• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi sıkıntılar ..

Çocuklarım küçük bakacak kimse yok oyuzden çalışamıyorum. Balkon konusuda komşular sağda solda keşke o evde otursak falan diyormuş gözlerimi kalıyor acaba diye düşündüm
Tel bana sürpriz oldu alınacağini biliyordum ama şuan beklemiyordum
Komşularınız da ayrı tuhafmış.
Evi taşımayı düşüneceklerine 3-5 saksı çiçeği alıp koysunlar balkonlarına.

eski konularınıza bakınca çok çelişkiler gördüm şimdi yazmadan duramadım.1.cisi arabanız varmış durumunuz o kadar kötü değil yani.2. de 80 yaşında olduğunu ve sizle yaşadığınızı söyledığiniz kayınpederınız hem turkıyeden hem yurtdışından emekliymiş.Vee siz hala maaşı yok varsa da bilemem diyorsunuz bana pek inandırıcı gelmiyor artık eskı konulara bakınca .en az maaş 1000 Euro yurtdışından emekli e turkıyede de var maaş .

Aynen burda konu açınca ne yaparsan yap suçlu duruma düşüyor sun geçen bi konu acmıştım eşim cimri eve nasıl para bırakmaya alistirabilirm diye benim cimriligimden tutun çocukları aç bırakmaya hatta fakir fukaranin hakkını yediğim sonuçlarına bu adamı nasıl sevdiğimden bu halde nasıl espri yapabildigime kadar elestirildim ulaaa dedim yuva elden gidiyeahh kapattiridm konuyu :-) ;-)
Size o kadar insan yorum yapmıştı,
görüyorum ki hepsi boşa gitmiş.
O gün bizi anlamamakta direnmiştiniz bugün de konuyu saptırıyorsunuz.
Bu kafa yapısıyla devam ederseniz sorunlarınızı çözmeniz zor görünüyor.
Masum yavrularınıza üzülüyorum sadece.

Aynen burda konu açınca ne yaparsan yap suçlu duruma düşüyor sun geçen bi konu acmıştım eşim cimri eve nasıl para bırakmaya alistirabilirm diye benim cimriligimden tutun çocukları aç bırakmaya hatta fakir fukaranin hakkını yediğim sonuçlarına bu adamı nasıl sevdiğimden bu halde nasıl espri yapabildigime kadar elestirildim ulaaa dedim yuva elden gidiyeahh kapattiridm konuyu :-) ;-)
İnsanlar zamanlarını ayırıp satırlarca yazı yazmışlar, öneriler vermişler, uyarmışlar vs vs
Hoşunuza gider gitmez
Yanlış içinde olan konu sahiplerinin genel avuntusudur "aman buradakiler sanki çok mutlu da beni eleştiriyorlar"
Çünkü o verilen öğütleri uygulamaya yemez
Gücünüz kocanıza yetmez buradaki kadınlara yeter
Neyse, umarım bu dediklerinizi yutup tekrar buraya konu açmazsınız

nazar dediğim şey her ay ek masraf çıkması ummadığımız şeyler bir bakıyorsun bozulmuş oyüzden öyle dedim.
Herkesin her daim hesap etmediği masraflar çıkıyor çok normal şeyler bunlar ama 1500 tl telefon acaba ne kadar gerekliydi ?? yani eşiniz neredeyse bir ay bir telefon için çalışmış gibi bilemedim belki uygundur uzun zamandır telefon almadığım için fiyatları da bilemiyorum

Ev kira, 2 çocuk olduğu halde normalde asgari ücretle geçiniyormuşsunuz. Asıl siz sır verim. Bu parayla nasıl geçinmeyi başarıyorsunuz?

Canim konuyu dagitmak istemiyorum burda fazla.. ama bu kadar kadin senin icin ve konun icin ugrasti yazdi o gunde mesela.. ama konu sahibeleri islerine gelmeyen yorumlar olunca.. amaan bos ver burdakileri filan diyosunuz. Bu mudur yani? Burdakilerin hepsi bu kadar bos verilecek tiplerse neden akil danisiyor konu sahipleri?

