Maddi değeri olan çoğu şeyi kaybetmek,hepsi mi şans nedir bu işin aslı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O konuya girmek istemiyorum canımı yeterince yakan bir konu.Paranın sadece 36.000 tl sini geri alabildim,buna da şükür sadece biri büyük bir vicdansızlık yaptı bu beni enayi yapmaz. Paranın bereketi şöyle
mesela saçımı yaptırıyorum 1000 tl veriyorum ama resmen adam istediğimi bir şekilde yapamıyorum mesela eve dolaba çok pahalı et sucuk pastırma vs alıyorum ben onları yiyemeden bozuluyor sonra nasıl desem internetten kaban sipariş ediyorum alarmlı geliyor.. kabanda bayağı pahalı tam iade edicem süresi geçmiş oluyor.ne kadar altınım varsa heeepsini kaybettim bileklikti,kolyeydi.. Acıyıp yakın bir arkadaşıma borç veriyorum ama asla ödemiyor ödetene kadar canım çıkıyor.Mesela saçımı yaptırdım bin küsürdü sonra beğenmedim tekrar düzeltmeye çalıştı daha beter yaptı ondan sonra eski saçımı yapan bunuda düzeltir diyerek saçımı ilk yapan kuaföre gidiyorum oda boyaydı keratin botokstu bilmem ne işlemler olursa aynısı olur diyerek kandırıp 1800 e yapmaya çalıştı oda beceremedi bir haftada 5 kez saç boyatmıştım. Ama şunu biliyorum ki elime gelen para bereketsiz
Eğer para yiyici erkeğimsilere sorgusuz sualsiz yedirilen bir paraysa, umarım değildir, bana fazlasıyla enayilik olarak geliyor. Ben de parasının kuruşu kuruşuna hesabını yapan bir tip olarak kimseye para kaptırmam, yedirmem, büyük konuşmayayım; ama burada kredi çekip verenleri bile okudum. İyi kotarabildiğini kotarmışsın, bu da bir şey.

Kuaför konusunda bu tarz azizliklere hepimiz uğruyoruz;ama deneyimlerken kendimiz için uygun yeri de buluyoruz. Benim kuaförüm var; asla şaşmam, falso işi yok. Gereksiz para harcamamaya bakıyorum. Paramın hesabını biliyorum. Param elime geçince temel ihtiyaçlar dışındakini altına dövize yatırıyorum ki çarçur olmasın. Düzenli olmaya bak, neyin nerede olduğunu bil. Birinin almadığına emin misin? Sen mi kaybediyorsun?

Eğer para yiyici erkeğimsilere sorgusuz sualsiz yedirilen bir paraysa, umarım değildir, bana fazlasıyla enayilik olarak geliyor. Ben de parasının kuruşu kuruşuna hesabını yapan bir tip olarak kimseye para kaptırmam, yedirmem, büyük konuşmayayım; ama burada kredi çekip verenleri bile okudum. İyi kotarabildiğini kotarmışsın, bu da bir şey.

Kuaför konusunda bu tarz azizliklere hepimiz uğruyoruz;ama deneyimlerken kendimiz için uygun yeri de buluyoruz. Benim kuaförüm var; asla şaşmam, falso işi yok. Gereksiz para harcamamaya bakıyorum. Paramın hesabını biliyorum. Param elime geçince temel ihtiyaçlar dışındakini altına dövize yatırıyorum ki çarçur olmasın. Düzenli olmaya bak, neyin nerede olduğunu bil. Birinin almadığına emin misin? Sen mi kaybediyorsun?
Günah almak istemiyorum aslında aklıma birilerinin de aldığı geliyor ama gözümle görmeden bu hakkım değil.Ama bu kadarının tesadüfde olduğunu düşünmüyorum iki kez airpods mu kaybedilir? ve nedense ikiside konumumdan gözükmedi bile. daha önce üş yerimizde baget yüzük çalınmıştı,mesela bahsettiğim altın bileklik çantamdaydı belki oda iş yerinde çalındı bilmiyorum ama şuna eminim ki bu kadarını ben yapmış olamam

