• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak çok zor durumdayız

Durumunuz bu kadar zordaydi neden memlekete gittiniz. Gitmeyip evinizde otursaydiniz. Hiç değilse bukadar daha zora düşmezdiniz. Eşinde ne umursamazmis öyle. Calismiyorsaniz evde birşeyler yapıp satmayı dene yada daha hafif bir ıs bulmayı dene

Bence eşinizin iş durumu uygun bankalarla da sorunu yoksa maaş aldığı bankaya gidin. Bütün kredi kredi kartı borçlarının karşılayacak kadar kredi versinler size. Sizde sizi zorlamayacak küçük taksitlerlr bunu ödeyin. Eğer bankayla sorun yaşamışsa yine banka borcu taksitlendirme yapıyor. Şuan hangi durumdasınız tam bilebilseydim ona göre daha iyi yardımcı olabilirdim. Bankalar en azından benim daha önce borçlu olduğum banka bana hertürlü kolaylığı sağladı ve borcumu rahatlıkla ödeyebildim hiç sıkışmadan. Birde hangi ilde olduğunuzu öğrenebilirmiyim? Özelden yazılabiliyorsa yazabilir misiniz? Site de yeniyim de daha tam bilmiyorum ne gibi imkanlarımız var?

Yanlış hatırlamıyorsam eşi polis.yeni mezun olduğunu da sanmıyorum.
Urfa da şark görevi değil mi
Şarkta maaş farkı oluyor
Ben mi yanlış biliyorum

Şükürsüzlük tehlikeli.paranın bereketini kaçırır.
Eşim 1600 lira alıyor çok şükür ev kendimizin
Çalışamıyorum ben
2 de çocuk
Çantamın dibinden ceplerimizden kuruş aradığımiz zamanlar oldu.kızımın tahlilleri vs çok yıpratmıştı maddi olarak.
Kimseye ağlanmadık.
Allah ın gücüne gider karnında ki bebeği öldürme düşüncesi cok fena

Buzdolabında peynir, domates, yumurta olupta, yiyecek bir şey yok diyen birisine, ne akıl ne tavsiye verilir bilemedim.
Çöpten salatalık bulunca sevinen çocuklar var bu memlekette.
Siz dolapta olanlara şükretmek yerine, ağlayıp dövünmeyi tercih ediyorsunuz, hem de geliriniz varken.
Yazık, gerçekten çok yazık.

Buzdolabında peynir, domates, yumurta olupta, yiyecek bir şey yok diyen birisine, ne akıl ne tavsiye verilir bilemedim.
Çöpten salatalık bulunca sevinen çocuklar var bu memlekette.
Siz dolapta olanlara şükretmek yerine, ağlayıp dövünmeyi tercih ediyorsunuz, hem de geliriniz varken.
Yazık, gerçekten çok yazık.

Ben hiç üzülmedim diyemem fakat perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.Bebek odası almak için para ayırdık demişti.Bu kadar ciddi sıkıntı içindeyse eşya benim için 2ci planda kalır.O parayı mutfağa harcarım düze çıkana kadar,çocuğumu gerekirse çekyatta büyütürüm.Nereden tutsam plansızlık akıyor konu sahibinin hayatından.
Ayrıca öğretmen olduğuna emin de olamadım.
Öyle olsa bir öğrencilik yaşamıştır,ailesi zengin değilse parasızlık çekmiştir illaki.
Ve parayı yönetmeyi biraz olsun öğrenmiştir,öğrenmeliydi yani...
Diğer konularına baktım
Ben oğluma oda yapmadım çünkü önceliklimiz oğlumun temel ihtiyaçlarıydı
Eltim mesela kirada oturuyor
Aylık 1700 tl gelirleri var
Ve bebeğine oda yaptı
Sadece 25 tane zıbın aldı
Tam 3 defa halıları değiştirdi
Hepsini borçla taksitle yaptılar
Ben sadece çocuğunu düşünüp
- çok harcıyorsun canım 5 zıbın yeterli şimdilik
Deme gafletinde bulundum
Ne eşimin beni sevmemesi kaldı nede kötü anne oluşum
Ama şuan geçinemiyorlar
Konu sahibide biraz tedbirli olmalıydı

Aslinda kimse laf carpmaya gelmemis cogu kisi gercekten kiziyor muhtemelen kendini tutamayip yaziyor hatta acikcasi bayan hamile olmasa cok daha fazla yuklenilirdi
Yasam sartlari cok zor insanlar ister esli ister tek cok zorlaniyorlar Burasi genis bir platform onun domatesi varken salcayla karin doyurmus insan vardir,evladina hergun sehriye yediren patates yediren avutan insan vardir dusunsenize cocuk cok basit hakki olan bir gida istiyor ve alamiyorsun Allah kimseye yasatmasin cok zordur kucucuk el kadar sabi anne baba olarak insan kahrolur ya ,su icip mide doldurup yatan vardir herkesin gectigi zorluklar vardir kimsenin ego tatmini yaptigini dusunmuyorum kendi yasam zorluklari akillarina gelip hirslanmalarini normal
Karsiliyorum birazda gecmise donup o duyguyla yaziyorlar Cok daha zor kosullarda sabretmis caba gostermis insanlarin meslegi vb imkanlari olan birinin kendini birakmisligini anlamamisi hirslanmasi normal bence yada yillarca bebek icin canini kanini vermeye hazir bir kadinin burada intihar cumlesine tepkilenmesi yorumlarin sertlesmesi biraz bundan birazda bu bayanin surekli aglamasi intihar edicem vs gibi betimlemeleri yuzunden oldu sanirim

