• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi durum farklılığı , herkesin eşit şartlarda olmasını istemek

O zaman 20 tatilin bir ikisini aileli organize etsinler

Lakin 20 tatil nasıl bir şey

Yılda 56 hafta var 3 haftada bir haftasonu kaçamadığı mı yapıyorlar tatil dediği nedir

Önemli olan kişiye yarattığı doyumdur yani belki o iki tatile giden kardeş, arkadaşın 20 tatilinden daha mutludur belki okun çevresinde o iki tatil de lükstür ya da onun için yeterlidir
kendi işlerini oturttukları için rahatlar , dediklerinize katılıyorum bende

Selam kızlar ,

Arkadaşımın içini sıkan bir derdi sizinle paylaşmak istiyoruz.

3 yıllık evli . Eşi mühendis kendi şirketini kurmuş ve iyi kazanıyor. Arkadaşım da aynı şekilde yani durumları çok iyi. Eşiyle gezip tozuyorlar , çok iyi yerlerde takılıyorlar vs. Ama bu durumda arkadaşımı mutsuz eden bir kaç nokta var.

Kardeşleri var , onlarda evli eşleriyle beraber çalışıyorlar ama durumları kötü olmasada onlar gibi iyi değil. Ve bu durum onu çok üzüyor. Kardeşlerini çok sevdiği için onlarda aynı şeylere sahip olsunlar , gezsinler yesinler içsinler istiyor. Ben 20 kere tatile gidebiliyorum ama onlar 1-2 kere gidebiliyor diye üzülüyor. Tabi elinden pek bir şey gelmediği için kendi durumunun keyfini tam olarak çıkaramıyor.

Diğer bir sorunda zamanında çok maddi sıkıntı yaşadığı için harcama yaparken çok zorlanıyor. Kredileri var ev ödemesi yapıyorlar , onun dışında başka ödemesi tamamlanmış evleri de var. bir miktar kenarada atıyorlar her ay ama yinede harcama yaparken kötü hissettiğini söylüyor. Eşi rahat büyümüş ve daha çok şimdi harcamazsak ne zaman harcayacağız kafasında , onuda bunaltmak istemiyor ama kendimi çok kötü hissediyorum mutsuz oluyorum aşmaya çalışıyorum aşamıyorum diyor. Lüks bi yerde yemek yesek ne gerek vardı bu kadarına ilerde ya bişey olursa , ya kötü duruma düşersek ne yapacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum diyor. Ama daha çok bunu içinden halletmeye çalışıyor , eşiyle çok paylaşmıyor

Sizce bu düşünceleri aşmak için ne yapmalı , özellikle ilk bahsettiğimiz sorun bazen depresyona sürüklüyor kızı.

Şimdiden teşekkür ederiz
Kendi için ayrıca bir birikim yapsın. Güvende hissedeceği kadar para biriktirsin. Gerisini harcasın

Madem durumu iyi terapi, psikolog yardimi alsin.
"Allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış" diye bir söz var. Yapacak birsey yok herkesin kendi hayati.

Yarin obur gun kotu duruma dusebiliriz dusuncesinde ise hakli burasi Turkiye bugun buldugumuzu bugun yiyelim işi riskli.
Kenarda guvenecegi para olmali insanin, hicbisey olmasa saglik harcamasi icin vs birsey cikar.

Arkadaşınıza söyleyin burası şirinlerin memleketi değil. Herkes aynı tip mantar evlerde mutluluk içinde yaşamaz.

Yani illaki birisi birisinden daha çok kazanacak daha iyi imkanlara sahip olacak.
Bunu gösteriş haline getirmediği sürece sıkıntı yok. Ayrıca 2 kere tatile çıkanın da imkanları bayağı iyiymiş bence :D.

Tutumlu olmak güzel tabiki ama eşine de keyfini zehir etmemeli diye düşünüyorum.

Bu tarz maddi konularda kendini çok rahatsız hissediyorsa durumu olmayanlara ya da öğrencilere her ay belli bir miktar yardım yapabilir.

evet hep böyleydi . Tüm dünyada ki herkesin eşit şartlara sahip olmasını istiyor - ki imkansız
İmkansız o. Tüm dünyadaki insanlar eşit emek vermiyor ki. Onun eşinin verdiği emeği kardeşlerinin eşi verdi mi acaba? Bilemiyorum gerçekleri düşünsün biraz

Kusura bakmayın da arkadaşınız bu durumu bu kadar takıntı haline getiriyorsa burda konu açıcağına psikoloğa gitsin. İnsanlar ne zorluklar çekiyor her gün maddi konular açılıyor bunların içinde ben 20 kere tatile gidiyorum kardeşim 1 kere gidiyor diye konu açmak bence abes . 20 tatilden bir kaçına kardeşini de götürsün madem biz ne diyebiliriz?

