Maddi sebeplerle çocuk yapmayı ertelemek mantıklı mı

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
722
274
103
İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim

Ben de bebeğimi kaybettim yakın zamanda .. terapiye başladım terapistim kesinlikle doğru zamanda olmadığımı söyledi.
Sağlıklı psikolojili anne sağlıklı bebek demek.
Terapiyle kendimi toparlayıp hedeflerimi gerçekleştirip bebek yapmayı planladım.
Sizin bir süre işe başlamanız bir miktar birikim yapıp o şekilde bebek yapmanız çok daha mantıklı olacaktır duygusal yaklaşırsak bugün bile bebek yapabiliriz ancak sağlıklı anne sağlıklı bebek demektir bu sadece fiziksel anlamda değil psikolojik anlamda da geçerli en azından birkaç ay para biriktirin kafanızda rahat eder iş hayatı da size olumlu gelir o şekilde yapmanız daha sağlıklı olur bence

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Cok kötü durumda değilseniz ertelemeyin , şuanda çocuk sahibi olabilmek zorlaştı...

Oturup kabaca bir hesap yapin. Cocuga oda yapmasaniz bile almak zorunda oldugunuz esyalar var.
Bebek dogduktan sonra almak zorunda oldugunuz esyalar var. Bebek bezi, mama, islak mendil, yazlik kislik alisveris, ozel deterjan sampuan gibi. Bunlara saglik masraflarini ekleyin. Özel aşı ve cocuk doktoru(özel tercih ederseniz). Tabi ivir zivir ihtiyaci hic bitmiyor.
Fotograf cekimi gibi ozel istekleriniz olacaksa onlarida bu hesaba katin.
Karsilayabiliyor musunuz bir bakin. Cocuk yapmak=masraf

Geçmiş olsun 🙏 Bi dahakine sağlıkla kucağınıza alacağınız bi gebeliğiniz gebeliğiniz olur inşallah.

Ben 6 yıl bekledim. 6 yıl çalıştım. Durumumuz şu anlık pek iç açıcı değil. Beklemesem kim bilir nasıl olurdu 🤦‍♀️ ucu ucuna da olur, her şeyini eksiksiz almasam da olur derseniz siz bilirsiniz yine de.

Çocuk rızkıyla geldiği kadar masraflarıylada geliyor. Aile destekçi ama onlara güvenerek çocuk yapmak pek mantıklı değil bence. İyi düşünmek gerekiyor.

Dünyanın en geçerli gerekçesi tabiki de. Yaşın küçük, evde işsiz neden oturuyorsun gir işe çalış sigortan yatsın eve para girsin ekonomik sözün olsun. Hele ki önümüz daha da belirgin değil bu ara. Hiç çocuk yapacak zaman değil durumunuz da böyleyken.

Benimde köpeğim vardı. Köpeğin masrafı maması ve veteriner parasıydı. Bebek doğumuyla beraber çok masraflı. Sezeryana 8 bin tl verdim geçen sene. Bir zıbın 100 tl aşağı bulamıyorsun. Sütün yetmezse bir kutu mama 150 tl, max 3 gün idare ediyor. Bezi 150 tl max 10 gün idare ediyor. Ben şanslıydım mobilyaları, puseti, bebek arabası vs kardeşim eskilerini yolladı. İlk sene her ay doktor kontrolü var. Ben özelde yaptırdım. Bazı aşıları menenjit gibi devlet karşılamıyor. Doz ücreti bin tl buluyor.
İyice birikim yapmazsanız çok zorlanırsınız. Bir müddet erteleyin derim ben. Yaşınız daha genç.

Bence maddiyattan daha çok psikolojinize odaklanın hazır mısınız buna gerçekten? Çünkü hormonlar alt üst oluyor. Maddiya da pskilojiyi etkiler. Çocuğa ve kendinize almanız gerekenleri alamazsanız bu da sizi üzecek eksik hissettirecek.

kedinizi ve köpeğinizi sahiplendirseniz onlar için harcadığınız bebek için fazlası ile yeterli olur ayrıca alerjik etkilerinden de korumuş olursunuz bebeğinizi
Bu ne iğrenç bir zihniyet ya.bebege para ayırmak için kedisini köpeğini sahiplendiren insanın doğurduğu çocuktan,yaptığı annelikten fayda bekle!!🤬🤬

kedinizi ve köpeğinizi sahiplendirseniz onlar için harcadığınız bebek için fazlası ile yeterli olur ayrıca alerjik etkilerinden de korumuş olursunuz bebeğinizi
Onlar da can olur mu öyle, kardeşi olunca abisini ablasını atmıyoruz günah yani.. hem hayvanla büyüyen bebeklerin bağışıklıkları güçlü oluyor ❤️

Hayatında kedi olan eve bile gitmemis insan yorumu.
Ayda yedikleri toplam dört kilo mama 300 lira, kedinin kumunu aya bolunce 50 lira. 350 lira çocuğun bir aylık bezi etmez, süt emmeyen cocgun bir kilo Aptamil parası.
Bir de fazlasi ile yeterli olur demiş, evet olur! hasbinallah 🤬🤬🤬

Ayda yedikleri toplam dört kilo mama 300 lira, kedinin kumunu aya bolunce 50 lira. 350 lira çocuğun bir aylık bezi etmez, süt emmeyen cocgun bir kilo Aptamil parası.
Bir kedim var 8 yaşında, bebek gelir de beraber nasıl ponçik olurlar diye içim gidiyor ❤️ Değil onu bırakmak bir yere geçici bıraktığımda bile mecburi sebeplerle aklım kalıyor hasta oluyorum resmen 🙏🏻🙏🏻 Allahım uzun ömürler versin hayvanlarımıza yokluğunu aklıma getiremiyorum bile 😟

Yaşınız beklemeye müsait. Ben 5 sene bekleseydim on numara olurdu her şey ama kısmet,31 yaşında hamile kalmıştım. Tüm maddi problemler oğlumun 0-3 yaş aralığına denk geldi maalesef

sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.

Back
X