- 1 Eylül 2014
- 26.097
- 30.467
- 798
- 35
- Konu Sahibi bilge_nmbs
Aylık geliriniz ne kadar?
Eviniz kira mı ?
Eviniz kira mı ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaşınız ileri olsaydı beklemeyi tavsiye etmezdim ama şu durumda erteleyebilirsiniz
İlk mesajımda kalem kalem yazdım. Bir bebeğin aylık masrafı nasıl bin tl olsun?bir kedi köpeğin gideri aylık enn az 1000 tl olur 1000 tl sağlıklı bir çocuğun ihtiyaçlarını rahat karşılar sadece maddiyatla da bitmiyor tabi kedi ve köpekle de ilgilenmek gerekiyor hemde bebekle ilgilenmek kolay olmayabilir ne var bunda ?
35- 38 falan deseydi bence bekleme derdim.İleri derken ? Kaç mesela ?
Konuya daldım ama![]()
Guncel zamlarla beraber Sleepy 96,li bez 250, Sma optipro 800gr 250tl..İlk mesajımda kalem kalem yazdım. Bir bebeğin aylık masrafı nasıl bin tl olsun?
Annenin sütü gelmezse bir kutu mama 150 tl. 3 gün yetiyor. 90’lık Bezi 150 tl. Ayda 3 kutu bez rahat gidiyor. Ben özel hastaneye götürüyorum. Muayene ücreti 500 tl. Bugün özel sağlık sigortası teklifi yapmışlar. Yıllık 10 ayakta muayene 4250 tl. Ben bazen ayda 2 kere doktora götürüyorum. Aşılarının bazılarını devlet karşılamıyor menenjit gibi. Dozu bin tl. 5 doz yaptırman lazım. Daha bu çocuğa kıyafet lazım. Mobilya lazım. Bebek arabası lazım.
İlgi kısmı zaten mukayese edilmez. Ben köpeğimi sabah yarım saat, akşam yarım saat çiş yapsın diye gezdiriyordum. Onun dışında bahçeye salıyordum. Enerjisini atıyordu. Bebeğin 7/24 senin bakımına ihtiyacı var. Öyle yatağa koyayım da kendi kendi oyalansın gibi bir seçeneğin yok. Gazı oluyor, diş çıkarıyor, ateşleniyor. Hayatımda bu kadar uykusuzluk çektiğim bir dönem olmadı.
Yani evcil hayvan beslemek bebek büyütmeye kıyasla çok kolay.
sağlıklı bebek diye belirttim ve asgari olarak söyledim ben bu rakamı konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok konu sahibinin konusunu tekrar bir gözden geçirin maddi kaygılar çocuğuna 7 yaşında son model telefon almak özel okullara göndermek 18 yaşında altına araba çekmek 22 yaşında ev alıp evlendirmek iş kurmak falanda olabilir. konu sahibinin dert ettiği mesele olmasa bir kedi ve bir köpeğinin olduğunu söylemezdi zaten . bazı şeyler çok abartılıyor bu sözde hayvan severlik bana gına getirdi hayvanların doğal ortamından alıp kısırlaştırılmak zorunda kalınması üstüne yalnız yaşaması tek arkadaşının sahibi olması çok matah birşey çok hayvanseverlik mevzusu hayır saygı duyduğum insanlar bana saygı duymuyor varsın duymasınlar düşüncelerini bile söyleyemiyorlar sadece dis likeİlk mesajımda kalem kalem yazdım. Bir bebeğin aylık masrafı nasıl bin tl olsun?
Annenin sütü gelmezse bir kutu mama 150 tl. 3 gün yetiyor. 90’lık Bezi 150 tl. Ayda 3 kutu bez rahat gidiyor. Ben özel hastaneye götürüyorum. Muayene ücreti 500 tl. Bugün özel sağlık sigortası teklifi yapmışlar. Yıllık 10 ayakta muayene 4250 tl. Ben bazen ayda 2 kere doktora götürüyorum. Aşılarının bazılarını devlet karşılamıyor menenjit gibi. Dozu bin tl. 5 doz yaptırman lazım. Daha bu çocuğa kıyafet lazım. Mobilya lazım. Bebek arabası lazım.
İlgi kısmı zaten mukayese edilmez. Ben köpeğimi sabah yarım saat, akşam yarım saat çiş yapsın diye gezdiriyordum. Onun dışında bahçeye salıyordum. Enerjisini atıyordu. Bebeğin 7/24 senin bakımına ihtiyacı var. Öyle yatağa koyayım da kendi kendi oyalansın gibi bir seçeneğin yok. Gazı oluyor, diş çıkarıyor, ateşleniyor. Hayatımda bu kadar uykusuzluk çektiğim bir dönem olmadı.
