• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddi sıkıntılar ve götürdükleri

maddi sıkıntılar kalıcı değil elbette rayına oturcak.bir senemiz kaldı borcumuz bitcek.hep umut veriyorum derler ya yemiyorum yediriyorum belli etmemeye çalışıyorum sıkıntıda olduğuzu ima etmiyorum.bi çok şeyden fedakarlık ediyorum.fazla para harcamamaya çalışıyorum.çarşıya gitmeye çekinir oldum gördüğümüzü almak zorunda değiliz beğendim baktım sadece diyorum alamıyorum sana diye kahroluyor.bu defa açıp buzdolabına bakmalar evde bişey kalmamış diyip gereksiz erkek gururuna kapılıp toplu alışverişe çıkmalar bana üst baş almaya kalkmalar gibi şeyler çıkıyor ortaya.çok harcasam normal davransam savurgan olurum az harcasam erkeklik gururuna kapılır arayıp evde olmadığında ne yediğimi sorar bana iyi bakamama ihtiyaçlarımı karşılayamama gibi garip hallere giriyor.düzelir diyorum hayatı ertelemeyelim diyorum gelip geçici biz iyi olalım ama para olmayınca gururlanıp herşey havada kalıyor.belki bu bebek işi kaybetmeseydim hamile kalamıyor olsaydım bir sene bekleyip gerekli tedavisini görürdük ama hani eline güzel bişey verirler sonrada alınınca ne kadar güzel kıymetli olduğunu anlarsın ya öyle oldu benimki.tadını aldım sevincini yaşadım ama kaybettim.elbette dünyanın sonu değil ama hayatımda hiç güzel şeyler olmuyor diye üzülüyorum.kısmet vardır bi hayır olmamasındada.vakti saati vardır illaki

Bende bi bebek kaybettim,sizi anliyorum heleki ilk zamanlar cok zor,dogmamis olsada bi parcanizi kaybediyorsunuz ve bu insana cok kötü koyuyor...ama merak etmeyin bende cok korkmustum ama allah sükür sonraki hamileligimde bisey olmadi simdi kücük prensim benimle...Yanliz sizin suanda cocuk sahibi olmaniz bencede zaman olarak iyi degil,acele etmeyin derim...Esinizide anliya biliyorum,iyi anlatmissiniz aslinda sizde biliyosunuz ama heralde yasadiklarinizdan sonra tahamülünüz azalmis...Esiniz özünde iyi ve yaptigi yanlisin farkinda,yani hani aileye para vermis siz harc borc icinde kalmisiniz,ama dediginiz gibi erkeklik gururu,sizide sevdiginden aslinda farkli yani rahat yasatmak istiyor ama suan buna imkani yok ve yine erkeklik gururu öne cikiyor...kendine olan sinirinide sizden cikartiyor...kolay degil ama sürekli konusarak iletisin kurmaya bakin,sizin icin önemli olan birbirinize sayginiz ve sevginiz oldugunu gerisinin el ele oluna halolcani tekrarlayin...onu suvlamadan,destekleyici...hos degil olan olmus maalesef aile sefasini sürüyor ama olsun siz yilmayin inanin onlardan iyi olursunuz...siz calisiyormusunuz bilmiyorum ama calismiyorsaniz,cocuktan önce bi ise girip esine destek olun derin...rahatlarsiniz ve kavgalarda azalir eminimki cünkü maddi durum maalesefki önemli ve huzursuzluga sürüklüyor ister istemez...

Sizi psikolojik olarak bu kadar etkiliyorsa maddiyat yapmanız gereken son şey bir bebek.
Toparlanana kadar sizde çalışıp tamamen düzlüğe çıkınca bebek yapmak varken neden hayatınızı dahada çıkmaza sokmaya çalışıyorsunuz?

sana tavsıyem sakın çocuk yapma bu heriften ayrılmasan bıle uzunca bır suree yapma...

