• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi durum farklılığı , herkesin eşit şartlarda olmasını istemek

Selam kızlar ,

Arkadaşımın içini sıkan bir derdi sizinle paylaşmak istiyoruz.

3 yıllık evli . Eşi mühendis kendi şirketini kurmuş ve iyi kazanıyor. Arkadaşım da aynı şekilde yani durumları çok iyi. Eşiyle gezip tozuyorlar , çok iyi yerlerde takılıyorlar vs. Ama bu durumda arkadaşımı mutsuz eden bir kaç nokta var.

Kardeşleri var , onlarda evli eşleriyle beraber çalışıyorlar ama durumları kötü olmasada onlar gibi iyi değil. Ve bu durum onu çok üzüyor. Kardeşlerini çok sevdiği için onlarda aynı şeylere sahip olsunlar , gezsinler yesinler içsinler istiyor. Ben 20 kere tatile gidebiliyorum ama onlar 1-2 kere gidebiliyor diye üzülüyor. Tabi elinden pek bir şey gelmediği için kendi durumunun keyfini tam olarak çıkaramıyor.

Diğer bir sorunda zamanında çok maddi sıkıntı yaşadığı için harcama yaparken çok zorlanıyor. Kredileri var ev ödemesi yapıyorlar , onun dışında başka ödemesi tamamlanmış evleri de var. bir miktar kenarada atıyorlar her ay ama yinede harcama yaparken kötü hissettiğini söylüyor. Eşi rahat büyümüş ve daha çok şimdi harcamazsak ne zaman harcayacağız kafasında , onuda bunaltmak istemiyor ama kendimi çok kötü hissediyorum mutsuz oluyorum aşmaya çalışıyorum aşamıyorum diyor. Lüks bi yerde yemek yesek ne gerek vardı bu kadarına ilerde ya bişey olursa , ya kötü duruma düşersek ne yapacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum diyor. Ama daha çok bunu içinden halletmeye çalışıyor , eşiyle çok paylaşmıyor

Sizce bu düşünceleri aşmak için ne yapmalı , özellikle ilk bahsettiğimiz sorun bazen depresyona sürüklüyor kızı.

Şimdiden teşekkür ederiz
İnsan sevdikleri de kendi kadar hatta daha ii olsun istiyor Arkadasınız da haklı ama belki kardeskeri de mutludur. Yani sen 20 tatile gider memnun olursun ben de 1 2 tatille mutluyumdur belki. Kardeşleri gecim sıkıntısı cekse 1 2 kere de gidemezler. Kendi yargıyla kavrulan insana yardım teklif sakın etmesin.
Ben ii kazanan bir mesleğe sahibim ama Suan işi bıraktım. Benim Bi abim de bazen pahalı hediyeler alıyor (Suan kazancım yok ben onlara daha normal şeyler alıyorum) bu bile beni rahatsız ediyor.
Arkadasınız Kardesi ile aynı sektörde ise iş teklif etsin atıyorum mimar karesine proje bazlı iş versin (Kardesi eski işine devam ederken ek iş tarzında) aslında yardım talepetmeyen kimseye yardım da edilmez ama bu nispeten daha makul.
Yani kardeslerin durumu aynı olmayabilir ne yapalım rızık bu.

Hiç tatile gidemeyen de var yani 2 defa gittikleri için niye üzülüyor anlayamadım :) Bence arkadaşınız kendine dert arıyor

Kardeşleri yemeğe mi muhtaç? Yılda 1-2 kere tatil yapabiliyorlarsa yine normal hayat yaşıyorlar demektir.
Yolda çöp toplayanları görünce ne yapıyor bu arkadaş? Bu şartlar altında gelir adaletsizliği sebebiyle köprüden atsın kendini. Yok sadece kendi kan bağı olanlara karşı bir vicdan sızlaması mı bu?
Dünya sizin prenses kalpli arkadaşınız için fazlasıyla cehennem.
bizde üzülüyoruz da ülkelerinde iç savaş çıkıp botlarla kaçmaya çalışırken ölen çocuklara üzülüyoruz. Daha çaresiz konulara yani.

