Maddi Problemlerle Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

burda satmaya bıle calısabılırsın sen yaptıktan sonra alan ıllakı olur yahu yanı burdan yardımcı olabılecek olanlar da vardır a.s.
bı de sımdı aklıma geldı mahallenızde terzı varsa yaptıklarınızı onun dukkanında satabılırsınız
ya da borek yapma konusunda marıfetlı ısenız mesela borek yapıp bı pastane ıle anlasabılırsınız ya da baska marıfetlerınız varsa

sımdılık aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
burda satmaya bıle calısabılırsın sen yaptıktan sonra alan ıllakı olur yahu yanı burdan yardımcı olabılecek olanlar da vardır a.s.

benim anlamadıgım şu tamam ben kago ile gönderecem peki ben parayı nasıl alıcam birde ben daha yeniyim bugun ikinci günüm ben nasıl foto kyacam bilmiyorum araştırdım bişi anlamadım bana yardımcı olurmusun Şeniz

o kısımlarını daha tecrubelı bırılerı anlatsa valla super olur cunku ben de bılmıyorum malsef ama postane aracılıgı ıle yolluyorlar yaptıklarını parayı da ordan alıyorlar sanırsam
fisfisfis

arkadaşım Allah kolaylık versin....
bu devirde 1750 YTL aslında az para değil...biraz gereksiz harcamalarınızı kısın..
yani ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız ki işin altından kalkabilesiniz...
tek maaş gerçekten zor,ama artık iki maaş ta zor olmaya başladı...çünkü hayat çok zor...
kredi kartları herkesin yaşam standartını yükseltti ama borçlar aldı başını gitti...
biraz akıllı davranmak,hesaplı olmak zorundayız...
hayırlı hamilelikler diliyorum size,Allah bir kapı açar mutlak,bebeğiniz rıskıyla gelir inşallah...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
sevgiler...

güzel kardeşim inan pekçoğumuz aynı durumdayız...yerimsenibenbizde tek maaşlı bir memur ailesiyiz...ve maaşımız kışın ek dersle 1200_1300 arası değişiyor yani sizin kadar alamıyoruz...ama evimiz kendimizin...bide çoluk,çocuk onalrın eğitimi,sağlık giderleri ve daha burda sayamayacağım bir sürü ihtiyaçları mevcut...bizimde kredi borcumuz var...çünkü evimizde artık yaptırmak zorunda olduğumuz ivedi tadilat sorunlarımız vardı onları yaptırmak için mecburen kredi çektik....ama karı_koca bir çok şeyimizden fedakarlık yapıyoruz...mağazalardan veya markalardan kaçınıyoruz giyim alışverişi yaparken birtek çocuk için mağaza alışverişimiz var...kendimiz için fiyatı makul yerlerden ucuz fakat kaliteli şeyler bulurum acele etmem...artık gözlerim öylesine alışmışki ucuz fakat kaliteli ürünleri radar gibi bulurum:roflol:...elektirik,su telf,doğalgazı mümkün derece idareli kullanmaya dikkat ederim..(istediğim kadar olmuyor ama uğraşıyorum)...kartlarımı kullanırken çok dikkatli davranıyorum...asla asgarisini ödemek zorunda kalacağım,faiz yiyeceğim harcamalar yapmam...o ay elimde kalan para miktarına göre market alışverişimi ayarlarım...meyve ve sebzelerimi pazardan alırım...ve kesinlikle hiç birşeyimi ziyan etmem,atmam...tüketirim...tatile felan zaten çıkmıyoruz karı koca aklımıza dahi gelmiyor...küçüğüm mızıldanıyor onuda anneannesi ile yolluyarak telafi ediyoruz...arabamızı sadece ciddi uzak mesafelerde kullanıyoruz,onun dışında kapıda park halinde duruyor....gezmeye çıkacaksak yemeğimizi yer,çayımızı içer öyle çıkarız...ama yinede arada ailece yemeğimizi dışarda yiyoruz,bununda en azından çocuklar için gerekli olduğunu düşünüyorum...sosyal hayatı ve katılımı öğrenmeleri için...sonuçta bir şekilde ayarlıyoruz ...evde bütçeyi ben ayarladığım için hangi ay neyi yapabiliriz,nelerden fedakarlıkta bulunabiliriz ben belirliyorum,eşimede söylüyorum sağolsun oda uyumlu davranıyor...öyle oluncada dengelemek benim için kolay oluyor...çok hareketli bir sosyal hayatımız yok belki ama çok şükür hiç birşeyi özleyecek kadar yokluğunu çekmiyoruz..yada yokluğunu hissedecek kadar diyeyim...tabii bu ince bir hesap gerektirip biraz beyin yoruyor ama ülkemizde o kadar fakir ve müşkül durumda insanlar varki yiyecek ekmek bulamıyorlar,başlarında damları yok:çok üzgünüm: onları görerek halimden şikayet etmeyi şımarıklık olarak görüyorum..tatile gidemiyormuşum,düşünmeden harcaam yapamıyormuşum..açıkcası bunları kafamıza takmıyoruz...:dilcikar:çok şükür belirli bir bütçemiz var o bütçenin sınırları içinde ne kadarını yapabiliyorsak o kadarını yapıyoruz,yapamadıklarımızı önceliklerine ve aciliyetine göre sıraya koyuyoruz..bütçeyi sıkıntıya sokmamaya dikkat ediyoruzki huzurumuz kaçmasın...Allah'tan sağlık ve sıhhat istiyoruz ,rabbim ordan sıkıntı vermesin gerisi çokta önemli değil...sizinda yapacağınız kira,faturalar ve boçlar çıktıktan sonra elinizde ne kalıyor ona bakacaksınız...elinizde kalan ne ise o kadarlık harcayacaksınız...ama miasfir gelmiş ama o olmuş,bu olmuş...elinizdeki kadar onun dışına asla çıkmayacaksınız....misafir sen ne yersen onu yiyecek güzelim vardamı esirgiyorsun sonuçta...hepsi yoluna girer üzme canını biraz istikrar ve kararlılık gerekli o kadar...sevgilera.s.

