• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi manevi çöküntüdeyim

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür :KK43:

Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum

İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum

Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen

Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya :bicak:

sıkma be canını.... maddiyat, zor bi mesele bilirim. ben de bunaldım birikim yapamamaktan maaşımdan çok ödemeler yapmaktan. yıllardır iki yakamız bir araya gelmiyoı yıllarca da devam etçek. sevgilimden ayrıldım artık dediğin gibi hiç haberleşmiyoz. ama napalım idare etçez. Allah sağlık versin, sevdiklerimize bişey olmasın gerisini salla gitsin... ;)

Patronla niye konusup hatirlatmadiniz? Onlarin isine gelir konusmazsaniz. Is hayati boyle aglamayana meme vermezler. Ogrenim kredisini de 2 ay sonra diger kredi bitince odemeye baslayin cok faiz binmiyor. Duzenli odemeye devam edince problem olmaz.

sıkma be canını.... maddiyat, zor bi mesele bilirim. ben de bunaldım birikim yapamamaktan maaşımdan çok ödemeler yapmaktan. yıllardır iki yakamız bir araya gelmiyoı yıllarca da devam etçek. sevgilimden ayrıldım artık dediğin gibi hiç haberleşmiyoz. ama napalım idare etçez. Allah sağlık versin, sevdiklerimize bişey olmasın gerisini salla gitsin... :KK66:
Benden bitane daha varmış desene ama en azından güzel bi mesleğin var elinde
Allah yardım etsin hepimize amin iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :KK68:

ÖĞRENİM KREdisini erteleyebilirsiniz bir müddet
Patronunuza da hatırlatma yapabilirsiniz ne var bunda verilmiş bir söz var neticede.
doğru bak, öğrenimi ödemeyince faiz yürüyo ama devletin faizi öyle kocaman bi faiz değil. benim öğrenim ödememin bu ay bitmesi gerekiyo normalde ama ben daha hiç kuruş ödemedim. şu anki planlarım arasında yok, ileride ödücem. acele etme o konuda

doğru bak, öğrenimi ödemeyince faiz yürüyo ama devletin faizi öyle kocaman bi faiz değil. benim öğrenim ödememin bu ay bitmesi gerekiyo normalde ama ben daha hiç kuruş ödemedim. şu anki planlarım arasında yok, ileride ödücem. acele etme o konuda

Yani bencede ve maalesef devamlı yapılandırma getiriyor devlet herşeye.
Biz zamanında tıkır tıkır ödemiştik,ama ödemeyenlere gün doğmuştu.
Bizede aferin size diye geri ödeme yapabilir aslında ödüllendirebilir.:KK48:

ÖĞRENİM KREdisini erteleyebilirsiniz bir müddet
Patronunuza da hatırlatma yapabilirsiniz ne var bunda verilmiş bir söz var neticede.
Zaten okulum biteli 2 yıl oldu çok araştırdım sigortalı çalışan olduğum için ödemek zorundaymışım
Ne bileyim çok utanıyorum mayıs da 1 sene oldu buraya başlayalı
Biizm departmanda birisi işten ayrılmıştı hersey bana kalmıştı ona güvenerek zam istedim asg.ücret alıyodum mayıs ayına kadar, işe yeni başlayanlar var sizcede onlarla aynı maaşı almam adaletli mi dedim
Tamam o zaman sana 1600 yapalım ağustos da 1800 olur dedi
Onu isterken bile gözlerim doldu ağladım falan utandım

Öyle mi ?
Benimde eve haber gidecek diye aklım çıkıyo netten de bayağı araştırdım ertelenmiyor falan diye okuyunca tutustım
İşin kötüsü babam da nede olsa diğer kredi ödemesi bitiyo diye bana ya yeni kredi çek diyecek yada başka bi sorumluluk yükleyecek

Zaten okulum biteli 2 yıl oldu çok araştırdım sigortalı çalışan olduğum için ödemek zorundaymışım
Ne bileyim çok utanıyorum mayıs da 1 sene oldu buraya başlayalı
Biizm departmanda birisi işten ayrılmıştı hersey bana kalmıştı ona güvenerek zam istedim asg.ücret alıyodum mayıs ayına kadar, işe yeni başlayanlar var sizcede onlarla aynı maaşı almam adaletli mi dedim
Tamam o zaman sana 1600 yapalım ağustos da 1800 olur dedi
Onu isterken bile gözlerim doldu ağladım falan utandım

FAİZ PEK BİRŞEY binmez,en azından diğer krediniz bitene kadar bu şekil idare edin.
Tekrar maaş konusunda hatırlatma yapmanızı öneririm.

Öyle mi ?
Benimde eve haber gidecek diye aklım çıkıyo netten de bayağı araştırdım ertelenmiyor falan diye okuyunca tutustım
İşin kötüsü babam da nede olsa diğer kredi ödemesi bitiyo diye bana ya yeni kredi çek diyecek yada başka bi sorumluluk yükleyecek
benim eve bildirim gitmedi. ayrıca bankalarda aa senin öğrenim varmış ödememişsin filan demiyo. o ayrı o ayrı.

