• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşını Alamamak

twettygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2013
415
63
53
Ankara
Merhabalar;
2007 yılından beri çalışma hayatı içerisindeyim ama hayatımda ilk defa Haziran ayından beri magduriyet yaşıyorum...Gsm operatörlerinden birisinde çalışıyorum kurumsal satış temsilcisi olarak hemde uzun zamandır 4 yıl gibi bir süreci geride bıraktık...Haziran ayından beri gerek maaş olsun gerek primler olsun ödemelerimi alamıyorum..Bana verilen cevap 'Ödeyecegiz 'ama ne zaman ödeyecekleri konusunda net verilen bir tarih yok...Benim aklım,beynim durdu artık..'Akıl akıldan üstündür 'diyerek size yazmaya karar verdim..
1-İşe başladıgım tarihte 1 ay sigortamı yapmamışlar ve sigortasız işçi çalıştırmanın ciddi anlamda cezası var...Bunu öne sürerek tehdit vari bir tavır mı sergileyim?
2-Beni geçen hafta perşembe kendisi işten çıkarttı ama çıkış kodumu 03 olarak göstermişler bu da 'Kendi istegimle istifa ettigim 'anlamına geliyor...
3-Güzellikle alamıyorum ben bu parayı ben de napıyım işi çirkeflige mi vuruyum ?
Perşembeden beri sudan çıkmış balık misaline döndüm..Kafam,beynim durdu..Şimdi evde oturup,düşünüyorum ben ne iş yapacagım diye..Evet 4 yıl sonunda artık meslegim gibi olmuştu..Ama bunca yasadıgım rezillikten sonra kesinlikle gsm şirketlerinde çalışmayı düşünmüyorum..Borçlar birikti,borçlarımı ödeyemiyorum..Ben hayatım boyunca bu kadar rezillik çektigimi hatırlamıyorum...

http://www.alo170.gov.tr 170'i arayın, hepsini tek tek anlatın. İstifa göstermek nedir ya, bakalım istifanızı belgeleyebilecekler mi? Nefret ediyorum böyle şeylerden! Maaşınızın yatıp yatmadığı da banka hesabınızdan belli zaten. KESİNLİKLE şikayet edin, asla dönüp gitmeyin. İhbar ve kıdem tazminatlarınızı da alırsınız.

Edit: Hızımı alamadım yine. İçerideki maaşınız, priminiz, ihbar ve kıdem tazminatınızın dışında yıllık izinlerinizin de parasını almanız gerekir. Günlük brüt ücret üzerinden alınıyor. Bakın muhakkak şikayet edin. İlgili GSM şirketinden daha zengin değilsiniz neticede, hakkınızı arayın.

http://www.alo170.gov.tr 170'i arayın, hepsini tek tek anlatın. İstifa göstermek nedir ya, bakalım istifanızı belgeleyebilecekler mi? Nefret ediyorum böyle şeylerden! Maaşınızın yatıp yatmadığı da banka hesabınızdan belli zaten. KESİNLİKLE şikayet edin, asla dönüp gitmeyin. İhbar ve kıdem tazminatlarınızı da alırsınız.

Edit: Hızımı alamadım yine. İçerideki maaşınız, priminiz, ihbar ve kıdem tazminatınızın dışında yıllık izinlerinizin de parasını almanız gerekir. Günlük brüt ücret üzerinden alınıyor. Bakın muhakkak şikayet edin. İlgili GSM şirketinden daha zengin değilsiniz neticede, hakkınızı arayın.
Çok teşekkür ederim 170'i arayacagım benim o kadar çok psikolojimi bozdularki ben saygısızlık yapmadıkça karşıma geçip bagırarak bir yol izlemeye çalışıyorlar

Çok geçmiş olsun.
İnşallah kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz.
İstifa imzalamadıysanız ispatlayamazlar şikayette bulunun. Birde çıkışınızı verselerdi işsizlik maaşından faydalanırdınız bu süreçte, o hakkınızı da elinizden almışlar, hakkınızı arayın bence. İşsizlik maaşı iş bulana kadar borclarınıza az da olsa fayda sağlardı.

Çıkış Bildirgesini ve ibraname imzalamadiysaniz avukata verin. 1 ay sigortasız çalıştığinizi belgelendirebilirseniz o bir aylık sigortayi yatırmak zorunda ve cezayi da ödemek zorunda. Hiç acımayın

Ayrica çıkışı da istifa değil de kendileri çıkartıp 04 kodu diye değiştirebilirler.

İstifa dilekcesi gibi bisey imzalattilar mi sana? Farkinda olmadan imzalamis olabilir misin?

İbrarnameyi imzalamasaydınız iyiydi. Tüm haklarınızı aldığınızı gösterir bir belgedir. Ama maaş hesabınız yok muydu? Sonuçta o incelenir diye düşünüyorum. Bence yine de şikayet edin. Nasılsa haklarınızı almadınız.

