Dikkatsizlik bence.
Malının kıymetini bilmiyor olabilirsin. Mesela kutu al,kutunun içine at takilarini. Attığına emin ol. Böyle böyle kaybetmezsin.
Ben de dikkatsiz biriyim, çok sevdiğim uşanka sapkami, Decathlon eldivenimi, hirkami falan kaybettigin oldu. Ama böyle pahalı seylere dikkat ediyorum
O konuya girmek istemiyorum canımı yeterince yakan bir konu.Paranın sadece 36.000 tl sini geri alabildim,buna da şükür sadece biri büyük bir vicdansızlık yaptı bu beni enayi yapmaz. Paranın bereketi şöyle
mesela saçımı yaptırıyorum 1000 tl veriyorum ama resmen adam istediğimi bir şekilde yapamıyorum mesela eve dolaba çok pahalı et sucuk pastırma vs alıyorum ben onları yiyemeden bozuluyor sonra nasıl desem internetten kaban sipariş ediyorum alarmlı geliyor.. kabanda bayağı pahalı tam iade edicem süresi geçmiş oluyor.ne kadar altınım varsa heeepsini kaybettim bileklikti,kolyeydi.. Acıyıp yakın bir arkadaşıma borç veriyorum ama asla ödemiyor ödetene kadar canım çıkıyor.Mesela saçımı yaptırdım bin küsürdü sonra beğenmedim tekrar düzeltmeye çalıştı daha beter yaptı ondan sonra eski saçımı yapan bunuda düzeltir diyerek saçımı ilk yapan kuaföre gidiyorum oda boyaydı keratin botokstu bilmem ne işlemler olursa aynısı olur diyerek kandırıp 1800 e yapmaya çalıştı oda beceremedi bir haftada 5 kez saç boyatmıştım. Ama şunu biliyorum ki elime gelen para bereketsiz
Paran neden bereketsiz acaba? Benim aklıma şey geldi, mesela memursaniz referans ile mi ise girdiniz? Benim çok yakın bir tanıdığım sağlam referansini sokup belediyeye girdi. Puanı vardı ama belki de o kişi yakını olmasa giremeyecekti. Neyse, kredi çekip güzel bir araba aldı, ama daha hayrını görmeden Perte çıktı araba , değerinin çok altında satmak zorunda kaldı. Bir ton zarar etti, hala daha kredi ödüyor. Mesela ben bu olayı kazandığı paranın (benim değer yargılarıma göre) helal olmadığına yordum.
Ben mesela bisikletimi caldirmistim, kuruş kuruş biriktirip aldığım güzelim bisiklet. Bir şekilde döndü dolaştı,buldu polis. Bunu da helal parayla almama bağladım.
Aynı sekilde Euro kazanan manitim,tamamen kendi isteğiyle 1500 TL'lik bir şeyimi kendisinden odedi (normalde bir o bir ben öderdik herşeyi,çoğu zaman ben atlardım hatta. Ama buna nedense itiraz etmedim) , sonuç olarak üstünden bir ay geçmeden bir sağlık problemi yasayip iki bin lira ödedim

bunu mesela bu olaya bağladım....
Gibi gibi ...belki de sizin paranızın bereketli olmamasının altında yatan bir sebep vardır.
Bulmaya çalışın.
Yoksa da o kadar çok 'param bereketsiz' diyorsunuzdur ki paranızın bereketi kaçıyordur. Mesela ben çok şanslı bir insanım. Hep de çok şanslı olduğumu söylerim. İs yerinde birinin 'tüh senin şansına açılmadi' falan demesine izin vermem, 'ben sansliyimdir ya,kapat tekrar aç bakalim' falan derim. Ve genelde şans beni bulur. Dün kısa mesafede bir yere yetismemiz lazımdı,arkadaşım uygulamadan taksi çağırdı ama kimse gelmedi. Yola çıktık, "sen şanslısın,senin ugurunla buluruz bence" dedi, neyse ana caddeye çıktık,bir taksiye el ettim,doluymuş. Tam o sırada indiler ve biz bindik. Taksici bile "ne şanslısınız siz" falan dedi

Aslında ben şanslı miyim? Belki de değilim. Ama o kadar çok kendime şanslı olduğumu söyledim ki en boktan durumlar beni de bulsa bir yerden şansım dönüyor,günü mutlu kapatıyorum. Mesela valizi çekerken yolda ayakkabım kopuyor bu şanssızlık. Ben valizi açıp çıplak ayak giyecek bir şeyler ararken bir adam yardımcı olmak için arabasına alıyor ve beni havaalanina kadar birakiyor. Mesela bu şans

Siz de kendinize sık sık param bereketli deyin, olumlu tepkinlerde bulunun. Evrene az pozitif enerji verin