Maddi sebeplerle çocuk yapmayı ertelemek mantıklı mı

Bence en mantıklı sebeplerden biri. Bakabilirsiniz gibi gelir o çocuk hasretiyle ama hiçbir lükslüğü olmayan bir mağazada en basit bebek kıyafetleri yüz liraları geçiyor, sadece 1 tanesi. Maması, bezi, özel aşısı osu busu. Daha bebeğin kendisine harcanan bu, bebeğin sağlığı için daha iyi beslenmeniz gerekecek. Kendiniz 2 hırka üst üste giyer oturursunuz evde ama çocuk olunca her şeyin en iyisi olsun isteyeceksiniz. Ha belki hemen olmayacak ama olanlar da var neticede ben riske atmazdım, atmıyorum benzer sebeplerle. Yaşınız erken daha.

Turkiyede ekonominin gidisatina bakinca sanki ne kadar erken yaparsaniz o kadar iyi gibi...
Ama bence bebeginizin kaybindan dolayi cocuk istiyorsunuz gibi. Biras yas sürecini atlatın derim

Benimde köpeğim vardı. Köpeğin masrafı maması ve veteriner parasıydı. Bebek doğumuyla beraber çok masraflı. Sezeryana 8 bin tl verdim geçen sene. Bir zıbın 100 tl aşağı bulamıyorsun. Sütün yetmezse bir kutu mama 150 tl, max 3 gün idare ediyor. Bezi 150 tl max 10 gün idare ediyor. Ben şanslıydım mobilyaları, puseti, bebek arabası vs kardeşim eskilerini yolladı. İlk sene her ay doktor kontrolü var. Ben özelde yaptırdım. Bazı aşıları menenjit gibi devlet karşılamıyor. Doz ücreti bin tl buluyor.
İyice birikim yapmazsanız çok zorlanırsınız. Bir müddet erteleyin derim ben. Yaşınız daha genç.

Bu noktada kendinizi ve eşinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Yani bu ekonomide gerçekten bakabilir misiniz? önce bunu netleştirin bence. Geçmiş olsun bu arada. Bana göre maddi açıdan da zorluk çekiyorsanız ertelemelisiniz.

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Oncelikle kaybiniz icin cok uzgunum basiniz sagolsun.

Ben temmuzda 2. Cocugumu dogurdum. Ilkine belli bi standardi sagladik maddi anlamda da yukari dogru bi ivmede oldugumuz icin bebek istedik. Ben dogurana kadar ekonomi eskisnden beter bi hale geldi. Ilk cocukta a dan z ye tum masraflar 10 bin kadar tutmusken ikincinin herseyi kiyafet dahil ilk cocuktan kalmisken 50 bini gecen bi masrafla karsi karsiya kaldik. Ilkini buyuttugum bollukta buyutemiyorum ikinci bebegimi suan bence. Cocuk buyuturken kistas da karni tok sirti pek olmuyo malesef. Hic bisey almasaniz aylik mama ve bez masrafi asagi yukari 1500. Esiniz kendi isini yapip iyi para kazanmiyosa tek kisinin calismasiyla malesef cocuk buyutulemeyecek bi zamandayiz. Ailelerin yardimiyla da bi yere kadar ilerlersiniz. Acelenizi anliyorum ama bence biraz daha beklemelisiniz

Beklediğinizde maddi anlamda bir iyileşme olacak mı peki? Şu an herşey çok pahalı. Geçinmek çok zor. Durum böyleyken birikim yapabilecek misiniz?

Beklediğinizde maddi anlamda bir iyileşme olacak mı peki? Şu an herşey çok pahalı. Geçinmek çok zor. Durum böyleyken birikim yapabilecek misiniz?
Ancak ben işe girip en az 5 6 ay çalışırsam biraz toparlarız kendimizi. Bende sağlık sorunlarım sebebiyle her işte çalışamıyorum. iki üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum. Anca tezgahtarlık vs var. Bende ayakta duramıyorum uzun saatler. Ne yapıcam hiç bilmiyorum artık