Ben senin konunda cocuklarina ayri uzuldum sana ayri. Bi kadinin pedini bile alacak kadar parasi yoksa inan onun icin uzulurum. Real hayatimda cikarir veririmde, ama sadece kocasinin cimriligindense gene uzulurumde baska turlu. Kadin gozunu neden acmiyo cocuklarini iyi beslemiyo diye kizarim. Suan onlarin iyi gidaya ihtiyaci var, deste deste paraya degil! Et suyunu filanda kucumsemiyorum, kendimde tavuk suyu vs yapip atarim dolaba ki corbalara filan kullanayim. Olay burda bambaska, orayi yanlis anliyosun bence..Lutfen elinizde varken kocanin cocuklarina bu kotulugu yapmasina izin verme, nacizane tavsiyem. Bak gene seni dusundugundem yazdim uzunca ve inan acik acik cok sey yazarimda..kirarim mi acaba diye korkarim.
Ay hala anlatamadım ona yanıyorum ben de tam olarak anlatmaya çalıştığınız şekilde yaşamak istediğim için eşimi nasıl yola getiririm üzerineydi yaşadığım durum çok da havalı bi durum değil diyorum ondan çocuklarım için Geç olmadan doğru beslenme sekillleriyle beslensin elimden geleni yaparım diyorum neyi anlatamıyorum da zıt düşüyoruz

İnsanlar zamanlarını ayırıp satırlarca yazı yazmışlar, öneriler vermişler, uyarmışlar vs vs
Hoşunuza gider gitmez
Yanlış içinde olan konu sahiplerinin genel avuntusudur "aman buradakiler sanki çok mutlu da beni eleştiriyorlar"
Çünkü o verilen öğütleri uygulamaya yemez
Gücünüz kocanıza yetmez buradaki kadınlara yeter
Neyse, umarım bu dediklerinizi yutup tekrar buraya konu açmazsınız
Dediklerimde yutacak bi yan yok bayan konuda açarım yorumda yaparım zoruma giden aynı şeyi anlatmak istediğim halde zıt bir şeyi istiyormusum gibi yeri gelince aşağılanmam yardimci olan olmak isteyen her kese dalga geçen de olsa konuda teşekkür ettim zaten uzatıp konu sahibinin derdini kapatmak istemiyorum konussam da farklı anlamayı tercih ediyorsunuz hoş.

Gelen belli giden belli nazarla ne ilgisi var? Maaşın yarısıyla telefon borcunun yarısını kapattıysa telefon fiyatı maaşın tamamı kadar demektir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın çünkü bereket biraz da mantıklı harcamadır.

Eşinizin aldığı ilk maaş mı bu? Bunca zaman evlisiniz, uzun bir süredir iş hayatı var demek ki. Maaşının yarısını telefona verince geçinemeyeceğini nasıl çözememiş hala?
Hadi bu ay idare ettiniz, diğer yarısını gelecek ay ödeyince o zaman da sıkışacaksınız. Karta yükleneceğiniz için bir sonraki maaş kart borcuna giderek azalacak. Sonra bu döngüden çıkabilecek misiniz?
Telefonu iade edip daha ucuz bir model alsanız? Sadece bu ay sıkışırsınız en azından.

Ay hala anlatamadım ona yanıyorum ben de tam olarak anlatmaya çalıştığınız şekilde yaşamak istediğim için eşimi nasıl yola getiririm üzerineydi yaşadığım durum çok da havalı bi durum değil diyorum ondan çocuklarım için Geç olmadan doğru beslenme sekillleriyle beslensin elimden geleni yaparım diyorum neyi anlatamıyorum da zıt düşüyoruz
Kemik suyu diye tutturuyosun ve uslubun yuzunden yanlis anlasiliyosun denekki.. millet kocani sana anlatirken ya da tavsiye verirken konunda kocani savunmaya calisman mesela..neyse

