Maddi Baskı Altındaki Bir Kadın İçin Dayanışma ve Yardım Önerileri”

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gulumser43

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2022
139
171
53
46
Merhaba hanımlar,

Yakın çevremde maddi baskı altında çok zor durumda olan bir kadın var.

Kendi başına ayakta durmaya çalışan, el emeğiyle üretim yapan biri. Ancak kızı yüzünden ağır bir borç yükü altında eziliyor ve yardım isteyemiyor. Devlete gitmesine rağmen ne yazık ki bir sonuç alamamış.Ülkemiz de böyle bir yardım kuruluşu yok.

Ülkemdeki diğer kadınlar gibi sessizce yok olmasını, ölmesini izlemek istemiyorum.

Ben psikolog ve danışman olarak yanındayım, ancak bu durumda olan bir kadına nasıl daha fazla destek olabiliriz, fikirlerinizi almak istiyorum.

Maddi destek ya da dayanışma için ne yapabiliriz?
Hayırsever birine ulaştırma imkanı olurmu?
Yardım etmek isteyen, önerisi olan herkese teşekkür ederim.

Dayanışmayla güçlüyüz, birlikte başarabiliriz.

Sağlık için kullanılan bir borç ama sonuç alınamamış maalesef üzülerek kız vefat etmiş.. yaklaşık 800 milyon gibi büyük bir rakam.. Bugün bakılırsa bir araç parası diyebiliriz yani.. O yüzden biraz çekimser kaldım.. Ve nereye yönlendirme yapsam diye şaşırdım açıkçası

Milyon değil bin dir o ( 800 Bin )

Yardım dernekleri hakkında bilgim yok yalnız ne hastalığıymış? Tam olarak neden bu para ödenmiş?

Ülkemizde kompleks kalp ameliyatlarından beyin ameliyatlarına, kemoterapiden kemik iliği nakline kadar her şey ücretsiz olarak yapılıyor.

Hatta özelde kötü reklam olmamak için yapılmaktan kaçınan yüksek riskli tedaviler/ameliyatlar bile devlet hastanelerinde yapılabiliyor.

Çok özellikli bir durum muydu acaba merak ettim.

Yani kısaca şunu bilmek isterim yardım dernekleri öder mi veya kadın merkezleri toplulukları vs..veya başka fikri olan varmı

Ahbap, Ankaraabisi gibi iyilik dernekleri var. Onlara ulaşmayı denediniz mi?
Onlar bildiğim kadarıyla bu kadar büyük bir parayı ödemez bu şahıs borcu çünkü.. onlar daha çok medya değeri yüksek olan işlere veya muhtaç olanlara yardım ediyor.. başka derneklere yazmış ama sonuç alınamamış maalesef..

Türkiyedeki kuralları çok bilmiyorum ödemezsse en fazla ne olur?
Arkadaşımın kk borcu var çok fazla ne olacak dedim aman bişe olmaz dedi git 1 ay yat içerde çare buysa dedim
Yani canını alacak değiller ya en fazla ne olur

Şahıslara olduğu için kadını sıkıştıriyorlarmış cnm .. Kadın baya kötü günden güne eriyor.. Sessizce çığlık çığlığa yardım arıyor.. Üretken bir kadın aslında evde ürünler yapıp satıyor onurlu bir duruşu var gerçekten.. utanıyor yardım istemekten.. bende elimden geldiğince naçizane yardım ediyorum ama tek başıma yetemiyorum

Kadın dernekleri bu konuda aslında fon açmalı bu gibi durumlar hepimizin başına gelebilir.. yasalarımız maalesef insandan yana değil.Türkiye de kadın olmak ayrıca zor.. Düşen kadına bir tekme de çevresi vuruyor ve herkes kullanmaya kalkıyor maalesef

En azından iş imkanı olur belki? Borç taksitlendirme vs yapılır belki? Gene de başvurmakta fayda var bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…