Arkadaşların önerileri yerinde ptt ye gidip hesap açtırmak istiyorum derseniz size hesap açıyorlar bir form veriyorlar 1 resim istiyorlar birde 5 ytl oda hesabınızı aktif hale getirmek için.Boş duranı allah sevmez bana düşmez ama alınmayında bir yerlerden başlamanız en doğrusu birazda çevreyi yaratmak sizin elinizde güleryüz, tatlı dil herşeyin başında tabiki.Gerisi gelecektir.Evlenmeden önceki çevrenizdeki insanlarla bağlantı kurun onlar bile sizin yapacaklarınıza müşteri bulabilir. Alış veriş sitelerini takip edin.Benden şimdilik bu kadar siz başlayın eminim gerisi gelecektir.Sevgilerle...

Valla 3.500 YTL alıyoruz ayda ama ancak geçiniyoruz,
Allah kolaylık versin herkese,
bir de biz tasarrufu öğrnebilsek,
ama bir türlü yapamıyoruz,
kira , ödemeler, özel okul taksidi, kredis kartları,
Bir türlü kısmayı başaramadık

Çift maaşlada geçim zor demişsiniz ama tek yada çift fark etmiyor, eve giren para miktarı önemli olan.
Eşimde bende çalışıyoruz ikimizin maaşı ancak 1 memur maaşı yapıyor, herkes ooo zenginiz muhabbetine giriyor ama gerçek öyle değil.
Küçük yerde yaşamanın avantajı olsa gerek bizim fazla harcamalarımız olmuyor, ama ne zaman araba aldık masraf başladı.

canım ben seni çok iyi anlıyorum. gerçekten araba olunca benzini, tamiri, sigortası, v ergisi baya tutuyor. ve biriktiremiyor insan. suyu elektriği mecbur kullanıyoruz cep tele mecbur kontör alıyoruz. tabi dikkatli konuşuyoruz. ev telinde sabit bi tutarı var her ay geliyor. marketti pazardı derken baya bi tutuyor ev de kiraymış sizin bizim kira olmadığı halde nereye gidiyor anlamıyorum. araba krediniz varmış o da bir yatırım sayılır. ben normal gördüm doğrusu. bi milyar zaten kira kredi faturalar ee 750 de gider yani market pazar ve arabanın tamiri benzini. yeri gelir kıyafet vs. ama bir küçük altın alabilirsin her ay bi dene bakalım. atabilcen mi?a.s.