Allah kimseyi gordugunun ardina birakmasin herkesin yardimcisi olsun
Amin

Bak aklıma geldi gene bir zaman gene babam eve kızıp emekli kartını alıp gitmişti o ara ben çalışmıyorum annem ev hanımı abim çalışıyor ama kiradayız işte durum pek iç açıcı değil :işsiz: kışa giriyorduk zorla kaymakamlığa gönderdiler en azından kömür yardımı için başvur herkes başvuruyormuş diye :110: zorla gittim daha güvenliğe bile söylediğimde boşuna form doldurma babam emekli dediler :KK14: bende geri döndüm gerisin geri. Neyse bu olaydan birkaç gün sonra karşımızda apartmanı olan aileye kömür yardımı gelmişti :olamaz: bence konu sahibi sen git kaymakamlığa sana yardım yaparlar ;)

1. Öğretmen maaşı 3500, eşinizin polis olduğunu yazmışlar polis maaşı ise 4000. Doğu görevi olduğu için daha fazla bile olabilir. Evinize 8 bin liraya yakin para giriyor. Bu nasıl bir borç taksitlerle ödeme imkânı olduğu halde 8 bin lira yetmiyor da evinize yiyecek bir şey alamiyorsunuz? Bu paranın yarısı bile tutumlu olundugu takdirde bir aileyi krallar gibi yaşatır. Ya yalan soyluyorsunuz ya da fazla musrifsiniz. Çünkü bu kadar iyi bir gelirle eve yiyecek alamamak çok ilginç. Gecenki konunuzda birine 2 bin lira borç verip geri alamadiginizi anlatmissiniz. O borcu tahsil etmeye çalışın. Ve aklınızı başınıza toplayıp elinizdeki parayla idare etmeyi öğrenin. Ölmek de ne demekmiş.ben issiz olmama rağmen bunları söylemiyorum ayıptır yani bunları düşünmek. Devlete belediyelere başvurun demişler ama maaşı olan birine boyle bir yardim geleceğini sanmam. Kendinize ait ev araba vs varsa satın, borclardan kurtulun. O masum yavruya sıkıntı çektirmeye hakkıniz yok, hem de iyi bir işe sahipken.

Eşimle aman aman bir maaşımız yok aylık 4500 sadece kredimiz var bunun 3000 'lik kısmı 7 yıl sürecek. Kredi dışında 40 bin civarı borç var. Ailelerden yardım görmüyoruz. Bu kadar borca rağmen aç kalacak kadar kötü duruma düşmedik. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Beklentilerini düşür öncelikle, dısarıda yemek, gereksiz kıyafet alımı vb. tamam insan çalışıyorum hakkım diye düşünüyor ama her inişin bir çıkışı var. Bugünlerde geçecek yapamadıklarını yapabilmek için zamanında olacak, en basitinden yol parası alıyorum ama yürüyerek gidiyorum işten eve yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Para bana kalıyor mutfağa takviye ediyorum. Yürüyüşte sağlık olarak dönüyor:KK66:
is cikisi yorgun halde 1.30 saat yürüyorsunuz masallah size... cok güzel bir davranis.

Bu kadar sayfayı üşenmedim okudum.
Öğretmen maaşı + polis maaşı + anneden destek = Kahvaltılık bir şey bile alamıyorum?

Siz nereye harcıyorsunuz allasen paraları?
"Ayağını yorganına göre uzat" atasözünü hatırladım sadece.

İnsanlar asgari ücretle çocuk büyütüyor, siz çocuğunuzu bu plansızlıkla nasıl büyüteceksiniz merak ediyorum, hayır yani hamilelik en masrafsız hali bi de çocuk kısmının. Siz ne borcuna girdiğiniz kısmını geveleyip söylememişsiniz ama muhtemelen son model bir arabanın taksitini filan ödüyorsunuz ve burada "Öleyim!" diye isyana bağlıyorsunuz.
Napalım, biz ödeyiverelim mi KK olarak araba taksitini?
Ev de alalım? Hım?