Sahiplenmeden düşünülecekti masrafları. Sahiplendikten sonra onlar evin bir parçası oluyor. Onların hisleri yok mu? Sahibini kaybedince perişan oluyorlar bunalıma giriyorlar. İşe girsin çalışsın, 1,2 yıl sonra bebek sahibi olsunlar. Bebek doğunca da baştan izin alır sonra biraz büyüyünce kreşe gider çocuk işine devam eder.
Onları sahiplendirmek gibi bir durum söz konusu değil. Onlar bizim çocuklarımız

sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.
Onlara bakabiliyoruz çok şükür. Aşılarıda tam mamalarıda en kalitelisi. Onlarla ilgili maddi kaygımız yok. Bebek olsa onada en iyi bezi mamayı alabiliriz ama iş bununla bitmiyor beni düşündüren kısım o

Ancak ben işe girip en az 5 6 ay çalışırsam biraz toparlarız kendimizi. Bende sağlık sorunlarım sebebiyle her işte çalışamıyorum. iki üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum. Anca tezgahtarlık vs var. Bende ayakta duramıyorum uzun saatler. Ne yapıcam hiç bilmiyorum artık
daha işiniz belli değil. askeri ücret yetecekmi masraflarınıza.. birikim yapabilecek misiniz? çalışan bayanlarında giderleri oluyor. kılık kıyafet, yol parası, yemk vs... bulduğunuz iş ile giderlerinizi ölçün tartın.. çalışmaya değmeyecekse çocuk düşünebilirsiniz... iş bulmakta zor.

sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.

Keşke o şahane fikirleriniz sadece kendinizde kalsa.

Sadece konu başlığına cevap vermek istiyorum.
Bundan daha haklı bir sebep olamaz şu koşullarda.

kedinizi ve köpeğinizi sahiplendirseniz onlar için harcadığınız bebek için fazlası ile yeterli olur ayrıca alerjik etkilerinden de korumuş olursunuz bebeğinizi
Ya siz ne kadar zeki bir bireysiniz. Bu nasıl bir ekonomik çözümleme, bu nasıl bir bütçe yönetimi… aman Rabbim. Hayran olmamak elde değil (!)

Yaşınız ileri olsaydı beklemeyi tavsiye etmezdim ama şu durumda erteleyebilirsiniz

Ya siz ne kadar zeki bir bireysiniz. Bu nasıl bir ekonomik çözümleme, bu nasıl bir bütçe yönetimi… aman Rabbim. Hayran olmamak elde değil (!)

beğenmediğin belli zaten dislike atmışsındır tamamda buna da cevabın bu kadar mı ? anlamıyorum veteriner misiniz ? 500 tl muayene ücreti mi alıyorsunuz nedir anlamadım ki ? varsa fikriniz söyleyin yani ben mi abartıyorum bir kedi köpeğin gideri aylık enn az 1000 tl olur 1000 tl sağlıklı bir çocuğun ihtiyaçlarını rahat karşılar sadece maddiyatla da bitmiyor tabi kedi ve köpekle de ilgilenmek gerekiyor hemde bebekle ilgilenmek kolay olmayabilir ne var bunda ? sanki evladını başkasına verecek :KK70:

sizin fikriniz varsa onu söyleyin yoksa niye başkalarının fikrine saldırma gereği duyuyorsunuz onu anlamıyorum :)

Bebeginizi kaybettiginiz icin cok üzgünüm. Bence hem kendiniz icin, hem maddi anlamda toparlanmak icin biraz zaman gecmesini bekleyin. Biraz kenara birseyler biriktirseniz iyi olur. Herseyi bol bol almasaniz ve sade tutsaniz bile Türkiyede bebek esyalari ve bakim masraflari cok yüksek. O yüzden hem sizin icin sürecin rahat gecmesi icin beklemeniz daha iyi olur. Bu sirada doktorunuzla tekrar denemek icin en iyi zamanlama ne zaman olur bir konusun. Ön hazirligini ona göre yaparsiniz. Insallah burda bir gün güzel haberlerinizi okuruz :emir_bebek:

Köpek kedi üstüne bebek. Üçünü bir idare edebiliriz diyorsanız zenginsiniz anacım siz:)

Back
X