Çok dehşet maaşlar yafu
Maşşallah Allah artırsın
Bizde eşimle 2 işe gidiyorus
ayda ortalama 1.500 ytl ye kadar şükürler olsun ki kazanıyoruz
Ev kredimis var araba kredimis var hepsine direk 1.000 ytl ödüyoruz..
Benim canım öle herşeyi istemez yemek konusunu ailelerimizde akrabalarımızda hallediyoruz
Pek lüksümüs yoktur...genciz tabi bizde insan kendini tutsa bile nefsini köreltemiyor
Bazen çıkıp dolaşırız vitrenlere bakar bakar geliriz eve hehehehehh
İhtiyacım olunca kıyafet alırım...büyük markaların indirim günlerini takip ederim...
Geçinememek 2.000 ytl maaşlarla pls kızmayın ama bana garip geldi affınıza sıgınarak yazdım....

ya ben bir kaç arkadaşın yazısını okudum çok şaşırdım
hayat çok pahalı benim kardeşim karı koca 1500 ytl kadar maaş alıyorlar zor geçiniyorlar
benimde lüks bir harcamam yoktur gereksiz şeyler asla almam tutumluyumdur
ama ben eşimle maaşlı çalıyor olsaydık inanın bana 1500 ytl geçinirdik geçinmesine de çok zorlanırdık herhalde kaldı ki bir de borç ödeyeceğiz hiç zannetmiyorum

evlılığımıze cok buyuk borclarla basladık
evımız kıra ve esımın maası oldugu gıbı borclara gıdıyordu
16 ay boyunce benım maasımla gecındık kı toplamda sızın su an aldıgınızın 3 te 2 sı kadardı
16 ay boyunca cok sıkıntı yasadık ek ısler yapmaya calıstım kendımce
aıleme kesınlıkle yansıtmamak ıcın cok caba verdım yansısaydı mutlaka bızı kurtarırlardı ama ogrenmemız gerekıyordu tek basımıza halladebılmeyı
16 sonrasında altınlarımı sermaye yapıp dugun borcumun 3 katı fazlasında senetlere ımza atarak bır ıs kurdu esım
sımdı hala o borc altındayız
her senet zamanı geldıgınde esım kredı cekme taraftarı oldu ama sagolsun cevremı kullanarak bazen 3 aylık bazen de 1 aylık el borcları ıle kredı cekmeden bu gune kadar geldık hatta borcumuzun % 60'ını bıtırdık bıle elele vererek ama herseyımızden fedakarlık yaparak
sımdı bır bebegımız olacak ınsa allah ek ıslerle falan bebegımın masraflarını karsılıyorum ve artık bebegın masrafları konusunda aılemden destek alıyorum ama onun dısında herseye esımle yetmeye calısıyorum
borctan cok korkan bırı olarak ayagımızı yorganımıza gore uzatıyoruz

bizim evede tek maaş giriyor.Kızımı seneye kreşe verip çalışmayı istiyorum. Gerçi aldığım maaş kreşe gidecek. Hadi annem burada olsaydı o seve seve bakardı. Allahtan ev kendimizin kira yok. fakat bende araba kredisi, kredi kartı ödüyorum.Araba çok beter ya, gazı, tamiri kendimize harcamadığımız para arabaya gidiyor. Kızıma genelikle ananesi giyim getirir( ilk torun ya kıymetli sağolsun ayakkabısından paltosuna kadar) ama ona aldıkmı kaliteden ödün vermeyiz bize pazardan alıyorum( pazar diyoruz ama çok uygun fiyata güzel giysilerde satıyorlar). Kısacası elimize 1000 lira geçiyor.Sizlerin aldığı maaş bence çok iyi. Hala askeri ücret alıp kirası olan çocuk okutan binlerce kardeşimiz var.Benim eşimde çok savruktur ben tutumlu olmasam yanarız vallaha....klava:

