tazminatımı ( 1 yıldan fazla çalıştysan orda her bir yılın için brüt 30 günlük maaşına hak kazanırsın yani örnek vermek gerekirse, 2 yıl çalıtıysan 1773 tlde kıdem tazminatı ve içerde kalan maaşın ) ve alamadığım maaşlar için iş mahkemesine başvuracam de kararlı konuş eğer ödemezseniz mahkeme kanalıyla alacam ve mahkeme masraflarıyla avukatıma da vekalet ücreti vermek zorunda kalacaksınız de. o zaman öyle bir verirki sana maaşını da kıdem tazminatını da vermezsede git davanı aç al paranı bu dünyada ki en kutsal şey bir insanın emeğidir sömürtme emeğini.

Back
X