Kk de okuduğum en itici yorumlardan birisi. Anladık çok paranız var bunu araya sıkıştırmışsınız bir güzel de neden bu kadar acımazsız bir yorum yaptınız? Bu ne hırs. Ayrıca 1500 tl lik telefon lüks sayılmıyor orta halli sayılıyor ki maddi durumu olmayan iyi telefon kullanmasın gibi bir kural yok. Ayrıca çok sinirlisiniz. Asgari ücretin biraz fazlasının 5 katı maaşınız sizi pek bir agresif yapmış. İyi günler.
Biraz sert ifade etmis ama üyenin demek istediği sey aslında hepimiz düşündüğü şey değil mi? Yani gereksiz haracama yapılmış. Asgari ücretin biraz fazlasını alan iki çocuklu aile için bi anda 1500 liralık telefon almak lükse kaçmış. Ama bu yanlış bi uslupla anlatılmış

Herkesin her daim hesap etmediği masraflar çıkıyor çok normal şeyler bunlar ama 1500 tl telefon acaba ne kadar gerekliydi ?? yani eşiniz neredeyse bir ay bir telefon için çalışmış gibi bilemedim belki uygundur uzun zamandır telefon almadığım için fiyatları da bilemiyorum

Normal akıllı telefonlar o fiyatla başlıyor zaten kredi çıkmadığı için eşimde böyle bir yol denemiş doğru mu tabiki değil birdaha böyle birşey yapmasına asla izin vermem haberim olmadan yaptığını da söylemiştim zaten diğer yorumlarda.

Gelen belli giden belli nazarla ne ilgisi var? Maaşın yarısıyla telefon borcunun yarısını kapattıysa telefon fiyatı maaşın tamamı kadar demektir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın çünkü bereket biraz da mantıklı harcamadır.

Nazar konusunu defalarca açıkladım okuyun isterseniz

eski konularınıza bakınca çok çelişkiler gördüm şimdi yazmadan duramadım.1.cisi arabanız varmış durumunuz o kadar kötü değil yani.2. de 80 yaşında olduğunu ve sizle yaşadığınızı söyledığiniz kayınpederınız hem turkıyeden hem yurtdışından emekliymiş.Vee siz hala maaşı yok varsa da bilemem diyorsunuz bana pek inandırıcı gelmiyor artık eskı konulara bakınca .en az maaş 1000 Euro yurtdışından emekli e turkıyede de var maaş .

Araba bizim değil çalıştığı yerin ama sürekli bizde. ikincisi kp burdan alıyordu önceden bize vermiyordu ama sorduğumuzda kesildi dedi yalan mı söylüyor doğrumu bilmiyorum. Üçüncüsü yurdisindanda alıyor ama sık gidip gelemiyor 3 4 senede bir anca onuda görmüyoruz malesef.

Kemik suyu diye tutturuyosun ve uslubun yuzunden yanlis anlasiliyosun denekki.. millet kocani sana anlatirken ya da tavsiye verirken konunda kocani savunmaya calisman mesela..neyse

Calis3418 bahsedilen konuda fakir bir aileden geldigini soylemisti yani muhtemelen ailesinde de durumu cok farkli degildi ve buyuzden kendisine bunlar normal geliyor. Eve et alinmamasi, kemik kaynatmak onun icin cok farkli bir durum degil ki bu yuzden gülüp duruyor. Normal yani.

Esi de muhtemelen bilerek fakir bir ailenin kizini secti evlenmek icin. Para gormus, hayat yasamis biri olsaydi veya biraz daha “normal” sartlarda yasayan biri olsaydi bu sekilde yasatarak mutlu edemeyecekti adam onu. Yani konu sahibi dediklerinizi anlayamaz oyuzden. Kendisi icin normal bir durum sayilir. Esi 50-100tl eve biraksa hersey tamam ona gore.

Allah kolaylık versin ama telefonlar o fiyattan başlamıyor. Çocuklardan, evden kısıp o paraya telefon alınmaz. Tamam olmuş artık. Ama eşinizle bu konu üstüne konuşmalısınız. Tekrar sıkıntıya düşmemek için

Back
X