İmkansız o. Tüm dünyadaki insanlar eşit emek vermiyor ki. Onun eşinin verdiği emeği kardeşlerinin eşi verdi mi acaba? Bilemiyorum gerçekleri düşünsün biraz
Sadece emek vererek para kazanilsaydi hamalların çok zengin olması gerekmiyormuydu elbette çabalayan belli bir yerlere ulaşan insanlar vardır ama bana türk filmi gibi geliyor sıfırdan çok iyi yerlere gelmek o kadar kolay değil yani hele ki türkiye de

Sadece emek vererek para kazanilsaydi hamalların çok zengin olması gerekmiyormuydu elbette çabalayan belli bir yerlere ulaşan insanlar vardır ama bana türk filmi gibi geliyor sıfırdan çok iyi yerlere gelmek o kadar kolay değil yani hele ki türkiye de
kesinlikle, turkiyede en az maas alan kesimin en cok fiziksel guc harcayanlar oldugunu dusunuyorum. cok para kazanmak icin yine cok para harcamak gerekiyor.

Dertsiz başına dert aramasa mı acaba?

Sırf kardeşler değil, herkesin eşit olduğu bir dünyanın nasıl korkunç olabileceğini düşünsün ya da.

Gözümde şey canlandı, jeeple giderken otobüstekilere bakıp ağlıyorum.
2 kere tatile gidebiliyorlarmış ne kadar üzücüüüüüüü😅pandemi de insanlar işsiZken açılacak konu mu bu

O arkadaşına gerçekten dikkat et, dert yandığı şeyler şükretmesi gereken şeyler, kaldı ki çok iyi niyetli bir insansa bunları sana anlatmak yerine, ailesi için çabalar, bence zerre üzülmüyor, hem senin hem de kendi kardeşlerinin üzerinden ego tatmini sağlıyor. Çok selamlar söylüyor, öpüyorum buradan o hassas arkadaşı.

Arkadaşınız görgüsüz daha doğrusu sonradan görme. Görgüsüz demek illa parasıyla hava atma anlamına gelmiyor, parayı nasıl harcayacağını nasıl kaliteli yaşam süreceğini bilememek sürekli fakir edebiyatı içerisinde olmak da görgüsüzlük. Ne kadar sevimsiz arkadaşlarınız var ya 😄

Emek vermek lazım yani 😂

Selam kızlar ,

Arkadaşımın içini sıkan bir derdi sizinle paylaşmak istiyoruz.

3 yıllık evli . Eşi mühendis kendi şirketini kurmuş ve iyi kazanıyor. Arkadaşım da aynı şekilde yani durumları çok iyi. Eşiyle gezip tozuyorlar , çok iyi yerlerde takılıyorlar vs. Ama bu durumda arkadaşımı mutsuz eden bir kaç nokta var.

Kardeşleri var , onlarda evli eşleriyle beraber çalışıyorlar ama durumları kötü olmasada onlar gibi iyi değil. Ve bu durum onu çok üzüyor. Kardeşlerini çok sevdiği için onlarda aynı şeylere sahip olsunlar , gezsinler yesinler içsinler istiyor. Ben 20 kere tatile gidebiliyorum ama onlar 1-2 kere gidebiliyor diye üzülüyor. Tabi elinden pek bir şey gelmediği için kendi durumunun keyfini tam olarak çıkaramıyor.

Diğer bir sorunda zamanında çok maddi sıkıntı yaşadığı için harcama yaparken çok zorlanıyor. Kredileri var ev ödemesi yapıyorlar , onun dışında başka ödemesi tamamlanmış evleri de var. bir miktar kenarada atıyorlar her ay ama yinede harcama yaparken kötü hissettiğini söylüyor. Eşi rahat büyümüş ve daha çok şimdi harcamazsak ne zaman harcayacağız kafasında , onuda bunaltmak istemiyor ama kendimi çok kötü hissediyorum mutsuz oluyorum aşmaya çalışıyorum aşamıyorum diyor. Lüks bi yerde yemek yesek ne gerek vardı bu kadarına ilerde ya bişey olursa , ya kötü duruma düşersek ne yapacağız diye düşünmekten kendimi alamıyorum diyor. Ama daha çok bunu içinden halletmeye çalışıyor , eşiyle çok paylaşmıyor

Sizce bu düşünceleri aşmak için ne yapmalı , özellikle ilk bahsettiğimiz sorun bazen depresyona sürüklüyor kızı.

Şimdiden teşekkür ederiz
Vay be zenginin de derdi ayrı bi afilli oluyormuş 🤪🤣🤣

Çok dert ediyorsa kardeşlerine de tatil ayarlasın.. 20 kez değilde 15 kez gitsin mesela .. Çok saçma geldi açıkçası bana.. Arkadaşınız sizi kekliyor olabilir mi??

Back
X