Mermad 70 80 bin liradan bahsediyorsun. Maddi durumu iyi bir kadinsan, yani yüksek meblağlarda gelirlerin varsa seninki seni o sebeple de bırakmıyor olabilir.

saç boyatmaya bin lira verdiysen mümkün..

birine para kaptırmış olmanda akılsızlık zaten.
eline geçeni çantaya atman savsaklık.
alarmlı gelen şeyi mağazanın birinde açtırtabilirdin. iade süresini geçirmiş olman da tembellikten aynı aldığın eti sucuğu çürütmen gibi.
Bin tl boya için az para mı hanfendi ? Yani bin lira verdim diye kötü boyamak zorunda mıydı ? Ki gittiğim yerler bilinen kuaförler siz ne kadara boyatıyosunuz merak ettim.Bence bin tl bi saç için fazla bile

Mermad 70 80 bin liradan bahsediyorsun. Maddi durumu iyi bir kadinsan, yani yüksek meblağlarda gelirlerin varsa seninki seni o sebeple de bırakmıyor olabilir.
Maaş olarak büyük bir maaş almazdım . Ama ev bana ait,kenarda da babannemden gelen birikimler vardı ve zaten çoğu şeyi onun sayesinde yaptım bana paraydı birikimdi vs. yani aylık çok iyi bir para verirdi de artık almıyorum. Ve zaten adam benden hiç para istemedi ki,istese belki haklısında yani öyle bir durum yaşanmadı

Ama şuda var kuruş almazdım,doğum günümde hediye almak istediğinde kabul etmedim 200 liralık sweat linki attım çok içinde kalacaksa al bunu o zaman dedim

Ama şuda var kuruş almazdım,doğum günümde hediye almak istediğinde kabul etmedim 200 liralık sweat linki attım çok içinde kalacaksa al bunu o zaman dedim
Kuruş almazdımdan kastım,bana öyle para vs çok harcamadı mesela gezmeler tozmalar durumu yok diye istemedim başlarda evet olurdu bazen gezmeler falan ama son zamanlara doğru parası yok diye bende çıkmak istemezdim zaten (hesabı bana asla ödetmez)

İyi geceler herkese.. (Bu sefer aşk hayatından başka bir soruyla geldim 😂)
Şöyle ki yaklaşık 2019 senesinden beri değerli neyim varsa kaybediyorum. 3bin tl ye bileklik aldım,kayboldu.. Altın kolyem vardı kayboldu. Yaklaşık 70-80bin tl mi kaptırdım pisliğin tekine.Bir kere airpods aldım kayboldu,ikinci kez aldım oda kayboldu napsam bulamadım telefondan bile konumu gözükmedi nasıl olduysa.Ya daha aklıma gelmeyen onlarda şey vardır.Allah aşkına bu kadarı tesadüf olabilir mi ? Belki evde kaybolmuştur dicem ama ev 1+1.. Mesela bugün temizlik yaparken yatağın altını çektim yok yani evdede kaybolmamış.Evime giren çıkan pek kişide yok yani erkek arkadaşım giriyordu ama zaten ondan öncesine dayanan bişey bu kaybetme olayları.ama para kalmıyor uçuyor resmen daha önce çantamdan da paralar kayboluyordu (Bunu cüzdan kullanmamama bağlıyorum çünkü asla cüzdan kullanan biri değildim,çantaya koyardım karttı,paraydı) ne bu bereketsizlik ? Yani üstümde uğrusuzluk mu var acaba ?
Konuyu takipteyim bir acayiplik seziyorum bende kendimde dikkatsizlik değil çünkü.
Mayıs ayında altın kolye kaybettim. (Evden çıkarken boynumdaydı düşmüş bir şekilde.)
Ağustosta kapının önünde duran ayakkabımı gelip çaldılar.
Ocak başında cebimdeki parayı kaybettim.
Bu ay telefonumu kaybettim.
Dikkatsizlik olsa bana dalgınlığıma gelir başka şeylerde kaybederim yada farklı şeyler olur.