ben yurt dıından gelelı 1yıl oldu...orda kendımızın yatak fabrıkamız vardı kazancımız 4000 dolardı..sonra donus yapmaya karar v erdık....esım pek tutumlu degıl bırıkmıs parasını bedellı askerlıge kullandık...burd ıs kurana kadar cok zorlandık..ev kıra (KAYINPEDER MUTAHIT AMA BIZE DUSEN BISEY YOK)ISLER OTURANA KADAR COOOOOK SIKINTI CEKTIK AMA COK SUKUR SIMDI IYIYIZ.....HAYAT GERCEKTEN COK ZOR..ALLAH HEPIMIZE YARDIM ETSIN SAGLIK SIHAT VERSIN

kısacası ne kadar para gelirse o kadar gider.. tabi evin bereketide cok önemli asla birşeyin sonunu getirmemek lazım o zaman bereket cok olur mesela şeker bitmeden yenisini almak lazım dibini vurursa bereketi azalır.. birde bozuk para varken bütün asla bozdururmamalıdır

Aldığın para çok değil bu maaşı ıkı kışı çalışıp bulamayanlar var ekstra masraftan kaçınabilirsın bıde kiran fazla geliyosa evini değiştiırebilirsin bence kiracı adamın evi luks olmaz uygun bi eve geçip para bile ayırısın bu maaştan aylık gıder tablosu yap ben yapmıştım yenı evliyekn butun gidrlerı kalem kalem yaz ne kadar artırdığınıda yaz aşırı israftan kaçınsan bence yeter arttırırsın bile hayat sıkıntısız olmuyo şukret halıne şukredersen daha bereketli olur şükretmezsen iki katı gelse banamısın demez

bence aldığınız maaş gayet iyi 2 kişi çalışıpta üç kuruş para ile geçinmeye çalışan öyle çok insan var ki... borçlarınız bitmeden araba v.s almamanız gerekirdi araba demek gereksiz masraf demek insan düzlüğe çıkmadan hiçbirşeye girişmemeli çünkü sorunlar ve sıkıntılar başgösterir bir süre sonra.
Rabbim bebeğin rızkınıda verir her doğan kısmetiyle doğar.inşallah ufak tefek sıkıntılarınızı da en kısa zamanda aşarsınız...

maaşı gayet düzgünmüş eşim 1.150 ytl alıyor 329+224 kredş iödüyoruz 2 tane elektrik su telefon kışın doğalgaz birde hamileyim şimdi ama yinede kısmaya çalışıyoruz zor olsada alıştık artık ben çalışırken daha fazla harcama yapılıyordu benim tek şansım büyük bir bahçem var tüm sebzeleri ektik baharda şimdi onlarla idare ediyoruz allah herkese kolaylık versin bu devirde çok zor

size sonuna kadar katılıyorum o kadar çok maaş alan kişiler neler neler yazmışlar kimse şükretmeyi bilmiyor.Şöyle bir çevrelerine baksa arkadaşlar özellikle büyük şehirlerde asgari ücret alanları ''''biz çok maaş alıpta hala geçinemiyoruz :dilcikar::mymeka:'''diyenlere karşılık takdir etmek lazım :lepi: demekki asgari ücret alanlar aza kanaat etmesini bilenler.Tabi bu arada bazı istisnalar varsa şimdiden aflarına sığınarak yazmak istedim.Bu dediklerimin yanında çok maaş alıpta aynı asgari ücret alan bir aile gibi yaşamasını bilen kişilerde vardır.Her zaman ne olduğumuzu değil ne olacağımızı düşünerek adımlarımızı atmalıyız.süprizzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…