Babanın çalıştığı nereye gidiyor,annen neden çalışmıyor ?
Babam kredi ödüyo geriye de pek bişey kalmıyor bende eve destek oluyorum babam İstanbul'da çalışıyo yanımızda değil ayda bir eve gelir ben kendimi bildim bileli
Evde bi eksik olsun ben alıyorum oda aylık 200-300 buluyor en az
Annem köyde oturuyor zaten ev hanımı ne iş bulupda çalışsın ki

Öğrenim kredisini ödeyip aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Ben vaktinde ödedim, zor oluyor ama oluyor. Arkadaşım hiç ödememiş, bununla övünüyordu, sonra pat diye hesaplarına bloke kondu, icra müdürlüğüne gidip taksitlendirdi, bir anda 6 binin üstünde borca girdi. Yeni evlenmişti, dünya kadar borcu vardı, maaşından eline bir şey kalmıyordu, bir de bu çıktı. Sürpriz olmasındansa vakti gelince ödemek daha mantıklı. Alırken ödeyeceğimiz tarihi de bilerek alıyoruz zaten. Yapılandırma gibi bir seçenek varsa onu araştırın ya da.

Patronla niye konusup hatirlatmadiniz? Onlarin isine gelir konusmazsaniz. Is hayati boyle aglamayana meme vermezler. Ogrenim kredisini de 2 ay sonra diger kredi bitince odemeye baslayin cok faiz binmiyor. Duzenli odemeye devam edince problem olmaz.
Ters bi laf edecek diye çekiniyorum
Beni kıracak bişey dese zaten burası zindan oldu laf ederse hiç duramam burda diye susuyorum
öğrenim kredisini araştırayım bi teşekkür edeirm

Öğrenim kredisini ödeyip aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Ben vaktinde ödedim, zor oluyor ama oluyor. Arkadaşım hiç ödememiş, bununla övünüyordu, sonra pat diye hesaplarına bloke kondu, icra müdürlüğüne gidip taksitlendirdi, bir anda 6 binin üstünde borca girdi. Yeni evlenmişti, dünya kadar borcu vardı, maaşından eline bir şey kalmıyordu, bir de bu çıktı. Sürpriz olmasındansa vakti gelince ödemek daha mantıklı. Alırken ödeyeceğimiz tarihi de bilerek alıyoruz zaten. Yapılandırma gibi bir seçenek varsa onu araştırın ya da.
Bende o kadar erteleyemem zaten
Benim zaten asıl korkum da babam nede olsa diğer kredin bitti diye bana yeni bişeyler yükleyecek
Yoksa sadece öğrenim kredisi ödesem bi şekilde idare ederim zaten bugüne kadar 300 tl kredi ödüyodum her ay onun yerine sayarım
Devlet kimde parasını bırakmış ki zaten

Bende o kadar erteleyemem zaten
Benim zaten asıl korkum da babam nede olsa diğer kredin bitti diye bana yeni bişeyler yükleyecek
Yoksa sadece öğrenim kredisi ödesem bi şekilde idare ederim zaten bugüne kadar 300 tl kredi ödüyodum her ay onun yerine sayarım
Devlet kimde parasını bırakmış ki zaten

Öğrenim kredisini ailene söylememiş miydin alırken? Kredi borcunu söyle, ekstra kredi alamam de ya da bittiği zaman kredi çekmeni isterse çıkmadı de, bilmiyorum ki, az da olsa birikime başlaman lazım hazır bitiyorken borcun.

Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür :KK43:

Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum

İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum

Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen

Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya :bicak:
Ben de 6.30 da kalkıyorum kelebek üstelik bir kız çocugum var okula giden resmen 2'ye 3'e hatta 5'e bölünüyorum çogu zaman.
Yani bu konuda ne ilksin ne de son olacaksın.
İstanbul gibi bir yerde trafik çilesi çekerek eve gidiyorum tek artım arabamı sattıgım için servisle gidip gelmem oldu suan.
Dün eşimle hesap kitap yaptık ve resmen her ay 7.000 tl ödeme yapıyoruz yani hayat bir sana zor degil.

Üstelik çoluk çocuk sahibi olanların rutin yasadığı seyleri yaşıyorsun.

Babam kredi ödüyo geriye de pek bişey kalmıyor bende eve destek oluyorum babam İstanbul'da çalışıyo yanımızda değil ayda bir eve gelir ben kendimi bildim bileli
Evde bi eksik olsun ben alıyorum oda aylık 200-300 buluyor en az
Annem köyde oturuyor zaten ev hanımı ne iş bulupda çalışsın ki
Ev kredisi mi ödüyor babanız ?
Anneniz isterse evden de birşeyler yapabilir,genç ise merkezde de çalışabilir.

Back
X