canım, üzülme..bence herşeyde bir hayır vardır.. kim yaşamıyor ki maddi sıkıntı...tek sıkıntınız o olsun. eşine destek ol bence. ama sende haklısın işte hep şu aileler yok mu onlar bozuyo herşeyi:( eşini seviyorsan sabret. bir kuru ekmek soğanlada doyanlar var...
hem şu düğünü lüksmüş gibi söylemesi çok kötü olmuş. eşinizin düşünce yapısı farklı demek ki... bundada gene kesin onun ailesinin parmrğı vardır...
onun bakış açısını değiştirmeye çalış .. biraz polyannacılık oyna. başka türlü mutlu olamazssın...
bak beniimde bir yıl olmasına az kaldı 8. ayım olcak denemeye başlayalı,
maddi sıkıntı çok fazla yaşamdım şimdiye kadar allaha çok şükür.. bi bu ay sıkıntıya girdik ben çalışmıyorum eşim çalışıyo tek..
önce çalışıyordum fakat eşim ayrılmamı istedi işten bende yaptım.. arada pişman oldum çift maaş alsak daha güzel evde otururz falan diye...,ama eşim kesindi evde oturacaksın dedi ve artık sesimi çıkarmıyorum... hep şükrediyorum halime... mesela 2 haftadır ilk kez evlendiğimizden beri pazara bile gidemiyorum ama genede şükür...
o kadar mutluyuz ki ağzımızın tadı olsun o yanımda sağlıklı olsun yeter tek istediğim hamile kalabilamk o da olmuyor:( tek derdim şu an o...
ve hayat şunu bana öğretti, inan. aza kanaat ettikçe rabbimden gelen imtahana ne kadar sabredersen o kadar yağdırıyo sana...
dedimya bu ay ilk kez böyle sıkıştık ama eşim kurum içerinden bir sınavı kazandı ve maaşı iki katına çıkacak..ALLAH İZİN VERİRSE TABİ.. sağlıkla ilgili bi korkumuz var. sınavı kazanmasına rağmen pilot olamayabilir gözünden dolayı o da sınırda.. ama ben gene diyorum hayırlısıysa olsun diye....
hayırsızssa olmasın diyorum, para bi şekilde kazanılır... kuru ekmek suylada doyulur...ama sonuçta pilot olup kaza geçirirse diye şimdiden düşünür oldum hatta Allah biliyor içimi şimdiki yerinde kalsında tek evden her çıktığında aklım onda kalmasın diye...
velhasıl, para herşey değildir daha önemli şeyler vardır.

Pek çoğumuz evlilik sonrası maddi sıkıntı çekiyoruz.
Eşinin davranışları da yanlış tabi ki.
Ama benim anlamadığım bu kadar maddi sıkıntı içinde bir bebek dünyaya getirmeye nasıl cesaret ediyorsunuz.
Elmayra nın da dediği gib , şu durumda dünyaya gelecek çocuk evliliğinizi çökertir.
Bence önce problemlerinizi çözün maddi olarak kendinizi toparlayın öyle çocuk düşünün.

canım maddı sıkıntı cekmek ınsanı cok yorar kendıne olan guvenını sarsar bekle maddı sıkıntılarınız gecsın cunku erkekler kadınlar kadar guclu olmuyo sıkıntıya cabuk yenılıyo maddıyatınız duzelsın emınım esınde duzelecek borcunuzun bıtmesıne 1 yıl kalmıs ya borcunuzun bıtmesıne 6 ay kala felan cocuk olayını dusunsen yanı borclu 6 ayınızı hamıle ıken gecırırsın bebegınıde rahat rahat dogurursun sımdı bu sıkıntıların ıcıne hamılelıgı sokarsan bunun her ay kontrolu var beslenmenın dogru olması lazım bebek kıyafetlerı goruyorsun almak ıstıyosun alamıyosun canın bısey cekıyo esının parası yok bılıyorsun soyleyemıyorsun yanı zor gercekten sen bılırsın ama bebek fıkrını ertele derim

Şimdi düğün isteyeceksin tabii bu 1
Hangi kadın istemez ki? Burada eşine kızdım
Ancak ben gerisinde haklı buldum yani bağırıp çağırmasını değil ama borcu harcı varsa ve bundan pişmansa gergin olması çok doğal sen hakkaten destek çıkmalısın bak huyuna git masaj yap mesela işten döndüğünde yanındayım imajı ver mutlaka.
Benzer borç problemi bizde de var bana da patlıyor arada ordan biliyorum ama destek olduğumda ılımlı olduğumda iyi ki varsın diyor.
İşleri bu noktaya getirebilirsin sabırlı olarak

bizde ekimizde çalışıyoruz eşimin ailesinin evimizde bir battaniyesi bir lirası bile yok.öyle kırgınım ki onlara.ciddi maddi sıkıntı yaşıyoruz.hatta doğumdan kısa süre sonra çalışmam gerek ama çok şükür hamile olduğum için hiç pişman olmadım.çocuk rızkıyla gelir...eşinizden eminseniz babalığından ve kocalığından çocuk isteyin.ama eşinizin diline dikkat etmesi lazım evet geriliyor sıkıntı yaşıyor olabilir ama aynı şeyleri sizde yaşıyorsunuz.ayrıca borçla evlenmeyi eminim istememişsinizdir.
ben hep derim eşime seni bu kadar çok sevmesem asla böyle evlilik düğün ve aile istemezdim diye.her şey geçer bu günlerinizi kırgınlıkla geçirmeyin...

