• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşını Alamamak

İmzaladığın ibranamede işçilik alacakların rakam rakam ve tek tek yazmıyorsa hiç bir geçerliliği yok merak etme.

Hemen bulunduğun ildeki çalışma ve İşkur il müdürlüğüne gidip şikayetini yazabilirsin, incelemeyi de oradaki memurlar yapacak zaten seni yönlendirirler. Alacaklarını çok rahat alırsın

CNM MADEM ONLAR ÇIKARDI HEMEN ÇALIŞMA BAKANLIĞINA ŞİKAYET EDİYOSUN HEM 4 YILLIK KEDEM TAZMİNATINI HEMDE ONLAR SENİ ÇIKARTTIĞI İÇİN İHBAR TAZMİNATINI ALIYOSUN ARTI İŞKURA BAŞVURUP İŞSİZLİK MAAŞI BAĞLATIYOSUN HATTA FAZLA ÇALIŞMANDA VARSA 4 YIL İÇERSİNDE ONLARIDA HESAPLAT VE İSTE HAKETMİŞ ONLAR. BU ÇIKIŞ KODUNUDA MUTLAKA DÜZELTTİR YOKSA İHBARI VE İŞSİZLİK MAAŞINI ALAMAZSIN...

Ustunde ibraname yaziyorsa sen imzaladoysan gecmis olsun bos bile olsa onlar daha sonra dolduruyorlar
Arkadaşlar doldurma ibranamenin geçerliliği yoktur yeni Türk Borçlar Kanunu ile ibranamenin geçerlilik koşulları değiştiğinden konu sahibinin imzaladığı evrakın bir hükmü yoktur yani..

Merhabalar;
2007 yılından beri çalışma hayatı içerisindeyim ama hayatımda ilk defa Haziran ayından beri magduriyet yaşıyorum...Gsm operatörlerinden birisinde çalışıyorum kurumsal satış temsilcisi olarak hemde uzun zamandır 4 yıl gibi bir süreci geride bıraktık...Haziran ayından beri gerek maaş olsun gerek primler olsun ödemelerimi alamıyorum..Bana verilen cevap 'Ödeyecegiz 'ama ne zaman ödeyecekleri konusunda net verilen bir tarih yok...Benim aklım,beynim durdu artık..'Akıl akıldan üstündür 'diyerek size yazmaya karar verdim..
1-İşe başladıgım tarihte 1 ay sigortamı yapmamışlar ve sigortasız işçi çalıştırmanın ciddi anlamda cezası var...Bunu öne sürerek tehdit vari bir tavır mı sergileyim?
2-Beni geçen hafta perşembe kendisi işten çıkarttı ama çıkış kodumu 03 olarak göstermişler bu da 'Kendi istegimle istifa ettigim 'anlamına geliyor...
3-Güzellikle alamıyorum ben bu parayı ben de napıyım işi çirkeflige mi vuruyum ?
Perşembeden beri sudan çıkmış balık misaline döndüm..Kafam,beynim durdu..Şimdi evde oturup,düşünüyorum ben ne iş yapacagım diye..Evet 4 yıl sonunda artık meslegim gibi olmuştu..Ama bunca yasadıgım rezillikten sonra kesinlikle gsm şirketlerinde çalışmayı düşünmüyorum..Borçlar birikti,borçlarımı ödeyemiyorum..Ben hayatım boyunca bu kadar rezillik çektigimi hatırlamıyorum...
ablam git sigortaya mağduriyetini anlat onlar sana yardımcı olurlar ama şöyle bişey çıktı artık bende biraz anlatmaya çalışıyım. artık devletimiz çalışandan yana bunu bilmeni isterim öncelikle. şikayet et hemen tabi sakın maaşla ilgili bişey imzalama. şikayet edersen hem onlar büyük bir ceza yiyorlar hemde sen kaç ay maaş alamadıysan onu alıyorsun 15 gün içinde + tazminatını alıyosun. ayrıca sigortasız çalıştırdıklarını da söyle. görsünler dünya kaç bucak. var mı öyle bedavaya çalıştırmak . kimse hobi olsun diye çalışmıyor!