Fazla empatik olmak ya da hep başkaları icin düşünüp kendini otelemek yanlis bana göre
Arkadasinizda kitlik psikolojisi mi ne denir adina, ondan var.
Zor kosullarda yetisen bazi insanlar varlık sahibi olsa da eski aliskanliklari yüzünden ya gün gelir zora dusersem diye eğlenmek yerine birikim yapmayı daha doğru bulur. Aslında böyle kendini güvende hissediyordur. Ya da tatile gitmek yerine evimiz, arabamiz, kenarida paramız (güvencemiz) olsun diyordur.
Bence bu düşünce tarzı insani calisirken tatil yapmamaya, hayattan keyif almamaya götürür. Sonrasinda da gelsin depresyon, anksiyete, tukenmislik sendromu vs.

Arkadasiniz önce kendini, esini, çocuklarını düşünsün. Diğer insanlar gelip abla yardima ihtiyacımız var demediği sürece onlarin durumlarını dusunmemeli. Çünkü belki kardesi gittigi 2 tatille, arkadasinizin 20 kez gittiginden daha mutlu ve tatmin olmuştur. Onlarin adina dusunmek yalniz kendine zarar.
Aşamıyorsa ve durumu iyi madem, bir psikolog destegi alsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

cozumu olan bir sey icin ne kendini uzuyor anlamadim.

kardeslerin tatile gidemiyor diye uzuluyorsun, yilda 20 kez tatil yapacak kadar paran var, babacim o zaman sen 15 kez tatil yap kardeslerin de 5 kez yapsin. uzulme yani. simple.

Kardeşlerine tatil hediye etsin o zaman mesela.
Zor değil ki..

Benim bir kardeşimin de maddi durumu yok.
Düğün hediyesi balayı ayarladım. Biletine kadar her şey dahil.

Biliyorum buna ayıracak bütçesi yok ama ihtiyacı var. Küçük çocuklarla temizlik eziyet.
Robot süpürge hediye ettim.

Böyle yapınca üzülmüyorum.

Üzülmekten, depresyona girmekten kolay..

Tabi elinden pek bir şey gelmediği için kendi durumunun keyfini tam olarak çıkaramıyor.

Elinden neden bisey gelmesin ki? Bahsettiginiz maddi durumdaysa elinden cok sey gelir.

Kardes de olsa kesesi, nasibi ayri. Bu kadar kafaya takacak bir sey yok, kardeslerimi cok sever onlardan farkli bir seye imkanim olursa bölüsmeye cabalarim. Ama neden benim oldu onlarin olmadi diye kendi keyfimi kaciramam.

burada birisi vardi kocasinin ailesi zengindi, eski mahallesine marka kiyafetleriyle gidemediginden yakinmisti. onlara cok uzuluyorum onlar da zengin olsun istiyorum ama ben de zor durumdayim oraya giderken istedigimi giyemiyorum demisti. ayni vibe.

kendi işlerini oturttukları için rahatlar , dediklerinize katılıyorum bende

Bakın kendi işi olan daha çok çalışır

Sabancılar Koçlar her gün tatilde mi

Bence arkadaşınızı rahatsız eden eşinin hadi yiyelim hisleri

Konu biz çok tatile gidiyoruz onlar az değil doyumsuz harcıyoruz hissi

Bunu biz bilemeyiz kendisi tartacak gerekirse biraz psikolojik destek alacak

Geçen bir konu vardı kedi ile otele tatile gitmek

X kişisi ben götürüyorum ama pahalı tabii dedi evet dedim kediyi götürmek yerine tatile 2-3 gün eklemeyi tercih ederim

O da babam veriyor parayı belki ben kazansam farklı olur dedi gülüştük

Sonra düşündüm adam kazanıyor ama harcıyor yani benim de o telaffuz edilen parayı verme gücüm var ama vermiyorum çünkü benim tasarruf algım daha dolmamış

Yani gelecek kaygım bittiğinde, çoluğum çocuğuma da yeter mal varlığım dediğimde belki daha fütursuzca harcarım

Arkadaşınız da bu sınırını düşünsün ne zaman aman alayım gitsin diyecek

"arkadaşınız" çok itici geldi bana. amaç üzülmek değilde olanı göze sokmak gibi görünüyor. 20 defa tatile gideceğine büyük ev kiralayıp maaile tatil yapsınlar, içi rahatlasın. bunu dert gibi size anlatması, sizinde gelip burada konu açmanız öyle tuhaf ki. burada okuduğum o kadar konuda böyle samimiyetsizini görmedim.

Arkadaşınız üzülmek yerine ,2 tatilin birkaçını aileli olarak organize etsin yasa kardeşlerinin ihtiyacı olan şeylerin hediye etsin.
Herkes eşit şartlarda olamayacağına göre bunun için üzülmek manasız 🤷
Çok da kafaya takıyorsa gitsin bir uzmandan yardım alsın. Samimi gelmedi bu dert bana.

"arkadaşınız" çok itici geldi bana. amaç üzülmek değilde olanı göze sokmak gibi görünüyor. 20 defa tatile gideceğine büyük ev kiralayıp maaile tatil yapsınlar, içi rahatlasın. bunu dert gibi size anlatması, sizinde gelip burada konu açmanız öyle tuhaf ki. burada okuduğum o kadar konuda böyle samimiyetsizini görmedim.
Konu sahibine hava atıyor ya da laf sokuyor arkadaş kişisi bence 😃

Back
X