Çok zamansız çocuk istiyorsun canım önce sorunlar bitsin henüz kendinize paranız yokken çocuğa nasıl bakacaksın? Dr kontrolleri ilaclar dogum ondan sonra bezi giysisi dr.u mamasi o kadar masrafın altından nasıl kalkacaksın ayrıca çocuğun gazı uykusu yaramazligi derken sinirler dahada gergin oluyor evliliginiz dahada kotulesebilir belkide icinden istemiyordur henüz bebek falan bence bu kadar sıkıntı içindeyken sende isteme hamilelik ve logusalik donemini mutlu gecirmek onemli

arkadaşlar ciddi sorunlar yaşıyoruz.evleneli 1,5 yıl oldu falat hala maddi problemlerimizi aşmış değiliz.eşimin bizim için harcaması gereken parayı ailesine harcaması tüm düğün borçlarını ailesiyle ilgili harcamaları evlendikten sonraya bırakması sebebiyle maddi problemler yaşıyoruz.bu problerin sebebide ona göre benim(açık olarak ifade etmesede beni suçluyor düğün istemem falan)
evde ben tasarruf ettikçe borçları için yardım ettikçe borçtur ödenir umudumuzu kaybetmeyelim sıkmayalım dedikçe gurur yapıp işler dahada sarpa sarıyor.

Bugünkü problemin başıma deli gibi ağrılar saplanmasına sebep olan şeyse benim bikaç ay önce korunmayı bırakıp(ortak karar) hamile kalmam fakat hamileliğimin düşükle sonuçlanması idi.olaya ikimizde çok üzüldük ama hiç bir erkek kadın kadar üzülemez bundan eminim.sonra ikimizde tekrar bebek istedik bunun içinde yakınlaşmamızın artması gerekti bunuda konuşmuştuk.sorun bizim maddi problemlerden veya yıpranmışlıktan sürekli evde küs kalmalarımız günlerce birbirimize yakınlaşmamızdan dolayı 3 aydır gebelik sağlayamadık.dün gece yine böyle bi geceydi faturalar nasıl ödencek die yollar ararken (kavgada etmedik ama) birbirimize uzak davrandık.zihnimiz sürekli maddi problmlerle dolu.tamda döngümün en verimli zamanları idi bunu onada söylemiştim.gece zihnim çok yorgun dedi.sabah bende eşime msj attım sürekli çok istediğimiz şeyleri erteliyoruz kendimizi veremiyoruz artık diye bir msj attım.sonrasında beni aradı demediğini bırakmadı maddi problemlerden girip benim ona destek olup olmamamdan bişeyi beceremediğimden ailemden girdide çocuğun olmuyora kadar geldi mevzu.çocuğum olmuyorsa nasıl hamile kaldım.olmayadabilir gayet normal bişey.bende allah büyük senin gibi bi adamdan çocuk sahibi olmama izin vermedi her işte vardır hayır dedim.seninde olmuyor dedim en son aileni arıyorum seni almaya gelsin bu böyle olmuyorla kapattık telefonu.canım çok sıkıldı ben daha acısını atlatamamışken nasıl böyle ortak bi yaraya çirkince çomak sokabilir.söylediği h,ç bşey umrumda değil ayrılmak istemesi falan hiç koymadı bana ama ben böyle büyük bi sınav verirken yarama çare ararken beni nasıl eleştirebilir böyle bişeyle.ailem farklı şehirde şimdi kalkıp gitsem gidecek param yok bi yolunu bulup giderim.şimdiye kadar çok söyledik böyle ağır şeyler ayrılmalar etmeler sinir anında ama asla bebek konusunda olunca çok canıma dokundu

maddi sıkıntılardan çocuk istediğinizden bahsetmişsiniz yapmayın çocuk felan yazık olur o çocuğa eski konularınıza baktım biraz daha evliliğin ilk aylarında ipler kopmuş eşinizle aranızda boşanma konusu ilk sırada yer alıyor sizin beraber geçirdiğiniz her an birbirinize eziyet bugün olmasa yarın mutlaka boşanacak gibi görünüyorsunuz saygı yok bence sevginizde yok birbirinize karşı bu durumda çocuk yapmak çok büyük hata olur yazık bebeğinizin günahına girersiniz yürümeyen hiç bir evliliği çocuk kurtarmıyor evliliğinizi kurtarmak mantığı ile çocuk istiyorsunuz sanırım bana evine bağlanır yada çocuk için mecbur kalır diye ama öyle olmuyor yürümüyorsa çiftler mutlaka sonunda ayrılıyor ve arada olan çocuğa olur
birde kendi fikrim olaraktan sizide eşinizde sağlıklı görmedim sanırım yaşlarınız küçük psikolojik tedavi görmenizde yada evlilik terapistine gitmenizde fayda var

Back
X