Yani evcil hayvan beslemek bebek büyütmeye kıyasla çok kolay.
Ben 5. Tüp bebek tedavimde hamile kaldım. Ondan öncesinde de 5 kere ameliyat oldum. Benim yaşım biraz ileri ama Tüp bebek kliniğinde 25 yaşlarında kadınlarda vardı. Fark etmediğiniz bir sorun olabilir. Benim rahmimde yapışıklık, Yumurtalık kistim ve Rahim içi enfeksiyon varmış. Bunların hepsini tedavi ettik.Merhaba bende sizinle aynı durumda sayılırım ben 26 eşim 29 yaşında 1.5 yıllık evliyiz 2 yaşında dünya tatlısı golden kızımız var. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz ama evlenirken çok borcumuz oldu düğün eşya vs hepsini kendimiz yaptık ailelerimizden hiç destek alamadık onların da durumları yoktu çünkü her neyse bende başta sizin gibi düşündüm borcumuz çok aniden bir bebek gelirse maddi olarak altından kalkamayız diye eşim hep genç Anne baba olalım borclar belki hemen bitmeyecek ilerde ev alsak onun borcunu bitirmek için 10 yıl mı bekleyeceğiz diyerek ısrar etti ben onun ısrarlarına daha fazla dayanamayınca evliliğimizin 8.ayinda korunmayı bıraktık ama 9-10 ay geçti hala gebelik yok belki de en başında korunmasaydık bir şekilde olurdu diye düşünüyorum.Yani maddi kaynaklar tabiki önemli ama şu an bir iş bulup çalışmaya başlayın kazandığınızı biriktirin ve bence bebek fikrini ertelemeyin çünkü hemen gelmeyedebilir ama gelirse emin olun gelmemesine daha kötü olmaz.
Bana sormadınız ama 35 ten sonra beklemek sıkıntı. Velev ki doğal yolla olmadı tedavi şu bu derken zaman geçip gider.İleri derken ? Kaç mesela ?
Konuya daldım ama![]()
Renkli mother, bence sadece adın renkli mother sen mother falan değilsin.Eğer çok istiyorsanız yapın.Sonra ikinciyi isteyeceksiniz onun içinde daha doğru bir zaman diliminde olursunuz.Bebegi biraz büyütür öyle ise girersiniz.Zaten bebeğin ne masrafı olacak.Bir Hamak beşik alırsınız birde park yatak.
Emzirirseniz mama derdinizde olmaz,
Kılık kıyafet zamanla yavaş yavaş alınır.okula başladıkları dönem masraflı oluyor.
Yavş gelin lütfen.Konu sahibi çocuk istiyor şuanda,durumunuz orta seviye dediği için yazdım.2 çocuk büyüttüm.Bu süreçte 3vde aldık arabada aldık çocuklarıda birşeyden mahrum etmedik.Ama biraz büyüdükten sonra sizde çalışırsınız dedim,mama masrafını çıkardım ben sadece.Bez ıslak mendil evet pahalı ama çocuk isteyen biride elbette bunu hesaba katmiştir değil mi.Renkli mother, bence sadece adın renkli mother sen mother falan değilsin.
Bir bebeğin aylık masrafı 1500’ü geçmiyorsa hemen bir tane bende yapiyim.
Çocuğun popoyu yaprakla kapatıp çalı çırpıyla sileceksiniz herhalde. Altına da muşamba bağlarsınız oh mis. En uyduruk ıslak mendil olmuş 20 lira, bu ülkenin cahilliği beni benden alıyor valla artık dayanamıyorum.
Hanımefendi, siz bi konu sahibinin yazısını tekrar okuyun. Durumları orta değilmiş, pek iyi değil diye yazmış konu sahibi ama ilk çocukları onların.Yavş gelin lütfen.Konu sahibi çocuk istiyor şuanda,durumunuz orta seviye dediği için yazdım.2 çocuk büyüttüm.Bu süreçte 3vde aldık arabada aldık çocuklarıda birşeyden mahrum etmedik.Ama biraz büyüdükten sonra sizde çalışırsınız dedim,mama masrafını çıkardım ben sadece.Bez ıslak mendil evet pahalı ama çocuk isteyen biride elbette bunu hesaba katmiştir değil mi.
ne olursa olsun kimseyi anneliginden vurmayın.Ne demek anne falan değilsin.Terbiyesizleşmeyin.
Gurbette hem çalışıp hemde aslanlar gibi 2 çocuğu tek büyüttüm ben.Çocuk düşünen illaki hesabınızda yapmıştır kafasında.Lafimin arkasındayım.Cocuk yeterli ilgiyle büyüsün,birşeyler den kisilip yada planlama yapılıp büyüyor bir şekilde.