Kimseyi aramayın, hiçbir yere de şikayet etmeyin. Boşa uğraşırsınız. Moralini bozmak istemem ama hiçbir sonuç alamazsınız. Ne alo 170, ne İşkur. Hiçbiri bir işe yaramaz, hepsini kaldır at çöpe. 170'i aradığınız zaman şikayetinizle ilgilenmeleri birkaç ayı buluyor, sonrasında da neticelenmeden kalıyor. En fazla uyarı yazısı gibi bişey gönderiyorlar. Veya adreste bulunamadı gibi sebeplerle dosyayı kapatırlar. Türkiye'de malesef bütün kozlar işverenden yana. Çalışandan yana hiçbir şey yok. İşverenler de bunu bildikleri için "buyur, alabiliyosan al bakalım paranı" dercesine seni salak yerine koyuyorlar. Tek çözüm mahkeme, o da en az 2 yıl sürer paranın yarısını da avukat yer. İş mahkemeleri çok zor sonuçlanıyor. Allah kolaylık versin ne diyim. Ödeyeceğiz demelerine inanmayın, ilk fırsatta oradan kaçın. Fakat şöyle de bir şey var, çalışırken yüzünüze bakarak paranızı ödemeyen insanlar siz işten ayrıldıktan sonra hiç ödemez. Firmaya baskı yapın, maaşınız yatmıyorsa iş yapmama hakkınız var. Mesai saatlerinde işe gideceksiniz fakat çalışmayacaksınız, buna hakkınız var. Maaşınız ödenene kadar bunu yapacağınızı YAZILI OLARAK bildirin. Muhtemelen bir süre sonra az da olsa bir ödeme olacaktır. Ne koparsanız kardır, onu kapın ve kaçın :)

İşten ayrılırken de dilekçenize kendi isteğinizle değil "haklı fesih" gerekçeleriyle ayrıldığınızı mutlaka belirtin. Yoksa tazminat alamazsınız.

Merhabalar;
2007 yılından beri çalışma hayatı içerisindeyim ama hayatımda ilk defa Haziran ayından beri magduriyet yaşıyorum...Gsm operatörlerinden birisinde çalışıyorum kurumsal satış temsilcisi olarak hemde uzun zamandır 4 yıl gibi bir süreci geride bıraktık...Haziran ayından beri gerek maaş olsun gerek primler olsun ödemelerimi alamıyorum..Bana verilen cevap 'Ödeyecegiz 'ama ne zaman ödeyecekleri konusunda net verilen bir tarih yok...Benim aklım,beynim durdu artık..'Akıl akıldan üstündür 'diyerek size yazmaya karar verdim..
1-İşe başladıgım tarihte 1 ay sigortamı yapmamışlar ve sigortasız işçi çalıştırmanın ciddi anlamda cezası var...Bunu öne sürerek tehdit vari bir tavır mı sergileyim?
2-Beni geçen hafta perşembe kendisi işten çıkarttı ama çıkış kodumu 03 olarak göstermişler bu da 'Kendi istegimle istifa ettigim 'anlamına geliyor...
3-Güzellikle alamıyorum ben bu parayı ben de napıyım işi çirkeflige mi vuruyum ?
Perşembeden beri sudan çıkmış balık misaline döndüm..Kafam,beynim durdu..Şimdi evde oturup,düşünüyorum ben ne iş yapacagım diye..Evet 4 yıl sonunda artık meslegim gibi olmuştu..Ama bunca yasadıgım rezillikten sonra kesinlikle gsm şirketlerinde çalışmayı düşünmüyorum..Borçlar birikti,borçlarımı ödeyemiyorum..Ben hayatım boyunca bu kadar rezillik çektigimi hatırlamıyorum...
Madem işten çıkarıldınız işyerine dair kaybedecek bir şey yok ortada, iş mahkemesine gidip şikayette bulunup tazminatınızı fazlasıyla alabilirsiniz çünkü saydığını maddelerin hepsi iş kanununa aykırı ama 2. maddeye takıldım size 03 çıkışlı kodu imzalattılar mı ? Bir de sigortasız çalıştığınızı belgeleyebilirseniz ÇSGB'ye de şikayette bulunabilirsiniz.

Back
X