Selam kızlar ,
Arkadaşımın içini sıkan bir derdi sizinle paylaşmak istiyoruz.
3 yıllık evli . Eşi mühendis kendi şirketini kurmuş ve iyi kazanıyor. Arkadaşım da aynı şekilde yani durumları çok iyi. Eşiyle gezip tozuyorlar , çok iyi yerlerde takılıyorlar vs. Ama bu durumda arkadaşımı mutsuz eden bir kaç nokta var.
Kardeşleri var , onlarda evli eşleriyle beraber çalışıyorlar ama durumları kötü olmasada onlar gibi iyi değil. Ve bu durum onu çok üzüyor. Kardeşlerini çok sevdiği için onlarda aynı şeylere sahip olsunlar , gezsinler yesinler içsinler istiyor. Ben 20 kere tatile gidebiliyorum ama onlar 1-2 kere gidebiliyor diye üzülüyor. Tabi elinden pek bir şey gelmediği için kendi durumunun keyfini tam olarak çıkaramıyor.
Diğer bir sorunda zamanında çok maddi sıkıntı yaşadığı için harcama yaparken çok zorlanıyor. Kredileri var ev ödemesi yapıyorlar , onun dışında başka ödemesi tamamlanmış evleri de var. bir miktar kenarada atıyorlar her ay ama yinede harcama yaparken kötü hissettiğini söylüyor. Eşi rahat büyümüş ve daha çok şimdi harcamazsak ne zaman harcayacağız kafasında , onuda bunaltmak istemiyor ama kendimi çok kötü hissediyorum mutsuz oluyorum aşmaya çalışıyorum aşamıyorum diyor. Lüks bi yerde yemek yesek ne gerek vardı bu kadarına ilerde ya bişey olursa , ya kötü duruma düşersek ne yapacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum diyor. Ama daha çok bunu içinden halletmeye çalışıyor , eşiyle çok paylaşmıyor
Sizce bu düşünceleri aşmak için ne yapmalı , özellikle ilk bahsettiğimiz sorun bazen depresyona sürüklüyor kızı.
Şimdiden teşekkür ederiz