Konuyu takipteyim bir acayiplik seziyorum bende kendimde dikkatsizlik değil çünkü.
Mayıs ayında altın kolye kaybettim. (Evden çıkarken boynumdaydı düşmüş bir şekilde.)
Ağustosta kapının önünde duran ayakkabımı gelip çaldılar.
Ocak başında cebimdeki parayı kaybettim.
Bu ay telefonumu kaybettim.
Dikkatsizlik olsa bana dalgınlığıma gelir başka şeylerde kaybederim yada farklı şeyler olur.
Bence parada bir uğursuzluk var veya bizde

Bence parada bir uğursuzluk var veya bizde
Yok ya hu bereketlidir benim param =).
Bulana haram etmedim valla helal olsun ben onlarla zengin de değildim fakir de olmam.
Telefonumu unuttuğum taksiyi bölgede mobese olmadığı için bulamadık eğer taksici aldıysa ona haram ettim müşteri aldıysa helal olsun napim yani dedim geçtim.
Parada aynı şekilde helal ettim.
Ayakkabı konusunda kimse gerçekten bizim binaya girmez giren korkar ne varsa bırakır kaçar o biçim yer onda bir aklım takılmadı değil.

ya çok dikkatsizsin ya biri çalıyor.

lisedeki olay aklıma geldi 😂 bir arkadaşım lisede yatılı okuyordu. sürekli herkesin her şeyi kayboluyordu. kendi parası da çalınmıştı. sonra hırsız en yakın arkadaşı çıktı 😂 nasıl olduysa anlamamış. hocalar dolap araması yapmış sanırım, öyle ortaya çıkmış.

Aynı kız kardeşim gibisiniz okurken şüphelendim valla 😄yani aradaki 70, 80 bin olmasa kesin o derdim 🤣
Kız kardeşim =sorumsuzluk, plansızlık, ben onun yaşına bağlıyorum 23 yaşında kendisi ve o da kolyesini kaybetti. Ben üzüldüğüm kadar peşine düştüğüm kadar o düşmedi. 🤣🤣
Bence yasla alakasi yok ya
Tamamen sorumsuzlukdan
Ben 24 yasimda dairemi aldim tek basima
Kardesimde asiri rahattir mesela cocuk karar veriyo uçak bileti aliyo 135 euroya sonra vazgeciyo iptal ediyo 65 odeniyo ama 70 euro yaniyo. Amaan bise olmaz diyor

Paraya önem vermiyorsun. Kolay para kazanıyorsun heralde.
Ben aşırı düzenliyimdir mesela. Cüzdanımda paralar büyük-küçük olarak sıralanır. Bozuk paralarım başka bir cüzdandadır. Çantamda gereksiz hiçbir şey taşımam. Fazladan bir eşya taşımam gerekirse ajandam, makyaj malzemem gibi bez bir çantaya koyar, elimde taşırım. Parama da çok önem veririm. Eşim dahi cebimden 10 tl alacaksa sorar alır.
Önceden benimde başıma tatsız olaylar geldi. Borç verdim alamadım. Beraber dışarı çıktığım insan ben tuvaletteyken çantamdan para çaldı. Arabamı ödünç verdiğim insan maddi hasarlı kaza yaptı. Böyle böyle kazık yiyince akıllandım. “Hayır” demeyi öğrendim. Size de tavsiye ederim.

maddi durumunuz yerindeyse ve paranin devaminin gelecegini biliyorsaniz ondan boyledir. yoksa bir ugursuzluk ne bileyim in cin bir sey olmadigi net.

ben de 3-4 kez airpods kaybettim, hep bir yerlerde unutmusum. simdi uyarilari actim bir yerde unutup gidecegimde vs uyari geliyor. gece kulubunde cok pahali bir saatimi unutmustum mesela. diger takilari saymiyorum bile. ya da ne bileyim arabami kaybettim hani anahtar falan degil arabanin ta kendisini. 1 hafta sonra bulduk vs. dikkatle, ozenle alakali. yoksa direkt biri caldi ya da bende ugursuzluk var olayi degil bu. bizim kendimizle alakali.

evet bu kadar şey tesaadüf olamaz haklısınız o yüzden doktora gidin herşeyi sürekli kaybetmek dikkat ve hafızayla alakalı dalgınlığınızın sebebini doktorunuz söyler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X