Merhabalar;
2007 yılından beri çalışma hayatı içerisindeyim ama hayatımda ilk defa Haziran ayından beri magduriyet yaşıyorum...Gsm operatörlerinden birisinde çalışıyorum kurumsal satış temsilcisi olarak hemde uzun zamandır 4 yıl gibi bir süreci geride bıraktık...Haziran ayından beri gerek maaş olsun gerek primler olsun ödemelerimi alamıyorum..Bana verilen cevap 'Ödeyecegiz 'ama ne zaman ödeyecekleri konusunda net verilen bir tarih yok...Benim aklım,beynim durdu artık..'Akıl akıldan üstündür 'diyerek size yazmaya karar verdim..
1-İşe başladıgım tarihte 1 ay sigortamı yapmamışlar ve sigortasız işçi çalıştırmanın ciddi anlamda cezası var...Bunu öne sürerek tehdit vari bir tavır mı sergileyim?
2-Beni geçen hafta perşembe kendisi işten çıkarttı ama çıkış kodumu 03 olarak göstermişler bu da 'Kendi istegimle istifa ettigim 'anlamına geliyor...
3-Güzellikle alamıyorum ben bu parayı ben de napıyım işi çirkeflige mi vuruyum ?
Perşembeden beri sudan çıkmış balık misaline döndüm..Kafam,beynim durdu..Şimdi evde oturup,düşünüyorum ben ne iş yapacagım diye..Evet 4 yıl sonunda artık meslegim gibi olmuştu..Ama bunca yasadıgım rezillikten sonra kesinlikle gsm şirketlerinde çalışmayı düşünmüyorum..Borçlar birikti,borçlarımı ödeyemiyorum..Ben hayatım boyunca bu kadar rezillik çektigimi hatırlamıyorum...
Merhabalar.
Benzer olayı yaşamış biri olarak naçizane tavsiyem şudur: Siz de benim gibi iş yerinizi SGK'ya şikayet edin. Sigortasız çalıştırıldığınız 1 ayı, alamadığınız maaş ve primlerinizi şikayetinize yazdırın. Yüzde yüz paranızı alırsınız, çünkü ben de bu yolla paramı almıştım.

Calisma bakanligina hemen sikayet edin hem o 1 ayi hem de istifa dosyaniz olmadigi ve maas odemenizi gosterin muhtemelen hesabiniza yatiyordur para belgelerle gidin 10 15 gun icinde hemen tebligat gidiyor firmaya tum bunlarin cok yuklu bi cezasi var. Siz sikayetinizi almazsaniz 30 bin gibi bi ucret odemek zorunda kalirlar. Hemen yarin calisma bakanligiyla tebligat gonderin.

Merhabalar.
Benzer olayı yaşamış biri olarak naçizane tavsiyem şudur: Siz de benim gibi iş yerinizi SGK'ya şikayet edin. Sigortasız çalıştırıldığınız 1 ayı, alamadığınız maaş ve primlerinizi şikayetinize yazdırın. Yüzde yüz paranızı alırsınız, çünkü ben de bu yolla paramı almıştım.
Peki ne kadar süre de aldınız paranızı ?

İbraname imzalamıştım bende, ama çalışma bakanlığına şikayet ettiğimde haklı görüldüm, inceleniyor.
Ama maaşımı alamadım yine de, bakanlık işverenle görüşeceksiniz yine olmazsa dava açacaksınız dediler bitti.
Maalesef açamadım. Haram olsun.
Sigortam vardı ama benim.

4 yillik kideminizi yakmayin!!!

Hemen bir notere giderek is akdinizi maaarinizin odenmemesi senebine dayarak feshettiginizi ve tum iscilik hak edislerinizi talep ettiginizi aksi halde yasal yollara basvuracaginizi belirtin odeme gelmezse dava acin.. Oldu valla ne guzel memeleket..

Imzaladiginiz ıbranamenın de hukuken bır gecerliliği yok korkmayın..

Is departmanında gorev yapan bır avukat olarak soyluyorum kıdemınızı yakmayın hakkınızı arayın..En Büyük TÜRKİYE

Ben de sigortasiz calistim en son tahammul edemeyip ayrildim ve icerde 600 liram kaldi, bu adamlardan guzellikle alinmiyor para, ustelik calisanlar da oyle ikiyuzlu ki ispatlayamam da orda calistigimi. Sen yine daha sanslisin. Tehdit ise yarar sende

Merhabalar;

Sigortası çalışan arkadaşlar son çalışmanızdan itibaren 5 yıl içinde hizmet tespit davası açabilirsiniz ayrı bir davada da tazminatlarınızı talep edebilirsiniz.. Alın terinizi helal etmeyin naçizane fikrim haklarınızı alın mutlaka, sevgiler :KK59:

Back
X