Kirayı da yiyin üstüne yine para kalmasın, yine hamile kalın ve yine tatillere gidin, ardından ağlayın.
Bir ev daha alalım? Olar? Klima da alalım 4er tane? Elektriği de yatıralım?

domates,peynir,yumurta varsa,zengin bir kahvaltınız var demektir.millet hergün,pastırma,sucuk mu yiyor zannediyorsunuz.benim param var ama ben de,yumurta,peynir ve domatesle kahvaltı yaptım.ha zamanında ,kuru ekmeğe,margarin sürerek,ya da bir tarhana çorbasına kuru ekmeği doğrayarak,kahvaltı yaptığım çok oldu.hiç te fakirim diye düşünmedim.
ilk evlendiğimiz yıllarda,ev aldık,borç öderken ay sonunda,ekmek alacak paramız kalmıyordu.komşumdan,1 kaşık un,diğer komşumdan,bir çay baydağı yağ isteyip(evde kalmamış diyerek)un çorbası pişirip,sabah,öğlen ,akşam yediğimiz çok oldu eşimle.
bir de burada konu sahibine acımadık diye,kalpsiz olmuşuz.acınacak ve yardım edilecek çok insan var.ben hakkımı,okula gidecek ayakkabısı olmayan,doğuda zor şartlarda,okula giderken,terlikle okula giden çocuklardan yana kullanıyorum.konu sahibine acıyanlar da ,konu sahibinin,klimasına yardım etsinler madem.tercih meselesi
Çok güzel yazmışsınız gerçekten.ben marketin önünden geçerken çocuğumun önüne geçiyorum ki marketi görüp de birşey istemesin diye. Konu sahibi sen evlendikten sonra zaten ailen yardım etmesin bunu beklemen bana göre dünyanın ayıbı. Ben iki günde bir makarna yapıyorum. Annem yemeğin ne dediğinde de farklı farklı yemekleri sıralıyorm. Severek evlendim. Kendim tercih ettim bu hayatı. Bana annem zorla yardım eder mesela. Ettiği zaman da o kadar zoruma gider ki ağlarım. Rabbim bizi de veren ellerden yapsın alan ellerden değil amin.

Şubatta açtığı borçlar konusunda "gelirimiz 7500, 3000 borç var" demiş ve devam etmiş, bir sene sonra bitecek ama araba almamız şart, bebek de düşünmüyoruz bir seneden önce. Sonra yirmi gün sonra konu açıp bebek istiyorum demiş. Zaten bir ay iki ay sonra da hamile kalmış. Demek ki araba da alındı.

Herkes istediği gibi yaşar elbette, kimseye eleştirmek düşmez ama Allah aşkına 7500 tl giriyormuş eve aylık. 3000 borç bile sayılmazken üstüne eklemeye ne gerek var? Borç bu kadar kafaya takılıyorsa bebek için acele etmeye ne gerek var? Hadi ben göğüs gererim dedin de o zaman bu kadar isyan da etmemek gerek.

Bizim eşimle toplam maaşımız 4500. Bekarken babamın yetim maaşıyla birlikte 3000 lira gelirim oluyordu. Annemleydim. Kira, fatura bir şey ödemiyordum. Çok da güzel para harcıyordum. Neredeyse beğendiğim her şeyi alıyordum. Para da biriktirdim. E şimdi evlendim, her şeyi alamıyorsun haliyle. Seçici oluyorsun. Ben bunu dert ediyorum zaman zaman. Bebek düşünemiyorum henüz, daha çok birikim yapmaya çalışıyorum. Ama gelip bunu buraya yazmaya utanırım. Hakaret gibi olur çünkü asgari ücretle geçinen insanlara. Aç yatan insanlar var çünkü bu topraklar üzerinde, ayıp.

İki koca insan aldıkları parayı yönetememişler. Borç üstüne borca girmişler. Ki kahvaltıya yumurta, peynir, domates olması yetersiz mi yahu? Buzlukta hiç mi bir şey yok? Eve pirinç alamıyorsan kırık pirinç al, bulgur al, makarna al ne bileyim saçma değil mi ya? Boynunda kolyen yok mu, sat bir hafta geçin mesela. Allah yoklukla sınamasın kimseyi ama bu yokluk değil ki başka bir şey.
Ama o işte öyle olmuyor.Kışın bir üye konu açmış.20 yaşındayım,hamileyim,ev aldık,kaynanamlar yardım etmedi körolasıcalar,benim ailem etti...Ne acelemiz varmış,ev sahibi olduğumuzu çekemiyorlar.
Eşimde ailesinin ne mal olduğunu anladı.Açmısınız tokmusunuz sormuyorlar diyordu.Deveye sormuşlar boynun neden eğri.Demiş nerem doğru ki.
Hangi birini eleştireceksin,hayat kaçıyor gibi ardı ardına erken evlilik, bebek,daha doğum olup önlerini göremeden kredi borcu ve büyükler bencil,ne haldesiniz demiyorlar diye küslükler.
Herkes ev araba sahibi olsun elbette,ama adeta yarış gibi koştur koştur,plansız hesapsız,mal mülk edinmeye kalk,instagramlarda evimiz arabamız,aşk yuvamızda aşkla yapılan kahvaltımız demek için sinir harbi içinde geçen gençlik yılları....

Back
X