Benide bu ülkenin hadsizligi beni benden alıyor.Haddinizi bilinde yazin
Siz gurbette çalıştığınız için euro kazanıyorsunuz muhtemelen. Türkiye’de mevcut ekonomide orta sınıf diye bir şey kalmadı. Eskiden bir ailede bir kişi çalışsa dahi 4 kişiye bakabiliyordu. Şu an mümkün değil. Sabah eşim 1 kalıp peynir almış, 100 tl. 1 lt zeytinyağı 120 tl. Hangi birini sayalım. Benim 3 sene önce 3 bin tl kira ile girdiğim daireye ev sahibi 20 bin tl istiyor.Gurbette hem çalışıp hemde aslanlar gibi 2 çocuğu tek büyüttüm ben.Çocuk düşünen illaki hesabınızda yapmıştır kafasında.Lafimin arkasındayım.Cocuk yeterli ilgiyle büyüsün,birşeyler den kisilip yada planlama yapılıp büyüyor bir şekilde.
Teşekkürler zaten korunmayı bıraktığımız ilk ay gittim pcos var onun dışında bir sorun görünmüyor dedi şu an onun için takviye kullanmaya başladım bu ay bir de ovulasyon takibi yapacağım bakalım hayırlısıBen 5. Tüp bebek tedavimde hamile kaldım. Ondan öncesinde de 5 kere ameliyat oldum. Benim yaşım biraz ileri ama Tüp bebek kliniğinde 25 yaşlarında kadınlarda vardı. Fark etmediğiniz bir sorun olabilir. Benim rahmimde yapışıklık, Yumurtalık kistim ve Rahim içi enfeksiyon varmış. Bunların hepsini tedavi ettik.
Sizde bir kadın doğum doktoruna muayene olun isterseniz.
Niye bu kadar sinirleniyorsunuz, neyin siniri bu? Anneligime ne hakla laf söylüyorsunuz.Fikrimi yazmisim gecmsiim.ben bile unutmuşum hayatım öyle yoğun ki.kac gün önce yazdığım yorum.O an öyle yazmış gecmisim sanki benim dememle yapacak çocuk.Allah Allah ya bı girin işinizeHanımefendi, siz bi konu sahibinin yazısını tekrar okuyun. Durumları orta değilmiş, pek iyi değil diye yazmış konu sahibi ama ilk çocukları onların.
Sizin 2 evladınız varmış allah bağışlasın ancak ilk çocuk her zaman daha masraflıdır. Annenin kendini tanımadığı hatta hiç birşey bilmediği bir zaman dilimidir. Örneğin göğsü yara oldu, ilk gebeliği kadın doğru ilacı bulana kadar kaç ilaç deneyecek allah bilir. 2.sinde aa bu bana iyi gelmişti diye şak diye o ilacı alacak. Bu en basit örnek. Ya da doğru bezi bulana kadar kaç marka değiştirecek? Mama? Aşılar? Doktor? Herşeyi, park yatağı beşiği sıfırdan alacak. Kıyafetler 2 giyimden sonra büyüyecek, 2.çocuk olsa hadi ablası/abisinin eskisini kullansın denir. Ama yeni anne özenecek, emin olun çoğu işyeri de yeni doğum yapan ya da küçük bebekli anneleri işe almıyor, bunları da düşünmek lazım. Kimseyi anneliğinden vurmak değil niyetim ama sizde anne olarak ölçün tartın. Bir çocuk 1500den aşağı büyümüyor, hele ki bazı aylar 5bini buluyor masrafı.
Doğuda çalışıyorum.doguda ücra bir yerde.Ekatra memelektlere giderken yol ucretlerimizde oluyor.Benim demele konu sahibi çocuk yapacak değil.Ben fikrimi yazdım geçtim.Hesabini kendi bilirSiz gurbette çalıştığınız için euro kazanıyorsunuz muhtemelen. Türkiye’de mevcut ekonomide orta sınıf diye bir şey kalmadı. Eskiden bir ailede bir kişi çalışsa dahi 4 kişiye bakabiliyordu. Şu an mümkün değil. Sabah eşim 1 kalıp peynir almış, 100 tl. 1 lt zeytinyağı 120 tl. Hangi birini sayalım. Benim 3 sene önce 3 bin tl kira ile girdiğim daireye ev sahibi 20 bin tl istiyor.
Tabii ki çocuk bir şekilde büyür. Eskiler pirinç unuyla büyütmüş ama insan evladı olunca herşeyin en iyisine sahip olsun istiyor. Ben kızım doğdu doğalı tüm takiplerini özel hastanede yaptırdım. Muayene ücreti 500 tl. Aylık giderim 30 bin tl buluyor. 2 senedir ne ben, ne eşim üstümüze tişört almadık.